Wish me luck

Och så måndag igen. Insåg att det här är den första hela veckan utan några konstigheter som jag har haft sedan innan Lucia någon gång. Estetslacker? Att jag är. And lovin it. Typ idag på engelskan såg vi Forrest Gump och efteråt fick jag ett papper med frågor på. Som vi skulle svara på och lämna in som en uppsats. Ganska normalt när jag framställer det såhär egentligen. Men helt speechless var jag när jag fick det. 
"Skriva, sa du? Jag? Svara på frågor? Reflektera? Diskutera? Jag? änareöjvaäjreovrn orkar inteeee har glömt hur man gör" var min spontana reaktion. Jag har nog inte gjort så himla mycket skolarbete den här terminen ännu om jag ska vara ärlig. 

Men nu så tänkte jag faktiskt sätta igång och försöka mig på att sy en kjol! Överväger till och med att göra det till någon slags hängslekjol. Helt crazy. Med tanke på att jag inte är så duktig liksom.. Men ja, försöka kan man ju alltid! Har varit ute i kylan och köpt tyg och allting, så nu måste jag ju faktiskt sätta igång. Wish me luck osv osv.

För alla som bryr sig om min helg

Hej hej hej hej! 
Jag har haft en rätt så strålande långhelg måste jag säga. Eller, veckan var rätt bra den med. Onsdag och torsdag var vi ute i bygden (typ Forsheda, Reftele, Tranemo och Gnosjö) och spelade med ensemblarna! Jag tycker i och för sig inte att jag gjorde en fantastiskt rent musikaliskt (jag koncentrerade mig inte på att spela speciellt mycket alls ärligt talat) men jag hade fruktansvärt roligt, i alla fall! Högstadieelever är ju ganska så lame så jag försökte få dem att skratta genom att ha en minst sagt speciell scenstil när jag spelade bas.. Alltså, man måste ju bjuda på sig själv! Himla kul att gå estet ibland faktiskt. 
Efter turnétorsdagen satte ju helgen igång pga studiedag så på kvällen myste jag med mina fina klasskompisar i Smålandsstenar, sedan slutade kvällen på ett lan i Hillerstorp, mystiska grejer.. Sen kom fredagen och jag var ute och gick i kylan med fina lina, och på kvällen blev det baguetter, pulkaåkning i mörkret (alltså, det ÄR kul!) och Inception ute i skogen, också himla fint. 
Sedan blev det lördag och allt jag gjorde på hela dagen var att simma och sitta i soffan. Sedan blev det lite spontant häng ute i skogen med fina vänner, Linas Kvällsbok och Twilight. Helt okej fint alltså! 

Och nu är det söndag och jag ämnar att förtränga eventuella läxor och andra måsten, jag trivs bättre här i soffan med min saft, kladdkaka och 90210. Fint det.
(ps! detta var med i Skins och jag älskar ju Skins och nu älskar jag också denna låt, så himla bra lyssna lyssna Dark Dark Dark – Wild Goose Chase)

Dom brister tidigare och tidigare, isarna

Snön har kommit till Gislaved också! Jag trodde ju egentligen inte att det skulle bli en snöfri vinter. Men man hoppades ju.. Det är väl lite lagom kul att allt blir blött och kallt och att jag måste använda min vinterjacka som jag inte tycker om (har klarat mig ganska bra på min älskade skinnjacka såhär långt). 
Men som tur är har jag fina vänner som ser det positiva i snön! Så igår efter skolan lånade jag ett par termobyxor, knöt kängorna ordentligt, tog en snowracer under armen och gick till pulkabacken! 
Okej att vi är arton och myndiga och ska vara mogna och act your age och bla bla bla men det var så himla kul, okej? Fick snö överallt och var ganska kall i ansiktet och i fingrarna efter ett tag, men då gick vi tillbaka och drack varm choklad. 
Så himla fin måndag ändå. Det är ju sånt som gör att man orkar med vintermörkret. 

Okej, det och Gossip Girl. Shit jag trodde att jag skulle ha kommit över min obsession med Chuck Bass i och med uppehållet över jul, men herregud alltså nej. Jag dör. Mitt tragiska liv alltså. 

(För övrigt är det inte bara för att det är en så himla bra låt som jag citerar Säkert!. Det är också så att längst ner i pulkabacken var det osmidigt nog en stor pöl med fryst vatten. Den höll inte för snowraceråkning, riktigt, kom vi fram till efter lite empiriska studier.)

Säkert! – Isarna

Natt på gärdet...

Jag hade nog kanske antagligen tidernas finaste och roligaste torsdag igår. 
Den började väl lite vanligt med en kulturhistorielektion. Men det gick bra för jag hade min blåa prickiga klänning på mig och en stor rosett som fluga! Det blev håltimme och vi gick runt på skolan och skrev ut superhäftiga affischer och satte upp lite överallt på skolan.
Jag måste vara stolt och erkänna att jag var med och gjorde affischen så snygg som den var! 
Sedan gick jag till matsalen och åt sisådär ett kilo morötter till lunch (det var soppa, vad gör man liksom?)
Hade ett lite smått misslyckat svenskprov men sedan kunde festligheterna börja! 
Jag tog med mig all spännande rekvisita som kläder, kryckor, gummistövlar osv osv så traskade klassen bort till konsertsalen och började rigga upp inför showen! Jag fick ha mygga istället för vanlig mikrofon och kände mig typ som Britney Spears. Vi övade hela eftermiddagen och det var det sjukt mycket värt. 
Efter lite ensemblespel på skolan så var det äntligen dags för showen som jag senast i tisdags bara hade en massa ångest över... Det blev hur bra som helst. Hur bra som helst. 
Jag spelade världens roligaste roll och var nästan läskigare än monstren själv tycker jag, med mina beige byxor, blå skjorta och gummistövlar med en lapp där det stod "hunter". 
Hela klassen spelade, sjöng och spelade teater så jävla bra. Så jävla bra. 
Får jag säga det själv så gjorde vi en himla rolig show. Och jag blev så sjukt glad när folk i publiken skrattade! Och när de sa att det var bra efteråt! 
Livets kväll, livets show! Åh det var så kul. Och vi fikade som bara esteter kan och höll min stackars syster vaken inpå natten i mitt vardagsrum.. 

Så himla fint vare. Ville mest dela med mig av det.

Produktivitet?

Okej idag har jag varit på skolan mellan 8.15 och 15.30. Jag har haft en lektion. EN. 

Resten av tiden har gått åt till att öva (och skrika så att folk ska höra en och sen inte ha något att säga, osv osv) till utbildningsmässeshowen, träna på gymmet, försöka designa en affisch till showen, och sen ha lite engelska. Råka säga "fuck you, bitch" i min spontana recension av Girl With Green Eyes som ingen frågade efter att få höra. Eh oops! 

Men så kan det gå. Ny dag imorgon, osv osv. Så himla trött nu, tänker sitta och titta på Misfits och Celebrity Big Brother ikväll, fuck yes.

Sometimes love is not enough and the road gets tough

Det blir så sällan nåt kul av söndagar. Det blir liksom.. ingenting av dagen. Igår hängde jag hos Hanna och hade det fint fram tills tvåtiden och råkade således sova bort hela förmiddagen ungefär. Sen har jag städat upp lite på mitt rum (kläder över HELA golvet. Inte helt okej), ätit tidernas godaste vegetariska lasagne och tittat på Misfits och ätit cheesecake mest hela eftermiddagen. 

Produktivt? Inte speciellt. Skönt? Nåt så fruktansvärt. Speciellt med tanke på att en sjukt hektisk vecka börjar imorgon, min fina klass ska ju hålla en episk show för att göra reklam för estetlinjen på utbildningsmässan på torsdag. Förra året var den helt sinnessjukt bra, och året innan dess också. Så vi får repa repa repa hela veckan om vi ska nå upp till förväntningarna! Förutom det så är det möte på VN på onsdag också. Och plus allt detta så har jag lovat mig själv att träna tre gånger i veckan tills mitt gymkort går ut i mars. 

Hinner väl inte med så himla mycket slappande i veckan, med andra ord.. Och därför passar jag på nu. Ämnar att sticka vidare på pippitröjan, äta lite mer choklad och se några fler avsnitt Misfits innan det är dags att sova. Bästa sättet att ladda upp för en händelserik vecka tror jag bestämt!
(och ps! Lyssna på Lana Del Rey – Born To Die. Det gör jag. Helst hela tiden)

I did eenie, meenie, miney, moe and you lost and I still chose you.

Den här helgen sitter jag mest och tittar på en massa Misfits. Älskar denna serie. Så fantastisk.
Nathan är livets kille alltså!

Förtjänar typ medalj

Idag ville jag mest upplysa universum om att jag redan hunnit gymma två gånger den här veckan, trots att det bara är onsdag. Jag utnyttjade min håltimma i måndags, och igår så traskade jag bort och tränade vid niotiden... 

Okej, rewind! Gick jag och tränade igårkväll? Eh ja. Jag hängde i Göteborg hela långa dagen, gick på konstmuséum och kände på balklänningar och fikade. Fina grejer det! Kom hem vid sextiden och åt och tittade på OC... och sedan bara - träna! Vid halv nio! Värt typ tio medaljer minst, tycker jag i alla fall. Tänkte dessutom att det blir nog skönt att träna pga det är så sent och ingen är där då. Men tydligen finns det gott om folk som är lika dumma som jag och tränar så himla sent... 

Stolt är jag, i alla fall. Idag har jag inte varit lika duktig i och för sig, hängt runt på skolan (okej haft tre lektioner) och sedan.. eh.. suttit i soffan i mina pyjamasbyxor. Rätt gött det.

Ego osv osv

Idag är det måndag!
Första dagen efter lovet, tillbaka till vardagen efter ett lov som har känts jättelångt och har varit en enda stor matkoma egentligen. På ett bra sätt så klart. 
En sak som känns lite knäppt är att jag har verkligen mest av allt suttit i soffan det här lovet. Tittat på obscent mycket tv och bara.. suttit. Stickat lite. Typ så. Och det har varit fruktansvärt skönt! 

Och så idag. Jag kommer hem från skolan helt sjukt nöjd med att ha tränat redan på håltimmen. Äter lite och bara "jaha? Skulle inte jag ha ett liv och bli produktiv nu? Hallå?" för jag har ju inte direkt fått några läxor ännu*. Så jag satte mig i soffan och tittade på lite Celebrity Big Brother och lite Misfits och bara satt och slöade. Men det känns inte alls lika bra som det gjorde igår, när det fortfarande var lov! Det känns mest som att jag är lat. Och borde ha något bättre för mig. I och för sig så är jag lat och har egentligen bättre saker att göra, men det hade jag ju hela lovet. Och ändå hade jag inte dåligt samvete när jag slöade bort hela lovet. Och så nu bara, plötsligt.
Schysst, liksom! 
*okej who am I kidding jag har en del skolarbete att göra på lite olika håll men jag gör det inte. När jag får läxor kommer jag inte att göra dem, och jag får inte ens så himla mycket läxor pga är en slacker, går estet och läser bara slackerämnen.
För att runda av (och för att denna dag inte ska vara en complete waste of make up) så lägger jag ut en bild på hur jag har gått runt och sett ut idag.
Försökte mig på att vara söt och allt det där, men det gick inte så bra. Det blev såhär istället. Beklagar.

Söndag

Jaha. Söndag. Imorgon är det tillbaka till skolan igen. Känns väl lite sådär kul, för att vara ärlig. I och för sig har jag ju mest en massa slappa ämnen och en gaaaanska fin klass så jag ska väl inte klaga, men det är ju rätt så okej att ha lov.
Min sista lovhelg, till exempel, har varit rätt så fin måste jag säga. I fredags gjorde jag ingenting vettigt hela förmiddagen, tittade mest på OC och dog i soffan. På kvällen myste jag hos hanna vilket alltid är fint! Igår gjorde jag ingenting vettigt eller av det minsta värde egentligen, men det är rätt skönt det med. Det blev ett par OCavsnitt igen, och lite sällskapsspel och en hel del mat, osv osv. Hela kvällen var jag forever alone, så den tillbringade jag i soffan med, surprise surprise, ännu mer OC och lite choklad. Inte världens fest men alltså, jag klagar inte. Vårterminen lär ju innebära en himla massa stress, så det är ju bäst att utnyttja de lugna stunderna man har nu.. För senare lär jag ju bara få en massa ångest och massa jobb med mitt tragiska projektarbete, för att inte tala om typ, min framtid som jag kanske borde styra upp..

Gladpop och fredagspepp

Jaha så går det väl om man tigger kommentarer som i föregående inlägg, haha, nu har jag 10 mystiska kommentarer från samma avsändare.. 

Idag är det fredag och jag är glad osv osv. Tänkte ta tag i livet och städa lite innan så jag fixade en fredagsglad playlist att matcha solen och humöret. 

Gladpop
Lyssna för tusan den är jättebra om jag får säga det själv! (obs det får jag, jag har bäst musiksmak typ.) 

Sen kom jag i och för sig inte så långt med denna städning. Men det är ju små trivialiteter egentligen. Jag har ju en bra lista om inspirationen skulle komma igen, i alla fall!

Kolla nya baskern!

Fick ett fint brev av min kusin idag. Hon påminde mig om att jag lovat henne att blogga om den fina basker jag fick i födelsedagspresent och tänker således lägga upp en bild på mig själv nu.

(Okej jag inser att man inte ser speciellt mycket av baskern men alltså, ni vill väl hellre se en bild på my pretty face än på bara en basker, eller? Eller? Inte? Eh, nähe.)
Annars har jag hunnit träna och gå på megafonmöte idag.. Inte så mycket annat i och för sig, men inte helt illa ju! Imorgon ämnar jag att gå på second hand och hitta nåt fint att muntra upp vardagen med.
För övrigt förväntar jag mig minst en miljon kommentarer om hur söt jag är nu när jag väl gjort mig besväret att lägga upp en egobild, okej? Eller okej då. Skulle väl sluta vara narcissist kanske.

Fina stunder

Blir ju knäpp på det här, nytt år. Fattar inte riktigt. Första veckan på ett nytt år blir jag alltid såhär, ska hålla på att reflektera och tänka och sammanfatta och allt sånt. Så kände jag att det blev lite deppigt i förra inlägget så jag ville liksom göra en lista på saker jag har gjort och som har hänt i år som har varit bra. Sånt jag kommer att komma ihåg. Till exempel...

- I februari åkte jag till London och praktiserade på Rough Trade records i två veckor. Läskigt men så himla coolt ändå 
- I maj åkte jag med fina Skye Crofters till Tyskland och hängde, spelade och hittade på bus en helg
- I juni åkte jag helt ensam till Siesta och träffade en massa supercoola människor och lyssnade på massa skitbra musik och sov ingenting.
- I juni hann jag också med att jobba och det var rätt soft men också helt meningslöst
- I juli åkte jag till London och hängde där i tre veckor. Såg Benjamin Leftwich och Foster the People spela på Rough Trade och shoppade en massa
- I london hann jag också med att gå på konsert med PETE DOHERTY det var nog sommarens mest värda händelse kanske. 
- I augusti åkte jag och Viktor till Way Out West och såg bland annat Pulp och Säkert! och det var nåt så fruktansvärt bra.
- Veckan efter det åkte jag iväg igen, på en liten roadtrip med mina vänner och det var helt strålande kul
- Jag började trean!
- Blev med i Värnamo Nyheters ungdomsredaktion vilket känns så himla kul
- Åkte till kusinen i Stockholm på höstlovet och hade det trevligt
- Blev uppvaktad på min födelsedag av världens bästa vänner 
- Lussade i natten för lärarna med bästa klassen
- Åkte till London och firade jul och hade det så himla trevligt

Och så plötsligt blev det nytt år!


2011

Shit. 2012 nu alltså. Och jag bara, fattar ingenting. Tänkte säga som man brukar att vad har det här året tagit vägen? Men förra nyår känns ändå som himla länge sedan. Så himla mycket har hänt under det här året egentligen att jag blir lite yr av att tänka på det. Och ännu mera så när jag tänker på vad som kommer att ha hänt om ett helt år till, jag har ingen aning om var jag befinner mig då. 

Men, 2011 alltså. Vet inte om jag orkar göra någon ambitiös årsresumé men, here goes. 
På vissa sätt har det här året varit det lyckligaste i mitt liv. Men på andra sätt det jävligaste. Allt har varit så himla upp och ner. 
Det är lite ironiskt egentligen, att i många år har jag suttit här på mitt rum och varit uttråkad och rastlös och har längtat till spänning. Frågat mig varför ingenting händer, önskat att någonting skulle hända. Inte ens krav på något bra, men bara något. Så att man känner. 
Känna har jag ju definitivt gjort i år. Bra känslor men även en hel del jobbiga. I efterhand är det ju klart att jag egentligen inte önskade och längtade till att gråta och må skit. Men jag tror att man måste må lite dåligt ibland, gå igenom en del jobbiga saker, för att kunna uppskatta det som är bra, för att verkligen må bra ibland. 
You need some bruises to know you're alive var det nån som sa. Och det är alla känslor, de dåliga också, som gör oss till människor, sa min pappa en gång i höstas när jag satt och grät. Och det är nog ganska sant. 

En del grejer har varit rätt jobbiga i år. Jag började året i tron om att min familj var helt normal och lycklig. I april så rasade det, jag har under året försökt att vänja mig vid föräldrar som inte pratar med varandra, en pappa som bor i England, en mamma som jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig runt längre. 
Jag började året kär och lycklig i ett förhållande, i September tog det slut. Det var väl "mitt fel" men det var inte enkelt för det. Det gjorde ont, och det var något annat jag fick försöka vänja mig vid.
Jag har också tagit på mig mer och mer, sagt ja till saker vilket kan leda till bra och roliga grejer, men det har också lett till att jag har varit stressad som aldrig förr i år. Ångest över allt och ingenting, stressen att prestera överallt hela tiden, besvikelsen när jag misslyckas. 

Men det har inte bara varit jävligt, detta 2011. Det har varit så himla fint på många sätt också. Jag har verkligen växt som människa och varit med om mycket fint. Jag är glad för de månader som jag och Viktor delade innan det tog slut, det var verkligen fint. Jag är glad för alla fina stunder med mina oslagbara vänner. Alltså hatar egentligen folk som bara "mina vänner är bääääääst blabla" men alltså, ärligt talat. Vet inte riktigt vad jag hade gjort utan dem. Så himla fruktansvärt BRA, är de. Har hunnit med många sena kvällar, raster i skolan, och så vidare. Fattar grejen. 

Jag vet egentligen inte var jag ville komma med detta. Året har varit både bra och dåligt. Är glad att jag har fått uppleva det. Det har varit ett fint år, trots allt. Och jag kan bara hoppas på att 2012 blir lika bra. Snälla.

RSS 2.0