Nöjesbladet

Mamma kom precis hem från affären. Hon har köpt aftonbladet! Yay. Om någon ska ut någonstans på fredagar, lördagar eller söndagar, så släpper jag inte in dem igen om de inte har köpt aftonbladet. Bara för nöjesbladets skull. Jag är så allmänbildad och seriös och nyhetsintresserad att jag tycker att det är skitbra att man kan ta ut nöjesdelen och strunta i det andra, om man känner för det. Vilket jag oftast gör. Mamma mobbar mig och säger att det är min bibel... Fast det är det ju, typ.

Så nu ska jag gå ut och köpa choklad och sätta mig med nöjesbladet, efter maten.

Härligt.

Friluftsdag

Yes, veckan avslutades med en friluftsdag. Så anti som jag är mot idrott så var jag väl ganska negativt inställd till dagen, men jag måste säga, så mycket bättre än min vanliga fredag med engelska, idrott, lunch (soppa), NO, spanska och svenska.
Istället bestod min morgon av att stiga upp halv nio, ta på sig myskläder (linne, kofta och tights), äta, softa, och sedan börja the freeairday.
Så jag gick till korsningen mellan reftelevägen och åbjörnsgatan (ja, jag fick eniro:a på grund av obefintligt lokalsinne) och väntade på ett par galningar vid namn Jonas, Leonard och Sofie (known as Sugge). När de kom och klockan blev tio så tog vi en karta av lärarna och vandrade. Eller ja, man kanske knappt kan kalla det vi gjorde för att vandra. Vi typ... gled. På grund av några briljanta lärare som tyckte att det var en bra ide att få oss att gå 12 kilometer på glashala grusvägar i smålands skogar. Men vi hade en lärare med oss hela tiden (kan det bero på att vissa gick vilse under den här rundan förra året och hamnade utanför anderstorp?) och jag tycker faktiskt att det var rätt skönt. Jag ramlade faktiskt bara en gång, rekord!

 
Såhär pepp kan jag vara på skogsrundor!

Så min skoldag har i stora drag bestått av på en långpromenad i skogen. Jag var jävligt pepp hela tiden, snodde Sugges pringles, gav Per en komplimang för hans fleece-nalle-mössa, blev mucho exited över att vi hittade ett muminhus, drack en massa smil och entertainade mina kompisar genom att sjunga Road to Ruin till dem. De var väl.. lagom imponerade.


Så jag började klockan tio och slutade vid halv ett. Det känns rätt okej, faktiskt. Minst sagt.


Men nu så ska jag baka pizzadeg, städa lite, baka och se på alla mina inspelade serier.

Hoppas att ni får en lika rolig fredag som jag!


I can't wait, for another second, minute or hour

Dagens låt är Jack Peñate - Second, minute or hour

Bara för att jag är sen att upptäcka honom och jag behöver lite gladpeppig musik innan jag ska gå och göra prov.

Popcirkuspopcirkuspopcirkus

Jag kollade på det igår, hade ju inte varit helt fel att vara där.
..fast det hade nog inte dött av att vara en halvtimme kortare.

När känner jag mig mest dum i huvudet?

a) När jag står och googlar saker och steker pyttipanna istället för att plugga på mellankrigstiden (prov i eftermiddag!)

b) När jag sitter och gör provet och inser att det inte går så bra

c) När jag får provet rättat om några veckor och inser hur oförberedd jag var.


Wish me luck.

Vad är grejen

Ursäkta, men vad fan är grejen med Animal Collective? Jag har hört massa som har hypat dem, men vad fan, det här är faktiskt bara jävligt konstigt. Alltså, extremt konstigt.

Jag fattar inte grejen. Verkligen.

John Peel

För några veckor sedan låg jag och lyssnade på P3 Pop innan jag somnade, och hörde att det var en John Peel-special. Jag tänkte mest, jaha, undrar vad som är grejen med honom, så han får ett helt program. De spelade mycket låtar som min pappa lyssnar på, så jag frågade nästa morgon om han hade hört talas om John Peel, eftersom det var typ på hans tid.
Så han sa att han lyssnade på hans radioprogram så ofta han kunde och att han är värsta legenden och blabla.. Och att han hade spelat pappas bands låt en gång! Ja, jag är jävligt stolt.

Min pappa var faktiskt indie, en gång i tiden.

Hej då, socialt liv

Jag har varit pretty much överlycklig hela dagen, bara för att det är så mycket bra på tv som börjar nästa vecka (förlåt, men jag är en misfit med en stor parabol som bara kollar på engelska kanaler, om ni undrar.). Det var så mycket att jag var tvungen att skriva en lista med allt så att jag skulle komma ihåg:

Gossip Girl, onsdagar
Americas Next Top Model, måndagar/tisdagar
Lipstick Jungle, måndagar
Skins, torsdagar
90210, måndagar
Popcirkus, onsdagar
Hype, torsdagar

Jaha, nu kommer jag inte föra något annat en att glo på tv den här terminen också. Fast det gör i och för sig inte så mycket när det är såhär bra.


Anropar någon med spotify!

Hahahhahahahahahhahahahhahahahhahaha.

Har någon hört Darin göra reklam för hans nya skiva på reklamen som kommer ibland mellan låtarna på Spotify?! Så kul att jag.. jag vet inte. Riktig wannabeamerikanska. Det är nästan så jag vill spela in det och ha och lyssna på i min Mp3. Då hade jag kunnat ha kul jämt.

" Hi, this is Dääärin"

Me gusta listor

Min spännande helg har liksom... fått en helt ny dimension idag. Jag känner att jag har hunnit med så mycket nyttigt. Liksom, detta är bara ett urval:

- Läst ut Hur kär får man bli?
- Plinkat lite melodier på gitarren och blivit överdrivet stolt över att jag kunde det
- Kollat på Gossip Girl
- Gjort en lista på alla TV-program jag följer och vilka tider
- Gått en promenad

...Jag vet, jag undrar själv hur jag hinner med allting.
Om någon skulle undra vad det står på min TV-lista, så kanske jag kan få tid någonstans och lägga ut den.

Ikväll hade jag tänkt äta räktoast, marabou och sticka vidare på min rosa mössa. Bara så ni vet.

Love is a time machine, up on the silver screen

Jag vill gå på bio. Har inte varit på jättejättelänge och jag är sjukt sugen på att gå och se någon film.
Men.. två problem:
- Jag har ingen att gå med
- Ingen bra film visas

Så jag har liksom inte riktigt oddsen med mig.
Jag vill se Angus, thongs and perfect snogging. Jag vill se I taket lyser stjärnorna. Jag vill se Harry Potter. Jag vill se En shopaholics bekännelser.

Däremot är jag inte så pepp på att se Bolt, eller Wallander. Det är det som erbjuds i Gislaveds biograf i helgen, ungefär.

Så jag får väl nöja mig med att kolla på National Treasure på någon filmkanal ikväll.

Kulkulkulkulkulkulkulkulkul.

(ja, jag har extremt tråkigt.)

Fyndig rubrik

Mitt liv är freaking spännande. Faktiskt.

Här sitter jag på en lördagsförmiddag och tittar på Runaway Bride och målar mina naglar orange (jag köper bara nagellack som inte passar till någonting, eftersom jag inte orkar måla nytt varje gång jag byter kläder så målar jag typ en gång varannan vecka, med en färg som inte passar till ett skit. Då ser det ut som att det är meningen. Typ.).

Jag har kollat på inspelat Skins till frukosten, det är från och med nu min favoritserie. Fuck you, Top model. :'D
Så jag kollade på det och önskade att jag var äldre och gick på college i England och var cool och var snygg. Fast minus all knark, cigg och alkohol.

I eftermiddag hade jag tänkt.. göra ingenting. Jag har ganska så vansinningt tråkigt. Men jag är halvsjuk och borde verkligen vila upp mig. Så eftermiddagen kommer väl bestå av mer TV, marabou mjölkchoklad och ELLE.

Tänk om alla andra kunde ha lika roligt som jag.

Alltså oj.

Jag har valt till gymnasiet nu. Nu efteråt måste jag väl vara ärlig och säga att det kändes lite impulsivt. Men SYV:en har skrivit ut det och jag ska bara få mamma att skriva under.

Jag ska gå estet musik. Jag ska spela gitarr och bas. Jag ska läsa spanska steg tre. Jag ska ha dans som estetisk verksamhet.

När fan hände detta?

Sen är jag väl lite smått orolig för intagningsprovet. "Öh hej jag ska spela knocking on heavens door och inte sjunga till", typ. för att inte tala om "och jag har aldrig läst en not i mitt liv".

Wish me luck, säger jag bara.

Sovmorgon

På torsdagar börjar jag vid halv tio. Det är helt okej, faktiskt. Minst sagt. Min morgon:

7:50 - Stiger upp
8:00-8:20 - äter frukost
8:12 - Konstaterar att special K är väldigt gott
8:25-8:40 - borstar tänderna, tvättar mig
8:40-9:00 - klär på mig, sminkar mig, fixar håret
9:00-9:10 - packar gympakläder
9:10 - går till skolan.

8:00-9:10 - sjunger med till spotify alldeles för högt

Me gusta sovmorgonar.

Här har du mitt liv

Igår kväll så terroriserade jag och fem vänner Edvins (pizzeria goes wannabe resturang här i gvd). Det var inte meningen.. men jag tror inte att de tyckte att det var så roligt att ha oss där. Vi förstörde allt fina lugn med vårat skratt och prat. I typ en och en halv timme.

Idag så blir det snäppet lugnare planer, P3 guld i soffan med familjen och choklad. Lovely.


Puss!


Jag hatar skolidrott

Ja, hata är ett väldigt starkt ord och jag tycker inte om att använda det vitt och brett, men jag är faktiskt bara ärlig när jag säger att jag hatar skolidrott.
Jag kan inte riktigt utveckla just nu, känslorna har gömt sig igen efter det kokande hatet efter dagens lektion innan lunch. Men jag säger bara att det var tur att jag hade hål efteråt.
För jag fick en gråtattack i duchen (ganska praktiskt att vara i duchen då, tårarna rinner bort smidigt) bara för att just idag var det så jävla hemskt. Det bara var det.

Nu har jag bara hela terminen kvar av hemska idrottslektioner innan jag får sluta högstadiet. Great.

Dagens kommentar

(på SO:n, pratar om fascism)

Lärare: - Jaha, är det någon som har några tankar om den här bilden på Mussolini?

Johan: - Ja, HAN ÄR BÖG FÖR HAN SITTER PÅ EN HÄST!

(senare utvecklade han också med att han, Mussolini då, och hästen kollar bortåt på en strand med nudistkillar och vem vet vad han gör med handen där?)

Ny design!

Ja, jag vet. Detta är väl ändå vad alla har gått och väntat på i evigheter nu? Haha, kanske inte. Men jag blev så trött på min tråkiga gråa. Den här känns lite roligare i alla fall.

(ja, jag vet att jag inte är något proffs på photoshop direkt... Men ja.)

But I can't relate to the never ending games that you play

Idag är det söndag. Jag börjar skolan imorgon. Känner mig sjukt oförberedd. Det enda jag har going for me är min rosa ELLE-kalender. Förhoppningsvis så hjälper den mig igenom sista terminen på grundskolan. Kanske.

Jag tänkte faktiskt gå på innebandy idag. Men ingan peppad är inne på msn, jag har ingen att gå med och egenttligen så skiter jag fullständigt i innebandy. Men någon gång idag så skulle twinsen spela, och vid tolv eller halv ett eller något så ska brodern spela. Mot ett lag som enligt rykten ska vara snygga.

Men det blir nog ingenting med det. Antaagligen. Så jag får väl sitta inne och kolla på repriser av newlyweds eller något.

Mitt liv är så in i helvete spännande. Verkligen.

I love vår

Okej, det kanske inte riktigt är vår än. Men snön har smält, for now, och på måndag börjar faktiskt vårterminen.

Och snart börjar Gossip Girl på ITV2! Jag längtar sönder.
Och snart börjar Top Model 11 på Living!
Och Waterloo road har börjat!
Och Hustle har börjat!

...Om någon undrar vad jag kommer att hålla till, så sitter jag i tv-soffan. Alltid. Jag lovar.

Och ikväll så ska jag se St. Trinians! Wohoo.

Puss puss puss på er.


Pictures

Jag har scannat in bilder som jag har ritat när jag kollar på tv (jag är för rastlös för att göra en sak i taget).


(Cred till min fantastiska fantasi och en fin klänning jag såg i en tidning)(Cred till en Sofis Mode för hundra år sedan)(Cred till ELLEs oktobernummer)
...Jag har fler, men jag är inte så nöjd med dem. Snart kanske jag gör färdigt bilderna i oktobernumret av ELLE och kan börja på Januarinumret! Eller så kanske jaag får lite inspiration av tvn, som när jag ritade miss Marple.

Kram och puss!

Jag vill inte vara bästis med H&M längre.

Vi hade en sån bra connection. Bara för något år sedan.
När H&M katalogen kom så var det som julafton. Höjdpunkterna på året. Jag kunde sitta och bläddra hur länge som helst, gjorde långa (då menar jag långa!) önskelistor och funderade på hur många månader jag skulle bli tvungen att spara innan jag fick råd med alla de där sakerna som jag faktiskt "behövde".

Vad fan har hänt? I fredags kom katalogen. Kul, tänkte jag. De kanske har dubbelt så mycket fint nu när jag inte hittade så mycket i vinterkatalogen.

Hell no. Jag hittade nästan ingenting. En bikini och en pyjamas, var det enda jag hittade som jag ville ha. Det är bara sanna H&M-älskare som förstår hur ledsamt lite det här är.

Jag vet faktiskt inte vad som har hänt. Men nu får ni ta och styra upp det här, H&M! Såhär kan man inte ha det. Snart konverterar jag till... Gina Tricot eller någonting.

Det här är slutet på en lång, lycklig vänskap. Adjö, H&M. Ni kommer alltid att finnas som ett fint minne i mitt liv. Någon gång i framtiden, så kanske ni finner det i er att ta tag i era problem och skicka hem en riktigt bra katalog.

Vi ses vid postlådan.

Lägesrapport

- Jag dricker onormalt mycket vatten
- Jag har kollat på alldeles för mycket TV
- Jag har inte varit utanför dörren idag
- Det har gått hål på mina favoritstrumpbyxor
- Jag tycker att det är skandal att Veronica Maggio och Markus Krunegård inte vann några grammisar igår
- Jag ska äta vegetarisk lasagne till kvällsmat
- Jag är hur trött som helst
- Jag var på lager igår
- Köpte en randig kavaj som jag halft ångrar att jag köpte. Jag känner mig som en cirkusdirektör i den. Bra eller dåligt?
- Jag önskar att jag kunde spela gitarr
- Jag har beslutsångest inför gymnasieval

...Det är ungefär det som händer i mitt liv just nu.

Så kul har jag.

Tuesday, I don't care about you

Idag är det tisdag och mindre än en vecka tills vi börjar skolan. Uh. Det känns faktiskt inte så himla kul alls. Fast.. jag har ingenting emot skolan egentligen. Hoppas på en bra termin. Hoppas jag får vara riktigt glad ibland (:.

Imorgnon är det onsdag och då är det grammisgalan! Wohoo. Gissa vem som kommer sitta bänkad??

Sedan hade jag väl egentligen inte så mycket mer att säga. Jag ska äta lunch och träffa Eve.

Puss och förlåt för världens tråkigaste inlägg.

My only promise this year

Jag har bara ett nyårslöfte i år. Jag brukar ha typ trehundra, men det enda jag har det här året är att jag vill vara glad och vara mig själv. Så det så.


Vi får se hur det går med det.


Wannabe guitar hero

Här sitter jag och försöker spela gitarr. Men det går åt helvete, faktiskt. Jag har extremt dåligt tålamod och får ont i nacken.

Fan också. Jag som skulle lära mig spela asbra på lovet. Se hur det gick.

Allting kan gå itu

Idag tappade jag min mp3 i snön. Jag börjar faktiskt fundera på hur länge det kommer att gå innan den ger upp på mig och sajnar ut. Jag tippar på att den inte kommer hålla ett helt år.

Årets bästa

Eftersom 2008 var året då jag upptäckte bra musik, då Pete Doherty och Carl Barât ersatte Kanye West som min gud. Därför kände jag att det kanske är rätt passande att göra en lista på årets bästa låtar.
För jag gillar ju listor.
(Fast det blir inte i någon speciell ordning, bara för att jag inte kan bestämma mig.)

Last Shadow Puppets - Standing Next to Me
Bara för att den är så bra. Och jag gillar stämmorna.

Markus Krunegård - Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
Störande nog så gillade jag inte Markus Krunegård när jag var på Lars Winnerbäck i somras, när han spelade som förband. Jag fattade inte grejen. När jag kom hem så gjorde jag det. Pucko.

Kristian Anttila - Västra Frölunda

Jag hörde den typ tre gånger precis innan jag skulle åka till just frölunda. It's a sign, tänkte jag och youtubade. Åååh. Så bra.

Sugarplum Fairy - The Escapologist
Åh vad jag älskade den här i höstas. Så mycket att "everyone that I loved, I dismissed" fick plats på min bildmapp (där jag samlar låttextcitat jag gillar).

The Ting Tings - Shut Up and Let Me Go
Bara för att den får mig att tänka på sommaren. Bara för att när de är live (på tv, då) så lyckas de få världens drag fast att de bara är två personer. Bara för att Katie White ser ut som en liten mangafigur med cool klädstil (på ett bra sätt). Bara för att den är bra.

Glasvegas - Geraldine
Ingen har väl missat det mest hypade bandet 2008. Inte ens jag. Jag brukar ogilla överhypade band bara just för att de är så överhypade, men jag kan inte säga annat än att den här låten är bra. Faktiskt.

Coldplay - Lost
Varför fick Viva la Vida all uppmärksamhet? Enligt mig så förtjänar Lost all praise mer.

The Kooks - Always Where I Need To Be
Bara så skön helt enkelt. Kanske inte världens credigaste band att gilla, men den är catchy och jag gillart'.

Håkan Hellström - Försent för Edelweiss
Så fin, så fin. Vad ska jag säga mer än att tack vare bland annat den här låten så började jag gilla Håkan,  som jag alltid stört mig på.

Mystery Jets - Two Doors Down
Bara en sån skitcool låt. Får mig att vilja bo två dörrar ner, spela trummor sent på kvällen och dance around the room to a worn-out 12" of Marquee moon. Det bara är så.

MGMT - Time to Pretend
Jag var emot det här också, bara för att de är så överdrivet hypade. Men det går inte. Det är faktiskt riktigt bra.

Alphabeat - Boyfriend
Fatta hur perfekt den här låten är att dansa runt till i köket när man bakar. Så himla söt och glad och bra.

Dizzee Rascal ft. Calvin Harris - Dance Wiv Me
Eh, ja. Jag är inte mer indie än såhär.

Does It Offend You, Yeah? - We Are Rockstars
Helvete vilken cool låt, bara. Plus för namnet. Att döpa ett band till Does it Offend you, Yeah? är bara pure genious.

Ida Maria - I Like You So Much Better When You're Naked
Att ens skriva en låt som heter så förtjänar en plats på min lista. Att den är skitbra sedan, det är en annan sak.

Lykke Li - Breaking It Up
I början av sommaren tyckte jag bara att Lykke Li var jävligt konstig. Men låtarna blir bättre för varje gång jag hör dem, i oktober gav jag upp och köpte Youth Novels. Breaking It Up är bästa låten.

Dirty Pretty Things - Plastik Hearts
Tack vare den här låten gillade jag DPT igen efter Tired Of England. Fattade inte grejen med den, men den här är bara så himla mycket bättre. Så fin.

Amanda Jenssen - Greetings From Space
Fan, jag gör ju en grej av att inte tycka om idoldeltagare. Men den här låten är jättefin, enligt mig.
 "Tell my guitar I wont be coming home tonight, seems kind of pointless when there's no one around". Bara det, liksom.

Los Campesinos! - Death To Los Campesinos!
Alltså, jag tycker om glada låtar. Det bara är så. Och den här är himla glad, enligt mig.

Duffy - Mercy
Den är uttjatad nu. Men ett tag där någon gång i april/maj så kommer jag ihåg att jag tyckte att den var rätt grym. Det kanske jag tycker igen om ett år när man inte hör den varje dag.


So there you have it! Jag vet att alla har längtat efter det här. (Eller inte)
Jag är bara liiite sen, men jag är verkligen kass på att få saker gjorda i tid.

God jul.

Okej, så sen är jag faktiskt inte. x'D

Over and out!

Jag fattar ingenting.

Detta är stört. Jag gick och la mig vid tjugo i tolv igår. Jag vaknade vid tio i tolv idag. Det är så jävla stört. Faktiskt. Och hemskt. Jag har sovit bort halva dagen! Jag kommer att vara helt miffo hela dagen nu bara för det.

En annan sak som är störd? Jag skriver nu "jan -09" under mina bilder, inte 08. Det är stört, stört, stört.

Ännu ett år har gått. Ett helt år. Det är inte möjligt. För det var inte länge sedan jag fick sommarlov och satt på min matta och ritade hela dagarna. Det var rätt nyss jag var i London på sommaren och gick i marknaden och åt cookies. Det var verkligen inte länge sedan jag var på Lasse W. Det känns som att det var några veckor sedan vi gjorde projektarbete om industrier.


What can I say? Jag fattar ingenting.


Men ja. Gott nytt år tre dagar för sent.


RSS 2.0