La roux

När La Roux spelas på de två musikanaler som jag ser på (NME TV och MTV2) så vet man att hon är hypead.

Dagens i-landsproblem!

Nu törstar väl alla för information på min mp3 också, så jag kände att det är dags att uppdatera den kategorin också när jag ändå är i farten.
Nu är det såhär att jag har en del mycket trevliga skivor som jag har fått låna av lite olika ställen (bror, syster, bibliotek) som jag tänkte ladda in i min mp3. Mer exakt, så var det:
- Now that's what I call music 72 (2 skivor)
- Muse - Supermassive Black Hole
- Moneybrother - To Die Alone
- Miss Li - God put a rainbow in the sky
- The Killers - Day and Age
- The Cure - Greatest Hits

Så jag var mycket peppad på att få lite ny musik när jag kom på att jag har ju fyllt upp mina 4 GB! Åh, ett ilandsproblem men lika ledsamt för det. Så jag måste radera 7 skivor musik för att få plats. Det känns sjukt ledsamt, men det måste göras.
Någon gång snart ska jag se till att spara pengar och köpa en fin iPod men en massa plats, men inte nu. jag har en englandsresa och god knows att det inte är mycket pengar kvar när jag kommer hem fårn sånt.

I-landsproblem kanske är just i-landsproblem, men det känns fortfarande sjukt centralt i mitt liv just nu.

Om jag har någon som läser så är det ju kul att höra vad det är för i-landsproblem som är bugging you just nu.

Valfri spännande rubrik

Igår så var jag, min syster, min mamma och min mormor vid Isaberg för att paddla kanot. Det var ju också, eh, en intressant upplevelse. Det överträffade visserligen mina förväntningar, men jag hade nästan inga så det kanske inte räknas. Det är ett ungeför lika starkt argument när jag skulle kommentera Stereophonics:
"Nej alltså jag har ingen direkt relation till dem. Ganska så ointressant men helt okej, liksom. Typ som Oasis... Fast han som sjunger är snyggare än Noel Gallagher. "
Där började min bror skratta och jag insåg att ja, Noel G är ungefär lika snygg som ringaren av notre dam så det var väl inget vidare argument. Men ändå.

Ehjuste, paddlingen var det ja. Som sagt, det gick hyfsat bra och jag kom hem hel och torr. Ja, ni hörde rätt. Jag ramlade inte i. Det är stort. En av mina obefintliga förväntningar var att jag skulle bli sjukt blöt på grund av min klumpighet ograciöshet ska vi säga för omväxlingens skull. Men det blev jag inte, så jag är very nöjd.

Annars, händer det inte mycket hos mig. Jag har varit duktig och lämnat alla skivor och böcker till biblioteket så att de inte blir försenade när jag är borta. Jag är glad också, för att för det första, så åker jag på måndag (woop!) och för det andra, så kom mina jeansleggings igår (jag ska bara börja lyssna på Rix FM så har jag slutfört vägen till mainstream!)

Och imorgon är det midsommar också! Det är aldrig någon big deal hos oss eftersom engelsmän inte firar midsommar och så, men yo y mi familia ska hänga med en annan familj vi känner så det blir säkert trevligt. I vilket fall brukar det alltid bli himla god mat, så det är ju lönt att vara med bara för det.

Over and out!

Miranda goes modebloggare!

https://www.ginatricot.com/se#/product/25852515


https://www.ginatricot.com/se#/product/26815185


(Jag ville ha bilder men teknisk som jag är lyckades jag inte med det. Länkar är inte lika spännande, men det funkar.)

Nu struntar vi i att det här inte är en modeblogg så kan jag låtsas en stund. Jag ville bara stoltsera med att jag har beställt lite kläder från Gina Tricot lite halvt på impuls sådär som man kan göra.
Eller, impuls och impuls. Den fina randiga tröjan har jag viljat ha länge - Jag hjärta randigt! Men jeansleggingsen kom jag på att jag ville ha samma kväll. Det tog emot lite, eftersom (i alla fall här i bygden) så finns det väldigt många som handlar på Gina och äger randiga tröjor och jeansleggings. Jag är ju lite anti att ha saker som alla andra har, men det var ju så fint så jag kunde inte stå emot.
Jeansleggings kändes som en himla bra investering på 200 kronor eftersom jag inte tycker om att ha jeans på mig - det är så mycket obekvämare än tights. Och kjol är dessutom finare. Men jeans kan vara fint, så jeansleggings känns smart eftersom riktiga jeans används mycket sparsamt av mig - högst en gång i veckan, ärligt talat.

Så nu är det bara till att hoppas att de hinner komma innan jag reser min väg på måndag (åh, vad jag längtar!)

Jag har tid, jag har lediga dagar

(Tvivel - Lars Winnerbäck)

Det är du och jag, Lasse. Du och jag.

Idag har jag minsann haft tid. Jag har hunnit med att sitta ute och kolla på medan mormor och mamma förintar ogräs, och så har jag kollat på tv och ätit glass. Och så har jag lärt mig All About You på gitarr och hjälpt till att städa i källaren. Eller, jag var kanske inte så himla mycket hjälp, men jag var där i alla fall och det är det som räknas. Så jag slängde en massa gamla gosedjur och hittade en hel hög med gamla top of the pops-tidningar som jag ska kolla igenom. Sånt är kul!

Annars, så har jag som sagt tid. Och lediga dagar. Jag har ingenting kul inplanerat fram tills måndag, när jag åker till england.

Ingenting, ingenting i min kalender idag, som Veronica Maggio en gång sa. Nu ska jag hitta något annat spännande sätt att döda tid på.

Kanske borde jag bara njuta av att vara ledig...

...Kanske borde jag vänta med att njuta tills jag kan andas genom näsan utan att det svider på grund av all nässprej och alla tusentals snytningar som har genomförts dessa dagar.
Puss.

Morgonrutiner

Alltså, imorse var jag uppe och tog två alvedon, vid sju ungefär. Sedan gick jag och lade mig igen och vaknade kvart i elva. Det är nog ett rekord, vågar jag nästan säga. Rekord om man är medveten om att jag somnade vid tolv.

Trots att jag sover ovanligt mycket (under vinterhalvåret kunde jag gå och lägga mig vid nio och vakna vid nio, lätt.) så är jag inte en sån tonåring som vänder på dygnet när det är sommarlov och tycker att det tillhör vardagen att inte stiga upp innan eftermiddagen.

En av mina lov-rutiner är att jag slår på radion när jag vaknar och ligger och drar mig i typ en halvtimme, men när jag gjorde detta idag så var morgonpasset slut. Det är gränsen för mig. Vaknar jag efter att morgonpasset har slutat, vet jag att jag har sovit för länge.

Nu tänkte jag gå ut och se om amn kan skymta lite sol bakom molnen. Puss!

Rastlösa funderingar

Eftersom den här veckan kommer att bli ganska så stillsam med tanke på att typ alla är bortresta/jobbar, plus att jag inte orkar göra något annat än att sitta hemma och snora, så har jag redan haft, och kommer ha, ganska mycket tid till att tänka på en massa oväsentligt.

Igår hade jag en diskussion med mina kompisar om bloggare, och bloggar. När jag inte kunde sova på grund av ont i halsen (jag ändrade mig om det där om att inte gnälla.) så funderade jag på varför jag bloggar. Jag kom fram till att det inte direkt var för att bli nästa blondinbela eller något. Det är i och för sig ganska uppenbart, eftersom att jag har bloggat i över ett år utan att någon läser.
Jag bloggar mest bara för att det är ett ganska så roligt tidsfördriv, om jag ska vara ärligt. Jag har inte så mycket vettigt att göra de flesta dagar, och då känns det roligt att sitta och berätta vad jag gör, tycker och tänker till en länk mitt ute i internet som ingen besöker. Sedan tycker jag att det är kul att skriva. Det är kanske inte så många som säger att de tycker att det är roligt att skriva, men vad kan jag säga.
Vissa tycker att det är roligt att springa runt på stora ytor och på ett eller annat sätt jaga en boll, vissa tycker att det är roligt att skriva mer eller mindre meningslösa texter om vad som händer i sitt liv just nu. Jag tillhör då den senare sortens människa.

Eh, ja. Såhär går det när man är rastlös och trött en sommarlovsmåndag.

Dubbelcitat!

De som känner mig och har tagit en titt i min kalender eller min bildmapp kanske vet att jag är ganska förtjust i hela grejen med textrader från låtar jag tycker om. Varje vecka kommer jag på ett citat som passar till veckan och skriver det på sista raden i min kalender, och min bildmapp har jag täckt med fina små meningar.

Idag kunde jag inte hålla mig till ett citat heller, så bara för att det är måndag idag, så tycker jag att det passade bra att slå till dubbelt.

In my defence, så måste jag säga att båda känns mycket aktuella och har en del att göra med varandra (just nu känns det så i alla fall).

Så den första: enkel och rättfram - Stackars mig, stackars mig, som Veronica Maggio säger i som Gammal sång. Bara för att jag tycker fruktansvärt synd om mig själv, när jag sitter här , första måndagen på sommarlovet, och är hur förkyld som helst. Så typiskt mig att bli sjuk på lovet, som jag alltid blir.
Nästa, blir samma som jag tror att jag hade förra året vid den här tiden, när jag också var sjuk på sommarlovet: The Drugs don't work, they just make things worse. Ja, det säger väl sig självt vad jag vill säga här. Jag har tagit alvedon och nässprej och fortfarande gör det sjukt ont i halsen och jag snörvlar som aldrig förr.

Men okej. Jag ska sluta gnälla nu. jag ska tycka fruktansvärt synd om mig själv i tystnad nu, jag lovar.

Listor

Okej, nu har den här länken officiellt förvandlats till en sjukt trist blogg. Jag ska göra en lista.
jag vet att det är fruktansvärt fantasilöst. Jag skyller på att jag ville lyssna på musik innan nästa Skins-avsnitt och jag var tvungen att roa mig med något.

Rockare
[x] Du har ganska långt hår.
[ ] Du gillar öl.
[ ] Du har varit med i en mosh pit.
[x] Du tror inte på gud.
[x] Du äger nitar.
[x] Du kan spela gitarr. (inte så bra än, men det räknas också ;))
[ ] Du äger boots
Totalt: 4

Gothare
[x] Du använder svart eyeliner. (använder det till att göra 50's style flicks eller stjärnor. men ändå.)
[ ] Det mesta du har på dig är svart.
[ ] Du tänker på döden ofta.
[ ] Du vill dö.
[/] Du är osocial.
[ ] Du gillar hot topic.
[ ] Du är ond.
Total: 1.5

Hardcore
[ ] Du spelar/har spelat i ett hardcore band.
[ ] Du har skadat dig när du moshat.
[ ] Du har skadat någon annan när du moshat.
[ ] Du vet den sanna meningen med ?24?.
[ ] Du har varit på en hardcore spelning/konsert.
[ ] Du är XforeverXtrueXforeverXfreeX.
[ ] Klär du dig ofta i college-type kläder.
Total: 0

Punkare
[x] Du skiter i det mesta.
[ ] Du åker skateboard.
[x] Du gör tröga saker med dina vänner.
[ ] Du hamnar ofta i trubbel med polisen.
[ ] Du har fler piercingar än i öronen.
[ ] Du har kysst nån du tycker är väldigt ful när du va full.
[ ] Du kallar vissa för posers.
Total: 2

Hippie
[ ] Du har väldigt långt hår.
[ ] Du har en tye-dye t-shirt.
[ ] Du vill rädda djur. (inte aktivt i alla fall :'D)
[x] Du tycker krig är onödigt.
[ ] Du gillar folkmusik.
[ ] Du har deltagit i demostrationer.
[ ] Du tycker det är roligt att sitta och sjunga tillsammans med några andra och spela gitarr.
Total: 1

Rasta
[ ] Du gillar reggae.
[ ] Du älskar bob marley.
[ ] Du gillar färgerna röd, gul och grön.
[ ] Du röker marijuana ibland/ofta.
[ ] Du har argumenterat med någon om att gräs är bättre än alkohol.
[ ] Du har dreads.
[ ] Du önskar saker 4:20.
Total: 0

Emo
[ ] Du gråter ofta.
[ ] Du klär dig i hoodies ofta.
[ ] Folk förstår sig inte på dig.
[ ] Du skriver låtar/dikter.
[ ] Du har färgat ditt hår svart.
[ ] Du klipper ditt egna hår ibland.
[ ] Du känner dig väldigt ensam ibland.
Total: 0

Surfare
[ ] Du surfar. 
[ ] Du har på dig flip flops året om.
[ ] Du går upp före kl 6 varje morgon.
[x] Du äger ett par shorts.
[ ] Du vill vara på stranden nu.
[ ] Du hatar turister.
[ ] Du dyrkar sommaren.
Total: 1

Nörd
[ ] Du har glasögon.
[x] Du har bra betyg.
[ ] Du använder inhalator.
[ ] Du har pennor i fickorna.
[x] Du sitter ofta vid datorn.
[x] Du är blyg inför motsatta könet.
[ ] Du spelar playstation.
Total: 3

Indie
[x] Du följer inte modet.
[x] The Libertines är något av dina favoritband. (skojar du eller??)
[ ] Du gillar Starbucks.
[x] Sticker du ut från alla dina vänner.
[ ] Äger du en lila hoodie.
[x] Skiter du i vad folk tycker om dig.
[x] Har du på dig kläder som man inte kan köpa där du bor.
Total: 5

Resultat:
Rockare -4
Gothare -1,5
Hardcore -0
Punkare -2
Hippie -1
Rasta -0
Emo -0
Surfare -1
Nörd -3
Indie -5


Haha, jag är indie! Det känns party. hade ju inte varit så kul om jag hade blivit typ emo. För en gångs skull så stämmer ett sånt här test lite i alla fall. Visserligen, så vet jag ju ochså att jag bara är en liten wannabe-indieflicka och inte alls the real thing, men jag kan ju få sitta här och låtsas ifred, haha.

Nu ska jag kolla på ett Skins-avsnitt till! Jag älskade förra avsnittet, som handlade om Maxxie och Anwar, när de var i Ryssland. Så sjukt kul! Dessutom skrivet av bland annat Simon Amstell, så det förklarar ju lite, haha.

90-talister

När man sitter i samma rum som sin syster, hon med en laptop och jag på den vanliga datorn, och vi msn:ar med varandra om spotify, då vet man vilken generation man tillhör.

Min lördagkväll

Efter lite ändrade planer på grund av tandställningar (inte min) så sitter jag nu hemma. Min familj kollar på skräckfilm, jag blir uttråkad och bestämmer mig för att min lördagkväll ska bestå av följande:

- Skins-boxen
- Fun light wild berry
- Marabou digestive
- The Libertines-boken

Nu skulle väl ungefär alla gislaveds ungdomar säga emot mig och hellre vara ute och festa och dricka, men ärligt talat, jag tycker att det känns ganska så lovely. Visserligen ingenting jag hade velat göra varje kväll i hela mitt liv, men just idag känns det fruktansvärt skönt att göra just detta.

Nu, för att locka kommentarer, och för att jag uppriktigt undrar vad folk som inte gör just detta gör, så undrar jag vad ni gör den här fina lördagskvällen.

This is my England, I'm letting you know now

Det är lördag och nästa måndag åker jag till mitt käraste england! Jag är så sjukt peppad. Kanske inte riktigt lika desperat som jag var i att åka om förra året, men då berodde desperatheten också på att jag inte ville vara kvar i Gislaved och att jag var allmänt depp. Nu har jag faktiskt ingenting emot Gislaved, den här terminen har varit sjukt lovely, men det ska ändå bli fruktansvärt roligt att åka iväg till England. Visserligen ska jag bara vara där i två veckor på grund av sommarjobb, men det är ju bättre än ingenting, och dessutom var jag där i April (gud, det känns som bara några veckor sedan!).
Mitt Englands-schema den här sommaren ser för övrigt ut som förjande, att jag åker tidigt tidigt måndagen den 22 juni, och är i London med familjen tills lördagen. Den veckan planerar jag att shoppa järnet. Sedan åker vi till kusten, en stad som heter Hastings, och där ska vi vara och mysa i en vecka. Sedan på söndagen åker jag, mamma och bror hem till Sverige igen, och på måndagen börjar jag jobba. Jag ska vara på presentverkstan i tre veckor, jobbar till sex på kvällen. Paaarty. Så den som vill och befinner sig i Gislaved just då får ju hemskt gärna komma och hälsa på mig när jag står där och glor.

Förhoppningsvis och eventuellt, så ska jag också åka till hultsfred på torsdag kväll/fredag med mi madre, men det är om jag får ledigt från mitt sommarjobb. Jag skulle hemskt gärna åka till Hultsfred, men det känns rätt dumt att ta ledigt en eller två dagar första veckan av mitt sommarjobb - tacksamt, liksom. Men jag är ändå rätt desperat i att åka, om man bortser från min fobi av festivalboende. Mamma är också desperat, eftersom det och Peace and Love är Lars Winnerbäcks enda gigs den här sommaren.
Så hoppas kan man ju alltid!

Annars får jag betta på att min bror vill åka till Sävsjö med mig sista juli. Läste om det i lokaltidningen igår och verkar som en sjukt trevlig festival. 

Eller, så blir det väl som förra året - när jag bara sitter och glor här hemma och itne åker på en enda liten festival. 

Hur som helst - over and out! 


Min torsdag i stora drag

Nu är det väl ingen som har missat det men jag har sommarlov nu. Det känns underbart härligt, och i mitt femtonåriga liv så har jag ärligt talat aldrig upplevt en känsla som den man får när man går ut ur skolan och vet att man har ett långt lov framför sig. Igår var dagen då jag fick uppleva den känslan ännu en gång, och gissa om jag var glad.

Saker man kan roa sig med när man är så glad:
- Man kan gå till Hanna och äta en lunch bestående av muffins, jordgubbar och glass
- Man kan spela in en video till single ladies
- Man kan använda all överskottsenergi till att städa hela sitt sjukt stökiga rum
- Man kan grilla i spöregn
- Man kan ungås med tjejerna i sin klass (som inte är sin klass längre) och få världens sugar high
- Man kan genom denna high tycka att det är fruktansvärt roligt att sitta och skrika, och busringa till diverse folk (jo, det här med mogen humor, då..)
- Man kan känna sig sjukt trött när man kommer hem och sova 10 och en halv timmar i sträck

..så det var väl min torsdag i stora drag, måste jag erkänna. Idag tar jag igen mig genom att knappt göra någonting alls.

These are the good old daysMh, happy days, happy days. Jag nämde ju att jag var sjukt glad i onsdags. Jag blev också glad på grund av att min kära bok hade kommit från bokus!
 Som jag letat, som jag har längtat, hade jag sagt om jag var Lars Winnerbäck.

Så nu har jag sommarlov, och jag känner att det gör inte ens någonting att det regnar ute - jag har städat mitt rum så det är fint, jag har kladdmuffins i köket, och jag har min kära bok att läsa.

Fotboll är en korkad sport.

Nu ska jag inte ta åt mig någon cred för detta uttalande, efterosm det var min fina vän Evelina (ja, hon som uttalade sig om att det är gott med yoghurt med erotiska frukter) som kommenterade på ämnet fotboll igår när vi såg åttorna spela.

"Alltså, fotboll är ju så dumt. Två hela lag som springer efter en boll, liksom. Det finns ju hur många bollar som helst i världen - varför ska de ha just den som alla andra i lagen jagar efter? jag vill ha bollen, jag vill ha bollen. lönt, gå och hämta en i skåpet då, det finns massor."

Word. Det tyckte jag var fruktansvärt bra sagt. För övrigt tyckte jag inte ett skit synd om åttorna som igår sprang runt efter den där dumma bollen. För att, för det första, så hade de nyss påbörjat en freaking fotbollsturnering - det är ännu värre än baseboll. Förra året var ett helvete. Och, för det andra, så går de i åttan. De har ett helt år kvar på högstadiet, medans vi om en dag skulle gå ut grundskolan.
Ja, skadeglädje är den enda samma glädjen.

Äkta glädje

Ni har ingen aning om hur glad jag var igår när jag kom hem. Ingen aning.

Igår hade jag basebollturnering. Ja, det var lika hemskt som det låter ungefär. Men jag är hemma nu, och lever fortfarande. Jag har överlevt fyra matcher baseboll med min klass. Det var inte särskilt kul någonstans, men jag är inte ledsen för det. För det är över nu, och jag behöver aldrig mer ha en enda idrottslektion, turnering eller något annat läskigt, med min klass! Jag är helt överlycklig. Jag slipper idrotten med klassen, det som jag har fasat över så många gånger. Det som jag ärligt talat tycker har varit det värsta med högstadiet. Jag vill inte ens gå in på detaljer, men ärligt talat så var idrotten typ det enda som jag verkligen hatade under högstadietiden.
Men jag ska inte älta, det är liksom över nu. Ja, jag vet att jag har gympa på gymnasiet också, men det var mest personerna i min klass som gjorde det så hemskt och jag vågar hoppas att det inte är sådär sjukt många hockeybögar med aggressionsproblem och ADHD som har sökt in till Estet musik.

Åh, jag är så glad. Så gladsågladsåglad.

Jag har lite svårt att få in det här.


Jag hänger med fint folk utanför skåpen på lundåker.

Alltså, jag kommer aldrig mer stiga in genom dörrarna som jag har gått igenom hela sjuan, åttan och nian, som elev på lundåker.
Jag kan inte kalla de fina människorna här uppe för folk som går i min klass/min paralellklass.
Jag går inte i samma klass som dem längre.
Jag går inte på Lundåker längre.
Jag kommer aldrig mer sitta med Hanna och Leo i spanskarummet och med dåligt uttal förklara vad jag har gjort i helgen.
Jag kommer aldrig mer öppna skåp 332 med min böjda nyckel.
Jag kommer aldrig mer ha kör och stå i understämman och prata strunt på tisdagseftermiddagarna.
Jag kommer aldrig mer höra Mäkus klaga över hur det snart dimper ner ett kuvert i postlådan där det står att man inte har klarat nians matte.
Jag kommer aldrig mer sitta kvar sist på SO-proven med Hanna och Frida, medans Hampus suckar åt oss.
Jag kommer aldrig mer glömma att skriva namn på mina utskrivna inlämningar och klottra dit Miranda Simmons, 9C i hörnet.

Jag kommer aldrig mer vara elev på lundåkerskolan i Gislaved.


Är jag ledsen? Faktiskt inte. Jag kommer inte att sakna Lundåker, inte någonstans. Jag kommer sakna människorna som jag har umgåtts med under de här tre åren, alla roliga minnen.

Yo yo yo what's up, what's up?

Hej kompisar!

Jag har inte skrivit på ett tag - jag förstår att alla har fått svår abstinens (eller kanske inte) men jag har inte haft någonting vettigt att skriva. Eller jo, det kanske jag har, men jag har inte kunnat formulera mig och allt ser bara konstigt ut. Prestationsångest? Nja, kanske mest lathet, haha.

I vilket fall, så har dagen hittills varit väldigt trevlig. Den har bestått av körövning för gärdesskolans mattanter. Eh kanske förklaring därja. Skolans aula byggs om, så vi ska vara i Gisleparken på avslutningen, och där äter också gymnasiets elever så vi får stå och tralla på scenen medans mattanterna dukar, haha! Tyvärr har de inte visat några tecken på uppskattning. När vi skulle sjunga sista låten så peppade alla järnet (eller i alla fall jag, haha) och ville få mattanterna att dansa, men det gick inte. Shame.
I alla fall. Ja, kör, sedan träffade vi Eve, hängde hos Frida och Lina ett tag, som precis hade stigit upp. Ja, går man i kören så får man ju inte vara ledig! It's a hard knock life. Sedan gick vi iväg till Chili Thai och åt en massa mat med andra i klassen. Sjukt trevligt för oss, inte lika trevligt för de andra som var där. Att ha elva nior som sitter och är sig själva är kanske inte det bästa för mat-ron, om det är just jag och mina kompisar som man pratar om.

Men nu är jag hemma, och om en stund så ska jag byta om och sedan är det avslutningsfest för alla nior på skolan. Jag är fruktansvärt peppad, måste jag säga. Jag ska fixa mig också - före/efter bilder är roligt!


Nej, jag förväntar mig inte att någon ska intressera sig i vad jag gör på dagarna. :'D


Reflektioner

Alltså, jag får väl skylla mig själv. Såhär går det när man har alldeles för lite att göra. Jag kom hem i eftermiddag och frös, så det kändes som en fruktansvärt bra idé att ta på sig ett par svarta leggings och en superstor londsdale-hood. Och det var det ju, i och för sig, eftersom det är en väldigt bekväm outfit om man ska sitta inne och kolla på Gossip Girl, som jag hade tänkt.
Men så upptäckte jag att jag inte hade något att läsa över helgen, eftersom min Libertines-bok inte har kommit än. Och så hade Gossipgirlboken jag hade beställt från biblioteket kommit. Då skulle det stänga om cirka en timme, så jag tänkte ju att ja, men det verkar som en fruktansvärt bra idé att gå ut i den snygga dagens outfit jag hade valt, och gå till biblioteket i den för att hämta något att göra över helgen.
Så jag satte på mp3n och gick uppför backen mot biblioteket, i slitna rosa converse, svarta tights, vitt linne, stor grå londsdalehood, helt osminkad, utsläppt hår med luggen full av virvlar (så blir det om man badar och inte har tillgång till plattång när det torkar). Med andra ord, så var jag bara höjden av läckerhet. Då tänkte jag självklart inte på att det är student idag och att det fanns en massa studenten utanför gymnasiet, som råkar vara ihopbyggt med biblioteket. Så jag drog slutsatsen att det är inte alltid så himla kul att gå förbi en massa studenter med klackskor och fina vita klänningar när man ser ut som man gör.

Hörsjöbadet - The Story

Så idag hade jag alltså a-lagsdagen som jag var så himla opepp på. Ärligt talat blev det inte ens nära så hemskt som jag trodde att det skulle bli. Visserligen så hade det väl blivit roligare med lite solsken och några fler grades celcius, eller lite fler badpeppa människor, men det var faktiskt helt okej.
Det började med att stå och frysa halft ihjäl på soltrappan (ironic name) och vänta på bussarna med fin luva på sig (vem fan passar i luva, seriöst?) för att det regnade. När bussarna äntligen kom, så färdades vi tillsammans med en massa sjuor och åttor, till det mycket trevliga ställe som kallas Smålandsstenar. Woop, liksom. Men ja. Jag frös fortfarande något fruktansvärt, men på något sjukt sätt så kändes den kalla utomhuspoolen konstigt lockande, efter att vi upptäckte den varma bastun. Så jag har badat utomhus idag! Sedan varvade vi bad med bastu och godis. När klockan blev elva lessnade vi, klädde på oss, åt kycklingklubba, och gick sedan på utflykt till Netto för att köpa godis. Vi kom tillbaka lagom för att se när Jocke gjorde bomben så att de som stod lite för nära kanten blev blöta.
Alltså, följande lärdomar har jag dragit från dagens utflykter:
- Det var kallt i Smålandsstenar fredagen den 5 Juni 2009.
- Det är inte gott, och smakar som möglig dill, att äta en salt lakritsskalle med potatissallad och kyckling på (enligt Frida, som var modig nog att prova.).
- Det är ingen bra idé att stå nära en simbassängkant när vissa personer gör bomben.
- Det finns en kiosk i Smålandsstenar som säljer gammalt godis.

Alltså, har det trots allt varit en berikande och mycket trevlig dag. Jag blev faktiskt till och med lite sentimental när jag satt på bussen hem och insåg att detta är min sista fredag med min klass. Sedan kom jag på bättre tankar.

MUSE

Så nu är allt bokat och klart, jag har en biljett till Muse den 24 Oktober! Jag är pepp om jag inte hade nämnt det. Då behöver vi ju inte nämna att jag var tvungen att erkänna för min syster, när hon frågade hur länge jag egentligen hade lyssnat på Muse eller om jag ens gillade dem. "Ehm, typ sedan förra onsdagen när jag skrev svenska.. men jag har ju massa tid att lyssna igenom på spotify tills oktober!"

Man lär sig något varje dag, sägs det.

Visst lär man sig saker hela tiden, absolut. Speciellt när man går i skolan. Idag hade vi idrott, och visst lär man sig då också. Idag har jag lärt mig att jag har fruktansvärt dålig bollkänsla. Visserligen ingenting nytt, direkt, men ändå, värt att nämna.
Men det var väl den viktigaste läxan jag lärde mig idag (att inte stå vid en bas på basebollturneringen).. Annars hade jag bara två lektioner till. På den ena kollade vi på filmen som Al Gore har gjort (heter något med sanning), utan ljud. Alla var mycket koncentrerade. Och på SO:n kollade vi på en dokumentär om Guantanamo Bay. Till och med lärarna har gett upp vid det här laget - jag sa att jag skulle iväg, så jag fick gå tio minuter tidigare. jag behövde inte hang around för att avslöja att jag "skulle iväg" till frisören i staden, bara. Så nu är mitt hår sådär sjukt platt som det bara blir hos frisören, och min lugg är sådär liite för kort för att jag ska gilla det just nu. Som alltid efter frisördesök, men ja. Det växer.


Oh baby I'm a fool for you

Det passade ganska bra att jag skulle upptäcka storheten i Muse precis nu. Det är nämligen så att de kommer till sverige i oktober, och biljetterna släpps imorgon. De är ett av min brors favoritband och han är aspepp på att gå, så han ska sitta på internet/i telefonen imorgon klockan nio och försöka skaffa fram biljetter till mig och han. Så jag är sjukt pepp! Så medans jag och alla andra sitter och fryser i smålandsstenar så ska han skolka gympan och göra sitt bästa för att fixa biljetter. Sånt gillar vi!

-

Och då har jag kommit ut som bloggare på bilddagboken också. Det är ju trevligt. Nu finns det alltså några gislavedsbor som vet att jag använder den här adressen som allmän tidsdödare.
Så... Hej!

You know how I feel

(dagens låt: Muse - Feeling Good)

Inget nytt i mitt liv direkt.. Eller jo, jag hade på mig min blommiga kjol som jag sydde i slöjden på ungefär två timmar. Mh, stolt var det ja. Dessutom sydde jag på dagens lektion ett pennfack i samma typ, fast rosa bakgrund i stället för blå.
Så kjol, plus pennfack, plus lockigt hår, plus rosett i håret, plus rosa naglar, har minsann gjort mig till en liten prinsessa idag. Eller, hrm - drömma kan man ju alltid.

Annars är jag ganska pepp på att ha sovmorgon onsdag (10.00), torsdag (10.50) och fredag (9.30). Visserligen inte alltid lika pepp på anledningarna. På fredag är det tänkt att hela a-laget ska till hörsjöbadet i Smålandsstenar. Det lär bli en smått traumatisk händelse, i med att vårt a-lag består av två sjuor, två åttor och två nior. Är jag inte alldeles värdelös på huvudräkning så borde det bli cirka 120 pers som ska tränga ihop sig och bada.
Mindre traumatiskt blir det inte av att det är ett utomhusbad, och att SMHI säger att det blir molnigt och tio grader varmt. Plus den allmänna ångesten som uppkommer med tanken av att klä sig offentligt i bikini.

Men jag ska inte gnälla, positivt var det! På torsdag ska vi lämna in skåpsnycklarna, innan dess ska vi tömma skåpen på allt man har samlat på sig den här terminen - det lär bli många paket tuggummi, en hel del papper och en massa sönderklottrade böcker. Åh just det, nu skulle jag komma till punkten där jag berättar vad som var positivt med detta - att eftersom vi inte har några skåp efter torsdag, kan vi inte heller ha några vettiga lektioner. Visserligen har jag inga riktiga dagar kvar i skolan efter fredag heller (hörsjöbadet, heldag med kören gånger två, och basebollturnering.), men ändå.

Jag och Lisa har även kommit fram till att "men ändå" är det bästa argumentet, vilken diskussion det än gäller. Men ändå, och därför! kommer man sjukt långt på.

Det var väl typ det jag ville skriva av mig, ungefär.

I DO care if Monday's blue

Idag är faktiskt monday lite blue. Bara för att dels, så är Gisledagarna slut - jag brukar tycka att det är både överskattat och trist, men i år var det hur fint som helst. Och dels, så läste jag ut breaking dawn igår, sista boken i Twilight-serien.
Vi har haft en sån fin relation, jag och Twilight-böckerna. Det började tveksamt och utan förväntningar, innan påsklovet. Jag insåg sedan hur sjukt bra  boken var, och när biblioteket hade bestämt sig för att få in New moon läste jag den också, och sedan Eclipse och Breaking Dawn. Jag har under hela den här tiden blivit kär i språket, handlingen, och såklart crushat ordentligt på Edward.
Men nu är denna fina relation slut, eftersom alla sidor inte räckte längre än såhär. Jag har svår abstinens och ska gå till biblioteket ikväll för att se om jag kan hitta en någorlunda hyfsad substitut. I lördags beställde jag The Libertines - Bound Together också, men den kommer inte förrns mitt i veckan eller någonting.

Men jag ska inte klaga, för jag har bara ett halvt matteprov och en NO-redovisning om växthuseffekten kvar att göra i skolan, och dessutom är det världens sommarväder. Visserligen inte ideelt väder när man ska sitta inne och skriva matteprov, men ändå.

Nu ska jag gå till biblioteket för att försöka lugna min abstinens. Annars får jag låna alla på ljudbok och lyssna från början, eller nåt, haha!

RSS 2.0