Sun is in the sky, oh why would I wanna be anywhere else?

Nu ska jag åka till min mormors stuga i Öreryd (ja, det är ungefär lika spännande som det låter.. tjugo minuter härifrån med bil, det är vi och tre danskar, typ. ) Men jag är pepp och vi ska titta på förstamaj-brasa. Och kolla på VHS, så high-tech är vi där uppe. Men det ska bli skönt också, det är liksom avskärmat från allt så man kan sitta och göra ingenting, men ändå finns det liksom el och vatten. Det finns en sjö också, jag funderar på att bada i ren protest bara för att alla säger att det är för kallt. Och så ska jag vara opepp på att jag inte kan åka på Popadelica.

Jag kommer tillbaka på lördag, förhoppningsvis utvilad och pigg.

Tjing!

Utkast: Jag hade ...

Jag hade kanske inte behövt tänka så mycket på vilket förslag jag skulle lägga fram idag för det blev ändå inte mitt. Fast det hade ju kunnat bli det, det var den och Welcome to my life med simple plan som fick flest röster.. Vi röstade om och jag röstade inte på mitt då bara för att musikläraren hade ackord och papper kopierade till den låten och så. Eftersom ingen annan ville, så spelade jag bas. Det var ju ganska peppat att lära sig spela bas till en låt man aldrig hört innan och aldrig spelat bas till (för att inte nämna att jag typ inte har spelat bas till någonting alls) på en tjugominutersrast... Men det gick väl bra och när vi körde igenom låten sista gången så tappade jag bara bort mig på ett ställe (hmm.).
Sedan var det ju lyckat att skolans musikaliska geni var tvungen att vara där och kunna alla instrument i världen jättebra. Man känner sig liksom så duktig i jämförelse.

Sedan bakade jag och det är ju bra att man har sånt tålamod när man är i en jättevarm hemkunskapssal med en massa hockeykillar och så är det ganska lätt att koncentrera sig när någon klänger sig fast vid sitt ben för att man har latexbrallor på sig. (Det kanske heter lacktights i modebloggskretsar, men här är vi på landet i smålands skogar och då heter det inget annat än latexbyxor.)

Nu ska jag försöka googla fram lite lyckade bilder till mitt examensarbete i bild.. Wish me luck.

Monday

Det blev Friday I'm in Love. Bara för att jag inte orkar vela. Och det funkar ju. Nu ska jag inte fokusera på det faktum att det finns typ noll komma två procents chans att någon annan tycker att det var ett bra förslag och jag vet att vi kommer att end up playing When you say nothing at all, men ändå.

Nu ska jag fläta håret och glo på tv. Om någon undrade.

Tjo

Nu tänkte jag passa på att blogga om något orelevant bara för att varken mamma eller Cornelia är hemma och då får man ju ta chansen!

Idag är jag glad för att vi har estetdagar, temadagar, elevensvaldagar eller vad det nu heter i år i skolan. Det betyder pretty much att det är lekstuga för alla nior i tre dagar. Idag hade jag kör hela förmiddagen (vi ska eventuellt sjunga summer nights på skolavslutningen och jag är överpepp!) och slöjd hela eftermiddagen. Jag syr en rosasvart festklänning i fejksiden ("det är inte alls siiiden, det är plast!", som Seija sa till någon idag.) och det finns en chans att jag till och med blir nöjd.
Imorgon ska jag ha pop/rock-grupp på förmiddagen och bakning på eftermiddagen, på onsdag kör på förmiddagen och bild på eftermiddagen. Jag tycker att det är ett ganska lovely schema att ha för tre dagar och jag är pepp.
Problemet är bara att imorgon ska man komma med förslag på låtar att spela på ensemblen/poprockgruppen och jag har beslutsångest. Det är ingen idé att köra på "åh vilken häftig musikstil jag har, jag tar låtar som är skitbra som ingen känner igen!", för att vi ska rösta och det är ingen som röstar på låtar de aldrig har hört. Så jag måste komma på en låt som är bra, som man kan lära sig på två och en halv timmar, som folk känner igen och tycker är okej. Easier said than done. Jag funderar på Friday I'm in Love, Wonderwall, Angels eller Dance With Somebody. Jag vet inte alls vilken jag ska välja... Men jag är glad ändå eftersom jag har hittat ackord till Hitten med Those Dancing Days och Music When The Lights Go Out med The Libertines.
Så för att sammanfatta så är jag totalt oförberedd till det ända jag behövde förbereda, men totalt glad ändå.

Nu borde jag bestämma låt och kolla bilder till mitt bildarbete.
Nu kommer jag att äta middag, ducha, bestämma kläder, och börja läsa New Moon.

Tjing!

I may be young, but your game is pre-pubescent

Lägesrapport:
Frukostdags i mitt liv går ut på ett glas kall oboy (jag rör inte om så allt gott kommer i botten) och kollar på Scooby-Doo.

Jag känner att jag verkligen har växt upp och blivit mogen nu.


Usch

Alltså, jag måste erkänna att jag äcklar nästan mig själv lite ibland rätt ofta. Det stod en skål med salt & vinegar-chips precis ganska nyss... Nu gör det inte det. Jag har redan ätit groteskt mycket idag och jag var egentligen inte ens särskilt sugen. Jag misstänker att min idioti syns på min mage i sommar, jag får skylla mig själv.

Jag får gå ut och promenera imorgon istället (som en liten tant!). Okej, jag vet att det inte har någon som helst inverkan whatsoever någonstans, att bara gå lite halvsnabbt i någon timme, men det är liksom för mitt samvetes skull. Endast.

Men nu ska jag gå och lägga mig. Är sjukt trött.

(okej, förlåt för dumt inlägg. Jag har inte ätstörningar, jag blir bara irriterad på mig själv. Ignorera, tack.)

Intressant rubrik.

Äntligen fredag, jag har varit mycket lättad sedan matten igår när det blev klart att NO-provet flyttas fram till vecka nitton. Visserligen blir det väl inte lättare för det, men out of sight, out of mind, liksom.
Idag har jag låtit folk leka med mitt rubikskus-halsband, ätit alldeles för mycket och varit trött. Så har jag lyssnat på Midnight Show - The Killers. Och på engelskan när vi läste About a Boy (Penguin reader såklart) så konstaterade jag att den lilla killen i filmen har nu blivit mycket snygg och var med i Skins som mina vänner har blivit trött på att höra om eftersom jag pratar om det så ofta.
Annars, så händer väl inte så mycket. Jag har ungefär inga planer för helgen, utom att försöka göra lite bild, och jag skulle vilja gå på Popadelica den andra så mycket att det nästan gör ont. Eller Siesta eller Hultsfred för den delen. Men that's life, jag kommer få sitta hemma och tänka "tänk preciiiis nu så är det denochden festivalen och jag sitter hemma och dör."

Ehja. Hoppas att alla har en lika trevlig fredag som jag.

Everything is going wrong, but we're so happy

Gjorde nationellt prov i matte idag. Det gick inte särk´skilt bra. Eller jo, kanske. Jag vet inte. Jag blir alltid nervös när jag har gjort prov, hur det än går. Men jag kommer bli depp om inte jag får behålla mitt MVG i matte till när jag går ut. Men det kommer jag säkert inte.
Sedan skulle jag och Hanna ha idrottslektion och med våran klass går det ju åt helvete. Ingen lyssnar och blabla och man hinner ingenting. Men det måste i alla fall ha varit sista gången vi behöver planera gympalektion nu, jag tänker inte utsätta mig för det igen. Men vad gör man inte för betyget? Får jag inte VG nu så kommer jag att sluta kämpa överhuvudtaget.

Annars händer inte så mycket.. Idag öppnar Kappahl i centrum här i gislaved. Det är en väldigt big happening. Jag tror att jag ska dit och kolla lite, bara för att, liksom. Men saken är ju också den att jag har kemiprov imorgon, så det kanske borde prioriteras lite också. Ååååh.

Nu ska jag snart tillbaka och ha lite matte och SO. Kram.

Jaha.

Nu har jag läst igenom hela fronter-häftet om Organisk Kemi. Jag har fortfarande ingen aning om vad det handlar om.

Jag vet inte vad jag annars förväntade mig, men ja.

Teenagepluggande.blogg.se

Jag tror att jag ska byta adress, eftersom jag bara skriver om mina läxor hela tiden. Men bara för att det är det enda jag gör nu för tiden. Just nu så hade jag tänkt läsa igenom 44 sidor NO om organisk kemi, plugga konstmusikhistoria och börja på mitt blidarbete.

Wish me luck.

Here comes the anxiety,

Förra veckan satt jag och lyssnade på min Mp3 på väg hem från flygplatsen. Jag tog alla låtar i ordning från The Libertines - Best Of-skivan, lyssnade på Tell The King och plötsligt var det våren 2008 igen.
Då gick jag jämt runt med ångest och lyssnade på The Libertines. Jag var orolig för allt och deppad i allmänhet.
Jag lyssnade just när vi körde in i Gislaved, förbi Shell-macken och cykelaffären. Jag kommer ihåg hur jag var så trött på allt. På allt. Jag ville bara härifrån.

När jag två dagar senare cyklade förbi samma ställen med mina kompisar, på väg till ålderdomshemmet med kören, slog det mig hur mycket gladare jag har blivit. Det kan ha hjälpt att jag var med vänner, det var soligt och jag var nyss hemkommen från London, men jag tror ärligt talat att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. Det är något som har hänt utan att jag har märkt det, jag har bara sakta men säkert börjat orka med mig själv igen. Självklart finns det dagar och stunder då allt känns hopplöst nu också, men jag trivs med mig själv så mycket bättre nu. Jag har slutat önska att jag var med de häftiga i skolan, de som festar och super. Jag har blivit gladare. Det kanske inte märks utifrån och jag hade inte ens märkt av det så mycket innan nu, men ändå. Jag är så glad att jag slipper alla klumpar i magen och all oro.

Here comes the anxiety,
can't let it grab a hold of me,
not after last time.


Kreativiteten flödar

Igår hade vi bild, då vi håller på med vårt examensarbete (jag är så smart att jag knappt har börjat och har sjukt mycket arbete framför mig.). Det är ju alltid kul att omringas av sådana kreativa människor som våra klasskamrater:
"Jag kanske kan ge Jonte en tia så kan han måla bilden åt mig..."
"Äh, skitsamma, rita lite och skriv dit nåt smart typ, tänk på barnen i afrika, så får du säkert G."
"Okej då," (börjar klippa ut rosa bandet)

Smurfigt

Nu hade jag ingenting viktigare att skriva, så jag tänkte bara rapportera att jag hade en blå stjärna under ögat idag, och blåa strumpbyxor. Jag körde på tema smurf.

Och så var jag väldigt populär på grund av mitt rubikskub-halsband som alla ville lösa. Ingen lyckades.

För övrigt så är jag färdig med min spanskatext och det känns sjukt skönt. Nästa vecka är det endast musikprov,  nationellt prov i matte och NO-prov på organisk kemi (hjälp!)


Koncentrationsproblem

Ja, som sagt så är jag ganska dålig på att koncentrera mig. Så i stället för att skriva texter om avsnitt 7-13 om Extra! Så sitter jag här och slösar tid. Ganska typiskt mig faktiskt. Borde ladda in alla mina nya underbara skivor också, men jag orkar liksom inte resa mig från soffan. För övrigt har jag köpt skivor för trettio pund.

Pete Doherty - Grace/Wastelands
The Killers - Hot Fuss
The Wombats - A Guide to Love, Loss and Desperation
Ladyhawke - Ladyhawke
Does It Offend You, Yeah? - You Have No Idea What You're Getting Yourself Into...

Plus min kära skins-dvd som jag har tjatat om i hundra år.

Jag och skolkören var på ett ålderdomshem och sjöng idag. Det gillas, speciellt om man slipper en timme matte och en timme NO, och spenderar de timmarna med att sjunga, fika, och sitta i solen och chilla. Det funkar. För övrigt så är det ett väldigt tacksamt ställe att sjunga på, de hör inte tillräckligt bra för att höra om vi sjunger bra eller dåligt. Alla blev så glada när vi kom och sjöng jag vill ha en egen måne och Mamma Mia... Förutom de som sov, då.

Men jaha.. nu har jag ju slösat en massa tid vid datan och glömt göra en massa viktigt.. Typ som att måla mina naglar och lägga in skivor. Så jag kanske borde sätta igång.

Hoppas ni tyckte att det var extremt intressant att läsa om min spännande dag. Jag förstår att det var av intresse för er alla.


Pretty vacant

Ursäkta för att jag är minst sagt frånvarande. Men jag var i London till och med i söndags och sedan dess har jag pluggat, pluggat, pluggat (det tar enormt långt tid för mig eftersom jag alltid ska dra ut på det och göra andra saker under tiden, bara för att slippa. Smart, jag vet.).

Men jag kanske får det lite softare på läxfronten någon gång i juni, då kanske jag bloggar igen ;)


Highlights & lowlights

Jag var och jobbade idag ocksa. Har typ lost det dar med kladerna, jag tror inte att jag har sett ut som ett totalt miffo i alla fall. Idag fick jag kolla en massa lankar pa en massa sidor, stoppa saker i kuvert och soka efter offices in the middle east. Och sa fick jag ringa till olika foretag (CPD providers) och kolla att vi hade ratt uppgifter om dem. Ringa! Jag fick ringa! Jag holl pa att do. Det var inte sa kul. Verkligen skitlaskigt att ringa och saga en massa gatunamn som jag inte kunde uttala och halla pa. Men jag gjorde det i alla fall, sa nar jag hade lunch break sa kande jag att jag fortjanade en Galaxy cookie crumble. Det var sjukt gott... Hojdpunkten pa dagen! Sedan efter jobbet (jag later sa himla vuxen, hur cool ar jag?) sa gick jag till HMV och nu ar jag tre skivor och en NME rikare! (visserligen 25 pund fattigare, men fokusera pa det positiva!) Jag har antligen kopt Grace/Wastelands (med special edition dvd!) plus Does It Offend You, Yeah? och The Wombats skivor. Plus att jag har Skins-dvdn, hela season 1 och 2. Jag kommer att ha det ganska sa bra nar jag kommer hem.

Nu ska jag kolla pa Waterloo road och Gossip girl! (Det kanns lite som att jag lever mitt liv genom tvn. Hm.) Wohoo!

Kram och puss


Jobblogg

Jag bloggar. Pa jobbet. Hur cool ar jag? Jag har min egen data, skrivbord och email! Min egen jobb-email. Ah vad jag ar haftig.

?

En grej har jag inte ens tankt pa. Vad ska jag ha pa mig imorgon? Nastan en hel vecka av arbete kommer att ta dod pa mig. Inte for uppklatt, inte for slappt. Jag maste gora ett bra intryck pa alla office people. Jag vill inte se ut som en skolflicka som har klatt sig i sin mammas klader, men jag vill inte se ut som en tonaring som inte bryr sig.

Mina problem tar aldrig slut. :')

Wanna bi an tap?

Tankte rapportera lite har ifran Brittlands huvudstad. Forlat for inga svenska bokstaver, det ar stort jobbigt att lasa, men what can I do?
Just nu sitter jag och kollar pa Top model och sen ska jag se 90210 och ata godis. Sa allt ar ganska sa chillat har i Camden. Jag har varit pa RIBA, forsta dagen idag. Jag skulle ju praoa pa ett stalle dar pappas kompis jobbar, sa nu har jag gjort det en dag av fyra. Fraga inte vad det ar eller vad de gor, jag har forsokt forsta hela dagen och inte lyckats sa bra. Nagonting med arkitektur och utbildning att gora i alla fall. Mer kan jag inte.
Jag ar ju som jag ar sa jag ar kanska nervos for imorgon, och resten av veckan for den delen... De verkade snalla, alla som jobbade dar och sa, men jag gillar inte nar jag inte vet vad jag gor coh kanner mig osaker och jag tror att folk expects saker som jag inte kan ge dem. Och sa. Men det har sina plus ocksa. Jag kan ga till Topshop in my lunch hour. Jag kanner mig som en javligt cool affarskvinna i storstaden som hittar i London och kan ata pa Starbucks och sen ga tillbaka och sla hal pa kontrakt och andra mycket viktiga saker. Att jag fejkar att fatta allt och att jag fejkar att jag ar sa cool som jag tror att jag ar behover man inte snacka om. Vi kan saga att jag ar bra pa att latsas och att det ar lugnt.

Men nu sa ska jag kolla pa 90210, ata skittles, sluta noja infar resten av veckan och sedan ga och lagga mig. Och dromma om jattehoga klackskor som jag inte kan ga i.

PUSS!

Dagens roliga kommentar:

I matsalen, pratar om youhurt.smaker:
Eve: "Jag har hittat en ny youhurtsmak, den finns på konsum, den heter typ erotiska frukter... (alla skrattar) Nej exotiska menar jag!!"

Åh, vad jag är upptagen och viktig.

Nu så ska jag skriva ett roligt intressant inlägg i "åh jag är så viktig och har otroligt mycket att göra"-stil.
Idag måste jag
-Be pappa att läsa mitt förintelsearbete innan jag lämnar in (det har sina fördelar att han en historielärare som pappa!)
-Börja packa till London
-Göra en massa matteuppgifter
-I alla fall börja på min spanskauppsats om Extra!
-Dö av längtan till sommaren (bara för att jag vill gå på siesta och hultsfred.)
-Kolla på popcirkus
-Kolla kläder till dansföreställningarna
-Gå och lägga mig tidigt!

Det var mitt spännande liv.

RSS 2.0