Choklad!

Ibland tänker jag att jag ska ha en vecka utan choklad. Det går alltid sådär. Det är liksom.. för gott. Går inte, tyvärr sorry bara är så. 
Kanske försöker en annan dag.

Nöjd

Känner mig lite nöjd med att ha blivit totalt och helt klar med min kulturhistorie-uppsats nu. Analyserat lite och grejer, la till lite här och där, och nu tänker jag inte öppna den mer. Klar klar lalala!

Nu tänkte jag fira med lite godis och ett avsnitt Glee.

orka

Planen var ju att jag skulle sitta och skriva en psykologiuppsats ca hela dagen idag. Blev inte riktigt så. Kramade på min finis när jag vaknade, sedan åkte vi ut till holmen med familj plus kusiner på besök och grillade och åt oss tjocka och sådär. Sen var det plötsligt eftermiddag och finis åkte hem och jag hamnade i en bil till nåt ställe där det fanns hur många påskliljor som helst (verkligen miljoner tror jag nog) och gick runt bland allt det gula en stund i solen. 
Sen åkte vi tillbaka men det blev fortfarande ingenting i psykologiväg gjort, alls. Satt och läste lite, åt lite cheeseballs, läste Aftonbladet och åt lite äggmacka. 
Nu känns stunden liksom, förbi. Orkar inte ens börja på detta meningslösa uppsatsskrivande. 

Känns mer aktuellt att äta upp påskagodis och titta på tv faktiskt. Faktiskt. Herrå.

Lång fredag

Detta att man ska sitta hemma och fundera över hur jesus korsfästes pga våra synder och vara ledsen och ha tråkigt hela långfredagen?

Struntade jag i. Började dagen med att känna mig duktig och vara ute och gå i en och en halv timme med Edward Sharpe i öronen, äta fruktsallad och grädde till lunch och sedan sitta ute i solen i två timmar, sticka och lyssna på coola Cissi Wallins radioprogram. Kärring är jag, ja jag vet. 

Men i alla fall. Sedan blev jag sådär spontant våldgästad av Viktor och Sandra som drog med mig och min bror på fika på Holmen. Himla trevligt faktiskt! 

Nu sitter jag med lite chips och känner mig lite allmänt påsknöjd och sådär. Tänkte titta på valfri skräpserie och vara glad. För känslan när man går runt och känner sig lagom vardaglig och halvful och nån säger att man är söt? Bra känsla (även om man inte tror på den helt)

Livet

Igår hängde jag minsann i skogen, måste jag bekänna. Inte varje dag det händer, men.. ibland får man ju göra andra saker än vad man brukar. Om jag skulle bestämma vad jag skulle fylla dagarna med på mitt lov skulle jag ju bara ligga i sängen, äta ballerinakex och titta på tvserier.
Men igår så tog min fina pojke med mig ut i skogen så satt vi och åt chokladbollar och chillade. För att vara skogen, liksom, så var det rättså helt okej måste jag säga! jag ville mest skryta över att jag faktiskt var utomhus igår, tack för utrymmet. 
Hamsterpojken featuring snyggt paraply & hallonsaften

Idag är det ny dag och jag har prickig klänning bara för att det är torsdag. Och senare ska jag hänga med bästa gänget, känns bra. 

PUSS

Blottaren

Jag satte ju mig ute i solen för att få lite fräknar och lite färg på benen och sådär. 
Sen kommer jag in och är helt röd om näsan osv osv, så långt är till och med jag med. Så har jag ju bränt mig i urringningen också. 
Och så tittar jag ner för att liksom jämföra det vita med det röda brända och jesus vad jag måste sitta och blotta mig i trädgården?! Min brännlinje är mycket längre ner än jag trodde att mitt linne satt. 

Förlåt, alla grannar. Förlåt.

Rätt okej

Jag har ju haft sämre tisdagar måste jag säga.. Har lagat vad som kommer vara kanske världens godaste lasagne till ikväll och sitter nu ute i solen och skriver på min projektplan. Varvar lite med att läsa i Norwegian Wood och dricka saft.

Känns rätt okej ändå, det här med livet.

Citato

men alltså ge upp allt om att man ska vara värdig och alltid smart och socialt kompetent, kör bara
"Men alltså ge upp allt om att man ska vara värdig och alltid smart och socialt kompetent, kör bara!"

Dagens citat, credz till min kloka kusin.

Red like a lobster

HEJ! Idag har jag varit ute i solen med min kompiz Lina en stund. Åt världens godaste Magnum och även det mesta av hennes daim. 
Sen satte jag mig och var typ, mer målmedveten än vad Sue Sylvester är att förstöra för Will (men JA jag har tittat på för mycket Glee den här helgen) och bara, skrev klart min kultur och idehistorie-uppsats. Så nöjd. SJUKT nöjd! Hur den blev sen kan väl diskuteras, men att jag gjorde klart den? Verkligen sjukt nöjd. 

Resten av dagen har jag hängt i tygaffären samt i trädgården. Resultat? jag har ett fint prickigt typ samt är alldeles röd som en kräfta mest överallt. Typ, ben, urringning, armar, ansikte, det mesta. HELT rött. Kult liv att vara blekis. Jag försöker ju i alla fall, det är tanken som räknas, eller? 

Nu sitter jag och väljer mellan att ta en promenad trots min akuta rödhet, eller om jag skulle sitta kvar här och titta på 90210. Livets svåra val..
Förresten! Lyssna på the Strokes vetja. Bra skit!
The Strokes – Gratisfaction

Så fuck you

Idag minsann, tänkte jag att jag skulle ta tag i mitt liv. Så jag gick upp redan vid nio, åt lite frukost och satte mig och läste en himla massa sidor om kvinnor under antiken och medeltiden och försökte få ihop en vettig uppsats typ, tills det blev lunchdags. Inte för att jag är klar eller så, trots vad som kändes som en evighet med böckerna och stirrandes på skärmen, men.. Jag har i alla fall fått ihop tre och en halv sidor. Vet inte när jag kommer känna mig klar, men jag bestämde mig för att vara nöjd med min plugginsats för idag, thank you very much. 

Nu sitter jag fortfarande här med flötigt hår och trött uppsyn men jag tänkte ge mig ut på en promenad och be för att jag inte träffar någon jag känner eftersom att jag inte är helt och hållet presentabel at the moment om jag ska vara ärlig. Så ja. Ut och gå i halvsolen och vara flötig men även mycket mycket nöjd med mitt premium. Ses.
Och om någon ser mig när jag är ute och reagerar på min ocharmighet?


Juste.

Blabla

Igår var en bra dag. Att vakna med min favoritkille är aldrig fel sätt att börja en dag på.. Sedan är ju fredagar i sig helt okej, inte minst när det bara är typ.. tre lektioner från lovet. Gemensam kör då jag eventuellt var lite övertaggad och hela dagen gick jag ju även runt utklädd till ett påskägg, med fjädrar i håret och allt. 
Skoldagen avslutades med lite påskagodis på Konsum, vilket hjälpte mig få motivation till att städa upp i rummet lite.. Dock syns det knappt, men jag är nöjd ändå. Faktiskt. 
Sedan fick jag lite surprise visit från min favvokille på kvällen bara sådär! Vilken tur man kan ha.. 

Idag har också varit bra. Jag inledde påsklovet med att skaffa Spotify premium och gå ut på en promenad för att känna mig lite duktig. Och nu väntar jag snällt på att mitt Glee-avsnitt ska bli klart så att jag kan sätta mig tillrätta med min choklad och titta. Lat? Ohyes.

Gud vad jag har börjat blogga ointressant, inser jag också. Det är ju inte direkt nån som läser ändå så I suppose att det inte spelar så stor roll. Men ändå. Felåt.  


Musik och gladhet och grejer

Okej att detta kanske är världens koolaste band just nu.
Annars är det chill. Jag har använt en håltimme för att plugga koncentrerat för första gången i mitt liv, jag tycker om min nya gitarr, jag har en snäll baslärare som tar med sig min glömda mobil och ger till mig, jag har världens bästa kille. 

Och på tal om honom så sitter jag mest och väntar på att han ska hålla mig sällskap inatt, lite spontant påkommet hade han ändå ärenden här på kvällen i gislaved och.. man tackar ju inte nej till lite kramar. Imorgon är det fredag och jag ska vara utklädd till påskägg och känner mig rätt pepp på påsklov och det där. PUSS!

Tisdag

Helt okej fin tisdag faktiskt. Trots lite halvpanik pga psykologiprov, bra dag. För när jag väl klarat av detta, så fick jag ju sätta mig bak på min fina zebracykel och hålla i Viktor när vi satte fart mot second hand - där han hittade en stilig kavaj och jag hittade tre muggar med hjärtan på! Glad tjej, typ. 
Sedan begav vi oss hemåt i regnet och tittade på Skins och myste. För det blir liksom.. ännu bättre när man ligger och halvsover och gråter lite för det ledsamma i serierna om man lutar sig mot en varm och trygg famn och liksom, känner andetagen.. och så har man ju någon annans tröja att torka tårarna på, ehe. 

Dagen hade avslutats rätt fett med att hämta gitarren vi beställt, men det var givetvis stängt bara för det. Men.. nu avslutar jag dagen med lite oboy och Cougar Town istället, helt okej det också.

(ps förlåt att jag låter så prettoskrytig och dryg men.. jag har lite svårt att uttrycka mig när jag är glad. Så mycket lättare att klaga.)

Glad tjej

Hej! Ville mest skryta lite idag också. För det var ju så att igår var en helt okej bra dag måste jag säga. Nästan mer ändå. Det är nämligen en rätt speciell kille som gjort mig ca jättemycket gladare och pirrig i magen och peppig och jättetöntig och nerkärad och alldeles jätteberoende av hans kramar. Viktor heter han. Knäpp är han. Och rätt så underbar. Och i ett halvt år, i sex månader, har han gått och gjort mig lycklig. 




PS söt är han.


Emoblogg

Detta med att det är lördag kväll och jag sitter alldeles ensam på mitt rum i tacomatkoma-tillstånd. har ju som sagt haft en himla trevlig dag med min pojk, men det är ju alltid deppigt att komma hem och sitta och glo med sig själv.
Jag cyklade ända från Anderstorp på min nygamla randiga cykel (okej fair enough att det inte ens är långt i själva verket, men det känns så mmkej?), föråt mig på tacos och sitter nu och tycker synd om mig själv. Moget och stabilt och allt sånt där då ja..

Tänker antagligen spendera kvällen med att fortsätta tycka synd om mig själv, titta på Glee och äta choklad trots min matkoma och allmäna mätthet. 

Jag ska ha det så kult med ensamheten så ses vi imorgon med mer pepp. Okej? Okej. Tack.

Zebracykel!

Var har jag hållit hus egentligen, gjort annat än blogga? Nej men ni vet, lite av varje.. Fick skjuts till skolan, skämde ut mig i oasen, åkte med en fett fin pojk till Värnamo och hängde lite på Biltema, Max och Drive-in på Donken, chillade lite i kvällssolen.. Sånt man gör på en fredag liksom. Om jag får välja.

Resultatet av vår shopping på Biltema då? Min cykel är numera fett snygg. Jag har ju världens finaste kille som ställer upp på att pimpa min svarta trista cykel utan sadel medan jag sitter bredvid och tittar på..


Nöjd tjej med den klarsprejade cykeln som leker kool mot en husvägg i Reftele..

Nöjd kille som fixat världens snyggaste cykel och chillar lite i solen.

Sen har vi hunnit med lite glass och sådär också. Eller, jag har ätit glass och suttit i solen, han den dära har cyklat runt.. Och jag har tittat på. Precis som det ska vara, typ.


Skryt osv

Fick ett plötsligt släng av energi när jag kom hem från skolan.. Blev sådär överglad, tjock som jag är, när min syster och mor hade gjort fruktsallad och grädde och grejer. Så där satt jag och var lite trevlig. Sen var det den där energin som kom från.. någonstans. Så jag gick ut på en fet promenad och hamnade på second handen där jag letade efter ett par byxor (!!!). Behöver det till dansen och.. tja, det är kanske helt okej bra att äga nåt par byxor. Såå det blev ett par kostymbyxor från herrarnas och en slips för sammanlagt 35 kronor thank you very much!

Och inspirationen fortsatte så jag sydde in byxorna medan jag orkade och passade på att avsluta en slarvigt sydd kjol som jag började på för ett tag sedan. 

Kände mig bara tvungen att skryta lite, utsäkta mig förlåt. 

Sedan har jag ju inte pluggat eller egentligen gjort nåt speciellt vettigt men det struntar jag i. För imorgo är det fredag och vi har nästan inga lektioner alls och sedan ska jag åka med min finafinafina pojk och så ska vi hänga och sådär. Känns bra!

Men nu sova.

Dagens lektion

Helst skulle jag ju vilja äta muffins och titta på 90210 hela kvällen. Men jag lovade mig själv att plugga lite på svenskan också först. 
Såå vad har jag lärt mig?
- Rousseau var en kommunist som hatade kvinnor och ansåg att de måste tyglas
- Jonathan Swift var en peppig och glad typ som var både misogyn och misantrop, som tyckte (iroooniskt och satiiiiiriskt) att man skulle äta barn och skrev om gulliga Gulliver som föredrog hästar framför människor efter att ha sett ett gigantiskt och äckligt bröst
- Voltaire hade en beef med kyrkan och skrev en bok om Candide (more like Candidn't) och hans överpeppiga filosof Pangloss och upplevde tillsammans hemskheter eftersom att världen är ond osv osv osv. 
- Folk tyckte att Crusoe var en bra förebild för barn
- På upplysningstiden var de i särklass mer ambitiösa än nu eftersom att de försökte samla allt vetande i en bok, allt koolt hände i kaffehus London, folk blev tvekis på guds godhet osv osv osv. 

Såå vad säger ni? Sjuukt redo för provet imorgon om ni frågar mig. Muffins och skräptv nu? Snälla? Tack så mycket herrå godnatt.

RSS 2.0