Ingen framtid

Jag känner ungefär bara gud vad deppigt livet kan vara. Ungefär så! Har liksom inga meriter och ingen erfarenhet och inget körkort och mailar runt till ställen och ba "hej vill ni sommaranställa mig" och känner bara hur alla ba eh not gonna happen och man bara.. blö...
Har ju ingen framtid här och det är ju inte så himla coolt på en skala. Faktiskt.

Koftan!

Som jag skrivit tidigare har jag ju hängt på second handen under mina praktikveckor. Ganska så soft och ganska så ospännande, ungefär som jag förväntade mig. I torsdags var i alla fall min näst sista dag, och sista dagen som de hade öppet när jag var där, så jag tänkte passa på att handla lite fina saker som jag spanat in tidigare i veckan. 
Jag hade mest ögonen på en fantastisk åttiotalig bredaxlad röd kappa, men när jag stod och strök så var det en som kom in med kläder i hela famnen och sa att "de här var fula och noppriga så jag tror att vi skänker iväg det här, ingen som har köpt det på flera veckor." I denna hög som var på väg ner i skänkes-kassen ser jag världens mysigaste kofta. 
"Den fina koftan ska ni väl inte slänga iväg?!" Säger jag desperat bakom strykhögen.
De kontrar med att den är ful och ingen vill köpa den.
"Men.. jag vill köpa den?" säger jag då och efter att de har sagt några gånger till att den är jätteful så får jag köpa den vid dagens slut. 

Hallå är det inte typ den snyggaste koftan ni sett?! Så lätt inte värd att slänga i skänkes-kassen. Jag älskar min nya kofta. Det var mest det jag ville ha sagt idag.

Mailkorrespondens

Alltså jag sitter och försöker plugga, närmare bestämt försöker skriva ett tal om Oscar Wilde. Som vanligt när jag sitter med engelskläxor så konsulterar jag min far som är både engelskman och englesklärare över mailen medan jag skriver. Ganska smidigt! Nu jobbar han hur som helst på en förskola, vilket leder till denna mailkonvo:

Jag: "What is Oscar Wilde mostly known for, The Portrait of Dorian Gray or his plays?"
Pappa: "Both. Probably mostly known for being witty, and gay."
Jag: "Well you know, less is more.. how about I just write Wilde was a witty homo known for a book about a vain douche called Dorian, and for a load of plays.. That just about covers it, yeah?"
Pappa: I'd give yo an MVG for that! But then again I work for kids who I give stickers to when they spell "saw" correctly..."

Hahaha alltså ja vad ska man säga..

Blö

Söndag idag, och jag ska ägna den åt det jag brukar göra på söndagar. Plugg, städning, tv och chips som blev över från igår. 
That's how I roll. 
Ämnar också att visa min fantastiska kofta som jag räddade ur "skänkes"-påsen på andra handen och köpte. Men det får bli sen. 

Puss och sånt!
(PS lyssna på denna eminenta lista som jag skapade för att underhålla mig under praktiken: Praktiköverlevarlistan!)

Wouldn't it be great to be Dorian Gray, just for a day?

Alltså. Jag hade kanske bloggat mer om jag hade något att säga, men mina dagar ser ut såhär: 
Stiger upp och bryr mig inte om att fixa mig pga ska till en arbetsplats där det bara finns pensionärer i fleecetröjor. 
Går till second handen. 
Står och stryker kläder och lyssnar på P3.
Går hem. 
Tittar på Desperate Housewives hela eftermiddagen.
Sover. 

Det är ju tur att man har ett spännande liv, osv osv!

Men jag tänkte i alla fall bara upplysa mänskligheten om att jag just nu läser The Picture of Dorian Gray. Känner mig mycket kulturell och credig och allt det där. 

The Libertines – Narcissist

Lyssna på den här, eller läs boken! Rätt strålande båda två faktiskt. 

Nu ska jag sova så att jag orkar stryka hela dagen imorgon också (eller okej, ska vara där i tre timmar)

Intressant liv

Hej på alla glada! Bloggar mest för att jag är för trött att göra något vettigt men för pigg för att sova. Har ätit chips och tittat på Melodifestivalen med mamma och hennes kompis ikväll. Engagerat dem i ligga, gifta, döda-leken (så himla roligt för övrigt.. min favvo är Björn Ranelid, Thorsten Flinck eller Christer Sjögren. Lätt val, eller?).
Resten av gårdagen och dagen har jag tillbringat med The Portrait of Dorian Gray och Desperate Housewives-boxen. Det är väl ungefär vad som lär hända i mitt liv imorgon också, för att vara ärlig.. Spännande grejer som händer, med andra ord. Försöker mest uppbåda pepp för att ströva runt på second handen hela nästa vecka också. Känns väl lite sådär, men det kunde ju faktiskt ha varit värre. 
Nu planerar jag att förtränga förtränga allt som är jobbigt och bara läsa och sova.

Praktiktråk

Idag var min andra dag på min praktik! Jag var ute i sista minuten om vanligt och lyckades inte hitta på något speciellt roligt ställe så jag gick till Gislaveds second hand-butik. Jag tänkte att de alltid kunde behöva lite hjälp och att det är roligt att hjälpa till osv osv. Så nu har jag varit där i två dagar och typ.. sorterat saker, strykt gamla kläder, diskat, pratat med pensionärer som är volontärer. Inte världens roligaste måste jag erkänna, men jag är där typ fyra timmar om dagen och behäver inte anstränga mig speciellt mycket såatteh, det känns faktiskt helt okej. Kunde haft en värre praktikplats faktiskt. Kan ju inte riktigt jämföra med förra året när jag hängde med Jarvis Cocker (okej inte riktigt men jag hälsade nästan på honom okej?!), men med tanke på att jag inte orkade fixa något förrän typ en vecka sedan så ska jag väl inte klaga. 
Annars händer det inte mycket här, Sandra har lånat första Desperate Houswives-boxen av sin kompis och sedan glömt ta med den hem så jag och Cornelia sitter mest bara och tittar på det hela tiden. Har liksom hunnit titta på nio avnitt sedan i söndags och nästan stickat klart ett bakstycke på en tröja.. Det säger kanske något om hur mycket liv jag har.
Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget faktiskt. Uppdatering på livet bara ungefär. Nu ska jag nog gå och lägga mig så att jag är utvilad till morgondagens strykande av gamla kläder!

Helt okej ändå

Snabba ryck i min fabulösa värld alltså! Haha okej nej kanske inte, men igår eftermiddag åkte jag lite spontant påkommet med ICTUS-gänget till Nässjö. Fick se en fantastisk gospelkonsert, och sen sov vi. Idag hängde vi på Boda borg och var boss på alla banor, och ikväll ska jag iväg ut i skogen och hänga med vänner. Känns helt okej ändå, alltså!
Och så en bild på det för att jag är rätt nöjd med min egensydda oformliga tshirt.
Nu ska jag iväg, PUSS!

.

Idag är jag inte lika negativt inställd till livet som igår faktiskt, trots de två proven som väntar imorgon! "Hah, två små prov?" Kanske en intellektuell människa skulle tänka. Men man får ju bear in mind att jag är en estet som bara valt till kurser utan plugg över huvud taget och att detta prov i stort sett är det första stora på hela den här terminen. Då känns ett prov på 1600-talets kultur- och idéhistoria ganska så freaking oöverkomligt. Det är inte lätt, detta liv. 
Men jag har faktiskt ägnat en ganska stor del av denna afton åt att läsa på om John Locke och Descartes och Thomas Hobbes och allt sånt jag behöver veta inför provet imorgon. Så nu belönar jag mig själv med lite Ben & Jerry's och True Blood i sängen innan jag slocknar.
Puss och kram och allt sånt!

RSS 2.0