Los días de Gislaved

(Ni som kan: är días maskulint eller feminint??)

Anledningen till att jag inte har bloggat särskilt aktivt är då för att det just nu är årets händelse här i trakterna - Gisledagarna! Officiellt, så är det tivoli, marknad, öltält och diverse halvkända digiloo-artister.. Egentligen är det mest bara en ganska fruktansvärd fjortis- och fyllefest, men i rätt sällskap blir det ändå riktigt trevligt.
 Idag har jag kollat på karnevalen, och sedan mest hängt i skuggan och ätit. Har även sett Caroline Af Ugglas soundchecka. Nu när det  är Gisledagar så behöver jag inte vara avundsjuk på alla som är på Siesta just nu.. Ska antagligen avnjuta en stjärnspäckad kväll - Molly Sandén, Simon Norrsveden, Star Pilots, Caroline Af Ugglas och någon jag inte kommer ihåg. Såvida inte jag eller mina vänner tröttnar, och går runt och hälsar på folk istället - det är nämligen det man gör på Gisledagarna, pretty much. Igår var jag även och lyssnade på bandet min bror är med i. Jag var väl måttligt imponerad. De dödade Hero med Enrique Iglesias, men jag lät det gå eftersom sångaren dedikerade den till sin tjej och jag tyckte det var gulligt. Jag har väl inte så mycket mer att säga om det, men än att det var mest drag när de spelade min kära lilla ponny.

Nu hade jag tänkt äta lite vegetarisk lasagne, sedan ska jag tillbaka upp till centrum och se om det är drag.

Jag lever!

Jag har ingenting vettigt att skriva, men jag tänkte bara rapportera att jag inte dog på de två och en halv kilometer som jag skulle springa idag. Hade två mål - att klara det på under en kvart, och att jogga hela vägen. Och det gjorde jag. 13 minuter och 6 sekunder of pure agony - men nu är det gjort.

It feels so much better, now that it's done, är jag ju tvungen att skriva nu. Uttjatat, men sant. Så sant.

I stand by my statement

Jag kommer att dö idag. I alla fall nästan. För övrigt så börjar jag alltså tio i elva, men stev upp vid kvart i åtta i alla fall. Har ingen som helst aning om varför, kan bero på ångest, eller att mina syskon pratar överdrivet högt. Men det gör ingenting en sån här dag, för min bror skulle iväg till Gällstad (lager 157) för att spela där med sitt band. Han ska göra det imorgon på gisledagarna också och jag ser fram emot att höra! Okej, om jag orkar vara vaken så länge och är ute tills senkvällen när det är fjortisfest i hela staden, men i alla fall. Måste ju liksom testa att vara groupie, haha! Plus att min syster vann melodifestivalen på hennes mellanstadie, så hon och hennes kompisar ska sjunga Hallelujah imorgon på den stora melodifestivalen med alla mellanstadier.. Spännande!
Så ärligt talat är jag ändå hyfsat pepp på gisledagarna i år, första gången på länge. Jag får väl vänta och se hur det blir, men det märker jag ju.
Nu har jag ju i vilket fall lite mer brådskande problem att tänka på - typ hur fan jag ska klara av det har testet. Jag har peppat så gott jag kan med popadelica-tshirt och så har jag gjort en ny playlist i mp3n. Och mina problem är inte heller slut där, jag har ett SO-prov i eftermiddag som jag inte har orkat plugga till. Men det är lugnt.. jag måste bara komma ihåg vad LO, TCO och SACO står för.. okej, jag kanske ljög lite där för jag kan inte komma ihåg det om jag inte kan det från början, men jag planerade att lära mig på håltimman senare idag.

Äh, i vilket fall så skrev jag bara för att få tiden att gå lite. Fortfarande en timme kvar innan jag ska gå, så jag borde väl ta itu med min svenska eller SOn. Wish me luck.

You will suck the life out of me

(Jag kände att this will be the death of me börjar bli lite uttjatat... plus att jag knarkar Muse just nu - bästa renskrivningsmusiken!)

Imorgon ska jag ha kondidionstest i skolan.
Jag, två och en halv freaking kilometer, ångest och döden har ett möte klockan tio och femtio vid elljusspåret.

Pepp.

It's amazing.

Jag tycker att det är skitbra att Kanye West försöker skapa nya sound och vara nyskapande och kreativ i hans låtar.

Jag tycker bara att det är ganska synd att det låter så fruktansvärt monotont, trist och segt i mina öron.

Markoolio är minsann en fin låtskrivare.

Idag pratade vi om Cornelis Wreeswijk (nej, jag har ingen som helst aning om hur det stavas.) på musiken, vi kom in på Evert Taube och sedan undrade läraren om vi kände till några stora svenska artister som skrev fina texter på svenska, som Cornelis. Då kan det låta såhär:

Jag: - Lars Winnerbäck,
Johan: - Markoolio!!
Maria (läraren): - Eh, ja, han sjunger ju i och för sig också på svenska...
Jag: - Håkan Hällström,
Johan: -Fan, jag tänkte säga det ju, han i uniformen!!

Kommentar överflödig.

When the 2 for 1's undone the writers block

Idag hade jag kanske bloggat om någonting av värde om inte jag hade sju och en halv A4 att renskriva om Onsdkan till på fredag.
Visserligen så kommer jag väl blogga om någonting utan värde eftersom jag inte orkar skriva om Stjärnsberg, men ändå.

(a view from the afternoon - arctic monkeys)

Visste ni att...?

- Idag har jag tagit Gardasilspruta! Jag känner mig mycket modig. Men man kan ju ifrågasätta min mogenhet när det värsta inte var smärtan - det värsta var att jag inte fick något fint fårplåster (eller var det kor?) som förra gången. Tråkigt enfärgat.

- Mamma kom hem i helgen och hade med sig en bilaga med Storbrittanniens bästa festivaler. Jag dog lite. Mest för att jag vet hur jävla omöjligt det är att gå på någon. Bara för att de ska sätta alla på sådana olönta tider och kosta så mycket. Men ja.

- Jag gjorde nationella läsförståelse i spanska idag, det gick inte så bra. Eller så gick det bra, jag vet inte. Eftersom jag chansade på frågorna jag inte förstod, så är det ju möjligt att jag har rätt på dem. Bara kanske inte så himla troligt. 

- Jag är fruktansvärt glad över att min redovisning om västhuseffekten har skjutits fram till fredag. (Mindre glad för att vi ska ha nationella i NO istället, men ändå.)

- Jag skrev fyra rader om Ondskan på en timme idag.  Det kallas produktivitet.

Okej, intresseklubben får gärna copypastea det här. Men jag försår att mi hemskt gärna vill skriva långa kommentarer om dessa högt intressanta texter. Det kan ni då skicka till min fanmejl, som ni förstår är den inboxen överfull men jag ska försöka ta mig tid att svara på så många som möjligt!!


Dagens händelser

Min dag: Ritblock + ELLE, P3, dammsugare, glass + hallon och Guitar Hero.

Ikväll: Tv + chips, Breaking Dawn.

Mitt. Liv. Är. Spännande.


Jag hjärta spotify

Har jag nämnt hur fantastiskt Spotify är?? Om jag inte har det, så passar jag på att göra det nu. Det är fruktansvärt fantastiskt.
I alla fall, jag har två playlists, en på pappas inloggning och en på mammas. Jag använder typ bara mammas nuförtiden och jag är väldigt generös när det gäller att välja låtar, så jag lägger till nya låtar mest hela tiden, för att sedan tröttna och klicka förbi dem efter någon vecka. Men ja. I alla fall, så hade min syster mammas spotify nu, så jag sitter och lyssnar på min "gamla" lista, den som jag lade till en massa låtar på för någon/några månader sedan. Det är sjukt kul att höra alla låtar som jag gillade så fantastiskt då.

Tydligen så kan man skicka och länka playlists, men teknisk som jag är så har jag inte en aning om hur man gör det. I varje fall så hade ni säkert inte velat se mina överdrivet långa låtlistor som är totalt random.

Dagen har för övrigt spenderats tillsammans med Hanna, NO-powerpoint om växthuseffekten, guitarhero och päronsoda. Sånt gillar vi. Okej, inte NO:n kanske, men nu är vi i alla fall färdiga. Eh, ska bara lära mig vad det är vi ska redovisa om också och sedan är det klart. Sedan har jag bara en book report till engelskan (about a boy), uppsats/analys till svenskan (ondskan), So-prov (arbetsmarknaden), matteprov, och alla spanska nationella kvar att göra. Easy!! 

Trumknack

Idag skulle jag ju spela trummor på Gotta be somebody på musiken också!
Jag känner att jag inte ens vill gå in på hur det låter när min klass har ensemblespel, det är i alla fall inte vackert.

Men i alla fall. Jag ville spela skitcoolt och känna mig som hon i Those Dancing Days i början av Home Sweet Home och skrika "en två tre fyr!" och köra järnet... Fast det fick jag inte. Så jag satt och knackade på trummorna med baskompet - det var lika lamt som det låter. Highlighten på hela låten var när jag fick slå på cymbalen efter sticket. Så roligt hade jag på dagens musiklektion.

Tidsdödande

Hejdå skola. Nu är jag ledig i fyra dagar och det känns fruktansvärt skönt.
Fruktansvärt är för övrigt veckans ord!

Men ja. Jag vad glad idag, hade bara två lektioner. Skippade klassrådet (som jag ändå aldrig får något gjort på) för att jag skulle ta blodprov på vårdcentralen. Jag var tapper och kollade på när mitt blod tappades upp i fyra för medans jag hade oplattad lugg och myskläder. Jag tänkte att det sparade tid - eftersom jag skulle vara fastande så steg jag upp vid halv åtta, slängde på mig tights och en jättestor londsdale-hood och sket i hår och smink, och cyklade iväg. Jag tänkte liksom inte på att typ alla kommer den vägen och ska till skolan just då... Men det gick bra. Sedan cyklade jag hem och tog på mig min fina rutiga kjol från HM och kände mig lite som en femtiotalsprinsessa hela dagen, som jag gör i den. Det är roligt att svänga omkring med den för den vippar så fint.
Men ja. Jag hade nationellt hörförståelseprov i spanska också... Det gick ju inte fantastiskt om man tänker på att jag chansade på typ alla.
Sedan hade jag musik och spelade upp Music when the lights go out och sjöng till. Ja, det är en av mina värsta farhågor, men det ingår i operation höj mitt musikbetyg, tänkte jag. Och jag tror att det gick hyfsat i alla fall. Äh hon kommer ju itne sänka mitt betyg i alla fall så det är väl skitsamma. Sedan slutade vi vid tolv, för våra lärare orkade inte med oss. De hade någon mer officiell ursäkt men jag bettar på att det är så det är.

Så nu har jag råkat äta min pappas risotto, kollat på Fresh Prince OF Bel Air (fatta hur bra det är!!) och bakat kladdmuffins.. igen. Ikväll så ska jag träffa mina vänner, och vi ska "hrm, sitta och äta", som vi förklarade oss för någon idag. Inget festande här inte!

Så nu hade jag tänkt döda lite tid.


Körpeppad

Idag är jag glad, fast ett onödigt damputbrott på mina syskon när jag kom hem... Det kan man ju liksom glömma.
Men ja. Innan jag kom hem, så hade jag kör och det är kul! Jag var pepp för under- och överstämman ska sjunga versen i Build me up Buttercup (annars får vi oftast bara sjunga aaah-oooh-eeeh stämmor).
Men i alla fall. När det var 25 minuter kvar så sa läraren att "alla som har sjungt upp solo för mig och hanna och miranda kan stanna kvar". Jag tänkte mest shit, vad har jag gjort nu. Men ja, så hon sa vad alla skulle sjunga och sen gick alla utom jag och fyra andra. Hade fortfarande ingen aning om vad vi skulle göra, men tydligen så skulle vi plus en till sjunga trestämmigt på ett hus vid havet med Marie Fredriksson (nej, jag hade aldrig hört den heller.) Jag kommer ångra det för jag kommer bli så sjukt nervös, men just nu känns det skitkul och peppat att hon valde att jag skulle sjunga, fast att jag typ aldrig har sjungit för henne.
Fast imorgon ska jag ju spela upp Music when the lights go out.. uuh!

Men ja. Där har vi min dag ungefär. Jag har också hunnit vara arg på skolans powerpointprogram, börjat sy en kjol och varit sur på matte.

Stephanie Meyer är min idol - eller hjärntvättare

Idag har jag haft en dejt med Edward Cullen - har snart läst ut Eclipse.

Det är stört, jag tycker inte alls om fantasy egentligen, de bästa böcker jag läst är typ Sophie Kinsella, liksom, men jag övertalades att läsa Twilight av min syster och jag bara älskar den. Och tvåan och trean. Så snart har jag läst ut den och då har jag bara fyran kvar. Det känns nästan ledsamt, jag hatar att läsa ut bra böcker bara för att då har man ju inte kvar dem, liksom.

Men ja, vad jag ville komma fram till innan jag kom av min som jag alltid gör, är att LÄS TWILIGHT! Jag börjar tro att jag har blivit hypnotiserad eller hjärntvättad eller något, för jag tänker typ inte på mycket annat än boken nu.

Äh. Jag kanske bara borde skaffa mig ett liv.

Jahapp, nu ska jag gå och äta majskolvar och sedan cheesecake! Woop.

Everyone knows that's how you get famous

Förresten!

Idag tycker jag att vi kan lyssna på The Fear med Lily Allen och tycka att hennes musikvideo är fin.Jag vill ha hennes hår.

Hennes klänning skulle inte heller vara fel.

Eller hennes fina husvagn!

Vad jag bryr mig om nu

Idag har jag varit very busy. En mycket viktig lördag, jag har hunnit med så himla mycket. Jag har
- Målat mina naglar (Barry M i färgen Cobolt blue - me gusta!)
- Kollat på Twilight med min syster och konstaterat att det hjälper att Edward är sjukt snygg.
- Kollat på Britains next top model.
- Sminkat, friserat och lånat ut klänning till min syster.
- Peppat inför Eurovision ikväll.
- Såsat omkring och gjort ingenting.

Och nu så ska jag hacka och steka lök och champinjoner till maten eftersom pappa inte kan för hans nagel har trillat av.

Jag förstår att alla läser detta nu och känner sig lite dåliga, som att ni inte har gjort någonting av värde idag, i jämförelse med mig, men alla kan ju liksom inte ha så viktiga liv som jag. Sorry.

Lägesrapport

Förra veckan hade jag baseboll på gympan, blev bränd fyra gånger och träffade bollen en gång.
Den här veckan hade jag baseboll på gympan, blev bränd en gång och träffade bollen två gånger!
Jag känner verkligen att jag har överträffat mig själv här. Framsteg är bra!

Annars, så händer det framsteg i mina kunskaper också. Idag fattade jag för första gången varför stockholmare kallas nollåttor. Jag blev inte idiotförklarad någonstans (hrm).

Springhat

Jag förstår precis, Fridah!

Idag hade jag ju nämligen minn favoritämne idrott. Glatt ovetande gick jag ut i regnet och kollade med läraren vad vi skulle göra. Jaha, då kan man välja på "styrketestet," (aldrig i livet, att jag utsätter mig för den träningsvärken en gång till!), "uppjoggning en km och sedan fotboll" (aldrig i livet att jag gör två av de saker som jag ogillar mest av allt här i livet - jogga och bollsport.), eller, wait for it, "jogga 4 kilometer!"

Eh. Jaha. Då var det ju pretty much det enda valet jag skulle jogga, mest eftersom det var det som kom sist, och jag redan hade tagit bort de andra alternativen. Jag försökte gömma mitt äcklade/rädda/förvånade ansiktsuttryck när jag sa 4 kilometer?! Jag lyckades väl sådär. Men ja. Så jag tog på min skor och sprang runt barkbanan. Efter två varv (två kilometer) och lite till, så hade jag håll, ont i huvudet, och så kändes det som att jag skulle dö, eller i alla fall typ kollapsa någonstans i skogen och svimma. Så då stannade jag och gick (otroligt sakta) runt resten av varvet, tills det var typ en tredjedel kvar, och då sprang jag, bara för att jag syntes för alla klasser plus lärare. Samma för sista varvet, och sedan gick jag och sa till läraren att jag sprang tills jag höll på att dö. Hon såg väl lagom imponerad ut och tyckte att man ska springa i sitt eget tempo och inte springa så att det känns som att man ska dö. Jag kände inte att det var tillfälle att förklara att

OH SHIT! Mina kladdmuffins har varit i ugnen i 45 minuter!

Oj, var var jag. ah, jag kände att det inte var tillfälle att förklara att även om jag springer i ett tempo som är långsammare än när jag går, så pallar jag ändå inte mer än två kilometer. Det var liksom inte direkt något högt tempo. Men ja. I alla fall, sedan sa min kompis att jag skulle vänta på henne, men jag sa att vi hade slutat, men hon berättade då för mig att alla nior skulle vara med på kort vid fem i tolv. Party, kände jag när jag insåg att klockan var halv och jag inte hade handuk eller kläder med mig (jag visste ingenting om kortet).
Så jag fick snällt gå hem, ducha på rekordtid, kläder, smink och cykla till skolan for fem i tolv. Paralellklassare undrar vad jag gör när, ni har väl slutat och kortet var vid halv tolv.

Aaaaah! Så jag fick damp, beklagade mig och cyklade hem till tolv. Så där har ni den mest stressade halvtimmen på länge.

Nu ska jag checka the damage på mina muffins, ringa kompisar och inte komcentrera mig på att mina ben inte ännu återfått sin normala funktion efter joggandet imorse.

Pepp

Jag börjar halv elva idag. Då ska jag till skolan och ha spexfoto, utan tema på grund av min mobbade klass som man inte kan diskutera med. Pepp! Så jag ska ha på min gympakläder på kortet. Pepp! Sedan ska vi ha utegympa i regnet. Pepp!
Men jag ska inte lipa för vi slutar sedan. Vi har snackat oss ut matten och bilden, så slipper vi SO:n för läraren ska på kurs. 

Anledningen till att jag bloggar är bara att jag är sån tidspessimist så jag är klar en halvtimme innan jag ska gå. Så annars sitter jag mest och irriterar min bror som är i skolan, och, apparently, lanar.

Music when the lights come on

Ohyes!
Jag har lärt mig Music when the lights go out på gitarr. Jag är extremt proud of myself. Jag sitter på mitt rum med gitarren oinkopplad och sjunger med Carl & Pete. Just då låter det lovely. Nästa vecka får jag se hur det låter på riktigt - har sagt till mina kompisar att jag ska spela upp den (och sjunga till!) på musiken nästa vecka för att höja mitt betyg. Nu kan jag inte backa ur.

Konkreta bevis

Nu är jag allmänt trött och förvirrad. Men det finns vissa saker som jag är alldeles övertygad om.
-Jag har suttit vid datan alldeles för länge
-Jag är sugen på kladdmuffins
-Jag vill inte ha NO-prov imorgon
-Jag vil hemskt gärna på underage festival.'

Det sista är väl det mest desperata. Jag läste om en massa olika festivaler i NME igår och förutom cravings på att gå på alla, så tyckte jag att alla de stora verkade rätt läskiga. Det verkade som att alla var fulla och äckliga och stal och spydde överallt. Jag vet att jag antagligen har en förskönad bild av festivaler, men jag är liksom inte redo att åka på Hultrfred i tre dagar och tälta eller Glastonbury eller något.
Men Underage verkar fortfarande himla fin. inte den bästa lineupen av alla, kanske, men ändå. Den verkar så fin och jag vill dit.

Line up:

CONVERSE.CO.UK STAGE
THE PIGEON DETECTIVES
MYSTERY JETS
SANTIGOLD (EXCLUSIVE UK DATE)
HADOUKEN!
THE CHAPMAN FAMILY
ROLO TOMASSI
LION CLUB


ARTROCKER MAGAZINE STAGE
PATRICK WOLF
THE HORRORS
GOLDEN SILVERS
THE WHIP
THE XX
FLASHGUNS
MARINA AND THE DIAMONDS
GOODSHOES

VIDEO NASTIES


TOPMAN CTRL STAGE
METRONOMY
LITTLE BOOTS
TINCHY STRYDER
JME
ESSER
PLASTICIAN
PULL IN EMERGENCY
RUSKO
CASPA
LO-FI CULTURE SCENE
TOMB CREW


YOUTH MUSIC STAGE
LADYHAWKE
TOMMY SPARKS
THE TEMPER TRAP
ROSIE AND THE GOLDBUG
KISSY SELLOUT
FIRST AID KIT

Åh vad jag vill dit. Om det är någon som vill följa med eller har någon brilijant ide om hur jag kan skaffa mig kompisar som är intresserade av musik, så får ni hemskt gärna höra av er.


Jag lever!

Jag förstår att alla mina fans måste saknat mig något otroligt nu den här långa frånvarande perioden, ändå sedan i onsdags. Men jag lever, och är tillbaka. Det var bara så att jag fick något konstigt infall och fick för mig att jag skulle ha något slags liv. Konstig tanke, jag vet.

Men i alla fall. I torsdags var jag och en kompis och städade en annan kompis garderob. Fråga inte varför för det vet jag inte själv, men ja. Och sedan, i fredags var det ju då det omtalade Sigges. Högstadiediscot som en gång per termin håller till på Sigges Loge, ett gammalt ställe i skogen som drivs av någon som tycker att de ultimata bokningarna för en perfekt lördag är Björn Rosenström eller The Boppers. Jag har inte sett det själv, men jag antar att det är ett sånt ställe där lantliga 40-plussare samlas för att "ta en svängom på dansbanan", diskutera hästar och ta på sig sin finaste fleecejacka.

Men i fredags var det istället fullproppat med fjortisar som hade på sig alldeles för mycket smink och alldeles för lite kläder. Men jag ska inte säga något för jag var en av dem. Men ja. Jag hade inga höga förväntningar, men det blev faktiskt riktigt kul! Vi dansade hela tiden, tills vi blev törstiga eller hade så ont i fötterna att vi var tvungna att kollapsa på en liten bänk någonstans. Men det var väl tur att det var roligt, jag vill ju ha fina minnen från nians sista disco. Men eftersom jag varken kan eller vill sova med en massa hårsprej i huvudet så var jag ju tvungen att ducha när kan kom hem, vilker resulterade i att jag inte somnade förrän halv två. Det var ju inte vidare lyckat eftersom jag skulle upp vid åtta nästa dag.
Eftersom jag sover onormalt mycket - tio timmar inatt, vanligtvis åtta eller nio -  så är sex och en halv timme sjukt lite för mig och jag var otroligt gnällig och trött hela lördagen. Men även om jag nästan somnade i bilen, vilket jag aldrig gör, så ville jag ju hänga med till Borås för att shoppa lite. Jag dreglade över jeansleggings från Gina som jag inte vill köpa bara för att så många har dem, och köpte en valkvänlig (min kompis fina ord för kläder som är pösiga över magen - me gusta!) tshirt med zebratryck på H&M.

Idag har jag spenderat största delen av dagen med att försöka förstå mig på det här med organisk kemi, men jag har inte lyckats så himla bra faktiskt. Det kommer gå åt helvete imorgon på provet och jag kommer att sabba alla chanser jag hade att få MVG. Har haft det på allt den här terminen, och kommer antagligen få det på min och Hannas redovisning om Växthuseffekten, men självklart ska ett kemiprov förstöra allt.
Men jag lipar inte sönder för det, det finns viktigare saker än No här i livet.

Annars sitter jag mest och dreglar över Underage festival.


Unguilty pleasures..

Alltså, om jag inte var så anti guilty pleasures när det kommer till musik och tycker att det är fånigt att behöva skämmas för musiken man gillar, så hade jag kanske tyckt att det var ganska pinsamt att jag precis har lagt till Mcfly och Johan Palm i min playlist.

Intresseklubben kommer att anteckna.

Idag tänkte jag för ovanlighetens skull skriva en mycket intressant analys av min dag.

Direkt på morgonen fick vi höra rykten om att någon nia har blivit gravid.. jag blev halvt fascinerad av det och halvt äcklad över hur snabbt rykten sprids på en högstadieskola efter ett bilddagboksklick.
Sedan drog vi till bildsalen och jag hade allmän panik över mitt arbete samtidigt som jag inte gjorde någonting åt det. Visserligen lite sent när det ska lämnas in imorgon, men ändå. I alla fall, sedan hade vi spanska och musik. På musiken var klassen (eller vissa personer i klassen) stördare än vanligt och allt vi hann göra var att sjunga igenom Gonna Be Somebody med Nickelback och Sommartider. Vi ska spela ensemblespel och på en av låtarna ska jag spela bas, den andra trummor. Jag var allmänt missnöjd över valet sommartider bara för att jag håller en personlig grudge mot Per Gessle. I'm sorry för alla som gillar honom, men så fort jag hör hans (jag ska inte säga äckliga) sliskiga stämma så får jag någon sorts krupp och får lust att punktera mina trumhinnor med en sax.

Ehja. Var var jag? hm, i alla fall, sedan lyssnade vi på Jan Guillou (stavning? nej, jag orkar inte googla.) läsa upp ondskan så jag nästan somnade, och sedan hade vi NO och jag och Hanna konstaterade att vi hann göra med på 25 minuter idag än vad vi gjorde på två timmar igår. Koncentrerat. Det roliga var att vi gjorde inte särskilt mycket idag ens, det var mer extrem trötthet i tisdags.
Sedan gick jag hem och stekte hamburgare, och sedan tillbaka till skolan för att fixa med bildarbete. Jag skrev ut så många papper så jag fick dåligt samvete och klistrade upp dem på ett rosa papper. Igen, mycket koncentrerat arbete.

Eftersom jag har dem på datan så får ni äran att få en sneak peek på mitt mycket exklusiva och vackra bildarbete.
Audrey Hepburn! (50-tal)
Modell goes emo från topmodel(00-tal), random flapper(20-tal) och random hippies(70-tal).
Random goth (00-tal)

Madonna & Travolta! (80-tal, 70-tal)

Men nu kommer my father hem och han behöver datan. Tyvärr får ni väl då sitta och vänta i extrem spänning på vad som kommer näst.

Give me a fucking break.


Men hallå.
Hur mycket är det meningen att jag ska orka stå ut med egentligen? Carl fucking Barât kommer till Peace and Love. Och Pete Doherty. Jag dör! Jag är så in i helvete deppad att det finns noll procents chans att jag kommer att gå.
Jag vet att jag inte borde vara missunnsam och det är jättekul för dem som åker och blablabla.. Men jag är bara så äckligt avundsjuk just nu, så jag lyckas bara med att känna det.

Hoppas alla har jäääävligt kul uppe i Borlänge i sommar nu.

I hjärta kladdmuffins.

Eh. Idag bakade jag min tredje sats kladdmuffins sedan i tisdags. Jag är beroende.

Popadelica

Grejen med roliga saker är att man ofta inte fattar hur kul det är och då längtar man tillbaka, till skillnad från tråkiga saker då man kan rycka på axlarna och tänka it feels so much better now that it's done. Men ändå. Det var riktigt kul igår, i vilket fall. Jag och Hanna kom till Jönköping tidigt så vi shoppade, åt och chillade i jkpg-soool. Jag köpte en väldigt lovely klänning på Gina Tricot, rödvit-randigt linne, resårband och vit kjol. Mycket söt! Men i alla fall, klockan 14.11 tog vi bussen till Huskvarna, medans jag åt den största tvåkulorsglassen jag någonsin ätit. Vi steg av i Huskvarna och följde strömmen (okej, jag säger ström - typ 5 personer, men ändå) till Folkets park. Där satt en kille i kjol och slips med en förstärkare inkopplad i ett bilbatteri och lyssnade på supermario-musik med några andra, Hanna såg sig omkring och konstaterade snabbt att "det finns mycket konstiga människor här". Jag tyckte mest att det fanns mycket coola människor, men det är väl skillnaden mellan oss. Det fanns i alla fall många popsnören med tygkassar, tuperat hår och converse överallt. Converse, speciellt, fanns det gott om. Det fanns typ en scen med sand och palmer där man kunde köpa t-shirts, och det fanns sjukt många converse-avtryck i sanden. Det var en rolig observation, tyckte vi just då.
I början var vi pepp och lyssnade på Anna Järvinen och John ME uppmärksamt och länge, men sedan blev vi trötta och höll oss mer utanför konserter som vi inte brydde oss om. Speciellt de spelningar som var i stället som var skitvarmt och rökigt. Det hjälpte liksom inte huvudvärken jag redan hade. Men vi såg hela Au Revoir Simones spelning och jag gillade. Så jag försöker leta upp låtar jag tyckte om på Spotify nu, men det går sådär. I alla fall så fick jag en av tjejernas autograf efteråt.. Inte för att de är särskilt kända, men jag tyckte hon var cool och jag hade en penna och en affisch. Så jag kände varför inte, liksom. Vi gick på I'm From Barcelona också, men när de hade spelat Paper Planes, We're From Barcelona och några andra låtar så blev vi trötta på ljudet och hungriga, så vi gick efter en halvtimme och köpte korv. Men det var i alla fall mest drag på där, de slängde massa rött konfetti och stora röda ballongar ut i luften så alla bollade med dem. Det var roligt! Men sedan blev vi lite trötta och döva så vi gick. Jag var lite depp för att jag skulle missa Markus och Florence Valentin, men vi ringde Hannas padres och åkte hem.

Sammanfattat var det kul och mysigt och fin stämning och fina band. Men jag blev lite trött i slutet, så jag tror inte att jag hade uppskattat de sista banden till 100% ändå, jag hade ont i huvudet och typ sleep deprivation. Men ja. Man kan inte ha allt. Imorgon hade jag tänkt ha på mig min fina popadelica t-shirt och visa mitt band för alla.

Ägd, som man säger på landet.

Jag och Hanna diskuterar klädval på msn... Jag har problem när jag inser att jag får ha mina rosa converse och att de inte passar till min blommigga klänning.. då kan det låta såhär:

Hanna säger:
mm, aa, dina converse begränsar ju dig lite också. Fast med tanke på att din basgarderob är rosa så begränsar de ju inte så mycket. Ska du ha din klänning eller?

Word.


Idag är hon arg på jönköpings länstrafik.

Vet ni en sak???

Imorgon ska jag till Huskvarna, tralalalalala! Jag var med i en tävling på radio jönköpings hemsida, mest på skoj, och precis innan jag åker till Öreryd så står det:

"Vinn Popadelica-biljetter

Valborgsmässoafton 2009
Tävlingen är avslutad. Vinnare blev Miranda Simmons i Gislaved. Grattis!"

Läs mer

Jag trodde jag hallucinerade men det var sant. Så jag och söta Hanna ska åka till Jönköping klockan 7.40 imorgon bitti och hänga där tills det är dags att åka till Huskvarna. Visserligen så går det inga bussar någonstans så vi måste åka vid kvart över nio och missar både Markus Krunegård och Florence Valentin. Men ändå. Man kan inte få allt, och jag är lika glad för det. Jag är bara pretty överpepp just nu. Pepp, pepp, pepp.
Så imorgon har jag dejt med bussar, Hanna och I'm from Barcelona. Och det är ju inte helt fel det heller!

För övrigt så har det varit mycket skönt i Öreryd. Det är ju liksom ganska avslappnande att hänga på ett ställe, gå förbi en mack med ett fik och utbrista: "Men kolla! Hallå det är folk där borta!". Det är nämligen inte det särskilt ofta i de trakterna.

Men ja. Eftersom min väckarklocka står på 6.08 så känns det som att jag borde gå och lägga mig nu. Jag rapporterar om Huskvarna (för övrigt ska det bli intressant att se hur jag hittar i en stad jag aldrig varit i.. Men det fixar sig.) när jag kommer hem eller på söndag eller något.

Ehja. Wish me luck. Om cirka tio timmar ska jag åka mot min livs första festival.

RSS 2.0