Bloody stupid day.

Åh. Varning för ett extremt aggro och klagigt inlägg. Ni behöver verkligen inte läsa.

Vad ska jag säga? Dagen var helt okej, tills jag vaknade. Jag försov mig, stressade hela morgonen, såg ut som skit, det spöregnade ute. Jag fick gå till skolan, med paraply. Så jag kom försent också. Sedan märkte jag att jag hade glömt nycklarna hemma. Så jag fick trycka in allt blött i stackars Hannas skåp hela SO:n, sedan fick jag stressa hem och väcka mamma som hade jobbat natt. Var nära på att bryta ihop på grund av min pissmorgon, plus att jag skulle ha NO-prov och jag var inte förberedd. Men det var bara till att cykla allt vad jag har tillbaka till skolan..
Då hade vi hemkunskap. Det var roligt, förr. Då hade vi bra sammanhållning i klassen och normala recept och bra tid och så. Nu är det en massa idioter i klassen och allt blir sämst. Vi är tre stycken som brukar vara i klassen, vi är bra kompisar. Men min hemkunskapslärare sätter alltid ihop de två, så får jag vara med någon annan. I hela fucking nian har jag fått vara med alla idioter. Jag har fått göra allting själv och ätit rå potatis (eftersom jag får göra allt själv hinner jag inte bli färdig) och sett hemkunskapsläraren tänka att oj, Miranda är nog inte så bra på detta  alla fall.. Hej då fina lilla VG i hemkundkap! Så jag får sitta där med min jävla brända alaskan pollock och halvfäriga potatis.. Så sitter mina kompisar precis bredvid med sin laxfilé och spenatstuvning. Jag känner mig så lyckad.
Sedan hade vi matte, och jag hade ont i huvudet på grund av min förkyldning som aldrig fucking ger sig, (20 dagar nu!) och förstå hur mycket jag egentligen ogillar matte.
Och efter det kom det dreaded NO-prov. Helvete. Helvetehelvetehelvete. Jag pluggade ihjäl mig till det igår. Det gick åt helvete i alla fall. Jag kommer nog få G, men jag skulle ju fanimej satsa på MVG i NO den här terminen! Fuck you, jävla radioaktivitet och atom och kärnkraft.
Men dagen var inte slut där. Jag fick sitta hela kören och känna mig utanför, och sedan fick jag stressa hem i ösregn.  För att stressa med att byta till torra kläder, äta och cykla till GIS, fotbollsplanen i Gislaved. Det var EM-kval för tjejer under arton (eller något, är inte så insatt direkt.) Och jag undrar fortfarande vad fan jag skulle där och göra. Jag hatar fotboll. Plus regn plus en massa jobbiga fjortisar (Sorry!) som satt bakom oss. Och så hann jag känna mig utanför ett bra tag också. När jag och Eve hade insett att ingen skulle komma och drilla i halvtid (det var det vi ville se!) och andra halvlek precis skulle börja, så cyklade vi hem i ösregn.

Så otroligt jävla lyckad dag. Så allt jag kan göra är väl egentligen att ge upp, citera Belle & Sebastian och säga att It's been a bloody stupid day. Och absolut inte citera Markus Krunegård (Världen är fanimej inte så jävla underbar när man är kall, arg och blöt!)
Men nu borde jag verkligen ta itu med mina två miljoner läxor som jag inte har gjort än. Wish me luck. Det kan verkligen behövas.

(bara så ni vet, det här har jag skrivit mest bara för att få ut mina egna agressioner.. Det är bara I-landsproblem alltihop. Och jag vet att jag svär onödigt mycket när jag är agr. et här är censurerat. )

Over and out, jag ska gå i ide och skita i allt. ;)

Bojkotta idol!

Jag är faktiskt helt seriös när jag säger detta, fastän jag har följt det slaviskt sedan 2005, när jag och mina vänner tittade på Idol-DVD:n varje dag.
Och jag hade också bojkottat det om jag hade ett enda gram kontroll över mig själv. Nu har jag inte det så jag kommer fortfarande sitta och kolla.. Men det blir under protest. Och massor av elka kommentarer till juryn.
För de skickade inte vidare Kenny och Dolores!
Är det bara jag som reagerade på detta?! De var mina två favoriter. Inte bara i år, med sedan de började! Herregud, så mycket bättre än alla blonda kloner och tråkiga sångare de skickade vidare. För övrigt så har jag ett skämt om alla blonda likadana tjejer i idol. "Äh, hon såg ju ut som mittenraden i min storebrors klassfoto."
Förklaring: Min bror går estet-musik och på klassfotot så består så gott som hela mittenraden av små, blonda, söta tjejer. Och för att spä på detta skämt så ryktas det om att deras klassresa i trean kommer gå till idol-auditionsen.

Tillbaka till ämnet: Så dåligt av juryn att inte skicka vidare mina favoriter! Åh vad sur jag blev. Skandal.

Om ni undrar, så hittar ni mig klistrad vid tv:n varje idolsändning i alla fall.

Saft in my heart.

Okej, jag erkänner att jag inte är en rockstar i alla bemärkelser. (Bara de flesta)
För att det är så att jag tycker att Fun Light Wild Berry är bland det bästa som finns. Ingen alkohol här, inte. Saft för hela slanten. Jag lever på min saft! Jag dricker flera one-pint glas om dagen.
Och nyss när jag var i köket (och hämtade saft, så klart!) så kom jag på något så smart. Så smart, så smart.
Om man har missat det så åker jag till London typ två gånger om året tack vare min släkt, och det är lovely. Utom vattnet i Londn. Jag kanske är känslig, men jag klarar inte av att dricka det. Det smakar så hårt och..ja. Jag är känslig. Men när jag hällde upp min kära saft innan (i smaken appear idag, för lite omväxling!) så fick jag en snilleblixt. Jag ska ta med en stor flaska wild berry till england! Shit, jag är så smart ibland. Tänk, då slipper jag gå och vara trött på grund av vätskebrist (okej, så farligt är det inte men ändå!) och så kan jag gå och dricka saft hela dagarna. Lovely.

Men nu kanske jag borde sluta tjata om saft. För jag har blivit lovad att jag ska få se Americas Next Top Model när fotbollen är slut. Underbart.


databeroendet

..har faktiskt blivit bättre! Har inte varit inne på jättelänge (känns det som i alla fall, i mina mått xD). Jag hinner inte, prioriterar läxor, kompisar (hm, och tv! xD) framför datan nuförtiden.. Plus att min farbror från England var här förra veckan.. Träffar honom bara några gånger om året så måste ju ta vara på tiden, haha.
Och ja, vad kan jag säga.. det är väl bra att jag wastear mindre tid på internet, men jag bloggar ju aldrig längre heller.. Jaja, bättre att jag bloggar ibland fast har något att säga, än att jag sitter och skriver en massa skit hela tiden.. Det har blivit rätt mycket sånt på sista tiden, haha!

Igår och i fredags var jag i götebooorg! Åh vad jag tycker om den staden.. Och jag blev så sur när jag insåg att Håkan spelade på liseberg i fredags och jag inte fick gå. Buuhuu! Så det var väl en av anledningarna till att jag inte var på topp en fredag i september. Eller, let's put it this way: Jag var osocial och allmänt tjurig, på grund av:
-Att jag inte kunde se Håkan Hellström.
-Att vi inte hann åka in till stan och shoppa så in i helvete (vilket jag var totalt inställd på)
-Att vi åkte till Frölunda torg istället. No offence, mendet var verkligen så totalt inte roligt att shoppa där. H&M:et hade inte ens en Divided-avdelning! Skandal.
-Att jag visste att jag hade jättemycket att plugga i helgen.
- att vi skulle sova hos några som jag inte känner (mammas gamla kompis eller något). Det var ingenting personligt mot dem, det är bara det att jag hatar sånt.. Komma hem till någon man inte känner och behöva vara trevlig och inte alls tycka det är skämmigt att sova där.
-Att jag bara var allmänt trött och tjurig just då.
Ni kan väl tänka er hur kul det var att umgås med mig? Ehja. Men jag köpte i alla fall ett par gråa strumpbyxor. Som tröst.
Sedan på lördagen skulle vi till bokmässan då. Jag var helt pepp på detta, fast det var extremt mycket folk och jättevarmt. Nästa år ska jag definitivt fixa in mig på torsdag/fredag när det inte är öppet för allmänheten. Ingen aning om hur, men det ska väl gå. Jag får bli medlem i svenska kyrkan eller bli voluntär får amnesty eller något. Hur som helst, så lyckades jag bränna 200 spänn. Köpte fyra böcker, två tidningar och en skiva. Så nu äger jag min första Kent-skiva! Grattis på mig. Eller något. Okej, möjligtvis köpte jag den på grund av att den bara kostade 40 spänn och jag gillar Vy Från Ett Luftslott. Men det är säkert något sånt som man inte ska eller något.
Det fanns i alla fall världens bästa tidningsaffär. Där kunde jag ha hängt extremt länge. Det fanns typ alla tidningar i världen! Alla gubbmusiktidningar ifrån England som pappa brukar läsa fanns, Vouge från typ 20 länder, NME, och alla arty jättetjocka modetidningar (eller vad det kallas), typ i-D, Dazed & confused, Pop, Nylon och dem. Jag köpte i-D. Okejdå, mest för att den var billig och har massor av bilder som jag kan rita av. 

" ..In Fact This Kid Is A Class A Fool.
A Few Months Back Started Acting Keen,
Now He Reads i-D Magazine.."

Så med ett Hadouken-citat ska jag väl avsluta inlägget. Kanske göra något annat. Typ plugga till ett NOprov som jag inte kan någonting om som vi ska ha på tisdag. Eller något.


What will the neighbours say?

(ursäkta att rubriken är titeln på Girls Alouds gamla skiva. Inte något jag är stolt över att ha i hyllan. Men de passade så bra. )

Alltså varför säger ingen till mig?! Jag lyckas då altid skämma ut mig. Alltid.

Här sitter jag i pyjamas (har precis duchat efter tränngen) som såklart är mycket snygg, rosa linne med en robot på och svarta byxor med en massa små robotar på. Sitter också mycket fint. Not. Not. Not. Plus att jag har flätat två inbakad flätor i håret och inget smink. Kan ni inte bara tänka er hur fullkomligt sexig jag är at this moment? Och så ska det då såklart ringa på dörren. Och det är bara jag på hela övervåningen. Så jag får svara.
-Åh hejhej granne som nu kommer tro att jag är ett totalt miffo med världens mest udda pyjamas! Nej, mamma är på föräldramöte, men jag kan stå här och låtsas komma ihåg vad det är för växter du har åt henne i de olika påsarna! Tack så jättemycket! Nu ska jag gå och dö! Hejdå!

Eehja. Vad tror folk om mig egentligen?

Jag får be om ursäkt för dålig uppdatering & att när jag väl uppdaterar håller det mycket låg kvalité. Men vad kan jag säga. Jag är dålig på att hitta tid till sådant. Dålig på att hitta tid till viktigare saker också, för den delen.

Så ni får väl bara hålla ut. För att ja råkar tro att det är väldigt många som saknar mina mycket fyndiga inlägg. Not.

Så nu så ska jag läsa NME och kolla på idol. Och veta att jag borde plugga NO men också veta att jag absulit inte kommer att göra det. 

Over and out.  

Alldeles för trött

Ja, jag är alldeles för trött och förvirrad för att sitta här och skriva 200 inlägg. Men jag måste bara berätta att min bror, pappa och pappas kompis har en aggro diskussion om träning eller något. Jag hade blandat mig i, om jag inte hade varit jättetrött. Och känner att jag aldrig kommer vinna över dem ändå.
It's all kicking off over here. Hur fan ska jag kunna sova? Jag får väl hörlura min nya Libertines-skiva. Kärlek.

Men seriöst. De har hållt på hur länge som helst. Minst en timme. Hur orkar de? Jag stängde ute ljudet av deras röster för länge sedan.

Over and out, på riktigt nu.

Marknadsföring, anyone?

Har jag blivit lite efterbliven, eller är det någon annan som har sett reklamen på internet för trimgel?

Gå ned 5 kg snabbt?
Gå ned 5 kg snabbt med Trimgel, det är inte normalt.

Jag menar, what the f-? Jag börjar nästan skratta verje gång jag ser det.. Vem går på det? OM det är någon som ser denna reklam och tänker,"Åh, det låter bra, det vill jag testa!" please let me know. För jag tycker att det låter så jävla vrickat. Jag tänker verkligen -Åh, jag vill gå ned i vikt. Jag surfar internet och ser en länk där det står "Detta är inte normalt!" och tänker yes, det låter great. Not.

Eller jag kanske bara är lite trött. I don't know.

Att skriva eller att inte skriva

..Är det bara jag som en lördagkväll (eller någon annan gång för den delen) funderar på hur jag skriver/när jag skickar på msn? Om jag chattar med någon som har massor att göra och dröjer flera minuter mellan svaren, och jag har nada att göra, så kan jag tänka "shit, nu måste ju jag sitta och vänta en liten stund innan jag svarar så att jag inte ska framstå som desperat". Eller så tänker jag bara att jag måste skriva saker och fråda saker ungefär hela tiden så att det inte ska bli hela -mm -aa- :) - :D konversationen. Och sedan när jag skriver ofta och mycket, så tänker jag bara att the reciever kommer att tycka att jag är svinjobbig som skickar hela tiden.

Så jag kapitulerar, funderar på att avinstallera msn (vilket jag absolut inte kommer att göra), och citerar Carl Barât.

I'm hoping if you know where I am, send your heart in a telegram, I'm praying that you know where I am..

Tyck synd om mig!

Hey dudes.

Jag är trött så jag vet inte vad.. Kom inte i säng förrän typ 3 igår. Och gick upp vid 9 imorse, typ hälften så mycket sömn som jag är van vid, haha. Men jag var på Sigges igår, det var därför. Fixade mig med några kompisar i ungefär tre år, men det gjorde inte så himla mycket nytta.. Såg ut som ett spöke på hotellet gasten på liseberg, hahaha. Det var faksiskt inte hemskt, fast jag dansade inte så mycket som jag ville, och jag kände mig så förjävla ful och tråkig ibland.. Jag vet att jag inte ska tänka så, men alla som jag gick med var med deras kille/på G-kille/längtade efter deras kille, och så stod jag där som världens jävla miffo. Med Roger Pontare-hår, rosa tights och ingen att dansa med. Åh vad jag låter ledsam nu. TYCK SYND OM MIG! Jag har inga kompisar och ingen kille och inget liv! Eller ja, jag kanske överdriver lite. Bara lite.
(Snälla, tro inte att jag är världens weirdo nu, ta det med en nypa salt. eller en matsked. Eller en deciliter eller så.)

Idag var jag i varje fall i Borås, för att hämta min farbror på flygplasten. Och för att jag ville shoppa. Men jag kom på att jag inte hade några pengar, så jag kom hem tomhänt. Men vi ska lämna honom om en vecka igen, så jag shoppar nog mera då. Om jag får ta ledigt från skolan.Lägesrapport: Jag sitter vid datan i vardagsrummet, som delas med min bror, min pappa, min farbror och en av min pappas engelska vänner. De lyssnar på gammal musik/hejar väldigt högt på Arsenal. Det är drag hemma hos familjen Simmons. Och jag har ont i magen (en blandning av tjejvärk och för många sura bilar.).

För övrigt kanske jag borde gå och sova nu. eller något. Over and out.

Andas ut.

Åh, jag är så lättad. Vårt SO-arbete ska lämnas senas om en vecka, inte idag! Bara för att alla datorer i hela skolan blev helt miffo i onsdags, så de som har sparat på skolan kan inte göra deras arbete.. Så jag har td att skriva allt utan att sitta uppe halva natten! Jag är så glad. Nu är nästa problem bara att vi har världens svåraste sanska att kunna översätta muntligt till på måndag. Åh vad kul. Verligen. Men nu ska jag fokusera på det positiva. Det är lugnt med so:n! wohoo!

Och imorgon är det Sigges (typ disco mitt i skogen).. Är inte grymt pepp på det än, men det är väl vad man gör det till.. Eller något.

En annan sak som gör mig glad är HM-katalogen! Den kom idag och ja, jag vet vad jag kommer att göra hela eftermiddagen, haha. Det är en av mina fjortisdrag, att jag fullkomligt älskar HM. Den andra saken är mitt TV-tittande, jag är inge kulturell unge och ser aldrig på nyheterna (allmänbildning, I know!) och mina favoritserier är Top Model, Gossip Girl och Idol. I och för sg så är också Never mind the buzzcocks det roligaste jag sett, och det är inte så mainstream direkt, men det mesta annat.

Nu ska jag gå och se Australias next top model som pappa spelade in. Jag följer Americas, Australias, Canadas och Britains. Nej, jag hinner inte med att ha ett liv. ;D

Dagens låt

(ja, det blir många värdelösa inlägg på nolltid just nu. Men vad som helst hellre än att renskriva so-skiten.) ;)

Dagens låt blir Carry on up the morning - Babyshambles.

Bara för att det verkligen är not easy getting out of bed.

Ja vi elsker

Åh. Det tar på krafterna att renskriva en text, it really does. Speciellt när man upptäcker att texten på ungefär fyrahundra sidor är förjävligt dålig. Plus att jag ljuger mig blå i ansiktet i den. Och ingen kommer gå på det. Jag menar, vilken lärare går på att jag tyckte att studiebesöken på gislaveds industrier var "Intressanta, roliga, kul, lärorika" och några andra bullshit-ord som jag har tryckt in på flera ställen.

Mitt liv är så roligt just nu. Min enda ljusglimt är idol. Tre gånger den här veckan. Jag älskar.

Update!
Jag har fått tangentbordsfingrar. Mina händer är varma och mina fingertoppar är iskalla. Jag är uttråkad, ja.

Ambitiös

Det är väldigt tomt på inlägg at the moment, men tyvärr är det så att jag har världens största so-arbete att göra till på torsdag, plus tvåhundra andra läxor, så jag har inte tid att sitta vid datan. Inte alls. Bara för att skriva rent min so. Vilket jag borde göra nu.

Om jag inte uppdaterar på mer än två veckor, aldrig loggar in på msn och ingen har sett mig på länge, är det antagligen för att jag har dött av tristess.
You'll find me utslagen av trötthet, skrivkramp och uttråkning på mitt rum.

Over and out.

In your face

Eftersom jag har ett sådant hektiskt liv med saker att göra hela tiden (not) så har jag inte hunnit skriva om Video Music Awards, som jag kollade på i tisdags. Själva award-utdelningarna var väl inte så roliga i sig, jag menar, Britney Spears vann tre pris. Behöver jag säga mer? Men det roligaste var by far värden, Russel Brand. Jag förstår från bärjan inte hur han lyckades få det jobbet, en brittisk komiker med udda humor och tuperat hår. Jag tycker att han är asrolig, men det är det inte så många som tycker.. Han stod där i början med hans cockney-dialekt och började programmet med att sägan något i stil med :"I don't want to come across biased, but pleeeease, america, elect Barack Obama as you're president! Some people, I think they're called racists, say America isn't ready for a black president. It was nice of you to let that crazy cowboy George Bush give it a try, but america is ready for something new!
..Något sånt sa han. Alla amerikaner i publiken satt och kollade snett på honom och skakade på huvudet när han dissade republikanerna, men jag satt och garvade huvudet av mig. Och sedan fortsatte han med att have a go at The Jonas brothers, för att de hade "promise rings" på sig. Promise rings är alltså ringar som vissa amerikaner har på sig för att visa "no sex before marrige". Bland annat så sa han typ "Yeah and Madonna has won a few prizes over the years, she's sung "like a virgin". LIKE a virgn, jonas brothers, not ACTUALLY a virgin."
Hahaha, fatta var jag skrattade ihjäl mig.
Och sedan så slog Jordin Spaks tillbaka, när hon skulle dela ut en moonman för någon kategori så tog hon micken och sa något i stil med: "I just wanna say, promise rings are really good, not everyone wants to be a (bleeep)!"
Hahaha, in your face, Russel!Behövs det säga att jag har mått dåligt i veckan och inte haft så mycket för mig efter skolan? :'D

Miranda is..

(jag tänkte att såhär gör ju alla andra, och eftersom jag inte har något av mer värde att komma med så får ni något riktigt intressant, for a change. ;))

- Trött och glad, ska snart sova
- Börjar bli lite pepp på Liseberg
- Fortfarande ganska så sliten, ber till gud att min hosta doesn't keep me awake at night.
- Lägger till Mando och Hästpojken till min Mp3,
- Ska äta chipsen som jag har längtat efter i ca 8 dagar.
- Har världens sämsta humor och funderar på vad jag tycker att vi ska skriva på våra klasströjor. (Jag röstar på A class of our own, 9c, men ingen annan fattar. )
- Ska gå och kolla på tv och sedan sova.

(Intressant rubrik)

Hey.

Idag har varit.. jobbigt. Är så förkylt att jag har legat uppe och hostat halva natten, och sedan iväg till skolan från åtta till tre.. Lagom kul. Har haft så ont i huvudet, så jag har väl suttit och sovit mest hela dagen. Och klagat på att jag inte har mått bra. Så nu borde jag väl vila och försöka bli pepp på Liseberg imorgon. (Det är inte det att jag inte vill åka, men jag är sjuk och trött.)

Men ja.. Jag hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har. Over and out.

Lägesrapport

Åh. Det är så jobbigt att vara sjuk nej förkyld. Nu har jag gått från att vara alldeles tjock i halsen till att halsen känns som sandpapper. Jag vet inte vilket som är värst. Och sen att jag har konstant lite ont i huvudet och inte kan andas genom näsan, det är kanske en helt annan historia.

Men jag kanske är lite av en drama queen nu, jag överlever. Nog.

För övrigt så var jag i gnosjö idag och jag och min klass fick rundturer i två industrimuseér. Nej, inte ett. Två. Och båda tog över en timme. Det var lagom kul. Och sedan att vi fick sitta ute och äta i spöregn, det är kanske en annan historia.
 Men, on the bright side, så har jag två och en halv A4 med stödord och anteckningar som handlar om järnmalm och modeller på grenrör och allt vad det var.  Nästa utmaning blir att tyda dem. Vilket kanske inte går så bra, eftersom jag skrev dem medans vi gick i skogen i regnet. Lagom kul det med.

Och så hade jag en rutig skjorta på mig idag! Den stora frågan är om jag såg indie eller i alla fall normal ut i den, eller bara som en småländsk bonde. Om någon har några åsikter om detta, please let me know.

Over and out


När du tar den långa vägen hem

Hur kan jag ha så mycket att göra som jag har nu, (renskriva miffoanteckningar på typ tre A4 från studiebesöket, läsa svenskan, städa rummet, kolla på inspelat VMA's, värma bullar, baka, ta paracetamol, och en massa annat) och ändå bara sitta och kolla i spegeln, lyssna på Kom Ihåg Mig och fundera på hur udda min lugg ser ut med sprej efter en spöregnig dag och hur den ser ännu mer udda ut om jag sätter upp den i diadem?

Mjo, jag kanske, kanske borde lära mig att prioritera.

But then again, vad skulle det vara bra för? ;D

Öppet brev till skolledningen

I skolan någon dag så sa jag en sak som jag har funderat på rätt länge nu. (Förlåt att jag tjatar om att jag hatar gympa hela tiden, men jag har väl inget annat att säga?) As I said.. E grej som jag har tänkt på för en lång lång tid är det här med de så kallade "praktiska ämnena" i skolan. Typ bild, hemkunskap, musik, slöjd, teknik och idrott. Jag antar att skolan har lagt dit ämnen som dem för att skolan inte bara ska vara teoretisk, bara pluggämnen på schemat. Så att elever som inte är så teretiskt lagda ska ha någon chans, några ämnen i skolan som ska vara roliga (Om jag är helt ute och cyklar nu så please, tell me.). Vad jag undrar är, varför är det då dessa ämnen som många tycker är hemska? Nej, jag är ingen lat fjortis som sitter och tycket att "Hallå-å, kan inte vi typ sitta och sminka varann istället för att ha matte, för asså, jag pallar inteee.. Vad äre för mening med att lära sig ekvationer anyways?". Jag fattar att många av skolans ämnen är nödvändiga. Och det förstår de flesta, så det är väl helt okej att sitta i klassen och nöta och plugga in.
Men det är dehär praktiska ämnena som framkallar ångesten. För att om man ska vara duktig i något sånt ämne kan man inte plugga sig till det. Eller, kanske till viss del, men om man har noll talang för t.ex bild, så kan man knappt plugga ig till ett MVG. Okej att man brukar få G i dessa ämnen om man har bra närvaro och visar att man försöker. Men m man vil ha höge betyg? Eller inte vill skämma ut sig för sin klass? Eller inte sitta där som ett miffo och inte fatta och ha tråkigt när alla andra are enjoying themselves? 
Många jag känner (Och jag!) tycker verkligen inte om vissa av de här ämnena Som jag tidigare har nämnt, ähum, någon gång, så är solidrott bland det värsta jag vet. Andra jag känner får ångest av musik, vissa av slöjd. Ska man behöva må dåligt över ämnen som skolan har lagt på schemat för att eleverna ska få utlopp för sin kreativa/ sportiga/musikaliska/whatever sida?

Kan nte skolledningen (eller whoever det nu är som bestämmer sånt här) tänka lite för en gångs skull? Tänk om de skulle göra vissa ämnen frivilliga. Tänk om det fanns ett val, så att man kunde välja bort vissa av de (onödiga) praktiska ämnena. Kanske hålla sig mera till det man tycker om, eller jobba mer på något man har svårt för. Åh, tänk, då skulle jag kunna slippa den där jävla gympan och få sitta på musiken istället.
-"Men skolhälsa blablabla barn måste röra på sig blablabla!"
Ja, den har jag hört ca 314 gånger förut. Ja, det är viktigt att barn och ungdoman rör på sig. Men låt dem göra det in their own time! För alla ni vuxna kan sitta där och tro att alla vi otränade motionerar glatt och gör vårt bästa på skolgympan. Men ni tror fel. Vi är dem som står längst bak i kön till längdhoppet och väntar tills ingen ser på, så man slipper hånen. Och om vi ska tänka efter här, på alla dem som skulle välja bort gympan om det alternativet fanns, hur mycket tror ni att vi gör på gympan? Tro mig. Jag går i skolan. Inte särskilt många svettdroppar. Och förresten, vad är det som säger att det är viktigare för barn att röra på sig än vuxna? För jag ser inte många arbetsplatser som tvingar sina anställda att springa två kilometer på tid.
För alla de här vuxna kan sitta där på deras fancy kontor med deras maxade lön och tänka att allt är bra, inte ert problem, och sedan blir de överraskade när de ser statistiken på underkända elever. Godmorgon. Det här kommer låta extremt teenage angst, men de är väl för i helvete inte bara elevernas, vårt, fel?
Om jag tar min klass som exempel, som är rätt "duktig" jämfört med många andra på skolan, så ser man ju. På lektionerna sitter halva klassen och inte förstår uppgifterna, hur man ska göra, vilket kan bero på att klassen har bollats fram och tillbaka mellan 3 olika lärare i de flesta ämnen. Vissa har gett upp och sitter och stökar. Läraren vänder uppmärksamheten mot dem hela lektionen. Försöker få tyst på dem fast att det är omöjligt. Och en liten, liten del av klassen sitter och jobbar, försöker sitt bästa, vill få bra betyg och satsar. Men de märks inte. De är tysta. Räcker de upp handen så har de lärt sig att räkna med att få vänta ett bra tag tills läraren ser dem. Och i slutet av lektionen får de sitta över i tio minuter och få skäll med resten av klassen för att några av eleverna var stökiga. Är det då konstigt att dessa få elever som sitter och jobbar blir frestade att skita i det som de flesta andra eftersom de aldrig får någon uppmärksamhet, bara skäll för vad andra har gjort? Nej, just det.

Skolan hade kunnat vara rolig. Tänk vad många klumpar i magen som hade kunnats lösas upp. Om bara dessa människor som bestämmer kunde anstränga sig. Nej, lilla jag vet inte vad de gör och visst, de kanske anstränger sig och blablabla. Men sämre än det här kan det väl knappt bli ibland.. Kan de verkligen inte förbättra någonting alls så borde de fan ge jobbet till elevrådsstyrelsen eller något.


Liar liar

Oj, jag sa ju att jag skulle ha tid att blogga i helgen. Men nu är helgen slut om ungefär exakt 3 timmar. Och jag har inte haft någon tid alls att blogga. Jag har camat med en saknad vän på andra sidan atlanten (literally!), och sedan har jag hängt med mina vänner. Some good times, some bad times. Mest good. Men lite bad också. Jag ska blogga om det, kanske skriver lite i mitt fina ullaredsblock innan jag somnar (I bloggar old school ;)) och skriver över och pulicerar en annan dag. Men nu är det så att jag somnade klockan 7 imorse. Och fick typ 1 timmes sömn efter det. Så jag är litelite trött nu, belive it or not. Om någon skulle bry sig, så bloggar jag om helgen i veckan (haha, den har man hört innan fast tvärtom). Kanske. Jag får se.

Men nu är det så att jag är så trött att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv.

Så goodbye and goodnight, friends.

Soy muy cansado.

Här skulle det egentligen vara en jättesmart text om något viktigt men jag är så trött i huvudet och kroppen så jag kan inte skriva något vidare bright. Kanske till helgen.

Idag har för övrigt spenderats i skolan, baseboll på gympan i regnet (hat!), läskig mangosallad, godis, chipscravings, världens hemskaste film (missisippi burning), obrighta kommentarer (by me och andra), cred till bibblan för att de hade hästpojken, strips med Eve i pizzerian, (ytterst lite) simning, (väldigt mycket. we're talking typ 2 timmar.) bastubadande, hem och mysa.

Imorgon ska jag till smålandstenar marknad (drag! för att citera geni-Fridah), städning, och tjejkväll.

Nu är klockan tio och jag är så trött jag ska gå och sova.

Over and out.

You´re so clever, but clever ain't wise

haha, jag känner mig alltid så smart när jag är i min klass. Jag är egentligen inte så clever, men i mitt sällskap så känner jag mig som einstein ;)

- Hur länge höll 30-åriga kriget på?
-Öööh,venne..

- Vlken färg har kungens vita häst?
- Uhm, vettefan..

- Men ey, om ett ämne är radioaktivt, är det att man kan koppla in det i radion eller?


..and trust me, det där var bara ett litet urval som jag kom ihåg bara sådär. Det finns så många fler ;)

over and out!

RSS 2.0