Better to be hated than loved for what you're notEn bild från i måndags när jag var lite mera piff och lite mindre sjuk. (ps. Lägg märke till Babyshamblestshirten i hörnet, jag är så jäävla indie.)

Jag är trött och förkyld.. Så jävla jobbigt alltså! Ah, näsan och ögonen bara rinner. Inte helt okej.

Men jag är rätt glad ändå. Har ätit lite choklad, tittat på lite Gossip Girl, är klar med historian, livet är rätt okej ändå.

Mindre hett att det är skola imorgon.. Kommer inte orka mig igenom dagen om jag mår som jag gör nu alltså! Men jag får försöka kämpa. Man kan ju inte stanna hemma bara för att man är lite förkyld, liksom! Jag missar ju så förbenat mycket, och det funkar ju inte. Så jag får släpa mig upp, se ut som en snorig zombie med tårar i ögonen hela dagen. Det funkar väl.

För att bli på bättre humör, lyssnar jag på Marina And The Diamonds – Hollywood. Himla fett, alltså!

PUSS!Overachiever för fan!

Ja, alltså vad ska jag säga.

Jag är klar med mitt historiearbete. Det tog för alltid känns det som, och jag har antagligen missuppfattat frågorna som vanligt, men ändå. Jag är klar!

Så nu har jag till och med fått tummen ur och duschat och klätt på mig också. Känns ju ganska duktigt, med tanke på att klockan är halv sex.. bra mig själv.

Så nu belönar jag mig själv med Marina And The Diamonds, choklad och gitarrspelande. Fast att jag är sjuk. För jag har ju varit rätt duktig idag. För att vara jag.

Skyll dig själv

Jag är sjuk.

Jag försöker skriva en uppsats om Napoleon.

Jag orkar ingenting.

Jag vill helst bara ligga i soffan, lyssna på Bright Eyes, varva med lite Gossip Girl, äta choklad, spela gitarr och dö.

Varför har jag inte skrivit denna dumma historia tidigare??

Jag får skylla mig själv.

Jag ska försöka skriva så det ryker nu när jag sitter här och äter vindruvor i min pyjamas..

Sen kan jag ligga och dö.

Over and out.

Update: Istället för att skriva sitter och och kollar NME TV. De spelar Matters At All med Kids In Glass Houses, jag tänker "Åh, jag tycker ju om den här låten!" Sen kommer jag på att jag inte har en aning om hur låten är, att jag alltid är för upptagen med att följa vad som händer i musikvideon.. Snacka om dålig simultanförmåga.

Okej, nu borde jag verkligen skriva. Förlåt.


I'm not o-fucking-kay

Okej, fan vilken patetisk tonårsklyscha jag egentligen är.

Jag sitter här i min säng, lyssnar på Bright Eyes och Håkan Hellström och tycker synd om mig själv.

Lite patetiskt.

Eller lite fint.

Beroende på hur man ser det.

Okej, mest patetiskt. Jag är sjuk. Alltså, mer än mitt vanliga tillstånd av tourettes och allmän psykos. Jag har ont i huvudet och feber och sån skit. Och ja, det suger. Faktiskt.

Nu tänkte jag fortsätta vara som man tror att jag ska... Lyssna lite mera på Håkis och skriva dagbok.

Tramsfestivalen

Vad är då detta för trams, undrar ju ärligt talat bara jag.

Jag sitter och kollar på melodifestivalen nu. Kanske är jag ovanligt lättirriterad eftersom jag är lite sjuk.
Men har inte det bara dragits ner till en ny nivå av värdelöst?? Alltså, seriöst. Så jävla dåligt. Det är ju knappt att man orkar skratta åt det!

Nu är det Pernilla Wahlgren.. Min kommentar var, efter en halv sekund in i låten när hon öppnade munnen, var helt enkelt "men vafan."
Och i det där patetiska försnacket där de sitter och pratar om något totalt onödigt och intressant, konstaterade jag att hon nog hade snott hennes outfit från Sound of Music..
"Hon klär sig som en förrymd nunna från schweiz!"

Och de här patetiska skatepunkpojkarna. Efter att jag hade slutat skratta så jag nästan grät (andra versen, ungefär) kunde mamma bara konstatera att:
"Han har ju shorts och tubsockar på sig!"

Ja, alltså, vad finns det att säga?

Motsägelsefullt?

Har hört två kommentarer som jag inte riktigt förstår mig på denna lördagskväll när jag sitter i soffan och min bror ser på curling.

Vincent: Så jävla snyggt curlat!!

Ja, alltså bara det är ju ganska motsägelsefullt i sig för någon som är så ointresserad av curling som jag.

Kommentatorn: Och sedan kan vi berätta lite intressant statistik...

Ja, som sagt. Bara det i sig. När det sedan handlar om curling så känns det ännu mindre troligt att det är sant.

I work and I sweat, but it's all good.

Det var väldigt vilken Håkan-period jag är inne i för tillfället. Trubbel är så himla fin.

Annars går det väl framåt, i historieskrivandet.

Mitt största problem för tillfället är hur jag ska kunna skriva om bakgrunden till deklarationen om de mänskliga rättigheterna (alltså revolutionen), skriva om deklarationen, varför den var viktig, hur den påverkade utvecklingen, om den påverkar nutiden, och att de ett porträtt av en ledare under franska revolutionen, och inte göra det till en hel jävla bok. Jag är inte så bra på att hålla mig kortfattad, nämligen.

Men ja, det gäller väl mest att kämpa på.

We throw parties, you throw knives.

Dagens planer?

Läsa om franska revolutionen - förklaringen om de mänskliga rättigheterna, om en revolutionär, och om Napoleons väg genom Europa, alternativt USA:s väg till självständighet.

Och det är ju rätt kul, en lördagseftermiddag, sådär.


Friday night

Nu är det fredagsmyyyyyyys!

Hade jag kanske sagt om jag var någon annan.
Men nu är jag ju mig själv, så nu säger jag inte det.

Jag spenderar denna fredag med att dricka svartvinbärssaft och spela gitarr. Fredagsmyser med sig själv. Inte helt okej egentligen! Men, ja.
Helt okej, kanske, egentligen, ändå. Får göra det bästa av situationen liksom!


Say what?

Finaste Evelina kan ju bara komma med de bästa kommentarerna, måste jag säga.
Innan idag vandrade vi den låååånga vägen hem till henne, diskuterade prov.
"Ja men det är så skönt att ha ett prov gjort i alla fall.. Liksom, det är några kvar, men typ, nu är har man en bajskorv pressad, liksom, och sen när man har gjort de andra kan man fisa fritt."

Hahahahahaha, alltså våra konversationer ibland.

Jag orkar verkligen inte den här veckan.

Åh vad jag inte orkar mera nu.

Jag gav upp på samhällspluggandet illa snabbt igår.. Fick ångest för att jag sket i att plugga, och fick ännu mera ångest av att läsa i boken och se allt jag inte kunde. Så jag lessnade ur. Förträngde allt som hade med samhäll att göra, lade mig i sängen och lyssnade på Håkan. Det var ju rätt fint i alla fall.
Och det gick inte helt åt helvete idag, i alla fall. Vet inte hur bra det gick.. men det kändes inte helt värdelöst, så jag ser det positivt.

Ikväll har jag försökt plugga matte. Okej, jag gjorde givetvis ett avbrott för min dagliga dos Gossip Girl. Men ändå. Jag har räknat och räknat. Jag är inte i närheten av att vara klar och fatta allt, men vad kan jag säga. Jag lessnade ur idag också.
Så nu tänkte jag sova.

Men jag borde inte klaga, egentligen. Trots matteprov. Imorgon har jag sovmorgon, matte, teori på idrotten på grund av snöiga tak (och det är klart att man gillar det!), och det onödigaste ämne jag någonsin haft (fast det är rätt kul!), eos. Sen slutar jag.. Då ska jag gå hem och dö, hade jag tänkt mig.

Godnatt!

This will be the death of me

Men vad gör jag här.

Jag har samhällsprov imorgon. Klockan är halv sex. Jag har inte pluggat något innan. Tänkte plugga järnet idag. Klockan åtta börjar Gossip Girl, innan dess ska jag äta. Och efter Gossip kommer jag vara så trött att jag bara vill sova, alltså inget plugg efter det.  Och så ska jag hinna göra en massa naturkunskapsfrågor också. Och helst en hel del matteuppgifter.
Jag har alltså cirka två timmar på mig att plugga till världens största samhällsprov, göra naturkunskap, och göra matte.

Wish me luck, amigos, säger jag bara.

Gör ingenting mer än vad som är absolut nödvändigt

Idag hade jag verkligen planerat att vara produktiv och uträtta saker och vara duktig.

Eh, ja. Ni hör ju. Jag? Produktiv? Nä, det funkar inte riktigt.

Men jag har väl uträttat mer än vad jag brukar. Visserligen eftersom jag vanligtvis kollapsar i soffan efter skolan och gör ingenting mer än vad som är absolut nödvändigt, men ändå.

Jag har faktiskt gjort lite matte. Eller, okej, jag är inte så bra på det här med geometri, såatteehja, hälften stämmer inte, men jag har gjort det i alla fall.
Sedan tänkte jag faktiskt plugga samhäll. Det skulle ju dock kräva att jag hade böckerna med mig hem. Ajdå.
Men jag har övat lite grand på basen och lite grand på gitarren. I och för sig fortfarande mycket mindre än vad som skulle behövas, men jag har övat i alla fall. Hrm.

Men alltså, nu. Nu ska jag fortsätta vara lite småduktig i alla fall och lägga mig i tid. Har jag tänkt. Imorgon väntar äckelspanska dubbeltimme, historia, engelska, musikteori och gitarrlektion.

Aspepp.

Eller inte.

Men ja, godnatt.

Put your money where your mouth is

"Miranda säger:
Men alltså, serri. Jag loggar ut nu. Så drastiskt äre. Jag loggar ut, på riktigt. Nu. Jag lovar. Fo' rizzle. HÄR SKA SKRIVAS HISTORIA!"

Det var det där med mycket snack och ingen verkstad, ja.

Tummen ur!

Fa-an vad jag ska få tummen ur idag. Är det tänkt. Har räknat en himla massa matte (med mina mått mätt, i alla fall!) och nu, ska jag bara se till att stänga ner allt vad facebook och bloggar heter, och komma igång med historian också. Ingenting jag ska bara, inget ska låta mig stoppas.. Nu jääävlar ska det skrivas historia! (Hahaha, älskar den meningen)

Vi får väl se hur det går. Jag har ambitioner i alla fall.

If you get tired of hanging around..

...pick up a guitar, and spin a web of sound.

Jag är lite ledsen i hjärtat nu alltså.. Spotify har bestämt sig för att strejka.

Men vad gör man?

Det är minsann tur att gitarren är en sån bra tidsdödare.

Jävla matte

Okej. Jag har städat. Lite. Inte allt. Men jag har börjat. Nu tänkte jag göra matte. Men det skiter jag i. Det suger rätt hårt med matte när man inte fattar något. Såattehja. Jag tänkte protestera. Genom att lägga mig med en marabou och kolla på Skins.

Nu jävlar!

Nu jävlar. Nu jävlar är det lördag, jag har råkat sova bort halva dagen. Klockan är snart halv tre och allt jag har åstadkommit idag är att vakna, äta brunch, duscha, kolla på Scooby Doo (så jävla bra!) och 90210.

Så nu jävlar, ska jag få tummen ur är det tänkt. Städa rummet (på riktigt, inte fuska som vanligt) och plugga. Jag har rätt mycket att göra... Tänkte att jag skulle få en massa uträttat nu på lovet, men nu är det ju då lördag och jag har inte hunnit med något av det jag vill.

Så nu, nu, nu. Nu dunkar jag fjortispepp-listan som jag kanske borde skämmas för att jag lyssnar på, (misstänker att detta inte är så himla indie, direkt) och städar järnet. Jag lovar.

PUSS!

I just came apart

Jag har kärat ner mig i Conor Oberst och Bright Eyes, kan jag bara få meddela.

Istället för att göra något produktivt denna fredagskväll, som att städa rummet eller göra läxa (gitarrläxa i alla fall) sitter jag nu och dödar Conor Oberst – Cape Cañaveral på min gitarr.

Fint.

Que?

Okej, ibland kan till och med jag förvånas av min egen randomness.

Om jag kollar till höger, ser jag mitt skrivbord.
På skrivbordet, (förutom all annan skit), finns en skål med kladdkakesmet.
Och två vattenglas. Och så fick jag en plötslig impuls som sa att det var en jättebra ide att lägga kladdkakesleven upp och ner i ett vattenglas.

Eh??

I've got this under control

(Okej, jag är tillbaka. klarar mig inte länge utan att få skriva av mig någonstans & bloggen är en vana som jag inte är beredd att ge upp!)

Idag är en bra fredag. Trots att det kräksnöar (väldigt bra verb för övrigt!) och sådär.
Jag har varit en duktig dotter och köpt golv på ikea åt föräldrarna.. Sen var jag på H&M.
Det är ju rätt farligt att vara där om man heter Miranda Simmons och när sin enda inkomst är studiebidraget.
But I can't help myself! Så nu sitter jag här hemma och är en randig t-shirt (blå och vit, mycket nödvändigt faktiskt), svarta leggings med nitar och en blå mössa rikare. Så det är ju ganska fett, ändå!

Och där har vi dagens rapport .

Och förresten! Good Shoes – Under Control

Blöh

Jag känner verkligen att jag skriver värdelöst just nu. Inte för att jag faktiskt inbillar mig att någon varken bryr sig eller läser detta, men det känns inte kul att inte ha något vettigt att skriva. Inte ens jag tycker att det är så himla underhållande att sitta och skriva lama anektoder och sammanfattningar om mina dagar.. Kanske är det bättre att inte skriva något alls, då?
Jag vet inte. Nu är jag trött och rätt opepp.
Kanske fortsätter jag skriva meningslöst och tråkigt? Eller, så kanske jag slutar svamla på just den här adressen ett tag, i alla fall. Eller, ja. Jag skriver om jag har något som i alla fall jag tycker är hyfsat vettigt. Annars struntar jag i det.

Men det märker jag väl.

Over and out!

Jag älskar mitt läppstift

Denna onsdagseftermiddag har spenderats med snygga Evvutt och hennes fiskar i Happy Aquarium. Mogna_girls_93, eller?

Nämnvärt är också att jag gav bleka läppar en chans idag! Jag fick för mig att jag skulle sminka mig, sagt & gjort. Sedan, innan jag skulle dra på en massa av mitt kära rosaröda läppstift som jag sällan visar mig bland folk utan, testade jag bleka looken.. Klarade mig dock bara i typ tre minuter. Jag överlever inte utan röda läppar, det bara är så.

Men nu, ska jag äta lite vegetarisk lasagne (så sinnessjukt gott), och sedan träffa Hanna & Oscar, så ska vi hänga på Öppen scen-kvällen här i gislaved. Visserligen brukar väl banden som spelar inte alltid vara i världsklass direkt, men vadå, liksom. Hur ofta händer det något här annars?

PUSS!

Are you sure you want to live like common people?

Ikväll är det minsann Brit Awards! Jag är pepp. Inte direkt för att jag tror att liveframträdandena (typ.. Cheryl Cole och JLS) kommer att vara bra, eller för att de kommer dela ut priserna till förtjänande vinnare, men ändå.
Det är musik, det är brittiskt, det är live, det är lov, jag har popcorn och ja.. Det låter väl ändå helt okej, liksom?
På grund av brist på vettigare saker att göra, sitter jag och glor på youtubeklipp och sådär. Just nu tycker jag att det här är ganska kul.http://www.youtube.com/watch?v=M9UrQOYOnWo&feature=related
är också rätt bra.

Okej, jag har tråkigt. Puss!


usch

Usch vad jag borde plugga just nu. Visst känns det typ väldigt, väldigt mycket mer lockande att sätta sig med en massa fin musik och läsa, men... Åh, tummen ur, tummen ur, tummen ur.
Borde verkligen skriva i alla fall en liten bit på min hemskrivning i historian också.
Fan, nu stänger jag minsann ner allt vad facebook och sån skit heter, och skriver om norden på 1800-talet. Kan ju ändå inte komma ut ur mitt rum eftersom la familia lägger golv. Om det hade varit möjligt för mig att öppna dörren, tror jag definitivt att jag hade satt mig och glott på Top Model-repriser. Men nuuuuuuu. Historia var det. Over and out!

Band Of Skulls – I Know What I Am

ChockBOOOOOOOOOOOOOOO! 

hahahahahahaha. Jag börjar denna tisdag med en fruktansvärt charmig bild på mig, Frida och Eve. I lördags kväll kom vi ju på att det där med att klä ut sig är ju skitkul. Och att det där med att se snygg ut på kort är jävligt överskattat.

Åh, jag är så mogen. Men det är sånt som händer när man hänger med finaste vännerna och tyckerför stunden att det är askul att klä ut sig och skutta runt till Ice, Ice Baby.

Idag, kan jag också berätta att jag är ganska så jättetrött. Pappa har fått ett renoveringsryck och tyckte att det var en jättebra ide att börja hamra bort golvet utanför mitt rum klockan nio på morgonen. Klockan nio. NIO!
Okej, jag överlever nog.

Det snöar ännu mera idag också.. som att det inte räckte med snö upp till knäna redan. Jag som hade tänkt ge mig ut på en promenad och allt? Men ja, jag borde most definately sluta whina. Idag är det tisdag. Jag ska låna böcker på bibblan, har kommit in i värsta läs-perioden. Och sen ska jag laga vegetarisk lasagne! Det är så himla gott, alltså.

Men nu räcker det väl ändå med meaningless dravel för en.. kvart i alla fall. PUSS!

Tänk positivt

Okej, alltså, nu gör jag såhär. Jag slutar kolla en massa saker jag inte mår bra av att se.
Jag slutar deppa ihop utan anledning.
Jag slutar tycka så förbenat synd om mig själv utan egentlig anledning.
Jag skriver lite grand.
Jag lyssnar på lite fin musik.
Jag kommer på bättre tankar.
Jag kollar på Gossip Girl om en stund.
Jag tänker positivt.

Vi säger så, va?

Svammel

Ja, alltså man kan nog säga att jag är databeroende tror jag definitivt.
Jag återställde hela saken igår, idag har jag varit uppe på skolan och ... ja, alltså jag vet väl inte egentligen vad det är jag har gjort, men jag hade en teknisk vän med mig som skötte det där. Allt jag vet är att, den är helt återställd och tom och jag har ingenting i datan nu. Och att den är fri från virus. Och att det känns rätt bra.

Så nu har jag min kära dator tillbaka.

Och jag är helt slut. Idag beslutade jag och en fin vän att vi skulle få tummen ur, gå upp till skolan och skriva ut en massa cv, och gå runt och tigga sommarjobb. Sagt och gjort!
Vet väl inte hur det går riktigt, men nu har jag ju gjort vad jag kan, typ. Nu kan jag bara sitta och hoppas!
Och så en bild på mig från idag. Som vanligt, med mina älskade hängslen. Till ovanligheterna hör att jag sminkade mig. Märk väl avsaknaden av läppstift också! Liksom, can you say öppensinnlig?

PUSS!

Virus

Men åh.

Min skoldata, som har blivit i stort sett mitt liv, har fått virus.
Det känns väl sådär kul. Jag bara satt och satt imorse, och plötsligt så, ja. Nu sitter jag på mammas data.. det får jag också göra nu hela lovet, eftersom jag varken kan eller vågar röra min egen. Känns ju också sådär kul.
Men om jag ska tänka positivt, så kanske jag får tummen ur och gör fler andra vettiga saker gjorda istället för att bara sitta och facebooka hela dagarna. Men åh vad jag kommer att sakna spotify runt mig 24/7!

Men som sagt, tänka positivt. Idag har jag fått tummen ur och skrivit ett CV. I och för sig ett väldigt glest sådant, men ändå.

Imorgon ska jag och Hanna få tummen ur ännu mera och gå runt i hela Gislaved och tigga sommarjobb. Kanske tidigt, men, som jag konstaterade igår - om jag inte får ett sommarjobb kommer jag att vara så desperat efter pengar att jag rånar en bank. Eller horar ut mig. (;

Annars, så händer ingenting här. Det är alla hjärtans dag och jag är depp och ensam.

God & Satan

I talk to god as much as I talk to satan cause, I want to hear both sides.. Does that make me cynical? There are no miracles, and this is no miraculous life. I savour hate as much as I crave love, cause I'm just a twisted guy..

Jag älskar God & Satan med Biffy Clyro. Åh, så fin.

Annars har jag haft en sinnessjuk kväll med underbara vänner.

Men nu är klockan över tolv, vilket innebär att det är alla hjärtans dag nu.. Vilket innebär att jag nog känner mig rätt depp.

Godnatt.

Blablabla

Fredag och lov nu, det känns ju bara sinnessjukt härligt. Jag lyssnar på Biffy Clyro, som jag tycker är helt awesome just nu.
Annars är livet rätt fint. Vi har fått lov och det kan ju faktiskt behövas. Jag har finfredag med min nya favoritaccessoar, alltså hängslena.
Tänkte faktiskt skriva något av värde här.. men äsch, jag struntar i det. Ska springa iväg till mina fina vänner nu!

Glappkäft

På mattelektionen idag pratade läraren om Pythagoras sats och hur han hade suttit och ritat geometriska figurer i sanden för typ en miljon år sedan. Jag var lite arg, väldigt trött och tänkte inte på att det finns vissa saker som inte är jättesmart att kläcka ur sig mitt under en genomgång på en mattelektion.

Jag: "Jag tycker synd om den där Pythagoras."
Läraren: "Eh, ja, kanske inte så kul att rita i sanden."
Jag: "Nej alltså jag tänkte bara på att ägna ett helt liv åt att komma på något så vansinnigt meningslöst som att kateten upphöjt till två plus kateten upphöjt till två är lika med hypotenusan upphöjt till två."

Jag och min käft, alltså.

Trassliga tankar

Vilken dag. Orkar inte skriva nåt vettigt just nu. Men jag har varit helt utmattad hela dagen, har halvsovit på varenda lektion. Dansen var sjukt fin som vanligt, men ah. Orkar inte ens sjunga med i Land locked blues, vilket jag alltid gör annars.
Har varit lite allmänt less idag.. Men ja. En vettig konversation gör faktiskt saker mycket lättare. Ja alltså vad ska jag säga. Skönt att gå ut sin åsikt ibland. Utan att bråka. Bara.. ja. Jag är faktiskt riktigt tacksam över att jag har så fina vänner. Times like these får jag mig en tankeställare. Jag reagerar som jag gär och fattar ingenting.. Sen efteråt fattar jag att det är för att jag bryr mig så jävla mycket. Åh mina fina vänner.

Men ja. Det är ju ett ganska så jättestort spanskaprov imorgon också.. Och jag har inte riktigt orkat plugga. Can you say, panik? Jag tänkte sitta och panikläsa ikväll men jag orkar ingenting.
Jag vinkar hejdå till ett fint betyg och skiter i grammatik och glosor.
Det får väl gå åt helvete då.

Godnatt.

Nu tänkte jag gå och bli som alla andra en liten stund.

Vartän jag tittar, ser jag två saker. För det första, ser jag vintern. Hela tiden närvarande, snön ligger som ett tjockt lager över allt, kylan.
För det andra, ser jag folk som längtar till sommaren. Folk som klagar, är trötta på kylan, vill ha vår och sommar och ja. Sånt.

Och eftersom jag är lite som jag är, är min första reflex att vara annorlunda, att vara positiv till det alla är negativa till och tvärt om. Oftast är det för att jag faktiskt brukar tycka så, men också för att bara vara motsats och anti.
Så nu när jag hör detta ältande fram och tillbaka om sommar, vår, grönt gräs, vita tygskor och det ena och det andra, vill jag egentligen hemskt gärna se allt positivt med vintern istället.

Och jag försöker. Jag tänker på hur mysigt det faktiskt är att komma hem och vara kall, för att krypa upp i soffan med en filt och varm choklad. Hur härligt det kan vara att vara ute och andas, gå snabbt och rensa alla intrasslade tankar i minusgrader. På hur kul det är med vinterskor och fina, varma jackor. På hur bra det är att inte behöva sätta upp luggen på väg till skolan på grund av duggregn och luftfuktighet. Att kunna lyssna på fina, vemodiga låtar om vintern, att få vara lite frusen och känna att man tinar.

Men trots allt detta, så känns det inte jättekul att vara knappt halvvägs igenom februari. Det känns tungt att hela tiden gå runt och frysa, att behöva ta sig igenom alla meterhöga snödrivor på väg till skolan.
Jag tror att jag tycker om vintern egentligen. Men när jag är på depp-humör, gör jag det inte. Då skyller jag på att det är vinter. Det är mörkt, det är kallt.

En dag som denna, känner jag bara att jag får ta och vara som alla andra.

För det känns bara så vansinnigt lockande att kunna gå ut ur dörren, i en kjol och en tshirt, barfota, utan att frysa. Att kunna ha fönstren öppna. Att känna solen värma. Att kunna sitta utomhus och plugga, istället för instängd i ett stökigt rum. Att det är ljust tills sent på kvällarna. Att känna att man är befriad från måsten, att man har så många lediga dagar utsträckta framför sig.
Åh.

..för det där med att jag kan vara rädd för lediga dagar och missade möjligheter tar vi någon annan gång.

Nu vill jag bara glömma bort att jag har spanskaprov, skridskor på idrotten, äckligt lång naturkunskap och en himla massa andra lektioner imorgon, och drömma fina drömmar om sommaren.

pluggpepp

Idag har det varit friluftsdag och jag är alldeles jättetrött. Efter en förmiddag som bestod av dans, vilket var kul, en lunch som bestod av tjat med trevliga människor, och en eftermiddag som bestod av två timmars promenad, vilket var... kallt.

När jag kom hem värmde jag mig framför elden med en filt, en bok och en muffins. Det var himla skönt.

Men nu är ju sanningen den, att jag har en ganska stor salsskrivning i spanska på torsdag. Och nu är ju sanningen också den, att jag har lovat mig själv lite halvt att försöka ordentligt med spanskan nu sista terminen jag ska ha det, eftersom mina grundskolebetyg i spanska är helt bortkastade om jag får ett jävla vg nu på gymnasiet.

Så nu borde jag alltså sitta och kolla på det här med... ja, det mesta. Eftersom jag inte kan så mycket. Så hejdå, mys och halvsovande, goddagens användning av preteritum och imperfekt, ackusativ-och dativpronomen och annat kul.

Jag pluggpeppar med dagens finaste låt. Salem – I'ts Only You

Pepp!

Fett nice måndag

Jag är hemma, jag är trött och ganska glad.
Har varit i skolan hela långa dagen, från kvart över åtta till.. ja, åtta på kvällen nån gång. Så det är kanske inte så konstigt att jag är lite sömnig.
Det är ju så att ESMK09, den underbaraste klassen kanske ever, hade en liten konsert för föräldrarna idag.
De flesta var väl ungefär lika organiserade och förberedda som vanligt, och spelade upp låtar som de har övat igenom en gång och sådär. Men jag är inte den som klagar, för alla är bara så himla duktiga. Går man i en musikklass så gör man. Jag har ju dock ännu inte vant mig vid att hänga med folk som är så musikaliska, men kul äre!
Jag spelade ju också bas på When You Belive och det.. Ja, det gick väl lite som det gick. Men det kunde gått himla mycket värre, så ah.

Dagens bästa är väl i alla fall att jag har glidit omkring i min bästaste favoritklänning som jag tycker så mycket om.

Jag vill gå runt i min klänning hela tiden varje dag. Åh jag tycker om den.

Men imorgon gäller dock andra planer. Än att springa runt i klänningar och och spela och sånt, alltså.
Det är ju nämligen dags för gärdeskolans friluftsdag!
Jag är väl lagom pepp för ja, hur mycket tycker jag om idrott och sånt trams? Nej precis. Men jag har konstaterat att jag till och med väljer idrott framför spanska som är mitt nya hatämne. Så att det ska nog bli fint! Jag och några awesome dudes i klassen ska dansa halva dagen och promenera andra halvan. Kunde ju varit mycket värre faktiskt.. Kunde ha börjat dagen med två timmar spanska och det hade ju onekligen varit döden. Så jag ska faktiskt inte klaga.

Och nu ska jag sluta svamla Börja ducha, börja sova. Känns ju härligt faktiskt.
PUSS!

This is what happens, if you fuck around

Åh jag har hittat en ny favoritlåt. Eller visserligen byter jag sisådär en gång om dagen så det är väl inte så himla överraskande kanske. Men liksom, bara lyssna. Jamie T – Emily's Heart
Hur fin som helst!

Annars händer det inte mycket här hos mig kan jag lova. Jag har mys-söndag och har planerat att göra ingenting, ingenting, ingenting alls.
Eller, öva basen lite skulle väl vara bra.
Men annars tänkte jag sitta här i min flanellskjorta och glo. Det behövs ju faktiskt också ibland, känner jag.

Och så peppar jag ESMK09's konsert imorgon! Jag firar med att klä upp mig i min nya blommiga klänning då. Jag ska ju faktiskt stå på scen och spela bas en liten stund i alla fall, är det tänkt.

PUSS!

Girls - Laura

Idag hade jag tema mimare.
För jag brukar ju klä ut mig. Så denna lördag ser jag ut såhär.Nu ska jag iväg och äta och se melodifestivalen hade jag tänkt mig!

PUSS!

No I don't know you at all

Nu är det fredag igen! Det är ju nästan stört vad fort tiden går. Och det är väl.. bra.
Anyways. Fredag. Finfredag. Det firas med hängslen och smink. Och det är ju inte varje dag!
Och så ska jag hänga med sötaste tjejerna ikväll och det är ju alltid hur fint som helst. Så jag är glad.
Eller.. ah jag vet inte riktigt. Jag är ju lite konstig och kan bli lite osäker ibland. Eller jag vet inte. Jag kan vara helt glad och helt utan anledning, på grund av nåt helt random som inte har med mig att göra så kan jag bli helt depp.

Men att vara depp kommer jag ingenstans på. Så nu tänkte jag faktiskt ta mig i kragen (eller i hängslena, i dagens läge), peppa upp mig lite med fetaste spotifylistan, kanske städa lite. Det kan behövas. Orkar jag inte det så nöjer ajg mig med att dansa runt i rummet och sjunga med.. Fast att jag har blivit förkyld igen och har min vackraste målbrottsröst med världens minsta register. Men vad gör det, liksom?

Ah, så jag ska göra mitt bästa för att peppa upp mig från ett smått oförklarligt depp-ryck. Helst till tonerna av         La Roux – Colourless Colour

PUSS!

Oxymoron

http://halsa.msn.se/5060

Är det bara jag som tycker att det är världens motsägelse?

"Så äter du som en Hollywoodkändis"

Hälsar de.

Men.. hollywoodkändisar äter väl ändå inte?
Tänker jag, i alla fall.

Svammel!

Yaaow!

Det är torsdag och jag är glad.
Eller, alltså, jag har fortfarande rätt ont i min käke. Jag kan typ inte äta. Väldigt konstigt.
Men annars, så! Jag har kommit ur jeansen jag fick för mig att ha på mig idag (på grund av grav inspirationsbrist). Jaa, jag. I jeans. Det händer ibland. Men imorgon har jag tänkt ha kjol igen faktiskt!
I alla fall. Dagen har varit bra. Matte är ju rätt lame och vi körde världens onödigaste lek på gympan, men ah.
Vi fick pannkakor till lunch och det sitter ju alltid rätt bra.

Sen är ju faktiskt EOS ganska party. Vi bestämde oss för att få tummen ur och faktiskt göra något på lektionen. Så nu vet jag att det går visst att göra om Tummelisa till en nutida, realistisk stårry som innehåller kidnappning, (nästan) våldtäkt, att bo på gatan, arranged marriges (vad heter det?) dramatiska bröllop, och dessutom sång och dans.
...okej det där med realistisk vet jag inte om man kan kalla det. Men ändå! Can you say, fantasi?
Liksom, det är ju alltid rätt fett med flumlektioner där det är helt okej att sätta sig i Oasen och flumma om man känner för det.

Sen blev det lite bestämt att jag ska spela bas på konserten som ESMK09 ska ha för föräldrarna på måndag. Om jag inte blir rädd och backar ur. Men förhoppningsvis så lär jag mig på en kväll (eftersom vi ska spela upp det imorgon) och så kommer det gå jättebra. Hoppas vi.

Annars är livet kind of fett. Imorgon är det finfredag, om en halvtimme är det Glee och ja, vad ska man säga. Jag har en bra dag trots tråkig outfit! Nu vet jag att det går också.. Haha okej men ah.
Eh, nu svamlar jag.

Såattehja. Jag ska sätta mig och spela lite Bright Eyes nu innan jag parkerar mig med en kiwi framför Glee.

PUSS!

Som vanligt.

Åh vad jag är trött. Onsdagar är alltid så långa. Lägg då till att jag är lite halvsjuk (alltså förkyld, inte bara i huvudet) så har man ju recept på att vara rätt utmattad.
Men jag har ju åstadkommit en himla massa nödvändigt idag. Jag har räknat volymen på rätblock, räknat ut hur mycket energi det går åt att fylla ett badkar med 40-gradigt vatten, och.. Okej, jag kanske inte har åstadkommit så himla mycket ändå.
Men jag har hunnit göra ett svenskaprov om satsdelar (det tog ungefär en kvart och var helt onödigt att oroa sig för.) också! Duktigt.
Sen har jag varit på dans.
Jag var som vanligt opepp.
Det var som vanligt jätteroligt när jag väl var där.
Jag failade som vanligt rätt mycket.
Jag har som vanligt en massa blåmärken.
Jag är som vanligt alldeles slut.
Men som sagt, det var rätt awesome ändå. Som vanligt.

Nu hade jag säkert något mer givande att säga egentligen. Men min hjärna la av någonstans i eftermiddags och nu är jag trött.

Just det. Jag skulle bara meddela världen om att Gossip Girl gör mig glad.

PUSS!

Käk-update!

Okej, dagens konstigaste händelse.
Jag låg på golvet i vardagsrummet, läste om energikällor, lyssnade på NME TV och värmde mig vid elden med alla saker spridda runt omkring mig på golvet (bara det är ju ganska normalt. Eller så.). När jag ställer mig upp känner jag att jag har ont i huvudet, och sedan när jag ska prata, känner jag att jag har ont i käken?? Jag kan ju knäcka min käke om jag vill (vilket jag gör mest hela tiden). Den knäcker också hela tiden när jag äter. Jag måste ha knäckt lite överentusiastiskt idag. För nu har jag ont.

Jättekonstigt.

Jag är ytlig och ganska tråkig.

God morgon.
Dagen började ju rätt awesome med inställd spanska! Men sen har det väl varig ganska mycket same, same.
Jag ska läsa Jenny av Jonas Gardell på svenskan och kan bara hoppas att den inte är jättejobbig. Jag har varit flummig, gått från jätteglad till tjurig på en halv sekund och tillbaka igen. Skum dag. Men som vanligt, ändå.

Jag kände att jag ville piffa mig lite extra imorse så nu sitter jag här med kjol och smink och allt. Av tre anledningar.
1) Det är februari! Jag har klarat mig igenom hela långa halvt vidriga Januari och det känns sjukt skönt.
2) Det är min systers födelsedag! (Any excuse, liksom)
3) Jag kände imorse, när jag var nära på att dra fram leggings och en slapp t-shirt, som vanligt, att jag inte får bli en sån människa som har en massa sjukt fina kjolar och klänningar och ja, kläder, som hänger i garderoben, och ändå bara går runt och ser slapp ut. Det har blivit rätt mycket slapphet senaste tiden. Och det är ju inte riktigt okej.

(Om alla mina miljoners miljoner läsare ville beundra min ooooutfit.)

Så där har vi det. Jag är ytlig och har för mycket tid att tänka igenom mina beslut tror jag definitivt.

Men nu ska jag ut och träffa familjen, äta kycklingsallad, och sedan äta tårta. Inte helt fel alls. Faktiskt.

PUSS!

Mogen_tjej_93

Tänk att något så trivialt och egentligen ganska trist som en sjukdom kan göra min morgon så sjukt mycket bättre! Alltså, inte sjukdom på min sida. Men spanskaläraren! Det innebär ju då att första timmen på denna måndag morgon, spenderar jag i biblioteket, lyssnandes på fin musik (dock inte lika uppskattad av mina vänner) och gör ingenting alls av värde. Och det är ju faktiskt inte helt fel.
Fast.. jag kan väl förstå om min underhållning inte uppskattas, ändå.
(I ett rum på bibblan. De andra försöker plugga.)
Hanna: Är det nån som har en datamus?
Jag: Men ååååååååh, ni måste lyssna på denna låten! Den handlar om datamöss!! (Sätter på Electric banana band - Jag vill ha en datamus.)
Jag:"Sen vill jag ha en datamuuuuus, och han ska få ett eget huuuus, och han ska heta Klas, som jag, och stava Klas med snabel-aaaaaaaa, och han ska slippa cyberspejs, och internet och webb och grejs, och han ska slippa att bli stöööööörd av någon liten datanööööörd!"

Om jag nu ska vara lite sympatisk och sätta mig in i andras situation, kanske jag kan förstå att det inte alltid är så himla kul att ha mig i samma byggnad, när man ska försöka plugga.

Over and out hälsar jag och Kl@s.

RSS 2.0