Idol

Nu tycker jag att det börjar bli liiiite överdrivet. Ni vet vad jag pratar om, Johan freaking Palm.
För det första så har jag ingenting emot honom, men man kanske borde make way för sådana som kan sjunga när det bara är fyra kvar. Det var hans tur att åka många veckor sedan. Men don't get me wrong, jag tycker att han har varit bra mycket intressantare än typ Robin eller Anna eller någon. Fast det är ju en sångtävling. Men i alla fall.
Vad jag inte förstår är, hur fan kan så många tonårstjejer älska honom?!
No offence, men han är sexton, spinkig och ser lite ut som en tjej. Och sjunger inte särsklit bra. Visst, han kanske är lite småcharmig för vissa, men jag menar man behöver ju inte överdriva. Jag fattar inte hur det kan ha blivit sådan här hysteri. En massa tjejer som överfaller honom "och sliter i mig som om jag vore allmän egendom", som han själv sa.
Jag förstår inte hur så många kan tycka att han är så underbar att man börjar hyperventilera och skrika hysteriskt så fort han börjar sjunga eller klia sig i huvudet eller något.
Get a grip.

Jag tycker synd om alla dessa tjejer, som skämmer ut sig så. Jag tycker det, att de skämmer ut sig. Jag menar, gör man det till alla man tycker om (okej, om man har en idol och man kommer fram och vill ha autograf eller en bild, så fine, men det här är ju mer än så), bara skriker och kastar sig på människan? Om alla de här brudarna som tycker så mycket om Johan Palm skulle tycka om någon i deras klass, skulle de börja skrika och krama den människan också eller? Nej, jag kan verkligen inte fatta grejen med det här. Speciellt inte eftersom han inte är så himla mycket att dyrka.

Men om någon skulle läsa det här som äääälskar Johan Palm, feel free att svara i kommentarerna och förklara er. Jag vill veta hur ni tänker.

...Men nu är han utröstad, och Idol kommer faktiskt inte att vara lika intressant längre. Men om inte Kevin vinner så är det stört.

Lipstick Jungle

Jag har fått en ny idol när det kommer till relashionship advice.
(I lipstick jungle, tvserien.)
Victory Ford - Well don't look at me, I don't even have a cat!

Från och med nu ska jag säga det om någon frågar mig om något jag inte vet.

Ett längre inlägg än vad någon orkar läsa

Hej hallå i lingonstugan!

Jag är helt stört dålig på att uppdatera, men saken är ju den att jag har ingen egen dator så jag får liksom köa. Plus att jag typ inte har tid, pluggade hela dagen igår. Hejhej ekonomibok, dej har jag aldrig sett förut. Det är ju rätt bra om man har prov nästa dag. Eller inte. Men jag hade mina ljus och mina högtalare, så jag lyckades plugga lite i alla fall. Skrev provet idag, har ingen aning om hur det gick. Men jag är överdrivet nervös för detta, för att om inte jag får MVG på detta (och såå bra gick det nog inte) så behåller jag säkert inte mitt betyg och jag vill inte sänka mig till julbetygen. Jag dör då. Men jag är glad i alla fall, fick VG+ på naturkunskapsprovet, det trodde jag verkligen inte. Så jag är gladgladglad. Och mamma har köpt pepparkakor. Jag älskar pepparkakor, typ fram till den femte december. Då blir jag trött på det och lite smått äcklad varje gång jag ser en pepparkaka. Jag är smart.

Imorgon ska jag och a-laget rip it up i Borås. Vi ska shoppa och bada. Jag är sjukt peppad på shoppingen, men liite mindre på badet. Jag älskar att bada och det finns bubbelpooler och vågmaskiner och så, men jag hatar att visa mig själv i bikini. Hej och hå, kompleeeeeex!! Och plus bara vanliga kroppskomplex så hela klassen + parallel + två klasser med åttor och och två klasser med sjuor med i badhuset. Jag vill inte.

Annars så kan jag berätta att min kompis har en systemkamera (som hon nu har lärt mig att det heter. "en såndär stor svart" har jag annars sagt.) och hon vill bli fotograf. Så jag tänkte, nu jävlar, så ska hon få lite att göra, nåt svårare än att gå och fota rönnbär och löv och hundar. "-Hanna, nu ska du få ditt första uppdrag som fotograf! Ta en lyckad bild på mig!!"
Detta är nämligen något hon aldrig lyckats med, trots alla slutartider och megapixlar och isovärden. Jag gör alltid fula bilder på kort, men hon hotade med att lägga ut dem på sin blogg, så jag är illa tvungen att smila nu. Först, så lyckas hon fånga när jag gapskrattar och tittat lite vindögt rätt in i kameran. "men du är jättesöööt" "Men det är jag inte så fuck off och glöm inte ditt uppdrag!" . Ja, så lät det typ. Så la hon ut den på sin blogg, och sen så skulle vi försöka igen, och hon kom på den brighta idén med att göra det en söndag när vi har varit på badhuset och jag har oplattat, ofixat, uppsatt hår, inget smink och jättetrött. Och så ska jag le. Ni vill inte ens tänka er hur förjävlig den bilden såg ut.
Nummer tre var hon vår kompis Jonas, när vi satt hela gänger och åt tacos. Tur, tänkte jag. Nu har hon kameran och jag är till och med fixad. Och med på att hon tar kortet. Men det blev ju inte vidare bra för det. Jag håller i ett vinglas med päronsoda i (jag lovar, det var päronsoda. Aldrig sprit, ärligt.) Jag håller upp glaset, typ "skååål!" och lyckas typ titta ner i kameran, så att mina ögon ser halvstängda ut och jag ser allmänt efterbliven ut. Då ska vi ju inte tala om att det var precis efter att jag kom hem från england och hade rest en hel dag.
Men så var vi hon Eve och kollade på idol i fredags och hon tänkte göra ett tappert fjärde försök. Efter många protester (från mig och kameralinsen) så lyckades vi tillslut, men enade krafter, få till en blid som inte var misslyckad. Den är inte vidare lyckad, men den är inte misslyckad. Så jag är stolt.

Jag fastnar på kort nästan lika snygg som jag är i verkligheten!! (okej, skämt.)

Hej och grattis miranda till att du har skrivit ett längre inlägg än någon orkar läsa om ingenting.

Men nu ska jag gå och spela gitarr.

Congratulations, Mr. Mayor.

Ja, grattis, Fredrik Reinfelt. På måndag har han nämligen äran att besöka lundåkerskolan. Det är nästan så jag tycker synd om honom. Så om ni ser löpsedlar i veckan om att vår stadsminister har blivit misshandlad eller något, så kan jag ge er en scoop på hur ryktena går på skolan, om vem det var.

För övrigt så kände jag mig lika maktfull (är det ens ett ord??) som en president, minst, imorse när jag kopplade in mina nya högtalare och stereosaken. För att den hade en fjärrkontroll!! Jag satt i sängen och roade mig själv med att kunna byta radiokanal, byta till cd, byta låt och höja/sänka volymen i typ en kvart.

Ja, så lättroad är jag ungefär. Ge mig en fjärris och jag kan underhålla mig själv i timmar.

Trodde jag inte själv

Vet ni, att idag har jag varit på en hel (okej, två perioder då) innebandymatch! Helt frivilligt! Det trodde jag faktiskt inte ens själv. Och jag kom in i det, det var nästan spännande i slutet. Ja, jag är väldigt överraskad, men det var ju nästan kul. Det var min bror och hans lag som spelade, så jag tänkte att jag kunde sitta där och spana lite på samma gång.. fast det blev väl inte så mycket av med det, de springer ju så snabbt att jag inte hänger med, haha. Jag fattade inte riktigt vad som hände, men de vann tillslut i alla fall.
...Så nu tycker jag att jag förtjänar att sitta här och äta godis. Jag fick min hi-fi igår, som jag skulle få i fördelsedagspresent. Haha så sjukt mycket bättre ljud än min mini-klockradio som jag fick lyssna igenom innan. Så nu kan hela familjen höra när jag lyssnar, lucky them!!

(Jag sätter i en skiva och höjer så kommer pappa och Vincent in för att kolla ljudet)
V - Shit, det måste vara bra ljud, till och med Babyshambles lyckas låta som musik!!

hm. jag blev inte alls ägd. Men ja, jag kan äga tillbaka honom, min musik kommer att läcka igenom dörrarna när han ska kolla på fotboll.

Men nu ska jag gå och äta nötcreme. Puss!

Idag...

...Måste jag göra en massa uppgifter i min mattebok på grund av att min mattelärare tror att min IG-klass klarar av mer än vad den gör.
...Måste jag ha utvecklingsamtal
...Måste jag plugga inför ekonomiprovet på tisdag
...Måste jag komma ihåg att kolla på/spela in hype
...Måste jag packa upp + packa gympakläder till imorgon

Bara så ni vet, och så.

En helt ny metafor

Nu, ni. Jag skrattade åt mig själv i måndags på engelskan. När vi satt och gjorde i ett av våra trehundrafemtiosju gramatikhäften och gick laget runt för att säga en mening var och rätta.. Och så kom vi till Ola.

Ola: - Men jag fattar inte, vad ska jag läsa? Och varför kan hon inte tvätta sig när hon står upp? Det gör hon ju på bilden?! (Han syftade då på en bild där det stod "She can't stand washing up" Finn fem fel i översättningen.)
Alla: - Va?!
Någon: - Men, han är ju i ett helt annat häfte!!

..Så där var förklaringen till varför jag kommer att förklara folk som inte hänger med som att de inte ens är i samma häfte.

Cyniker

...Är jag överdrivet cynisk om jag hör Take thats nya låt och det låter såhär:

(take that på tv) - Today this could be the greatest day of our life... (upprepning typ tusen gånger)
(Jag) - ...Or then again, it might not be!!

Kommentar överflödig.

Idag hade vi SO, där vi nu pratar om samhällsekonomi (fast det kanske vore bättre att ha lite geografi, efter två kommentarer som mina kära klasskamrater fällde: "- Ey, är Las Vegas ett land?" och "- Men vad heter det som britterna bor i då? Brittland?" Men anyways.)

Så vi pratade om BNP (bruttonationalprodukt. Jag tänkte inte alls på BPM, inte alls.) Och sedan så sa min lärare något i stil med:
- Men om man delar det med människorna, blir det rätt då? För att det kanske är några personer som är väldigt rika och många som inte är det. Så vad behöver man om allt ska fungera hemma, tänk också på att det finns inflation. Så vad behöver man? (det rätta svaret var bidrag, eller något. Jag har inte alls glömt. Inte alls. )
- Kärlek!! Det enda man behöver för att klara sig är kärlek! ...Det sa då någon begåvad.

Behöver jag säga mer??

Sorry, folks!

Okej. Nu är det såhär att jag har något att berätta. Eller erkänna kanske är bättre. Jag var på biblioteket idag. Och jag har sagt till mig själv att det inte är bra för mig att gå dig. Jag bara lånar med mig en massa skit. Och idag kändes det som att jag lånade med mig så mycket att det inte fanns något kvar. liksom, detta kommer vara samtalsämnet där imorgon... När en stackars pensionär kommer och vill låna lite böcker.

- Jaha, var har ni alla böcker idag då??
- Nej, tyvärr är det så att det kom in en flicka vid namnet Miranda, som kom hit igår med hennes syster och två kompisar. De lånade ut allt som fanns, så tyvärr har vi ingenting kvar till er.

...Så så är det.

Jag drömmer mig bort till sång och musik

Fasen också. Jag tänkte ju hinna tona håret idag. Men jag kommer inte att orka det. Jag var nämligen så duktig så att jag var ute och gick innan. Så jag är helt slut nu. Eller så. För jag ska följa med min syster på bio ikväll, och då måste jag klä på mig. (Jag misstänker att alla kommer att låtsas att de inte känner mig om jag kommer osminkad, oplattat hår, med för stora leggings, vitt linne med chokladfläck och världens största hoodtröja.) Jag tror att det kommer att ta tillräckligt av min energi.
För övrigt så har jag suttit och nördat mig på cdon ganska länge nu. Jag tänkte kolla igenom alla "två skivor för 49 kr/st" men jag hann komma till typ sida 28 när jag insåg att det fanns cirka 70 sidor. Så jag stängde ner. För min egen hälsa. Sedan skrev jag en önskelista, den blev fyra skivor lång.

Markus Krunegård - Markusevangeliet
The Libertines - The Libertines
Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement
Kristian Anttila - Lille Napoleon

...Typ så. Jag tänkte att jag får ta och önska mig alla skivor som jag inte har råd med (läs: alla över hundra kronor)

Men nu så ska jag kolla på Hype på svt.se hade jag tänkt mig. Jag glömmer alltis bort att kolla på det när det går.

Puss!

No one knows

Det är en sak som jag hörde som jag har funderat på ända sedan jag hörde det. I tisdags så var jag på gymnasieinformation, jag var på estet musik bland annat. Där var en man som hette Örjan och pratade överentusiastiskt (på ett bra sätt) om programmet och så. Han behövde inga treor som kom och pratade.
Men i alla fall. Han sa att Gislaved inte bara är känt för sina industrier, att området är känt för sin musikscen. Jaha, tänker jag. Vilken musikscen?? Har jag missat något? Okej, jag hörde att  Uno Svenningson gick på gvds gymnasium. Men jag skulle knappt kalla detta värsta musikområdet direkt.
Men jag kanske har fel. Så om någon vet något som inte jag vet om detta, så skulle jag vara himla tacksam.

???

Här tänkte jag skriva ett blogginlägg. Men jag har inte så mycket att skriva om. Faktiskt. Så anyone som hittar hit får gärna hoppa över, jag tänkte bara ge ett livstecken. Och säga att idag har jag/ska jag:
- Hängt på biblioteket och letat skivor
- Hängt vid godiset på konsum med min syster
- Suttit i soffan och ätit gräddstuvad oxpytt (det är by the way ingenting jag rekommenderar. Jag gillar pyttipanna som det är. Why fix it when it's not broken, liksom?
- Kollat på top model och lipstick jungle
- Ska kolla på mera lipstick jungle
- Ska äta godis
- Ska ladda in några skivor till min mp3 som jag inte hann förra veckan
- Tona håret mörkare
- Äta lite mera godis
- Vara orolig för att mina vänner ska börja dricka fast jag vet att de inte kommer det
- Vara glad för att jag inte har några läxor
- Hinta alla att det är min födelsedag på måndag.

Det var väl typ det. Jag har en händelserik eftermiddag framför mig, det kan jag då säga. Men vet ni att nu ska jag gå och se om någonting händer häromkring i huset.

Everything's just wonderful

Jag är störd. Jag lämnar mitt pluggande till typ nu när jag har vetat i hundra år att jag har NOprov och spanskaprov imorgon. Och så har vi gymphelvete imorgon, och jag måste ringa och fråga om vi ska ta bad. Bara för att täckningen på min mobil har bestämt sig för att bli lika störd som jag är.
Och så har jag en massa andra saker att göra (Okej, egentligen typ tre men det känns som hundratrettio.)

Det var väl det jag ville säga. Men nu kanske jag borde börja göra något av allt det som jag pratar om, så... ja.

Over and out.

Tidigt varje morgon

För några dagar sedan, när jag och min syster satt och åt frukost, så hade vi en konversation som lät ungefär såhär:

(Lars Winnerbäck - Elegi spelas på P3 som jag precis slog på)
- Ser du, sånt här trams spelar de inte på Rix FM och Mix Megapol!
- Meh, vadå trams? Fatta soft att vakna till det här? Eller vaknar du hellre till Walking in Memphis?? (Som hon har kommenterat att hon alltid vaknar till)
- Kanske inte, men...
- Vaknar du hellre till All Alone med EMD??
- Ja?
- Vaknar du hellre till On and On med Agnes??
- Ja?
(börjar få ett bryt och blir desperat)
- Vaknar du hellre till Takida?
- Neej!

Tur det. Annars hade jag behövt överväga att förskjuta henne.

Jag dissar bloggen, tralalalala

Okej, I'm sorry för att jag aldrig bloggar men grejen är att laptopen är sönder så jag måste låna pappas om jag vill vara inne och den är typ aldrig ledig. Plus all skola och dansen och läxor och kompisar. Så det har blivit lite hejdå dator på sista tiden. Men ja. Ingenting har hänt, kan jag väl säga.
Eller ja, igår så var det en grej på gymnasiet på kvällen, när man skulle gå runt till tre olika program och lyssna på lärare som pratar om det och så. Så jag var på estet musik, estet bild och form, och samhäll. Så nu kan jag med öppna armar välkomna beslutsångest och kval ända fram till skolan börjar i augusti igen! Åh, vad kul. Jag var från början inte så pepp på bild och form, så det blir det antagligen inte. Estet musik verkade jättekul när vi var och lyssnade, plus att läraren hette Örjan och verkar jättesnäll. Saken är bara att jag inte ät så bra på musik. Eller så. Och hur låter det, jo jag går estet musik fast jag klarar inte riktigt av musikdelen.
Man KAN börja där och lära sig instrumenten och noter from scratch, men jag är rädd att jag ska verka som världens mest blåsta människa om jag kommer dig och typ "nämen asså ööh aah jag typ tänkte att jag skulle lära mig det." Och fast att jag inte vill vara det så tänker jag för mycket på vad andra tycker om mig. Men jag är rätt pepp på att gå det i alla fall, och mitt musikaliska geni of a friend ska ta på sig att lära mig lite noter. Är det tänkt.
Och sen så ska jag börja spela gitarr (och jag MÅSTE gå vidare och inte bara spela Söndermarken och knocking on heavens door bara för att jag kan dem!). Just nu, andra dagen, så är jag fortfarande pepp så jag sitter och spelar medans jag kollar på ugly betty och förhör brodern min på sina NO-läxor. Förhoppningsvis så kommer det fortsätta såhär och jag är en guitar hero by the end of the year. Är det tänkt.

Men nu är det såhär att jag ska kolla på Ugly Betty och dricka vatten (Jag har slutat med saft, efter att tandläkaren sa att man skulle dricka det högst två gånger i veckan! Nu är jag strictly vatten. :'D)

I alla fall. Så är det. Nu ska jag göra det och oroa mig för gympan imorgon. Ha det bra.

Guitar hero

Jag glömde lägga till, att idag så ska jag också spela gitarr idag. Jag har fått värsta connectionen med det efter musiklektionen när jag och Frida (ja, "men Lars Winnerbäck har en sån äcklig röst och hans texter är konstiga"-Frida!) spelade Söndermarken på elgitarrer som var så distade att vi bara behövde röra strängarna lite för att vi skulle låta som rock stars. Jag ska lära min B-moll och F, och sedan är jag glad. Kanske. För att jag vill lära mig. Och jag är för gammal för att spela i musikskolan. Så jag ska lära mig själv gitarr så att jag inte behöver sitta och säga "men jag tänkte lära mig?" när jag är på musikintagningsprovet för gymnasiet. Så det så.

För övrigt så skrattar jag år mig själv när jag tar plektrumen som jag fick av min farbror, som det står "High voltage rock 'n' roll på och är dekorerade med dödskallar och sånt. För att det känns inte som att de är ämnade att spela When you say nothing at all på låg volym.

Hjärter dam, jag ver hur det känns.

Hej.

Jag tänkte göra som jag precis gjorde på bilddagboken och uppdatera lite eftersom jag inte har varit inne på datan på länge (med mina mått).
Så jag tänkte rapportera om att jag hatar mina ögon för att jag har någon sorts eksem/allergisk reaktion mot något som gör att det kliar och blir rött och jag måste smörja med kortison och jag får inte sminka mig på en vecka (utan att låta som en fjortis, så är det nästan det värsta.) Eller ja, det både isar och det bränns, som Lasse W säger.

Igår kväll hängde jag med mina favorittjejer och vi åt pizza och godis och kollade på idol. Fast efter att jag åt en hel pizza så drack jag mest vatten.

Idag planerar jag att göra mest ingenting. Jag ska kolla på Lipstick Jungle, Top Model och en repris av Europe Music Awards. Och äta choklad. Det ska bli freaking lovely. Och sedan så ska jag koncentrera mig på att inte hänga upp mig på:
- Att jag inte har en kille
- Att jag inte är jätteglad fast att jag inte har haft det svårt (What can you want when you've got it all undrar Carl & Pete och det frågar jag mig själv också.)
- Att jag inte ska oroa mig för att jag och Hanna ska leda en gympalektion på torsdag och vi ska ha dans och det är val och jag är rädd att det inte ska vara någon som väljer det och jag är rädd för att någon ska välja det. Jag kommer ändå inte få VG.
- Tusen andra saker som känns mycket jobbigare än vad de är.

Don't worry, be happy, får jag väl säga och skita i allt.

Kram och puss.

Självständig.com

Jag är så grym på att skriva spanskatexter om vad jag gjorde på lovet att jag nästan inte alls behöver någon hjälp. Jag har nu skrivit två och en halv sida med hjälp av:
-En sida med spanskt-svenskt lexikon
-En sida med google translator (spanska till svenska)
-En sida med google translator (svenska till spanska)

Jag är självständig. Vad kan jag säga. Det ledsamma är att jag ändå inte kommer att få mer än högst VG på det här.

Nu ska jag renskriva och fläta mitt hår. Och äta vindruvor. Kram!

Det är ett moget liv.

Mina planer för kvällen: Jag ska gå på High School Musical 3 med min lillasyster och hennes kompisar. Jag känner att jag kommer att höja medelåldern där med ganska så många år.

Vad kan jag säga? Jag kan inte hjälpa att jag är så mogen för min ålder.


I'm sorry, whatever your name is.

Om jag hade orkat, så hade jag tagit reda på vad sångaren i Glasvegas heter. För det är nämligen dem detta inlägg kommer att handla om.
Men i alla fall. Jag verkar vara den enda i hela världen, ungefär, som inte tycker att Glasvegas är det bästa som har hänt. De går väl att lyssna på, men jag kan inte riktigt förstå hur de har kunnat bli så stora på så kort tid. För det är verkligen extremt hur många gånger man har hört att de är fantastiska. Och jag kan inte riktigt förstå detta.

Speciellt inte när vad han nu heter som sjunger är som han är. Okej, jag har bara sett honom på tv en gång, men han verkar inte särskilt trevlig direkt. Han var en gäst i Never Mind The Buzzcocks i torsdags, och han verkade ha ett svårt fall av hybriiiiis. Han satt med ray ban-solglasögon inomhus (bara det!) och sa inte ett ord halva programmet. Han skrattade inte ens när de andra sa massa roliga saker, han bara satt där i sina solglasögon och sov, typ. Sedan när han väl pratade så var han helt tråkig, han sa något i stil med "It hasn't got anything to do with you, I don't want to talk about that" när Simon Amstell frågade vad Daddy's gone handlade om.

Okej, man behöver inte vara trevlig för att vara en bra musiker, men hur som helst så är vadhannuheter inte någon charmtroll direkt. Hitta det på youtube om ni vill se.

http://se.youtube.com/watch?v=QY6J0ZyukM4

("NME called Glasvegas Britains best-loved band, but if you can't get hold of a copy, why not just get some paper, and cover it in your own preposterous lies! )

Hahaha

Less is more, säger vissa.

More is more, säger Johan Palm och jag kan inte annat än att hålla med.

Guess who´s back

Ohyes, jag är sedan igår vid kvart i sex tillbaka i gvd. Hade gärna stannat en vecka till eller två, men jag har ju skola att tänka på också. Så det blev hejdå London och hej hej Gislaved. Jag har haft det freaking great, och jag ska skriva om det någon gång, men just nu har jag fullt upp med att se idol på nätet. För man kan ju inte missa en minut av fredagsfinalerna. Eller ja. Det är väl möjligt att jag spolar fram lite när det blir tråkigt, jag ville mest se Lars "skandalframträdande", det verkar vara det enda spännande i det här programmet. De som känner mig vet att jag lyssnar på nästan all musik, men schlager klarar jag inte av.


Nu ska jag gå tillbaka till idol, så medans jag gör detta så vill jag gärna veta om jag har missat under veckan. Så whatever som har hänt, som jag har missat. Anythiiing?


KRAM.


RSS 2.0