Min alldeles ovettiga söndag

Det var tänkt att idag skulle vara en dag då jag gjorde nytta.
Började ju ganska bra, jag pallrade mig upp och tränade (!). Sen kom jag hem och efter lite gnäll från både mig och pappa fick han mig att städa upp lite grand, eller kanske mycket, i mitt rum. För det såg ju faktiskt ganska så kaosartat ut.
Så jag gjorde liksom lite mera nytta!
Men sen tröttnade jag ju på det ganska så snabbt ändå. Så sen har jag mest suttit och gjort absolut ingenting av värde resten av dagen.
Eller, det beror ju på vad man menar med värde. Jag har ju faktiskt pysslat ihop en fantastiskt poppig lista till min fina kusin som fyller år idag! Du äro icke fjortis any more! (En cyberkram i pop-form) heter den så fint och den är ganska så jättebra om jag får säga det själv, liksom.
Men. Nu ska jag lägga mig i soffan med familjen. Alternativt sova.
PUSS!

Allmänt random tankar

Igårkväll var jag väldigt anti det mesta i livet och då givetvis också halloween (kul att sitta hemma och hetsäta choklad när alla har kul saker för dig) men egentligen, så är ju hela dealen med halloween rätt kul.

Inte minst för att jag kan spöka ut mig utan att få lika mycket konstiga blickar som vanligt! Eller, kanske tittar folk lika snett på mina prickiga strumpbyxor som vanligt.
Men kanske tänker folk att "äh, hon har klätt ut sig" och så kanske de inte tror att jag är helt konstig!
Eller, skitsamma vad folk tycker. Men jag får ju en anledning till att klä upp mig lite knäppt och det är ju faktiskt alltid kul. Det behövs liksom ingen stor anledning till att jag ska leta fram en klänning och ta lite eyeliner.
Värnamo marknad med en fin människa, och det faktum att jag senare ska fira min mors födelsedag kan ju vara tillräckligt med anledning, tycker jag.
PUSS!

Nördar

Ibland kommer (faktiskt) jag och min syster överens. Sådär så att vi pratar normalt och sådär. Rätt fint!

Men, finast var ju precis nyss.

Jag: "Nej, men nu ska jag gå och titta på Gossip Girl... You know you love me!..."
Hon: "XOXO..."
Båda, exakt samtidigt: "...Gossip Girl."

You're such a narcissist

Idag har jag varit rätt så glad tjej. Matteläraren lite som hon är och sa idag att "Det är ju så himla spännande att rätta matteprov, som att öppna paket!" och hade givetvis rättat proven som vi skrev igår.

Och gissa vem som fick freaking 22 poäng av 22 möjliga? Helt sjukt. Och ja, klart jag skryter när jag trodde på riktigt att det skulle gå hur dåligt som helst, liksom. Så jag har gått och känt mig lite smart idag! Eller, okej. Förutom kanske på engelskan när jag failade till max när jag skulle förklara läget i irland vs nordirland. Inte alls svårt. Eh.

(Och vafan, jag är redan så narcissistisk att jag bloggar om mitt liv som om jag trodde att någon läste. Då kan jag väl lika gärna lägga ut en bild som om jag trodde att någon var intresserad också.)
För jag vill ju visa upp mitt röda hår som jag trivs som tusan i. Och min röda basker som jag nog typ, aldrig kommer att ta av mig den här vintern. Och så mina fulsnygga åttiotalsshorts.

Och nu tänkte jag titta på Gossip Girl.


Ovärd dag

Idag hade jag en sån där värdelös morgon. Ni vet. Jag var stressad igårkväll och satt uppe och pluggade matte till senare än jag orkade.
Av den anledningen försov jag mig imorse och hann inte göra något ordentligt. Hade därför världens ful-dag plus matteprovsångest.
Kul start på dagen, liksom. Det blev ju bara bättre när jag släpar mig till skolan alldeles försovd och irriterad och alla bara "nej vi hade ingen ensemble idag!" men ja, tack för den. Jag kunde sovit till halv tio.
Så jag satte mig och försökte räkna lite matte i oasen. Vilket i och för sig bara ledde till ökad panik, men ändå.
Sedan lite svenskaprov och världens längsta datorkunskapslektion som får mig på bättre humör. Eller kanske inte.
Men efter all panik så gjorde jag provet och.. det gick bra. Eller, nu kommer karma vara en total biatch mot mig så kommer det inte alls ha gått bra, men det kändes faktiskt rätt bra!
Så nu är jag.. befriad, lite grand, känner jag. Lättad.
Ska bara förtränga naturkunskapsläxan också så är jag glad!

Hata matte

Idag undrar jag mest vad dealen är med matte B.
Är alldeles slut efter en hel dag i skolan (komplett med att försova sig och glömma bas) plus gitarrlektion plus gymmet plus pluggande.
Dagens fail var i alla fall när jag satt i oasen och pratade strunt och insåg alldeles för sent att jag hade baslektion.. slutade med att jag kom cirka 20 minuter sen. Till en 20 minuter lång lektion. Duktigt, Miranda. Duktigt.
Men i alla fall. Jag är sjukt trött efter alla dagens eskapader (kanske mest gymmet. Eller så ville jag bara skryta lite mer över att jag faktiskt orkade ta mig dit) men kom på att det är ju inget mindre än matteprov på onsdag!
Satt och räknade snällt i typ, en halvtimme. Blev lite less på att jag inte begrep någonting och struntade i det. Lika mycket som jag struntar i att jag har datorkunskapsprov imorgon.
Fick tanken att mina betyg kommer att sjunka i år med min brist på motivation. Muntrar upp mig med världens fagraste bild på världens finaste tjejer.

Värd helg

Jag har haft finaste helgen på rätt länge tror jag bestämt.
Jag, Hanna, Eve och Lina har hängt hos Frida i Växjö.
Och jag kommer liksom inte riktigt över hur sjukt glad jag är att jag har så himla fina vänner. Jag skulle kunna skriva en uppsats om hur fint jag haft det, men.. ja. Jag säger bara, fy fan vad bra ni är.
Vi har haft det sådär fint och bara pratat, ätit massa god mat (bland annat kopiöst mycket vitlök. Och fetaost. Och sisådär två kilo godis), sprungit i affärer, och haft det allmänt ganska så kick ass.
Dessutom har jag köpt fruktansvärt fina skor (med höga klackar. Aj.), kanske världens finaste prickiga klänning, och.. ja, lite annat krams. Och så köpte jag toning lite på impuls och och med Eves hjälp är jag nu rödhårig!
Jag har (ännu) inga bilder att dela med mig av.
Ville mest säga att jag lever. Och att jag har haft det himla fint. Och att jag har typ, världens bästa kompisar.

Bitterhet

Jaha.

Ikväll spelar Biffy i stockholm.
Kul för alla som är där. Jävligt kul.
Själv sitter jag och har lite småpanik på grund av min oförmåga att packa vettigt till en helg i Växjö (fast jag är ganska pepp ändå)
Lyssnar på Lykke Li och struntar i att göra något av värde.
Bitter? Jag? Nej, nej, inte alls.
Lykke Li – Melodies & Desires

Randomness

Ibland tycker jag lite synd om min familj som måste bo med mig. Min bror, till exempel, får stå ut med mina infall.
Typ, igår: (kan nämnas att klockan var kvart över sju på morgonen och jag tyckte att det var en väldigt bra idé att spela lite fin mumford and sons-musik sådär ganska högt för att vakna till. Det tyckte inte han.
(Vincent går upp för trappan)
"What is this? I just woke up, I do NOT want a fucking banjo in my ear!"

Och så nu för en stund sedan:
Jag: "Ey vincent! Duvet när man rakar benen och råkar typ hyvla bort en bit hud?"
Han: "...?"
Jag: (inser att han är kille och kanske inte brukar raka benen) "Eh, nä. Okej. Det kanske du inte vet. Men.. I alla fall. Det gjorde jag nyss. Det gjorde ont!"
Han: "...okej?"

Val

Svåra val. Nu, sådär klockan nio på en måndagkväll, står jag inför ett svårt beslut.

Jag borde verkligen städa upp på mitt rum lite.
Och borde definitivt räkna matte så att jag kanske någon gång detta decennium blir klar med uppgifterna jag ska ha gjort. Och klarar provet som är alldeles för snart.
Men mest av allt vill jag sitta och göra fina spellistor och lägga mig barnsligt tidigt.
Var det nån som sa nåt om självdisciplin, eller?

Ambitiöst

Läget just nu - hetsäter upp det godis som var lämnat från helgen och inser att det är rätt onödigt att ens öva på gitarrläxan som jag skulle lärt mig till idag eftersom jag inte har givit den en tanke förrän idag. Nästa vecka lovar jag att börja ta tag i livet. Varenda vecka är det nästa vecka.

Wish me luck, liksom.

Opepp lördag

Trots lite tjurighet och bitterhet på grund av inställd Biffykonsert blev väl dagen helt okej ändå.

Eller, jag vaknade lite för sent och fick lite bråttom med att göra mig anständig och sådär, men jag lyckades pallra mig upp till konsertsalen i tid i alla fall. Och det var där jag spenderade min lördag. Hela dagen, alltså.
Och jag var ju lite opepp och till och med enligt Kattis såg jag rätt tjurig ut hela dagen.
Men, jag var ju där i alla fall. Sjöng med kammarkören trots mitt halsont och min avsaknad av sångröst och notläsningsförmåga.
Och ibland, ibland, så glömde jag faktiskt bort att tänka "Nu skulle vi vara i Göteborg..vafan, nu skulle jag varit och provat hattar på Beyond Retro. Nu skulle jag börjat köa... " och vid de tillfällena var det faktiskt helt okej trevligt.
Men sen kom jag ju på allt det där igen.
Men i alla fall. Det gick bra att sjunga. Och sen har jag ju haft fina Hanna här en stund. Stickat, pratat, hetsätit chips, pratat lite mer.
Och nu sitter jag här och lyssnar på tycksyndommigplaylisten. Trycker förbi Many Of Horror snabbt som fan för att inte tycka ännu mer synd om mig själv och börja lipa. Saknar nån lite grand.
Kanske borde sova lite också.

Vad fan.

Alltså. Livet suger lite smått ibland. Försöker sätta saker i perspektiv och inte vara så melodramatisk, men.. vafan.
Biffy fucking Clyro har ju bara gått och ställt in sin fucking spelning i göteborg imorgon.
Kan tilläggas att jag var ohälsosamt pepp och har räknat ner till imorgon i över en freaking månad. Och nu bara.. Nähe.
Gå och dö nu då.

Det gäller att prioritera

Jag tänkte äta en klementin. Tänkte, "åh nej, jag vill inte ha massa juice och skal på mitt skrivbord." Då tänkte jag att vilken tur att matteboken råkade ligga precis bredvid.
Nu kommer antagligen min mattebok dofta klementin rätt länge. Men.. det var ju inte skrivbordet.
Det gäller ju att prioritera. Vem bryr sig om matteboken, liksom?

Forget about work, put your worries aside

Åhå. Ljudteknikprov idag (som gick ganska långt åt helvete) plus alldeles för många lektioner gör mig trött på tisdagar.
Fast just den här tisdagen blev rätt så himla fin sen ändå. Tänker inte ens ha dåligt samvete över att jag inte tränat. Finare alternativ kom i vägen. Och jag klagar inte.
Det var väl mest det jag hade att säga egentligen. Och förresten. När jag går här och är glad så lyssnar jag på Bedroom Eyes – Dancing Under Influence.

Good times for a change

Ibland orkar man ju faktiskt inte riktigt göra sånt som man egentligen behöver göra.
Då kan det vara rätt passande att sitta och lyssna på fina spellistor och spela gitarr. Och nästan våga hoppas att saker kanske blir som jag vill den här hösten.
Då kan ju faktiskt sånt som halvt omöjliga mattetal, meningslösa datorkunskapsuppgifter och ljudteknikplugg vänta. En stund i alla fall.

Ingenting är vettigt

Ja, enligt Alfons Åbergs pappa måste man ha tråkigt ibland också. Och eftersom det är han som sa det, så måste det ju vara sant.

Men oj vad jag har varit rastlös idag. Hittade tillrätta lite grand nu på kvällen med ljus och gitarren och stickning och lite idol, men ändå. Längtan efter att göra nåt roligt. Eller något alls. (eller mest längtan till att göra det jag inte vågar).
Så jag lyssnar på Markus Krunegård och funderar vidare.
Snälla, säg nåt som håller mig kvar?

Alltid ensam, här

Lördagen började med att mamma drog med mig ut på en promenad.
Himla fint egentligen, man vet ju inte hur många höstdagar det är kvar innan kylan och regnet tar över helt och hållet. På sådana här dagar, när solen skiner och lövens färger är allra finast, så tycker jag om hösten ganska mycket ändå.
Planerna idag är i alla fall att.. dö i soffan, ungefär. Har ingenting mer spännande för mig idag än just det, men.. Ibland kan det också behövas. Lite tid för mig själv, så jag kan slappna av på riktigt och bara vara helt utan krav. Tid som är till för alla tankar, glömma stressen.. eller, försöka i alla fall.
Alltså. Planerna är att inte ha några planer. Mest sitta och vara själv men kämpa mot känslan att jag är ensam.

Take me out tonight, where there's music and there's people

Trött i ögonen efter sminket som jag och min pepp bestämde sig för att dra på sig innan idag.
En fin kväll med vänner i lilla Öreryds lilla missionskyrka. Duktiga pojkar som spelade (och EN tjej. Vart är alla brudar i banden, för övrigt?)
Hade trevligt, trots jag och mina förväntningar som jag lyckas bygga upp alldeles för högt bara för att inse att jag aldrig kommer dit på riktigt.
Min självförsvarsmur som jag byggt upp har blivit alldeles för stadig för att jag ska våga bryta ner den, våga göra något som kanske kan bli något.
När jag var på väg hem och insåg att trots att jag haft en fin kväll så blir ju saker och ting aldrig som man nästan vågar hoppas på.
Sånt som får mig att tänka på fina 500 days of summer. Som jag för övrigt måste se snart igen.
I alla fall. Massa tankar men hittar inte orden. Kanske någon annan gång. Eller så stannar de kvar i huvudet. Eller i de där dagbokssidorna som ingen får läsa. Och stannar kvar där tills (om?) jag får mod från någon håll och vågar ta det där steget.

Blöh

Blöh. Skolans nätverk har gett min dator cirka en miljon virus såå jag måste systemåterställa den snarast. Känns ju.. bra.
Men fina Hanna (som för övrigt är tillbaka från Spanien, har nog saknat henne mer än lite smått ändå) har hjälpt mig spara ner alla mina saker på hennes hårddisk så jag förlorar ingenting i alla fall. Typ, alla mina ultraviktiga bilder på snygga människor och fina klänningar och bra band, och alla uppsatser och sånt. Och musik.
Så när jag är redo att släppa greppet om internet för ikväll ska jag sätta i den där skivan och starta om hela datorn.

Men man ska väl inte klaga. Jag har dansat och är nu ganska så slut. Imorgon är det ingen mediekommunikation och jag har sovmorgon. Att jag har dåligt samvete över att jag inte kommer orka pallra mig upp tidigt för att träna på min sovmorgon är en annan sak. Vi säger så att jag ser saker och ting positivt idag.

Förresten! Dagens fail: Jag och Amanda anländer till ensemblen där vi ska ha en vikarie. Vi kommer in, resten sitter och säger "läraren är på toa nu, GÖM ER, spring iväg, nu, så slipper vi kanske lektionen om ni inte är här!"
Vi typ.. okej? Lite seg reaktionsförmåga sådär på morgonen. Men vi börjar springa och när vi öppnar dörren ut och börjar springa ut (observera att vi inte kan gå diskret, det är uppenbart att vi springer) så kommer läraren ut och typ "ojdå, ni försöker väl inte smita?" Vi typ.. "Ehehehe nej vi skulle bara.."

Hahahahaha.

Spent a week in a dusty library

Juste! Jag tänkte ju lägga ut en ganska såå kool bild från i fredags när Fatima hade lite photoshoot med mig till sitt fotoarbete.Och om man får säga så själv så blev det ju ganska tufft! I och för sig så behövde ju jag bara stå där, men.. ja.
Credz till Fatima the photographer!

och nu tillbaka till engelskan.

Status

Status just nu: sitter och bloggar istället för att plugga.

Som vanligt, alltså. Ehe. Det är meningen att jag ska ha ett två minuter långt tal på engelska, om Blitzen, klart till imorgon. Jodå men alltså ÅH vad beredd jag känner mig. Har skrivit kanske hälften. Sen ska jag bara lära mig det också.

Och medan jag skriver detta får jag en insikt om hur sjukt beredd jag hade varit på varenda skolarbete om jag bara gjorde det. Tänk all tid jag slösar på att a)gnälla om det, och b)blogga om det.

Men.. ja. jag kanske borde ta itu med det nu, alltså. Skulle skriva nåt vettigt men glömde bort.

Kan också rapportera att jag har tränat idag, för alla som hissar sina bryflaggor.

Och talet, var det ja. Återkommer kanske.

Autumn leaves under frozen souls

Eftersom jag inte alls fick så mycket gjort som jag hade tänkt igår, så har jag en del plugg kvar.
Alltså är planen idag att sitta just precis här och försöka lära mig och begripa det där med Freuds utvecklingsfaser, klassisk och operativ betingning, perception och annat kul. Och så kanske hinna med att ta itu med resten. Typ svenskaboken som ska läsas ut, och så de där obegripliga mattetalen till exempel.

Men först psykologi.

Och medan jag pluggar lyssnar jag på min finaste lista just nu - Höst.

Sånt som är fint att lyssna på, när det blir lite kallare och man får börja ha mössa på sig för att man fryser om öronen istället för att man har en dålig hårdag.
När man har en hel dag av plugg att se fram emot och får sitta inne när det blåser kallt utanför fönstret.
När man inser att man har gjort något som har gjort någon ledsen när det var det sista man ville göra.
När det är sådana dagar då man vill ligga under duntäcket mest hela dagen och se halvdåliga serier medan man dagdrömmer om ett annat liv.
När man sitter och tänker alldeles för mycket, tänker och undrar och kanske kanske vågar hoppas på att hösten blir bra i år.
När man har mycket viktigare saker att göra egentligen men det slutar med att man sitter och försöker formulera alla tankar till något fint fastän ingen får läsa.

Då. Då är den listan ganska fin.

Eller, förresten. Det kanske bara är jag. Den är rätt fin att lyssna på när man bara vill höra lite fin musik också. Faktiskt.


Plugglördag

Lördag idag! Det firar jag genom att.. eh, sitta och plugga psykologi. Kul!
Efter om och men så ska jag till Gnosjö ikväll och se lite lokala band. Är egentligen mest pepp på att ligga under täcket och se på film hela kvällen, men det blir säkert kul när jag väl är där med rätt attityd. Nåt får jag faktiskt ta och hitta på om dagarna. Misstänker att jag kanske ruttnar bort annars.

Men ja. Hur var det nu med självdisciplinen, egentligen? Jag måste faktiskt plugga lite till innan jag börjar sminka mig. Faktiskt.

Fredag

Fresten!
Jag dog inte ens av det där provet imorse. Inte gick det väl speciellt bra heller, men.. kanske finns det ändå viktigare saker här i livet än molekylföreningar.
Så jag skrev prov, insåg att jag fortfarande levde och hade det ganska så bra resten av dagen.
Fikade i oasen, hade kör med hela ettan och hela klassen, struntade i att jag inte kunde stämmorna eller har någon sångröst och sjöng allt jag hade i alla fall. Lite photoshoot med koola Fatima, lunch, lektioner och så skutta hem.

Jag fick lite inspiration och började städa lite grand (märk väl att jag säger började. Alltså ser mitt rum fortfarande förjäkligt ut) till tonerna av The Kooks.

Sen tröttnade jag. Så nu hamnade jag här, som vanligt liksom.

Har en helg som är jävligt fullproppad med plugg att se fram emot vilket känns.. sådär. Men jag är lite småpepp ändå. Ska ju faktiskt träffa finaste Frida som jag inte träffat på freaking evigheter idag. Imorgon ska jag väldigt eventuellt kanske till Gnosjö och titta på lite musik. Och på söndag ska jag kanske till Hillerstorp och fira John, om jag känner att jag pluggat klart.
Så livet är kanske rätt fint ibland, ändå.

Men nu ska jag bestämt göra något vettigt. Eller något helt ovettigt kanske.

PUSS!

Det är så logiskt

Alltså åh. Det känns så bra att veta att jag inte är den enda här i världen som resonerar helt och hållet ologiskt och tycker att det är helt normalt.

En msnkonversation med finkusin (som för övrigt är lika hopplöst poppig som jag) nyss?
Jag: "Förresten på tal om nåt helt annat, lyssnar du på As I Lay Dying? Är inte det typ fett brutalt?"
Hon: "Alltså det är typ fett brutalt men det är min kompis depplista och det var jättesynd om henne idag i skolan och eftersom att hon inte är inne på msn så måste jag ändå ha så att alla ser vad jag lyssnar på för att ingen fattar. Fast ärligt, det är ju inte bra musik."

Hahaha. Eller vänta, det kanske bara var jag som tyckte att det var kul.
Nu ska jag städa.

RSS 2.0