Bra helg.

Jag har haft en fin helg, måste jag säga. Fredagen var i och för sig tämligen inaktiv, men ändå trevlig. Jag kunde hela två frågor på På Spåret, och var lite smått jättestolt över det. Två frågor!
Sedan satt jag och lyssnade på Steel Panther (herregud vilka låtar alltså. Relaterar så sjukt mycket till typ, "I like drugs", eller "it won't suck itself", eller "17 girls in a row".. eller.. inte, kanske.) och spelade Mario Kart med Vincent och Sandra. Trevligt! 
Igår var det lördag och jag gjorde ca ingenting vettigt på hela förmiddagen. Sydde om en krage på en tröja (nu är den fortfarande ful men lite mindre ful i alla fall) och dammsög lite. Så gick jag på konsert som Hanna hade lurat dit mig på. Jazzkonsert hade jag fått höra och var sjukt opepp. Jag är ju inget stort fan av jazz alls, faktiskt. Men det var alldeles strålande fint! Verkligen så. 

Lyssna bara, liksom!
Steve Dobrogosz – Ave Maria Steve Dobrogosz – Like A Hurricane Steve Dobrogosz – Jealous Guy

Mhm. Sedan åkte vi till Ica och köpte pepparkaksdeg och glögg och sånt livsviktigt. För vi skulle ju hem till mig och julebaka! Lyssnade på min eminenta playlist (ULTIMAT JUL) och bakade pepparkakor. Sjukt fint var det, faktiskt. Förutom kanske att killarna fick sina namn på stjärnor eller hjärtan och jag fick en elefant.. Hm. Men annars så! Strålande trevligt var det. 

Idag har jag gjort ungefär absolut ingenting. Gjorde frukost i sängen till mig själv och tittade på New Girl (min nya favoritserie, helt fantastisk) och sedan har jag väl suttit i min säng ca hela dagen.. Okej varit en sväng hos mormor och ätit lunch men annars stannat i sängen. Läskigt väder ute plus allmän trötthet motiverade mig att bara skriva lite på uppsatsen i engelska och titta på New Girl hela dagen lång. 
Rätt fint så. Helt okej nöjd liksom. 

Imorgon är det ju tillbaka till skolan igen..

Note to self

Värt att tänka på: Om man använder sin stol som provisorisk nåldyna är det helt okej smart att komma ihåg det innan man sätter sig på den sen.

Queen of procrastination

Har försökt plugga idag, det har gått sådär. Kommit någon sida på engelskan, men retoriken, som är till i-freaking-morgon, går det inte så himla bra med. Rätt dåligt, till och med. Känns inte bra alls. Jag som ville lyckas med detta. Jävla skit. Men jag har varvat ner med veckans Glee och nu tänkte jag gå ut en runda och liksom förtränga allting lite grand. Känns bättre så. Inte imorgon i och för sig, men för stunden i alla fall. Queen of procrastination, you know it. Hej då.

Finhelg + lam söndag

Jag bloggar bara när jag har något tråkigt jag egentligen borde göra. Just nu är det en uppsats i engelska som jag verkligen borde ta tag i och skriva på, och ett tal till retoriken imorgon som jag måste ace:a för att ha en chans att få ett skapligt betyg. Jag orkar dock inte riktigt det. Istället skriver jag lite på min uppsats, vilket inte är så mycket roligare det, när jag efter tolv sidor vill ändra inriktning på mitt ämne och typ ta bort hälften av vad jag skrivit. 

Kul söndag! 

Dock att jag kan acceptera en trist söndag när jag har haft en så strålande vecka i övrigt. I torsdags var det uppsatsskrivning i fem timmar, men det gjorde inte så himla mycket för jag fyllde arton och när jag och mina fina fina fina vänner hade skrivit klart så åkte vi till Växjö! Det var min strålande födelsedagsöverraskning, en tripp till växjö, till fina Frida. Vi shoppade, sedan blev jag bjuden på restaurang och bio. Så himla fint! Hade verkligen så himla mysigt. Vi såg Breaking Dawn också, och fangirl som jag är måste jag läsa om hela fjärde boken nu. 

Igår var jag på Queen-konsert med Gislaveds Symfoniorkester, vilket var rätt så strålande det också. Sedan myste jag lite grand hemma och gick och lade mig klockan tre. Helt okej helg som blev väldigt lång när den började i torsdags, jag är mycket nöjd. 

Inte lika nöjd nu när jag måste ta itu med allt jag har skjutit upp, dock. Känns inte som en fest. 
Men jag försöker motivera mig med att jag får äta choklad och titta på Glee när jag har skrivit lite på min engelska och.. ja, åstadkommit lite saker i mitt liv. 

Wish me luck.

Blev lite upprörd idag bara.

Idag på rasten blev jag lite upprörd, sådär så att jag fick bita mig i tungan för att inte  bli arg och starta en debatt. 
En tjej satt och sa i något sammanhang jag inte uppfattade att "jag ska fan bli feminist". På samma sätt som man säger "jag ska fan bli läkare!" när man får IG på ett biologiprov eller "jag borde bli kock" när man bränner maten. 
"Är du inte feminist?" säger jag då, vill inte uppfatta ironin i hennes röst. Jag antar ändå att de flesta kvinnor och tjejer i alla fall kallar sig för feminister, även om de kanske inte alltid handlar därefter. Men det vore ju korkat att vara kvinna och säga att man inte är feminist, enligt mig. Dumt att inte vilja vara jämställd, tänker jag i alla fall. 

I alla fall. Hon bara "Ah men en sån riktig feminist som inte rakar sig under armarna eller på benen och typ hatar män!"

Jag: (DÖR inombords) "Alltså.. man kan ju vara riktig feminist utan att sluta raka sig. Vad man har för åsikt i jämställdhetsfrågor sitter ju gärna inte i kroppsbehåring.." 

Jag hade kunnat fortsätta den diskussionen där men det var ingen som verkade intresserad av att fortsätta diskutera med mig tydligen. Så jag fortsatte vara lite upprörd i min stillhet en stund.

Orkar inte.

Alltså, måndagmorgnar. Jag hade gett SÅ MYCKET för att få sitta kvar här i min morgonrock och titta på Sabrina hela dagen. Så mycket. Men det kan man ju inte. Nu börjar jag dagen med en freaking danslektion, är så opepp det går att vara ungefär. Blöööö. Typ. 
Var på Aloe Blacc igår kväll dock, det var en alldeles strålande afton. 
Detta förde dock med sig att jag är så in i helvetes trött idag, inte lika coolt. Överväger dock att vara helt inaktiv på dansen, orkar liksom inte gå in för denna uppgift när vi ska koreografera uppvärmningar själva. Orkar. inte. 
Funderar även på att "jobba hemma" när jag har engelska sen, sista lektionen. Jag får ändå aldrig något uträttat på min uppsats på måndagslektionerna, då kan jag ju lika gärna gå och träna lite tidigare så jag kommer hem tidigare så att jag kan sova... 



Sjukt nöjd.

Jag och min syster har suttit i soffan och pluggat + lyssnat på julmusik. 

Jag: "Alltså, nu har vi suttit här och varit askoncentrerade en timme ju! Vi förtjänar lätt milkshake och ett avsnitt 90210 nu. Jätteduktiga har vi varit, sjukt fokuserade."
Syster: "mm.. (sitter med mobilen) Eller vad sa du?" 

Som sagt, sjukt fokuserade. För jag har ju inte suttit vid twitter istället för att skriva på min uppsats eller så...

Men i vilket fall bestämde jag mig för att vi förtjääääänar det här ändå. Så vi har varit domestic godesses och gjort milkshake, och nu blir det 90210. Mmm-hm! Nöjd.

Fävvo

För övrigt, jag har hittat en ny favvolåt! Har ungefär en i veckan som jag hetslyssnar på jättemycket, typ, många gånger om dagen i en vecka och sedan tröttnar. Denna vecka:
Le Kid – Kiss Me
Plus att jag vill ha redhead-tjejen som sjunger i Le Kids hår!
(dock att min syster är helt judge-ig och ba eh vad lyssnar du på? Nej jag brukar inte vara såhär töntig men det måste man ibland för att lysa upp en måndag)

Reality check

När jag är ensam hemma tycker jag om att gå runt och sjunga för full hals. Helst med tillhörande dans framför spegeln också. Då händer det att jag får hybris och ba "fan det här låter ju bra!"
Men jag har kommit på något som tar mig ner på jorden igen, som tur är. Annars kanske jag hade fått för mig att typ, dela med mig av min sångröst och det hade ju inte slutat bra.. Jag spelar in mig själv och tvingar mig själv att lyssna på det! Vilken reality-check, liksom. Då är jag liksom, nere på marken igen. Rätt bra det där, hade ju blivit jobbigt om jag hade skaffat mig värsta storhetsvansinnet.. 

Så nu kan jag sitta här i pyjamasen jag haft på mig sen halv sex (älskar pyjamas okej?) och fortsätta skriksjunga utan att det leder till något tragiskt.

You don't know, oh oh!

Jag och min syster sitter och tittar på X Factor och diskuterar viktiga saker. Typ skämtet om att manwhoren Frankie i årets x factor skulle ha legat med alla utom den fula i ett av tjejbanden i x factor. Och att alla vet vem den fula är. 
Så kom vi in på ämnet att det alltid finns en ful i alla band. 
Och så visade hon mig videon till What makes you beautiful med One Direction (för övrigt min bästa skämselåt), där "den fula" i det bandet bland annat blir ivägkastad av resten av bandet och det bästa av allt - hela bandet står i havet och plaskar runt topless, förutom "den fula" som behåller t-shirten på. ÄLSKAR DETTA! Kan inte sluta skratta. Sedan hatar jag mig själv för att jag är så taskig. 


Hahahahhhaaha.
Se hela videon: http://www.youtube.com/watch?v=QJO3ROT-A4E&ob=av2e det gör jag ibland och sedan skäms jag.

Peppen

Alltså söndagar. Tycker ändå om dem. Okej, inte ångesten som uppstår när jag inser att jag måste gå och lägga mig i tid, att jag har freaking dans första lektionen imorgon och orkar verkligen inte det, att jag borde träna imorgon och även äga på min gitarrlektion på tisdag vilket jag absolut inte kommer att göra eftersom jag inte ens tittat på läxorna på hela lovet. 
Men i alla fall. Ändå. Idag steg jag upp och tränade, var så sjukt nöjd med mig själv när jag kom hem att jag sedan inte gjort något annat vettigt på hela långa dagen. Tittat på Glee och Top Model och ätit kladdkaka, ungefär. Spelat Plants vs Zombies och stickat lite. Målat fem av tio naglar blåa och bestämt outfit till imorgon. 

BRA GJORT VERKIGEN. Förtjänar typ medalj skulle jag tro. 

Jag tänker mig att jag går tillbaka till verkligheten imorgon, att jag liksom kommer att få en kick av att stiga upp halv sju och ba "yay jag klarar allting och har jättejättejättemycket energi" och orkar allt som jag borde utan en suck. Typ skriver klart min engelskuppsats på femton sidor typ, en månad för tidigt, plötsligt blir sjukt musikalisk, äga på alla redovisningar och prov jag har kvar denna terminen och samtidigt vara ca världens bästa vän och sluta vara så fucking lame och bara sitta och glo och aldrig höra av mig. 
Vi säger så va. Imorgon, då så. 

Nu, däremot, är det idag. Så jag sitter kvar här i soffan och drar ett till avsnitt Top Model. 

Puss och så.

?

Annan grej som hände igårkväll när jag kom hem igår: Sitter och äter, tittar på mina naglar med svart avskavt nagellack, säger "jag ska måla mina naglar blå senare." Mamma säger "ja, det tycker jag. Tänkte på det också, du måste ju ha blå naglar till det där." 
... vad ska man säga? Alla uppskattar inte när jag tänker högt.

Orken

Och nu är jag hemma igen. Har haft det så himla fint i Stockholm, ibland vill man ju bara bort ett tag. Jag har köpt ett par jeans, en orange klänning och en byxdress, är med andra ord, precis som jag befarade, fattigare än när jag åkte men lika glad för det. Det var för övrigt såhääär nära att jag köpte en hellång, illrosa balklänning men jag kände att det hade nog varit lite onödigt ändå. Med tanke på att jag med största sannolikhet aldrig kommer att använda den, liksom. Förutom att springa i affärer har jag mest hängt med min syster och kusin. Spelat spel och tittat på Gossip Girl. Fint ändå. 

Men som sagt, hemma igen. Tillbaka till allting. KRAVEN jag känner direkt när jag kommer hem trots att jag knappt har något som jag borde göra.. städa mitt rum och skriva på min engelskuppsats, ungefär. Men det känns ändå ungefäR JÄTTEJOBBIGT och jag har starka misstankar om att det enda jag kommer att orka göra idag är att titta på top model. Vi säger så va, tack och hej

Packa

öoaihreglajknfnbueaöräjkf Jag hatar att packa! Ville mest bara säga det. Är helt stresad, ingen aning om vad jag fått med mig och inte, och allt det där. Ska liksom bara vara borta tills på fredag men känner mig ändå lite smått lost just nu. Ska ju till stockholm med min syster för att hänga med min kusin! Känns väldigt kult ändå. Tänker hänga runt och shoppa och allt det där. I två hela dagar också! Sedan kommer jag hem på fredag igen, antagligen lite fattigare och lite gladare.
Hur som helst har jag stängt väskan nu, struntar i huruvida jag har allt eller inte. Laddar ner massa podavsnitt av Cissi Wallin och skapar lite offline playlists. Har i alla fall lite kläder, tandborste och choklad. Borde alltså klara mig. 

Nehej men här borde jag ju ändå inte sitta. Ska nog ta tag i mitt liv, äta lite, och åka iväg. Puss och det där!

RSS 2.0