Opepp

Det är söndag. 
Jag har ont i magen.
Jag är trött.
Jag borde städa.
Jag borde öva på basläxan.

Jag orkar ingenting.

Over and out.

Godnatt.

Det är lördag kväll och jag försöker gardera mig mot ensamhet med en varm, varm dusch och nu min finaste, lugnaste spotifylista och sängen. Godnatt.

Vem kallar mig ytlig?

Jag har hängt min nya klänning på min garderobsdörr. Så att jag ska se den varje gång jag går in i rummet och för att jag ska se den när ajg somnar och när jag vaknar.
DEN ÄR SÅ FIN!

Jag blir glad av blommiga klänningar. Om någon har missat det.

Vem i hela världen säger att materiella ting inte ger lycka? För det är ljug.

Och jag förstår absolut inte varför folk skulle få för sig att kalla mig ytlig.

Svammel.

Känns rätt fint att jag för en gångs skull faktiskt gjorde något, när jag var ledig igår. Det var ju studiedag och då blir det lätt att man gör absolut ingenting - men tack vare att jag har fina vänner som är mer organiserade än jag, fick vi tummen ur.

Så jag steg upp vid sex någon gång, klädde på mig efter temat emoballerina (svartvitrandig tshirt, vit tyllkjol, rosa skärp, rosa strumpbyxor) och åkte buss till Gnosjö. Problemet var ju bara det att det var en kvart tills tåget skulle komma. Så vad gör man, en fredagmorgon typ klockan kvart i åtta, på stationen i Gnosjö när det är cirka femton grader kallt?
Givetvis lägger man ifrån sig väskan och skuttar fram och tillbaka på hela parkeringen för att hålla värmen.. Och för att roa eventuella folk som åker förbi, eftersom de då får se ett par rosa strumpbyxor och en vit kjol "göra kråkdansen" som en viss typ uttryckte det.
Alltså vad kan jag säga. Det kändes som en väldigt bra idé at the time.

Men förutom min morgongympa hände det ju en del annat som gjorde dagen rätt awesome. Sammanfattning av dagen? Jotack. Kommer någon orka läsa? Nätack.

I alla fall. På tåget slapp vi betala tack vare en snäll konduktör och någon sorts biljett-omständighet som jag aldrig förståd mig på. Och det är ju inte fel!
Vi var i Växjö någon gång vid nio och då kändes det som en jättebra idé att våldgästa en mycket fin vän som bor där. Tack vare Hannas navigeringsskills hittade vi dit och hälsade på. Sedan gick vi till HM, där jag hittade alldeles för mycket fint. Och någon gång bland all shoppingpepp så drog killarna med oss till musikaffärerna.. Och det var ju kul i kanske hela tio minuter, eller så. Efter att jag hade beundrat de rosa gitarrerna så fick ju jag lite tråkigt.. Men några timmars (det kändes så i alla fall (;) i musikaffärer gör väl inte så himla mycket egentligen!
Speciellt inte när jag hittade världens snyggaste klänning sedan på Gina. Den gjorde typ hela min dag. Så mötte vi upp knäppaste Frida som hade stukat ryggen (hur man nu lyckas med det) så hängde vi med henne en stund också. Och det är ju faktiskt aldrig fel!
Och så hittade vi ett par illgröna cheap monday-jeans åt Oscar, som annars alltid har helsvart. Sånt är ju nice!
Sedan fikade vi, och åkte tillbaka till Gnosjö (betalade från värnamo, haha). Vi åkte ut, ut, ut långt ut i skogen, till Anton och hängde där och kollade på film med trevliga typer.
Sen var jag trött och åkte hem. Och sov. Inte fel.

Idag har jag gjort ingenting vettigt. Planen är att spela lite gitarr, städa och softa. Vi får se hur det går.

Jag signar ut med en bild på snyggaste gitarren och tycker att alla ska lyssna på There is a Light That Never Goes out med The Smiths.


PUSS!

Träningsvärk, växjö och klänningar

Ajajaj. Jag har rätt mycket träningsvärk i ungefär hela kroppen just nu. Igår var det ju dans, dans, dans, och idag var det idrott. Åh jag dog lite grand.
Men om man ska ha ont, så är faktiskt träningsvärk ganska positiv smärta... om det finns sådan, alltså. Liksom, jag sitter still och allt är fine, när jag rör på mig blir jag påmind om att jag faktiskt har tränat. Lite grand. Ibland. Faktiskt.

Annars är livet ganska nice at the moment. Imorgon är det studiedag. Saken är bara den att det nog är säkrast att lägga sig någon gång vid halv tio eller sådär, eftersom jag ska upp omänskligt tidigt imorgon.
Vi har planerat en tripp till Växjö. Illa är bara att tåget går fem i åtta, och eftersom Gislaved är en retarded stad finns ingen busstation, vilket innebär att vi ska sätta oss på bussen vid fem i sju! Känns väl lagom peppat. Men äh, en tidig morgon dör man inte av. Jag ska ha finfredag och klä ut mig till någon sorts emo-ballerina!

Så ja, jag är glad, ska kolla på Gossiprepriser, och imorgon åker jag till Växjö! Åhå verkligen inte helt fel alls.

Så nu ska jag göra något annat. Typ.. drömma om kanske världens finaste klänning som jag har hittat på hm.


Är den inte bara så fin så man lyser upp lite i hjärtat? I do, i alla fall.

PUSS!

Black holes & revelations

Åh vad jag är trött. Dagen har kännts sinnessjukt lång. Jag kan sammanfatta med att skridskoåkning är lika med PAIN i mina fötter, att satsdelar är vansinnigt tråkigt och jag fördrev tiden med att rita i mitt schema, och att dans är sjukt kul.
Jag kom också till en stor relevation sådär efter lunch någon gång, en väldigt djup och psykologisk insikt.. eller inte. Men i alla fall. Jag har kommit på att jag blir äckligt tjurig när jag är hungrig. Det är liksom aldrig kul att vara jag eller att vara i närheten av mig på förmiddagen om vi har sen lunch i skolan, om det är äcklig lunch i skolan eller om vi går sent och jag hinner bli hungrig. Jag har aldrig kopplat ihop att jag är ett monster vid dessa tider med att jag är hungrig, men det är nog det.
Typ, idag. Jag skulle inte vara med på naturkunskapen eftersom vi skulle vara halvklass. När jag gick hemåt var jag hur arg som helst. Vet inte egentligen på vad, men allt och alla var emot mig. Alla blickar var negativa, snön var ett personligt angrepp på mig. Så kom jag hem, tjurade lite. Sedan, pasta med underbar vegetarisk sås plus creme fraiche med fetaost. Så sjukt gott! Så jag höll käften och åt och plötsligt var jag on top of the world igen.

Så, ja. Så äre. Nej, jag orkar inte vara djupare än så idag.

Och så har jag lite smått ont i hela kroppen och är ganska utmattad just nu. Jag har ju haft dans. Det var hur kul som helst, men det tar nästan livet av mig med min kondition (eller snarare brist på), haha. Men som sagt, trots att jag tvivlar på att jag kommer gå imorgon var det rätt underbart.

Nu minsann ska jag faktiskt sluta flumma. Läsa och sova, åhå.

Popadelica

Förresten, så kan jag ju säga att idag faktiskt är ganska mycket bättre än igår.

Och så sitter jag och min kusin och smider storslagna planer om att ta oss till Popadelica i Maj. Pepp!

Och nu, ska jag gå och äta.

This is the first day of my life

I'm wide awake, It's morning, sa Bright Eyes en gång och döpte en himla fin skiva till det.

I'm so tired I'm about to fucking die, It's morning, sa jag imorse och gick till skolan.

Nä, men jag var faktiskt vansinnigt trött. Och tanken på att komma till skolan och börja med dubbeltimme i dödens tråkiga spanska hjälpte inte.
Fina Frida muntrade upp mig med ett awesome skämt i mobilen, men annars så är ju det där med ackusativobjekt ganska trist. Sms-korrespondensen såg ut ungefär:
Frida: "Det var en gång två muffins som satt i en ugn, plötsligt sa den ena "vad varmt det är här inne!" och då sa den andra "Hjälp!! En talande muffins!"
Jag: "Hahahahahahahahaha! Tack för att du muntrar upp oss på dödens spanskalektion. Hoppas du har roligare än vi har! Fast det är kanske inte så svårt.. jag tror att dom som jobbar med att klistra dom där små klistermärkena på äpplen har roligare än oss just nu."

Eh, om jag säger att det där var det mest meningsfulla jag gjorde under den lektionen så säger det kanske en del om var nivån ligger.

Sen var det ju gitarren också, som jag bävade för så. Jag körde på metoden "ärlighet varar längst!" och sa att jag inte hade övat. Jag fick lite sanna ord och snackade bort halva lektionen. Sen failade jag när jag spelade men det gick inte så dåligt som jag trodde.

Så nu har jag, apparently, börjat på mitt nya liv. This is the first day of my life, kan jag ju säga när jag ändå är på Bright Eyes-humör.
Vi får väl se hur det går med det. Men ah.

PUSS!

Värdelös dag.

Alltså, ja faktiskt.

Eller, ja. Efter att jag kom hem och gjorde det enda vettiga man kan göra efter en ovärd dag (inte öva instrument eller ta itu med läxhögen, nejnej), alltså att sätta mig med kladdmuffins framför Glee en stund och sedan sitta och värma mig med boken till engelskan + NME tv, kändes allt lite bättre.
Men ändå.
Kan väl inte riktigt ha någon vettig förklaring, men jag känner att dagen har varit... Ah. Rätt värdelös helt enkelt.

Och nu måste jag egentligen läsa cirka 70 sidor till i boken som ska vara utläst imorgon, samt öva på gitarrläxan som jag kommer faila fett på.

Men helst av allt vill jag faktiskt mest duscha, äta lite choklad, och sedan gå och lägga mig så det kan bli en ny dag & hoppas att den blir lite bättre än idag.

Kram.

Hate

Det här med facebook-grupper har jag ju tagit upp några gånger. Men SERIÖST.

Hur kommer det sig att totalt meningslösa grupper som "I hate it when you walk outside and someone randomly throws a fridge at you" (okej den är rätt rolig men ändå) har 400 000 fans, när gruppen I HATE BON JOVI bara har 354?
Känns ju väldigt ologiskt tycker jag.

För visst måste det väl finnas fler som har vett nog att hata ett av de sämsta banden jag har hört?

Nu är jag på hate-humör. Jag har också gått med i gruppen hata takida. Också ologiskt lite medlemmar. Men ändå.

Boredom

Alltså, jag har precis återupptäckt youtube. Det är ett ganska så jätteawesome tidsfördriv, faktiskt.
Jag kan sitta hur länge som helst och kolla på skumma liveversioner av låtar som inte finns på spotify. Och göra annat.
Hur som helst, idag tycker jag att det är väldigt entertaining.

Kanske för att jag har väldigt tråkigt.

Men inte gör jag nåt åt det. Jag skulle ju väldigt mycket behöva läsa i min bok till engelskan och öva på mina instrumentläxor..

Men då sitter jag hellre här och har tråkigt med min vän youtube, faktiskt.

Live for the moment, said he (wrong)

Åh jag ska då alltid skjuta upp saker.

Nu sitter jag här IGEN och försöker panik-öva på basen och gitarren.

Det går sådär.

Jag tror att jag ger upp och äter tacopaj istället.  Just nu känns det som en bättre ide.

Det kommer det dock inte att kännas som på lektionen imorgon.

Men vad brukar man säga, lev i nuet?

Bonkers!

Söndagärlikamedoproduktivitet.

Klockan är snart halv ett och det enda jag har åstadkommit idag är att vakna, äta frukost (varm choklad, Mirandastyle = två skedar nutella, kakao, massa socker. Onyttigt som fan, gott som fa-an.), klä på mig.

Pepplistan på spotify dånar, i hopp om att jag faktiskt ska hitta peppen, få lite motivation och städa upp i rummet. Det går sådär. Men dagen är inte slut än!
Jag borde verkligen städa upp lite. För snart är det ju lunch! Och efter lunch ska jag iväg till finaste vännerna. Då blir det inget städat.

Men okej. Sluta svamla, börja städa.

Dagens bästa pepplåt? Dizzee Rascal & Armand Van Helden – Bonkers - Radio Edit

Såå fet när man ska skutta runt må jag säga!


When you screw up your eyes

The Cure sa så.
Jag gör så.

Jag är väldigt trött tror jag faktiskt. Tror också definitivt att jag borde lägga undan datorn nu eftersom jag verkligen måste anstränga mig för att hålla ögonen öppna.

Det är ett hårt liv, säger jag bara!

Så nu ska jag skriva, lyssna på musik och sova.

Imorgon ska jag träffa mina finaste, bästaste vänner. Alldeles för länge sedan, känns det som!

Men, som sagt. Nu måste jag nog blunda lite grand.

So I know the drill...

Owl City, alltså!

Jag fastnade för denna vansinnligt gulliga musik för ett tag sedan. Så himla fint. Liksom, ja, vad säger man. Jag är lite svag för låtar som heter saker som Dental Care som har rader som "I'd rather pick flowers instead of fights".

Så gör som jag, lyssna på Owl City. Underbart!

(Sen är jag ju ganska, eller kanske väldigt ytlig, så jag kan ju säga att det är ju ingen nackdel att jag tycker att han är ganska så söt också!)


Nu ska jag fortsätta denna trevliga lördag med att ligga i sängen, äta choklad och svtplaya p3guld. Lovely!

Fin fredag!

.. fast jag får ju understryka skillnaden på finfredag och fin fredag. Finfredag är när jag klär upp mig (alltså, inte idag). En fin fredag är en fredag som på något sätt har varit fin, alltså bra (typ, idag).

För idag har varit rätt härlig faktiskt! Det var ju inte easy getting out of bed som en viss Doherty en gång uttryckte det, men sen var det okej. Favoritleggings på och jag orkade till och med sminka mig.
I skolan hade vi matte i typ en halvtimme (läs; jag flummade och lyssnade på Bon Iver i en halvtimme) och sen skulle vi iväg och få information om alla kurser vi kan välja i tvåan.
Jag tänkte vara ambitiös och duktig och inte bara sitta och sitta i två timmar, utan faktiskt ta reda på nåt vettigt. och det lyckades jag väl nästan med. Kom fram till att psykologi verkar riktigt intressant, filosofi verkade sjukt flummigt (vad ÄR egentligen meningen med livet?? Och snön där ute, ÄR den vit? Uppfattar du samma vit som jag??) och lite annat. Ska antagligen välja ljudteknik också eftersom.. ah, eftersom man liksom borde det när man ändå går estet, typ.
Sedan tyckte jag lite synd om mig själv för att maten inte var alls god. och så hade vi en väldigt kort engelskalektion. Ett halvseriöst glosförhör som hela tre stycken hade pluggat på. Sen sjöng vi en sång om att köpa fisk & lägga de i vatten (eh, ja) och diskuterade föräldrakonserten. Sen slutade jag!
Så det är ju inte helt fel, liksom.

Så nu sitter jag här och borde väl öva på min gitarr och basläxa ganska mycket egentligen.
Men det orkar jag inte. Så jag sitter och spelar det jag kan & försöker lära mig There She Goes på bas. Så himla fin!


Och bara för det (och för att underbart fina Lina blev så imponerad av att jag la in en bild) så lägger jag ut en bild på the one and only, snyggiga Pete Doherty. Eller, snygg vet jag inte men.. liksom gör han låtar som There She Goes och Albion så gör det faktiskt ingenting hur han ser ut, det blir inte annat än bra. Och ja, jag skiter fullständigt i att han knarkar. Jag menar, lyssna bara. Allt är förlåtet, eller?

Men oj vad ambitiöst, förresten. Här sitter jag och skriver texter, lägger ut bilder och länkar och allt. Bara för att det är fredag och jag är på gott humör.

PUSS!

Glee!

Jag missade de första tjugo minuterna av Glee! Det gör mig lite ledsen i hjärtat faktiskt. Glee är ju lite underbart sådär.
Men shit happens & life goes on!

Jag funderar på att gå och lägga mig ganska snart. Är sjukt trött fast att jag knappt har gjort något vettigt idag.
Och imorgon är det fredag! Det känns härligt. Vi har en halvtimme onödig lotstid, matte, och sen ska vi springa runt och kolla på info om olika kurser att välja till tvåan i några timmar. Och det är ju rätt okej faktiskt!

Så nu blir det minsann dusch, musik, dagbok och sova för min del. Lovely.

The Cure - Lullaby

Jag slutade tidigt idag. Jag har gått och tänkt hela dagen att nu jävlar, när jag kommer hem ska jag minsann städa så mitt rum blir finare än på länge eftersom det ser ut som jagvetintevad.
..jag kom inte så långt. Jag har ätit bullar och börjat städa.
Eller.. det beror väl på vad man menar med att städa. Jag har satt upp snyggbilder på väggen, bäddat sängen, slängt massa kläder i tvätten och.. jo det var väl typ det. Så man kanske inte kan kalla det städa, ändå?

Såhär kan det se ut när jag borde städa, börjar städa, kommer på att det finns andra saker som är roligare att göra, och lessnar ur på att städa.

Det är ju inte riktigt torsdag om det inte är skjort-torsdag, liksom.

En kväll som denna...

Lookbook och fin musik roar mig en kväll som denna.
Jag drömmer om alla fina saker som jag vill hinna göra.
Jag är trött och borde nog ta och skriva lite dagbok & sedan sova. Åh så skönt. Och så har jag sovmorgon imorgon! Det känns ju himla härligt. Speciellt när den intelligenta gruppen sitter i skolan och har gemu!
Och så ska jag ha den nödvändiga lektionen eos, då vi ska redovisa vår klassiker till låt som vi har skrivit alldeles själva. Den handlar om bockarna bruse och är inget mindre än totally freaking awesome. Om man säger så.

PUSS!

En onsdag i punktform

En dag ska jag få tummen uuuuur och städa upp på mitt rum. Det ser lite smått förjävligt ut faktiskt. Men det kan nog dröja tills jag orkar göra något så drastiskt.

För jag har ju faktiskt åstadkommit ett och annat idag! Mer än jag brukar, i alla fall. Idag har jag hunnit med följande:
- Lyssnat på Bon Iver och räknat matte
- Haft mycket mer naturkunskap än kan vara hälsosamt för en vanlig människa
- Diskuterat vad som skulle hända med sverige utan el...
-...konstaterat "Nationell utvandring!".
- Haft en vansinnigt tråkig svenskalektion
- Tyckt att satsdelar kan ta sig där solen inte skiner
- Försökt göra adverbial-uppgifter lite roligare genom att lyssna på La Roux
- Haft en historielektion, ESMK09-style
- ...vilket gick ut på att få närvaro, springa hem till Hanna, äta apelsin och skriva svar till uppgifter om den industriella revolutionen (vilket egentligen gick ut på att skriva så lite som möjligt och få det att se ut som mycket)
- Haft utvecklingssamtal
- Haft första dansen på terminen! Åh så himla kul.

Men nu. Nu ska jag sätta mig med matten. Inte helt kul. Men det är inte heller helt kul att ligga efter. Så alltså, tummen ur ur ur!

There'll be no last chance to promise to never mess it up again.

Hur är det möjligt att verkligen inte få något vettigt gjort?
Jag hade så storslagna planer om att jag skulle plugga en massa matte, kolla andra läxor, packa och vara helt alldeles jätteförberedd till imorgon.
Men alla mina planer gick dessvärre i kras. Vad jag har presterat idag är att äta semla, göra några matteuppgifter, sitta framför datan och spela gitarr. Har dock börjat lära mig dagens finaste låt Be Mine (coverversionen med Ellie Goulding och Erik Hassle). Det känns ju rätt fint faktiskt!
Men jag kommer ju inte ifrån det faktum att det fanns vissa andra viktigare saker som jag borde ha uträttat idag.

Men äh. Det skiter jag i just nu! Ska bara lyssna på liite mera musik innan jag somnar.. Imorgon väntar, hm. Jag känner att jag missbrukar ordet döden. Men det blir toongt imorgon! Det känner jag.

P u s s.

http://www.youtube.com/watch?v=6ovW5HmRoGE

Läget?

Dudes, jag har överlevt tisdagen. Det har gått bra, till och med!
Eller alltså, spanskan är ju lite som den är. Följande scenario kan utspela sig på valfri spanskalektion:

Jag sitter och fyller i ett häfte som handlar om preteritum och imperfekt och deras, för mig totalt lösryckta, ologiska och ganska obegripliga regler. Funderar på om jag ska gå och dö på grund av denna avgrundslösa tristess.
Hanna (sitter och gör samma sak): "Mirran? Du.. Ska vi ta och hänga oss?"

Typ så. Varenda lektion. Men annars är det bra. På musikteorin var det också.. rätt trist. Men jag sitter och njuter av att jag får känna mig lite duktig och fatta för en gångs skull.
Och gitarren gick också förvånansvärt bra! Eller, jag failade på 9-ackorden som vanligt men.. Och sen satt läraren och malde teori. Jag fattade fruktansvärt lite men äh. Han gav mig beröm för att jag verkade fatta lite grand i alla fall. Och sånt peppar mig!

Så nu har jag suttit och dödat tid när jag egentligen verkligen verkligen borde plugga. Eller göra något av värde.
För imorgon blir det fullt upp! Dödens dag i skolan, utvecklingssamtal och dans. Men det funkar!

Nu sitter jag alltså och gör ingenting. Lyssnar på Biffy Clyro och Satan Takes a Holiday, drömmer och tar det allmänt lugnt. 

PUSS!

Måndagens rapport!

Måndag idag. Men det gör inte så himla mycket faktiskt. Bra dag idag!
Har flyttat fram min bastid så jag är hemma innan fem, ka-ching.
Så eftermiddagen och kvällen har spenderats på följande sätt:

- Facebook, my friend! I have missed you.
- Ultimate guitar. Jag har blivit kär i en massa fina akustiska låtar och gör mitt bästa för att döda dem när jag sitter   och plinkar på mitt golv.
- Alldeles för lite gitarrläxa. Inte så bra. Men.. jag orkar inte.
- Litelite matteplugg! Bra mig själv.
- Inte alls något spanskaplugg. Inte lika bra mig själv.
- Finfin musik! Jag smälter lite för Bright Eyes.
- Celebrity Big Brother. Guilty pleasure. Beroendeframkallande.
- Irritation för att alla valbara kurser till tvåan som jag vill läsa krockar med varandra

Och nu, har jag tänkt att jag verkligen borde gå och sova. Imorgon väntar dubbel spanska komplett med läxförhor (mums!), historia, engelska, musikteori (behöver jag säga mer??) och gitarrlektion (kommentar över-fucking-flödig).
Men liksom, med rätt attityd ska det nog funka det också. Tisdag, here i come.

Det stavas abstinens!

Nu är det bara en dag till utan facebook. I CAN DO THIS!

Jag måste. Jag menar, det skulle väl vara riktigt illa om jag inte klarade mig en vecka ens? Så.. jag har ju bestämt mig. Jag har klarat mig i nästan en vecka. En till dag. Måste gå. Jag får bara se till att sysselsätta mig med annat än internet. Så att jag inte blir för lockad.

Jag får hitta på nåt annat.. Läxor. Film. Skins-boxen. Mat. Städa. Vadsomhelst.


Det stavas slappt.

Det är så himla kul att göra saker som man inte gjort innan!
Jag kan säga att jag har aldrig varit på en av orkesterföreningens konserter, men den var riktigt bra!
Jag misstänker dock att jag och mitt finfina sällskap sänkte medelåldern med sisådär 60 år..
Men det var verkligen riktigt mäktigt!

Jag har ju också hunnit med en hockeymatch.. men det vill jag inte ens kommentera, det är så vansinnigt trist! Ehe.

Men jag är faktiskt nöjd med dagen.. Sen har jag hunnit komma hem och ätit godaste kycklingpajen!

Så nu är jag ganska trött i ögonen måste jag säga.

Nu tänkte jag lägga mig i min kära säng, äta choklad och kolla på Skins. Can you say, underbart?

PUSS!

Random funderingar.

Facebookabstinensen gör sig påmind. Jag undrar hur i hela världen jag ska klara mig genom hela helgen.

Idag ska jag gå på hockey. Jag är inte så peppad. Men jag får hänga med fina vänner så det gör egentligen ingenting faktiskt.
Och ikväll är det nypårskonsert. Fråga inte varför det heter nyårskonsert när den är den sextonde januari för det har jag egentligen inte fått någon riktig rätsida på.
Men finaste Hanna är ju med i orkestern som spelar. Och en dag för ett tag sedan fick jag lite dåligt samvete över att jag aldrig kollar när hon spelar. Så då bestämde jag mig för att be hanna fixa en biljett åt mig. Ännu bättre var det när jag fick reda på att jag går gratis på grund av att jag går estet musik!
Och fast att orkestrar inte kanske är hundra procent min grej så tror jag faktiskt att det kan bli himla bra.
Jag har dock fortfarande inte bestämt kläder.

Jag har idag fastslagit, att jag blir väldigt imponerad av folk som alltid har målade naglar. Alltså, som är fina. Inte avskavda och sådär.

Den här veckan har jag blivit kär i låten First day of my life med Bright eyes. Så vansinnigt fin.

Det var dagens svammel.


Se på dig själv, ska man se ut sådär?

"Jessica Alba, 28, har lärt sig älska sina kroppsliga brister."

Hälsar nöjesbladet när jag sitter och läser den i min pyjamas. Och det är ju himla kul att hon går ut i media och säger att hon älskar sina celluliter och hudbristningar.

Men... om jag såg ut sådär, misstänker jag att jag också hade haft en helt okej relation till mitt utseende. (;Casual friday, minsann!

Yo maddafackas det är fredag!

Allt är bra. Fast.. jag har beslutsångest gånger två just nu!
Man kan kanske säga att det ena skulle kunna ses som lite viktigare än det andra.
- Jag vet inte vad jag ska ha på mig imorgon, ska på nyårskonsert.
- Jag vet inte vad jag ska välja som individuella val/valbara kurser till tvåan.

Klädvalet står mellan en rutig kjol som är.. okej det är ju massa färger och inte så himla seriöst men den är lite mer dressy. Det andra är min älskade vita tyllkjol, med svart och ljusrosa till. Det är liksom lite mera ballerina/emo över det.
Så jag vet inte alls.

Valen till skolan är ju bara.. ah det vet jag inte alls. Eller, jag vet ju en massa jag vill läsa men allt krockar och yadayada så har ingen aning om vad jag måste välja bort.

Annars, är livet rätt fint. Fast.. saken är ju den att jag tänker gärna alldeles för mycket och det mår jag inte så bra av. Jag börjar liksom veckla in mig och få för mig en massa skit som gör att jag blir less. Sen får jag för mig att jag inte bara får för mig, att det faktiskt är så som jag tror. Men.. alltså det ska jag inte gå in på.

Puss.

Bad taste?

Jag sitter och slösurfar på NMEs hemsida. Kollar listan på sämsta namnen på skivor. Och sitter och asgarvar för mig själv.

"

The 50 worst album titles in history

Butthole Surfers, ‘Locust Abortion Technician’ (1987). Combine the band name with the album title - plus a track called 'Kuntz' - and you have the biggest collection of bad taste this side of Kunt & The Gang."

 

Hahahahaha!


It was my EGO telling me why

Jag tror att jag dör.

Eller, okej, nu ska vi inte ta i så vi kräks kanske.

Men jag har sån träningsvärk att jag knappt kan röra mig!
Jag hade ju vansinnigt jobbig idrott igår & idag skulle vi givetvis också ha gympa. Simning, till och med, inte min favorit. Men trots komplex och träningsvärk så pallrade jag mig ut till simbassängen.
Sen var det kanske inte helt okej att lektionen inte riktigt var till för mig. Det berodde ju då på att (gnällvarning!)
- det inte är så himla bra att dyka i bandeau-bikini (den åker ner!)
- det inte är så himla kul att spela ett spel som går ut på att man måste stiga upp ifrån bassängen hela tiden (eftersom man då måste visa sig över ytan i bikini mer än nödvändigt)
- att spelet går ut på att man plötsligt ska upp och göra tio upphopp. I bikini. BEHÖVER JAG SÄGA MER? Inte okej någonstans.

Men sen så kanske jag borde sluta vara så överdrivet fixerad vid hur jag ser ut. Det är liksom bara jag som gives a shit om hur min mage ser ut... Hoppas jag i alla fall.
Eh, ja. Sluta vara fixerad var det ja. Kanske går sådär. Jag är väldigt egocentrisk. Och självkritisk.

Men annars har dagen varit fin! Eller alltså, efter simmet hade jag tio minuter på mig att äta lunch. Men det smakade iofs ingenting ändå.
Torsdagar är ju i överlag rätt nice. Jag har sovmorgon, sen är matte min enda riktiga lektion. Sen är det liksom idrott och EOS. Estetisk orientering! Det flummigaste och kanske mest onödiga ämne jag har haft någonsin, men det är kul! Idag satt vi och skrev en låt om bockarna bruse. DET är f'cking hardcore!

Så det var min dag. & imorgon är det casual friday. Pepp! Och så är det kör. Pepp!

P-u-s-s!

Yada, yada, yada.

Yo dudes!

Idag har varit en bra dag!
Fast att idrotten första lektionen var det jobbigaste jag har gjort på riktigt länge (Vid sådana tillfällen tänker jag att jag kanske borde börja träna. Sen kommer jag på bättre tankar.) och att lektionerna var döden.
90 minuter naturkunskap är inte att leka med. Speciellt inte när det är bland det värsta jag vet.
Sen mördar-eftermiddagen med tre (!) långa lektioner - samhäll, svenska och historia. Ja jag dog lite. Speciellt när jag var så himla hungrig jämt. Jag kläckte ur mig att "jag har varit hungrig sedan efter lunch!" Utan att fatta att det låter ganska korkat. Men sant! Skolmat är ju som den är. 
Uhm, allafall. Vad jag skulle komma till är att dagen var trevlig ändå! Kanske beror det på att jag har en sån underbar klass. Jag vet inte, men glad har jag varit.
Och jag har fått ett konkret tema på dagens outfit!
För det är ju så att jag gillar att klä ut mig/klä mig efter tema. Det finns ju smurf, skoluniform, vänsterpartist, skogshuggare och så vidare.
Men dagens var favoritkjolen och en vit- och rödrandig tröja. Det var inte bara jag som var hungrig, för plötsligt var jag lik en vandrande polkagris. Och det funkar ju! Så numera är det polkagris-temat. Och imorgon är det ju skjort-torsdag! (Any excuse för att få ha på mig mina mysiga gigantiska skjortor!)

Men, ja. Det var dagen, det. Nu har jag varit hemma, kollat 90210 (såå bra!) och faktiskt till och med städat lite. Eller.. Städat och städat, men jag har samlat ihop tidningshögarna lite grand i alla fall!

Och så är You and I med Wilco en väldigt fin låt.

PUSS!

Här finns ingenting att klaga på

Underhåll mig, någon?

Jag har inte alls kul. Jag har ingenting att göra! Alltså jag vet inte men jag har inte alls varit pepp idag alltså. Jag sov mig igenom spanskan, konstaterade att grammatik är överskattat och drygade mig igenom resten av lektionerna. Har ju egentligen ingen anledning men jag var bara så trött och typ.. opepp. Satt i oasen en stund, jag orkade inte ens tjata lika mycket som jag brukar. & det är ju något!
Sen var det gitarrlektion och ja.. det är ju som det är. Jag har verkligen lärt mig mycket på den terminen jag har gått estet, men det är ju inte så himla kul att sitta där och liksom.. Vara helt nybörjare och inte veta och inte fatta. Jag har liksom inte haft så himla svårt för nåt innan, och sen går jag och börjar på nåt helt nytt nu. Känns ju inte helt smart varje dag! Visserligen är det himla kul också, men dagar som denna känns det sjukt drygt.

Och nu är jag alltså hemma igen. Känner mest för att... äh jag vet inte. Nu skulle jag ha någon att prata med för att komma på andra tankar! Skulle vara härligt att typ dra ut och prata ut sig riktigt ordentligt. Men jag har en känsla av att alla people är rätt upptagna. Utom jag, haha.

Så nu sitter jag här med en ny vidrig jazzlåt i läxa och ingenting vettigt för mig. Facebook får jag inte gå in på heller.
Åh damn you, rastlöshet!

Okej förlåt nu har jag klagat färdigt för idag. Jag lovar. Men att klaga järnet fast att det egentligen inte finns nåt att gnälla över är lite härligt ändå! Det känns lite bättre i alla fall. Nu tänkte jag hålla käften och göra nåt annat.

För att muntra upp mig bjuckar jag på två asgranna bilder från den mycket trevliga och högst civiliserade tjejkvällen jag och några snygga hade i torsdags!


(Vi äter, som vanligt.)

Hahahaha det här muntrar definitivt upp mig! Knäppaste Frida, förlååt mig. :'D

(men jag lovar, hon är läcker när hon inte klär ut sig! Det är bara det att det inte fastnar på bild så lätt.)

Okej, det gjorde mig faktiskt lite gladare, haha!

men som sagt, nu ska jag hålla käften och göra nåt annat.

PUSS!

Stare into a crystal ball and only see the past

Bara så ni vet. Jag är trött och jag svamlar och jag flummar och det här är inte intressant.

Idag började jag ju skolan, också. Just det, liksom. Nja men jag är alltid sån, när det är lov så känns skolan så himla långt bort, men när jag väl kommer dit känns det som att jag aldrig var borta.
Skillnaden den här gången, i jämförelse med andra gånger jag har kommit tillbaka till skolan efter ett lov, är väl att det känns okej.
Jag hade ingen fet ångest igår, jag har inte känt mig asdepp bara av att tänka på när skolan börjar på lovet, jag har inte känt mig som att jag vill... slänga mig ur ett fönster någon gång idag.

Det var mycket annorlunda igår, när jag tänkte efter, kände efter och kom på att jag plötsligt har en hälsosam relation till skolan. Då menar jag ju inte dealen med att lära sig, lyssna på lektioner, göra läxor, skriva prov, fixa betyg och sånt. För det klarar jag ju liksom av hyfsat för det mesta..
Jag pratar om den riktiga skolmiljön. Typ.. vem man sitter med på lektioner, vad jag gör på raster och hur jag... mår. Typ.
Jag har ju inte direkt viljat slänga mig ut ur ett fönster i skolan innan heller, men jag menar, ändå. Gymnasiet är nog första gången då det känns helt okej att det är söndag, att det ibland är mer än helt okej, att det är kul att gå till skolan. Att kunna stå och prata och vara sig själv och skratta och göra ingenting med folk vid skåpen på rasterna utan att vilja vara någon annanstans eller ständigt oroa sig för hur man beter sig, om man är okej, om man är accepterad.
Nu är ju inte allt svart&vitt och visst kan jag känna så ibland nu, och visst fanns det stunder på högstadiet då jag trivdes, men jag kan ändå se att jag trivs så mycket bättre nu.
Jag kan slappna av när jag går till skolan, jag vet att det är liksom, okej. Jag vet att det inte är så stor chans att få en gråtattack efter idrotten eller känna sig som att man skulle vilja vara var som helst utom just där, just då.


Abstinens!

Måste säga det känns väldigt fel att inte logga in på facebook precis nu! Det är annars det första jag gör när jag går in på datan.. Men nu så måste jag klara detta! Haha, och jag ska försöka att inte gnälla och tjata hål i huvudet på alla om förbudet nu.. Eller jag ska försöka i alla fall, haha.

Så jag försöker stilla abstinensen genom att skriva här. Det funkar inte.

Men eh.. ah jag hade inget att skriva egentligen.

(Theodor Jensen - Songbird)

Deep down I'm kind of shallow.

Är det alltför ytligt att svara på frågan "vad har du gjort på lovet då" genom att säga:
"Mja en dag ändrade jag min sidbena så att den är på andra sidan nu!"

..Bara undrar.

Eh, nu ska jag sova.

Vad har jag nu gjort.
Vad har jag nu gett mig in på?!

I med en ganska korkad impulskommentar har jag blivit indragen i en såkallad facebookfasta som en vän drog igång. Plötsligt har jag gått med på att inte gå in på facebook på en hel vecka. En hel vecka. Hur i helvete ska detta gå?
Först verkade det som en kul ide.. Nu känner jag dock mig lite smått panikslagen. Vet inte hur jag ska klara detta utan att typ.. dö.

Eller ja, jag måste klara det! I can't back out now! Jag får se det som en utmaning..

Men ni får ju expect allvarliga abstinenssymptom i veckan!

Det är så logiskt, alla fattar utom du.

Åh, min bristande logik gör sig påmind gång på gång. Jag är ju bara så dålig på hela dealen med logiskt tänkande när det gäller.. ah, det mesta.

Just nu är det för att istället lära mig min gitarrläxa (jag har haft hela långa lovet och sitter idag, duktigt!) sitter jag och spelar på basläxan som jag redan kan.. Det kan ju antagligen vara så att det i stort sett aldrig har hänt innan, att jag kan min basläxa, så nu är jag så stolt som har lärt mig den. Då känns det ju egentligen som en bättre ide att försöka få in gitarren? Men närå, jag sitter kvar här och gör sånt jag redan kan och äter geisha. Det är härligare.


Idag är jag arg på...

Idag är jag arg på jazz. På jazz och dumma gitarrläxor.

Fast mest arg på mig själv som inte har orkat öva på läxan på lovet och sitter och har panik nu på söndagen som vanligt.

Men det hjälper att glömma bort att det är mitt fel och klaga på att det är jazz! Faktiskt.

Städ-update

Jag har nu organiserat mina två av mina hyllor i bokhyllan (resten tas upp av en stereo, tidningar, och eh, mössor) så att böckerna står i ordning efter färg. Jag blev mycket nöjd.

Sen tog jag tag i evighetsarbetet att sortera upp den oändliga traven tidningar som ligger och skräpar. Det går inte så himla fort. Men jag har det rätt bra ändå.
Jag klipper ut fina bilder ur alla tidningar, dricker saft och lyssnar på massa finfin musik. Dagens två upptäckter är Theoretical girl och Bright eyes.. Så jävla bra!

Alltså.. jag tror definitivt att jag har varit ledig för länge nu. Det är nog rätt hälsosamt för mig att börja skolan på måndag.

Energi

Nu är verkligen all min energi alldeles slut. Som sagt har jag ju ställt in mig på att göra absolut ingenting, vad som helst blir ansträngande då. Men jag har minsann gått alldeles långt idag & dessutom börjat städa mitt rum! Det är så pass stökigt att jag inte riktigt orkar göra allt på en gång, men jag har börjat. Största framsteget är att inga kläder ligger framme på stolar, golv eller sängen! Sjukt.

Nu tänkte jag äta choklad och städa bokhyllan. Jag ska organisera böckerna efter färg, såklart.

Jag svamlar på som vanligt!

Som sagt hade jag värsta planen att försöka vända tillbaka på dygnet lite grand innan skolan börjar, liksom stiga upp lite tidigare så jag kan somna tidigare sen..
Jag vaknade till lite vid nio. Första tanken var "Jag borde stiga upp nu..?" Andra tanken var "Äääh, fuck off." Så vände jag mig om och sov i två timmar till, så jävla gött!
Men nu har jag varit uppe ett tag, hunnit äta frukost, klä på mig (givetvis favoritkoftan!) och platta luggen.. Men jag hade dock en väldigt dålig hårdag idag! Men that's what you get när man är så bright som jag och går och lägger sig med nytvättat hår.

Men nu ska jag dra på mig en mössa och typ.. många lager kläder och ta mig ut i världen! Nu när jag faktiskt har lov & är vaken är det ju bäst att ta vara på de få timmar på dygnet då det faktiskt är ljust.

Puss.

Lägesrapport

Åh, det är så sinnessjukt kallt ute. Och på mitt rum också.. men där har jag bara mig själv att skylla i och för sig, jag vill inte sätta på mitt element, ehe. Men det är så himla varmt i huset annars, och jag vill inte bli för varm när jag sover.

Men nu ska jag sätta mig och glo på tv innan jag går och lägger mig.

Åh vad jag borde vända tillbaka på dygnet innan skolan börjar.. Typ stiga upp tidigare så att jag kan somna tidigare. Men jag känner mig själv och guess what? Not gonna happen. Jag tycker om min säng lite för mycket för det!

Förresten. Dagens upptäckt är att Hadouken! är jävligt coola.

Med det så sajnar jag ut och säger godnatt!

Oh, he don't care about your problems

Åh vad jag är trött! Idag (efter att jag hade sovit bort hela morgonen, givetvis) tog jag tag i mitt liv & försökte samtidigt hålla mitt nyårslöfte som handlar om att vara positiv och säga ja till saker.
Så jag åt lite kycklingpaj, klädde på mig dubbla lager och hängde med mamma ut i skogen för att åka längdskidor! Den, ni. Jag är ju annars inte så himla glad i att göra saker som är good for me.
Men i alla fall. Nu är jag hemma och jag är trött. Går runt och ser ut som jag gjorde typ hela vårterminen i nian - leggings, långt linne och gosiga klasströjan. Den blir ju inte så himla använd annars, det känns inte så himla aktuellt att gå runt på gymnasiet och ha en tröja där det står "nu spolar vi Lundåker" på ryggen, komplett med namn på alla i min gamla klass och självklart en bild på en toa. Speciellt inte när jag tyckte att både lundåker och klassen var rätt vidrig! Men i alla fall. Den funkar att använda här hemma.
Vad jag skulle komma till var att jag inte gick runt och såg ut såhär igår. Jag fick nåt ryck innan jag skulle gå och hänga med fina vänner och fick för mig att jag skulle sminka mig.
Så då fick jag för mig att dokumentera denna händelse eftersom dealen med att jag sminkar mig är rätt sällsynt.
Sen kom jag på att det typ inte syns på bilderna.. men i alla fall.


Yo maddafackas!

Och jag är jätteseriös. Så ni vet.

Nu ska jag äta lite mat tror jag minsann.

(Pulp - Sylvia)

PUSS!

The music was okay, but the fresh air was better

Idag är det torsdag!
Dagen till ära tog jag ett gammalt nitskärp och punkterade så att jag kan ha det i midjan. Så åkte stora rosa rosetten på också! Bara för att, liksom. & självklart sitter jag i mina älskade leopardleggings som jag typ bor i nuförtiden.

Funderar på att ta mig ut en runda i snöovädret, mest för något vettigt att göra, så jag inte bara sitter och sitter hela långa dagen.
Eller ja, ikväll ska jag till söta Evutt med gänget och.. ja. Vi ska hänga. Sitta och äta och prata, som vanligt. Så det ska bli trevligt tror jag nog!

Så nu tänkte jag slänga om låtarna i mp3n lite grand (512 mb är knappt lönt.. ge mig en ipod, någon??), dra på mig raggsockar, vinterskor och ge mig ut i snön.

Förresten. Los Campesinos! är himla bra. Lyssna på We throw parties, you throw knives så blir ni lika glada som jag!

PUSS!

Trött

Nu är jag trött.
Jag har vant mig vid att göra nästintill ingenting, min kropp och hjärna har gått in i jullovsmode.
Då blir jag jättetrött av att göra något överhuvud taget.

Idag ringde sötaste Eve och undrade om jag ville ut i det arktiska klimatet och gå en sväng.. och visst ville jag det! Det är ju alltid trevligt att gå och prata.. Det finns ju alltid nåt att prata om! (Fast visst bröt vi av det duktiga med lite fika på kvantum för att värma oss, ehe.)

Sen kom jag hem och parkerade i soffan. Såg The Shining, en skräckfilm från 80-talet.. Mamma tyckte tydligen att den var asbra men jag var inte imponerad.. Jag hatar skräck över huvud taget, men den var ju så vansinnigt dryg också, inte kul någonstans!

Men i alla fall. Jag är inte van vid att röra på mig såpass mycket. Så nu är jag himla trött. Och ska sova.

Det är typ det jag har hittat på idag. Over and out!

The pale, thin girl behind the checkout

Åh nu sitter jag och drömmer, som vanligt. Nu är det ju nytt år, januari - snart sommar! Eller okej, inte riktigt. Men jag vill gärna planera i god tid med englandsresor och allt såattehja.
För det är ju så att jag är för det mesta ganska pank, ett studiebidrag räcker oftast inte så långt som jag vill. Så jag måste liksom skaffa ett sommarjobb så att jag inte dör! För det kommer inget studiebidrag & om jag inte har några pengar kommer jag verkligen inte kunna göra allt kul jag har tänkt mig.

Nu tänker jag att det skulle vara så vansinnigt kul att typ, åka till London precis när jag slutar skolan och jobba där lite. Nu vet jag att det inte är särskilt troligt, liksom var skulle jag få jobb för någonstans?
Det är ju lugnt med boende, men det känns inte så himla probable att någon skulle anställa mig.

Men drömma kan man ju! Och det skulle vara så sjukt underbart att få vara där och TJÄNA pengar, inte bara slösa. Typ, jobba på nåt café eller något.

Som sagt, att drömma är fint.

Men egentligen nöjer jag mig med ett jobb, vad som helst. Fast.. inte feriepraktik. Det är rätt dålig lön (okej bättre än ingenting!) och tja, för att vara ärlig hade jag det så mind-blowingly tråkigt när jag var på presentverkstan i somras.

Så nu måste jag bara komma på nåt awesome ställe att vara på, och se till att de anställer mig.

Hm, det här blir enkelt.

(Babyshambles - Albion)

2009

Nu har jag ingenting bättre för mig, så jag tänkte skriva en sammanfattning av året 2009.

(Det kan ju tilläggas att jag skriver denna sammanfattning för att jag tycker att det är kul att ha det sen.. Det är inte så att jag förväntar mig att nån ska läsa det här, det blev.. väldigt långt. Och inte så kul. Om någon orkar läsa hela, så är jag typ skyldig den personen.. en kram. Eller nåt.)

Januari: Den här månaden gick till stor del åt att jag mest satt hemma. Träffade mina finaste vänner en del, men en del uttråkan också. Jag var på utblidningsmässa på gymnasiet och hade beslutsångest gånger hundra, hade ingen aning om vad jag skulle gå. Sista dagen kom och jag valde estet. Gick runt och var så vansinnigt kluven till om jag hade valt rätt, mest hela tiden. Hade friluftsdag i skolan och det var trevligt, kände faktiskt att jag trivdes hyfsat med livet för det mesta ändå.

Februari:
Jag pluggade en massa, skrev nationella prov och sov något onormalt mycket. Dog lite när jag fick reda på att Pete Doherty skulle till Peace & Love när jag inte kunde vara där. Hade sportlov då jag typ för forsta gången på länge kunde njuta av att vara ledig och göra vad jag ville utan att må dåligt. Sen åkte hela lundåkers nior till Göteborg för att se Mary Poppins, himla mysigt. Jag hade som sagt precis börjat trivas på Lundåker och vi hade det kul.

Mars: Åhå. Mars var ju inte favvomånaden direkt. Jag skulle ha intagningsprov till estet musik och jag var så nervös att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag var alldeles knäpp och kunde inte koncentrera mig på något överhuvud taget. Jag kom dit och var dålig och blyg, men jag överlevde. Det var bland det läskigaste jag har gjort tror jag... Men jag var så glad när jag hade gjort det. Eller, jag kunde inte slappna av förrns flera timmar efteråt, men då var det skönt.

April: Fin månad! Det var dansföreställningar som var himla kul, sen åkte jag och pappa till London på påsklovet. Jag skulle praoa på RIBA, det var.. okej jag lärde mig aldrig riktigt vad de sysslade med, men det hade med arkitektur att göra, i alla fall. Det var lite awkward ibland, men rätt trevligt. Plus att jag kunde gå till Topshop och prova skor jag inte kunde gå i på min lunch hour, vilket inte är helt fel. Jag köpte en himla gullig blommig klänning bara för att vi skulle på afternoon tea på Soho hotel, så himla mysigt så. Resten av tiden gick åt till att shoppa, se tv och äta godis.. underbar vecka faktiskt!
Tillbaka i skolan hälsade kören på ett ålderdomshem och hade det så kul.. Lundåkers kör var himla fin faktiskt!
I slutet av månaden hade vi Elevens val-dagar. Det gick ut på att vi hade körövningar, bild, musik, slöjd, hemkunskap och allmänt flum i tre dagar, verkligen mysigt. Det var en av de veckor som jag verkligen trivdes på Lundåker!

Maj: Också en väldigt fin månad. Den invigdes med att jag sinnnessjukt nog vann två biljetter till Popadelica u huskvarna. Så jag och Hanna åkte upp till Jönköping, jag köpte en himla fin klänning, sen var det bra musik, underbart väder och mysigt ställe och allt var rätt lovely. Sen fick jag reda på att Carl Barat skulle till Peace and love och jag dog lite mera av att jag inte kunde vara där.
Sen var det mitt sista högstadiesigges och jag var halvpepp. Men det blev rätt kul med rätt attityd. Jag spenderade massa tid på att vilja gå på festivaler som jag inte skulle ha någon chans att gå på. Det var spexfoto i skolan och jag orkade inte bry mig om att diskutera med min oresonliga klass, så vårat blev fail.
Satt och läste fina Twilightböckerna en del, så vansinnigt bra.
Jag skulle ha det hatade konditionstestet i skolan.. citat från min blogg dagen innan: "Imorgon ska jag ha kondidionstest i skolan. Jag, två och en halv freaking kilometer, ångest och döden har ett möte klockan tio och femtio vid elljusspåret."
Men jag dog inte.
Sen var det gisledagarna som var trevligare än vad det har varit alla andra år.. Det var fint väder, jag hade blommig kjol och det var rätt fint alltihop.
I maj började jag också lyssna mer på finaste Muse.

Juni: Skolan började sakta ner tempot och vi gjorde ingenting av värde, njöt av de sista dagarna på vårterminen. Badade med hela a-laget - massa folk, plus utomhusbad, plus dåligt väder är väl ingen lovely combination, men det går. Jag gjorde den här bloggen offentlig (okej, jag la ut adressen på bdb). jag och min bror bestämde oss för att gå på Muse i oktober och jag var pepp.
Vi hade heldagsövningar med kören och det var himla trevligt. Jag och en massa från klassen & paralellklassen åt på Chili Thai och hade det kul, sen var det avslutningsfest ute i skogen någonstans för alla nior och det var faktiskt riktigt trevligt.  Jag blev lite sentimental och tänkte att "vafan, jag kanske kommer sakna detta ändå."
Det var basebollturnering näst sista dagen, vilket var en riktigt traumatisk händelse.. jag får nästan ont i magen bara jag tänker på det, verkligen vidrigt på alla sätt. Men jag fick reda på att jag hade höjt mig i idrott, tröstade mig med att Bound Together hade kommit och framför allt, att jag aldrig mer skulle behöva genomlida en idrottslektion med klass 9c. Freaking lovely.
Det var skolavslutning, vi sjöng i kören och jag hade väldigt stora problem med att sätta mig ner på scenen i klänning. Jag fick goda föredomet och var glad. Sen fikade vi hos hanna som vanligt, tramsade och hade det underbart. På kvällen grillade vi med alla tjejer från paralell och min klass, kan sammanfattas med trevligt och sugar high.
Sedan var det sommarlov, så sjukt härligt. Jag njöt av att vara ledig och sedan åkte jag till england, mitt kära england. Jag hängde i London och i finaste Hastings i kanske världens sötaste hus, det var lovely väder och bara så.. fint.

Juli: Jag fastnade för White Lies, köpte skivor på second hand och åkte hem från england. Var nervös för att börja sommarjobba, jobbade tre veckor på presentverkstan i gislaved. Det är drag, må jag säga. Jag tabbade mig en massa gånger och hade så vansinnigt tråkigt ibland, men det funkar. Jag jobbade, hängde med vänner, gjorde ingenting och hade det bra.

Augusti: Jag var glad, hade beställt fina rosa skor, kollade på skins, kollade på O.C och slappade. Blev orolig för skolstarten.
Åkte till Göteborg med min familj och hade det vansinnigt trevligt. Vi campade på lisebergscamping (var en asläskig incident vid mitt i natten på väg till vårt tält.. vi gick vilse, poliser, galna fransmän som pratar om pistoler, så läskigt!), men det var så himla trevligt för det var kulturkalas, jag köpte en fin kjol, såg fina spelningar, gick runt i Göteborg och det var himla fint alltihop. Speciellt Molotov Jive, åh.
Sen var det nästan skolstart och jag var galet nervös. Jag köpte min fina blåa kappa och sen var det skolstart.
Vansinnigt spännande. Jag började en klass med 32 personer, jag kände en av dessa. Så 30 nya människor.. Många nya intryck. Det tog ett tag innan man lärde känna alla, men jag fick känslan av att det var en himla fin klass, ändå.

September: Skoldatorerna blev utdelade & jag blev lite smått databeroende av att ha en laptop tillgänglig hela tiden. Jag hade instrumentlektioner, vanliga lektioner och allt resulterade i att jag kände mig sjukt osmart och okunnig mest hela tiden. Men jag kände ändå att jag trivdes & hade valt rätt program. Jag invigde hösten genom att ha mössa på mig. Min bror hade en spansk utbytesstudent hemma i två veckor, vilket var, eh, annorlunda. Men vi hade tur, han kunde engelska, så jag slapp briljera med mina bristande spanskakunskaper. Jag sydde ett sjukt snyggt, blommigt datafodral som fick ersätta ryggsäcken. Hängde på bokmässan och fick min kalender signad av Winnerbäck. Jag hade orienteringsdag och jag dog inte.. fick inte ens ångest. Och det är ju ett stort steg framåt för mig.

Oktober: Jäävligt bra månad. Invigdes med att jag och finaste vännerna åkte till Växjö för att hälsa på en fin vän. Vi var allmänt störda, shoppade och hade det rätt underbart. Jag upptäckte att gammal musik kan vara himla bra.. 80-talet var rätt awesome!
Jag var också på en thairesturang med typ alla tjejer i klassen och insåg att alla är förjäkligt trevliga.
Satt inne en hel söndag och skrev ett historiearbete om nunnor.
En dag innan höstlovet skulle vi se en konsert med några folkhögskolemänniskor.. Jazz, inte min favorit. Men vi slapp gympan och jag var pepp. Sen på fredagen innan lovet satte jag och min bror oss på bussen till stockholm & jag var galet pepp. Vi sov hos fina kusinerna och på lördagen åkte vi till hovet för att se Muse! Köade i fyra timmar och dog lite på konserten för det var så jävla bra. Helt underbart, bara. Sen åkte vi bussen hem (jag i pyjamas, ehe.) och på tisdagen var det dags för nya äventyr - jag och syskonen flög till London! Också vansinnigt fin vecka. Jag shoppade fint, vandrade runt på Londons gator och åt en massa god mat. Så himla fint, helt enkelt.

November: Jag kom hem från england & in i skolrutinerna igen. Hade samhällsdebatt och så började jag lyssna på massa fin julmusik (inte alls tidigt!). Gick med i skolans luciakör, fyllde år. Hade lite krångel med mina vänner men det löste sig sen. Jag fick en mycket vacker blommig klänning, åt tårta och sminkade mig dagen i ära. Sen satt jag och pluggade historia hela födelsedagskvällen. Jag färgade håret & det blev himla mörkt men jag blev nöjd. Men sedan, på helgen, bjöd jag in ungefär hela klassen på fika (annonserade på lotstiden, haha.). Bakade en massa och så satt vi och hade det så trevligt så. Hade dock lite slayernacke dagen efter!
Sen skulle min musikaliska klass underhålla på en modevisning, det var himla kul att se. Och samma vecka var det utbildningsmässa i skolan, vilket inte är helt fel. Så var jag i Göteborg med två fina vänner också, verkligen inte fel. Fin vecka var det!

December: Sen var det plötsligt december. Chokladkalendrar i musikskåpet och mera julmusik. Så hade jag musikteoriprov som kanske gav upphov till månadens mesta ångest. Och så skulle vi dansa med rivalklassen smee på gympan, det var ju lite som det var. Sen gjorde jag en hel del som jag inte brukar, den här månaden. Jag klippte raklugg, jag var på dansuppvisning, jag var på xmasrock i gisleparken, jag var på julmarknad på liseberg, jag var på Alive i pingstkyrkan, jag var med i skolans luciatåg, jag var på New Moon, jag var på luciafirandet i kyrkan, överträffade mina förväntningar i musikteoriprovet, jag bytte julklappar med klassen, hade en massa julavslutningar, sprang runt och sjöng julsånger i hela skolan, var på houseworkshop i dansstudion, jag var på en förfest i anderstorp, byggt snögubbe, rimmat svinbra.. Sen en del grejer som jag brukar göra. Som att hänga med fina människor och sånt.

Så det var det året, det. 2009. Ett rätt fint år ändå, alltså. Sen kan jag ju hoppas att 2010 blir ännu bättre.. men jag är stort sett ändå nöjd med mitt år.Something new

Uhm.. Jag hade lite långtråkigt och så var jag less på de gamla bilderna.. Så jag ändrade design lite.

Kan ju tilläggas jag inte är särskilt duktig på photoshop & att jag varken har tålamod, intresse eller förmåga att göra nåt bättre än det här just nu.

Så ni vet.

PUSS!

Akut-impulser

Är det bara jag som får en irrationell akut-impuls (som jag lyckas stå emot) när jag ser att folk stavar fel på sina msn-nick?

Jag måste liksom stå emot impulsen att skriva till random folk som jag knappt känner & aldrig pratar med för att säga "Ta det inte personligt, I will never be good ENOUGH, inte enogh!! Bara så du vet." eller liknande..

Men det kanske bara är jag som är lite udda.

People tell me I'm wrong... FUCK 'EM!

Jag är ju ganska glad i det här med att svära, det vet nog de som brukar hänga med mig. Sen fick jag för mig att jag skulle sluta svära (eller svära mindre i alla fall) för att, ja, sluta vara så himla grov.. Eftersom nu när jag går i en ny klass så är inte alla direkt så grova som jag är. Då fick jag en ide om att anpassa mig lite grand och dämpa mig nnär det gäller att svära (och peka finger, vilket jag gör jämt!). Hur det går kan väl argumenteras, men jag försöker.

Vad jag skulle komma till är att när jag försöker svära mindre, är det så befriande att komma hem till mitt rum. Eftersom svordomsabstinensen kan göra sig rätt påmind, så tycker jag att det är trevligt att spela låtar med svordomar och liksom skrika med...
Eh, jag vet att jag är vansinnigt mogen.

Men i alla fall. Så nu har jag gjort en svär-lista på spotify, där alla låtar med snygga svordomar i texterna finns med.

Så alla med tips på låtar som innehåller svordomar? Jag tar gärna emot förslag.

Den första jag la till är givetvis I get along - The Libertines.

Jag menar, lyssna typ från 1:30 så hör man snyggaste sättet att svära. Jag har till och med dedikerat en rosa tshirt till de vackra orden Fuck 'em. Tyvärr är det bara jag som förstår & resten tror att jag är en ligist. Men ändå.


Palla orka!

Nivet jag har ju dragit det där om onödiga grupper på facebook.. Jag har sett en som heter "Vi som gillar lov för man slipper sminka sig hela tiden" eller något..

Först tänkte jag gå med i den.

Men sen kom jag på att jag aldrig orkar sminka mig ändå, lov eller inte. Så jag struntade i det.

Killing time

Eh, ja. Jag har ganska tråkigt. Så ni vet.

1. Brukar du avge något nyårslöfte?
- Ohja. Alltid. Alltid fast besluten om att just det året ska bli ÅRET då allt händer.. Men så blir det inte alltid.

2. Läser dina föräldrar din blogg?
- Uhm, inte vad jag vet.

3. Om du måste välja; Vilken dokusåpa hade du ställt upp i?
- Åh, dokusåpor verkar ju himla läskigt.. Men typ.. eller nej, jag vet inte, haha.

4. Vilket är ditt favoritplagg i garderoben?
- Åh det finns ju så många! Mina leopardleggings är ju fina.. och ramoneströjan.. Fast just nu är det nog pappas gråa kofta som jag har fått adoptera. Vafan, det är lov, jag sitter hemma och bryr mig inte sådär himla mycket om hur jag ser ut.

5. Hur ska du fira jul i år?
- Nejmen det är ju så himla långt kvar! Men ja, antagligen med familjen & mormor, som alla andra år, haha.

6. Tråkigt eller mysigt att det blir mörkt tidigt nu?
- Mja alltså det beror ju på. Men ganska mysigt ändå!

7. Har du ringt polisen nångång?
- Nej, som tur är.

8. Har du firat jul utomlands någongång?
- Nej.. eller, jag vet inte. Kan ha varit i england när jag var liiten, tror inte det.

9. Den fulaste klädestrenden i år enligt dig?
- Alltså fulaste vet jag inte, beror ju för det mesta bara på om man kan bära upp det.. Men oskönaste & minst använda är lätt jeans!

10. Om du fick välja att leva i en annan tid, när skulle du välja?
- Skulle vara himla ballt att vara ung på åttiotalet!

11. Vad anser du om gayäktenskap?
- Äktenskap som äktenskap, tycker man om varandra så spelar det ingen roll tycker jag.

12. Vad är det löjligaste du har gråtit över såhär i efterhand?
- Alltså where to begin? Haha.

13. Har du fått skit för något du bloggat om?
- Uhm, ja.

14. Skulle du kunna/vilja jaga (allt inräknat, skjuta, döda)?
- Usch nej!

15. Vad har gjort dig mest arg denna månaden?
- Hm, än så länge har jag nog lyckats hålla mig lugn!

16. Hur skulle du beskriva din klädstil?
- Eh, schizofren. Blommigt, kjolar & klänningar ena stunden, nitskärp och converse nästa, plus alla dagar i leggings + tröja, när jag inte orkar bry mig.

17. Vad heter du i mellannamn om du har ett/flera?
- Deanna.. Efter en Nick Cave låt, haha.

18. Vilket nordiskt land tycker du har finaste språket?
- Uhm, vet inte. Isländska kanske? Eller, räknas det till norden? Vet inte.. :')

19. Ett tråkigt jobb med bra lön eller ett roligt jobb med dålig lön?
- Roligt jobb med dålig lön! 

20. Vad ska du göra imorgon?
- Inte en aning. Sova, läsa, spela gitarr, sitta och glo. Vanlig lovdag, vad jag vet.The Word

The Word är en ganska så dryg rocktidning för 40plussare som min pappa läser. Jag läser den om jag verkligen, verkligen, verkligen inte har något bättre för mig men den är ju inte så himla kul.

Men plötsligt fick jag mycket mer respekt för den!


Ett fruktansvärt ointressant inlägg.

Idag råkade jag sova till tolv. Ojdå.
Det dummaste är ju det att jag inte är en vanlig fjortis som vänder på dygnet och är uppe löjligt sent & därför sover till tolv.. Jag bara sover löjligt mycket. Cirka elva timmar tror jag det blev inatt. Men jag ska inte klaga, jag måste passa på att ta igen på sömnen nu på lovet, när jag ändå inte har så himla mycket bättre för mig än att.. ja, sova.

Men jag har också hunnit med en sväng till biblioteket idag! Jag kom på igårkväll att jag borde gå dit. När jag skulle gå idag, kom jag på att jag hade glömt varför jag skulle det? Men ah, jag klädde på mig, plattade luggen och gick dit.
När jag kom dit så kom jag på, att jag hade tänkt låna sångböcker! Eller ja, vad det nu heter. Sånna som jag "lånar" av min syster med ackord och noter till en massa låtar i i alla fall! Kaching. Så det gjorde jag för jag har bestämt mig för att bli lite mindre retarded och bli mindre sämst på notläsning.
Sen fick jag givetvis med mig lite böcker. Och en jävla massa skivor! Visst har man spotify, men jag är ju också ganska beroende av min mp3 och då är det inte fel med lite ny musik i den. Så inte mindre än 14 skivor trillade hem med mig idag! Ehe, lite synd om alla andra som ska låna när jag har tagit alla bra skivor.

Okej jag hade inte mer att rapportera idag!
Nu ska jag äta lite sen lunch & ikväll ska jag hänga med Hanna!

PUSS!

Skins i mitt hjärta!

Kaching. Är jag pepp eller är jag pepp?
Åh som jag längtar tills series 4 börjar, så jävla awesome!


Åh.


Why won't you come over here?

Jag har det fint just nu.. Okej, det finns saker som jag kan längta efter och visst finns osäkerheterna här och blabla, men ändå.
Jag har himla fina vänner.
Jag har lov.
Jag har ett rätt soft liv.

Till exempel idag. Jag sov över med fyra fina vänner och eftermiddagen/kvällen har ju tillbringats på ett helt okej sätt..
Med hits 2009, svenskatabbar.com, min gitarr, Guds tre flickor på Svtplay och svartvinbärssaft.

Det är faktiskt allt som behövs för att jag ska känna mig rätt nöjd ibland.
PUSS!

Fresten, lyssna på The Strokes - Juicebox, den är för härlig!


2010

Mitt nyårslöfte förra året var bara att vara glad och att vara mig själv.
Jag vet inte hur bra jag har lyckats med det.. Jag tror att jag har varit glad himla mycket under det här året, men när jag inte var glad, så var jag ledsnare än vad jag har varit innan.. Eh, det blev rörigt, men alltså. När jag var glad, var jag mycket gladare än året innan, men när jag var ledsen var jag ledsnare.
Det där med att vara mig själv tror jag ändå att jag har lyckats med rätt bra, också. Jag har liksom konstaterat att hela dealen med att vara normal och att passa in är så jävla överskattad, så då har jag väl kommit en bit på vägen. Jag tar på mig vad jag vill utan att bry mig om vad folk tycker, för det mesta.
Visst är jag fortfarande sjukt osäker ibland, men ändå. Jag försöker vara mig själv.

I år har jag givetvis också nyårslöften. Men jag tycker bara om de som inte går att mäta.
Då känner jag mig inte så misslyckad.
Jag menar, säger jag att jag ska göra någonting så och så mycket varje dag och har en massa konkreta mål så känner jag mig bara failad när jag inte når upp till det.
Så årets löften är ungefär lika lama. Ingenting jag behöver nämna här egentligen, men bara sånt som jag inte kan se om jag lyckas med eller inte.
Men en av löftena är, att jag ska vara mer positivt inställd till.. ja, livet. Säga ja till saker istället för att tveka. Tänka att det kan bli kul, istället för att tänka att det kanske blir tråkigt.
För så himla många gånger, ångrar jag bara det jag inte gör. Så förhoppningsvis kommer jag att göra en massa spännande saker i år.

Fast egentligen. Egentligen har jag ju inte en aning om hur det här året kommer att bli. Liksom, jag kan ju säga att jag kommer att gå min andra termin i gymnasiet med en underbar klass, jag kommer att ha ett sommarlov, jag kommer att åka till England någon gång under året, jag kommer att börja tvåan, jag kommer att fylla år, jag kommer att fira jul.
Men resten.. resten vet jag inte alls. Det är upp till mig. Jag kan bara hoppas, att det här året blir riktigt fint.

Sen hade jag ju tänkt att jag skulle göra en årssammanfattning och en lista med årets bästa låtar. Men vi får se hur det blir med det.

PUSS!

Jag borde nog spara flummiga svammeltexter till min personliga dagbok i fortsättningen.

Det där med att ärlighet varar längst? Jag brukar säga det. Mest för att jag har stora problem med att censurera mina åsikter. Det blir väldigt, väldigt lätt så att jag säger allt jag tycker innan jag tänker efter.. Och om jag lyckas hålla mig så syns det oftast ändå på mitt ansiktsuttryck. Så det är ju bra med att vara ärlig, säger man. Men ibland tror jag att jag borde lära mig hålla käften lite, alltså. Så det kanske borde vara ett av mina nyårslöften.. Visst, fortfarande vara ärlig, men typ.. dämpa min sociala tourettes något.
För nu sitter jag här med en massa äckligt ärliga åsikter som knappt jag vill höra. Jag tror inte att nån annan vill höra heller. Men det är sanningen... Så av någon oförklarbar, anledning så lockar det att trycka på "send". Men det ska jag inte. Jag tror inte alltid att det hjälper heller.

Nu är det natt och jag ska sluta svamla. Peace out.

Ärlighet varar längst!

Igår körde jag på samma sms-taktik som jag gjorde på julafton.
Kollar mobilen, tänker "Åh, vad kul! Opersonliga massutskick!"
Utgår från modellen "behandla andra som du själv vill bli behandlad", svarar inte och skickar inte iväg gottnyttår-hälsningar till halva kontaktlistan.
Hoppas att ingen tar åt sig och tycker att jag är dissig. För som sagt, jag utgår från att mina vänner inte tänker "åh vad kul, jag känner mig verkligen utvald nu när Miranda har skickat Gott Nytt År! till mig och resten av hennes kontaktlista!"

Bara så ni vet.

I try to think, to make it slow

Jag sitter i min säng i mitt nya favoritplagg (pappas kofta!), lyssnar på The Cure och myser.
Jag har varit i ... okej förlåt jag vet inte vad det heter. Någonstans i skogen har jag firat nyår i alla fall!
Men nu är jag hemma och eftersom jag VET hur intresserad världen är tänkte jag redogöra för vad jag har hittat på.

Igår var jag så bright att jag gled runt i pyjamas tills jag kom på att jag hade typ en och en halv timme på mig att duscha, fixa mig, packa och äta. Då fick jag panik, stressade, hann inte platta håret eller sminka mig ordentligt. Orkade inte heller bry mig. Hann till bussen, åkte till Gnosjö med fina Hanna. Där hängde vi hos Oscar och jag fick mitt hår plattat.
Sedan gled vi vidare ut i skogen.. uhm, nånstans utanför Kulltorp I think? Eh, ingen koll. Men ja. I alla fall, där var Anton och Nathalie. Vi åt en massa god mat och hade det himla trevligt! Jag kände att jag mycket hellre tar det lugnt och har det mysigt, jag är verkligen ingen som vill ut och dricka och sånt, inte min grej.
Speciellt inte när jag redan var opepp och lite halvdryg på grund av ont i halsen och ont i magen. Men som sagt, det var fint.

Och nu är jag hemma. Trasslar in mig i sladdar och äter. Precis som alltid.

Och nu är det ett nytt år. Sinnessjukt.


(The Cure - Kyoto song)


RSS 2.0