Dagens dagens dagens...

...ILANDSPROBLEM!

Alltså det där med att jag inte är så taggad på att fira nyår at the moment kan ju vara skitsamma. Det problem som jag borde fokusera på är.. VAD FAN SKA JAG HA PÅ MIG?
Där har vi ett problem, ja.
Liksom, det ska tydligen vara freaking freezing så det får inte vara för kallt, så är jag lite sjuk så jag måste hålla mig varm.
Sen ska det ju vara fint och uppklätt men ändå inte alltför overdressed.
Sen har jag ätit så sinnessjukt mycket under lovet så jag ska ju helst inte ha nåt som sitter alltför tight eftersom det lär se ut som jag ska på maskerad utklädd till stoppad korv.

Helst av allt skulle jag väl egentligen vilja glida in i tights, raggsockar, linne, en stor rutig skjorta, helt osminkad och med en mössa.
Men man kan ju inte gå runt och se ut hur som helst heller.
Jag har varken haft ork eller pengar att pallra mig ut och införskaffa mig en ny klänning eller något, så det får ju tveklöst bli något som ligger i mitt rum.
Men vad??
Kjol funkar ju alltid, men mja. Jag har inga nya kjolar, så då får det bli en jag har. Eller en klänning. Men min svarta hade jag nyss, och mina andra är.. blommiga. Det känns ju lite som fel årstid att skutta runt i blommiga klänningar, kanske.

Men nu ska jag gå och ducha. Och grubbla vidare på mina världsliga problem.

Nothing changes around here

Idag är det onsdag! Så fort mamma kommer hem ska jag sätta igång med min cheesecake (tror att det är säkrast med lite assistance!)

Eftersom jag inte har något vettigt att rapportera (det händer ju inte alltid så mycket när det är lov) så tänkte jag.. lägga ut en mycket meningsfull bild på mig själv.Jag har uppdaterat mitt snygghörn! & så syns snyggaste lakanen, I love Hello Kitty!
Annars springer jag runt och ser ut såhär idag. Mössa, dubbla rosetter, rutig skjorta (as usual!) och.. eh, pappas kofta.
Ja, jag frös.
Nej, jag bryr mig inte idag.

Men ja. Cheesecake nästa! Wish me luck.. det kan behövas. Minst sagt.

(The Thrills - Nothing changes around here)


PUSS!

Oj vad jag svär omedvetet i mina inlägg!

(märker jag när jag börjar läsa igenom. Sorry.)

Sinnessjukt, det här med att ha lov. Dagarna bara går förbi, utan att jag får någonting gjort. Det är i och för sig ganska härligt, men ändå.
Imorgon tänkte jag ta mig ut i kylan och köpa mat. Eller, mat och mat. Jag ska till en mataffär. Köpa philadelphiaost och digestive. Jag har fått uppgiften att göra cheesecake till nyår, nämligen!
Vet i och för sig inte hur människor tänkte när de lät mig axla detta ansvar.. jag är rätt hopplös i köket. Men det är planen i alla fall, cheesecake here I fucking come!

Fast just nu känner jag mig rätt opepp på nyår.. Vet inte, men det känns bara.. ah. Orkar inte, känns inte som jag kommer ha kul eller nåt.
Men vafan, jag får inte vara så negativ. Livet är vad man gör det till, eller? Jag ska hänga med trevliga människor (dock inte så många, men det gör ingenting!) och äta och ha det fint tänkte jag. Hellre det än att umgås med en massa folk som bara dricker sig dumma, sånt orkar jag verkligen inte med. Eller alltså.. det är inte mitt problem vad folk väljer att göra eller för all del, dricka, men personligen så har jag mycket trevligare utan alkohol, så ja. Är så förbannat trött så jag orkar inte riktigt gå in på det (men visst har man en himla massa åsikter!), någon annan gång, kanske.

Så ja. Idag har jag alltså konstaterat att livet är vad man gör det till. Ka-ching.

Nu borde jag nog ta och sova, känner jag.

I'm weak right now, so weak right now.

Åh idag är jag bara charmigheten själv känner jag. Såhär kan det låta i ett kök i Gislaved..
Min bror (som av någon anledning är väldigt anti värktabletter)
"nej, du kan ju inte ta alvedon!"
Jag: (ger världens blick och med mitt PMS-humör ler jag ironiskt)
"Du är INTE TJEJ och därför borde du inte heller ha någon åsikt om jag borde ta eller inte."

Sen sväljer jag tabletten och dampar iväg.

Dock har jag fortfarande ont i magen, tyvärr. Så nu sitter jag här och tycker lite synd om mig själv. Ont i halsen har jag också! Men jag kan vara lite glad för jag har snott (förlåt lånat!) mammas nya skjorta. För alla som missat det, så samlar jag på rutiga skjortor, kjolar och rosetter. Det är min kärlek i livet just nu! Så i alla fall, den nyaste skjortan (som egentligen är mammas, i och för sig) är vit, svart och blå och väldigt fin tycker jag.
Min syster tyckte att den var jätteful, kan jag tillägga som en liten parantes i vardagen.
Fast det tycker inte jag. Så det är ju skitsamma, egentligen.

Men nu tänkte jag gå ut en runda och rensa tankarna.. Jag dissade nämligen den iden igår och satt och spelade gitarr istället.

Hello Saferide - The Quiz

PUSS!


Tah-daah!

Nu kör vi på fjolltema!!
För att jag är såpass egocentrerad så tänkte jag publicera en bild på hur jag såg ut igår. Bara för att jag vet att alla är så sjukt intresserade, liksom.


Tah-daaah!

Så ville jag ju show off mina kängor också. Det är första gången på typ.. ever, som jag har riktiga vinterskor. Förra året fick ju mina converse ta en del stryk i vinterslasket. Men i år, så kör jag på mogenhet och köper skor som orkar svenskt väder. Jag trippar runt i snön och bara "Hallå?? Varför fryser jag inte om fötterna?? Det är ju kallt!!"

Så det är ju fint.

Annars händer ingenting. Jag målar mina naglar rosa och funderar på att gå ut och få lite luft, rensa tankarna.

PUSS!

Vackert!

Tänk vilket privelegium att ha mig i sin familj just nu alltså. Visserligen är jag alltid lite av en pain in the ass, men just nu är det ännu värre.
Jag sitter på mitt rum och skrälar med min spotifylista så högt jag kan.
Det gör jag i och för sig alltid, men nu har jag gått och blivit hes och har ont i halsen. Alltså sjunger jag ännu värre än vanligt, kommer inte upp i några toner över huvud taget.. Men eftersom jag är smått sinnessjuk gör jag inte som andra, mer normala människor hade gjort och håller käften och sparar rösten, åh nej.
Istället kör jag på ännu mer, min hesa, sprickande målbrottsröst fyller hela huset med tondöva falsetter och allmän falsksång. Lovely!

Ännu bättre blir det om jag inte sitter ner, jag ställer mig upp och börjar städa, springer runt överallt och sjunger med järnet till Muse, La Roux, All Time Low och Lykke Li. Jag känner att min röst lätt kan mäta sig med deras!

Läget just nu

Idag är det söndag.. Men det är lov, så jag har egentligen ingen koll på vilken dag det är och det är ju egentligen ingen skillnad.
Eller, ja. Det finns ju undantag. Det kan ju vara så att jag hängde med en del fina vänner igår och vi kom på att "det är ju lördag! Vi måste gå och köpa godis!!" Sådär som om vi inte hade gjort det om det inte var lördag, liksom.

Annars så händer väl inte så mycket just nu. Jag har på mig min nya vita tyllkjol och känner mig fin. Igår hade vi gäster här men jag var trött och orkade inte riktigt låtsas att jag var socialt kompetent. Eller nåt.

Nu sitter jag och lyssnar på soundtracket till Nick & Norah's infinite playlist, så himla fint! Jag fick den i julklapp och hade tänkt se den någon gång snart, den verkar så bra.

Negativt i livet just nu är att jag har fått ont i halsen. Vilket betyder att jag kommer att bli förkyld och antagligen också dödssjuk inom den närmsta framtiden, om man tänker som jag och är melodramatisk.
Är man inte det, så har jag bara ont i halsen.

Idag ska jag också träffa Hanna, åka buss och hänga i Gnosjö. Det ska nog bli fint!

Men nu så tänkte jag att jag skulle sajna ut, ta tag i mitt liv och göra nåt vettigt med mitt liv.
But then again, maybe not.

(Shout Out Louds - Very Loud)

PUSS!

Varenda natt är likadan

De vill ha allt som natten kan ge, men jag vill bara att du ser mig.

När vi ändå är inne på fina låtrader, så. Moneybrother kan.

Med det skrivet, så tänkte jag stänga av. Annars sitter jag bara och surfar och slöar och tänker lite halvdestruktivt mest hela natten.

Såattehja.

(Ja, jag ska skaffa mig en hobby så att jag inte sitter såhär hela långa lovet. I promise.)

Strike a pose

Men alltså förresten.

MERRY FUCKING CHRISTMAS!

Mitt i all oproduktivitet har jag ju glömt det. Men ja. Nu är ju julen i stort sett slut! Eller alltså, ja. Julmaten är uppäten och paketen är öppnade. Och det är ju det som räknas.
Haha, nejdå, men ah.Så kan det se ut när jag klär upp mig för julens skull. Jag såg ut så på julavslutningarna också. Den kjolen är nog det juligaste jag har! Men ah, jag gillar den.

Sen ser ni mitt snygghörn också. Nu kan jag sätta upp ännu fler bilder på den, jag fick häftstift i julklapp, hahaha.

PUSS!

Notläsning in my heart

Nu är jag galet mätt!
Efter underbar engelsk jullunch (har stoppat i mig en omänsklig mängd klyftpotatis) och massa choklad och annat..

Nu tänkte jag sätta mig med min söta systers julklapp, en sångbok med 2009s hits. Perfekt att öva på min notläsning utan att behöva spela fucking bon jovi! Härligt värre.

Återkommer om ett tag, när jag är ett musikaliskt underverk.. Eller inte.

Mitt år i musik

Nu är året snart slut. Det känns mest ganska sinnessjukt. För att komma ihåg vad som har hänt kollar jag igenom min fina rosa ELLE-kalender (nu ersatt av en trist svart, surt!) som har hängt med mig hela året.
Någon gång vid vecka två så kom jag på att jag skulle skriva alternativa citat till varje vecka, istället för de tattiga ordspråken som vissa kalendrar envisas med att skriva till varenda vecka..
Så nu har jag ett citat från en fin låt till nästan varje vecka det här året!
Nu tänkte jag skriva ner dem.. för att jag tycker att det är kul. Jag vet att ingen annan bryr sig, haha. Men det är kul för mig att se, hur jag har tänkt; jag valde raderna efter hur jag kände mig, eller bara en låt jag älskade just den veckan.

V.2: I can't relate to the never-ending game that you play (Last Shadow Puppets - Standing Next to Me)

V.3: People are like songs, it's true. Some seem dull at first, but then they grow on you (Hello Saferide - I wonder who is like this one)

V.4: Now you've finally left school, what on earth do you intend to do? (Babyshambles - Delivery)
-Skulle välja till gymnasiet och hade ingen aning om what on earth I intend to då.

V.5: I'm so tired of hanging around... (The Libertines - The Ha ha wall)

V.6: I'm working a sweat but it's all good, I'm breaking my back but it's all good (Lykke Li - I'm good, I'm gone)
-Jag hade nationella prov och var allmänt trött.

V.7: It's a mystery how people behave, how we worry ourselves to the grave (The Cardigans - And then you kissed me II)
- Jag hade sportlov och jag är allmänt the worrying kind.

V.8: I miss the boredom and the freedom and the time spent alone (MGMT - Time to pretend) -Jag hade haft sportlov, tillbaka i skolan igen och det kändes drygt.

V.9: Gothenburg, I come back to you, you be nice to me and I'll be nice to you (Maia Hirasawa - Gothenburg) Jag lyssnade en massa på henne, och så skulle vi till Göteborg för att kolla på Mary Poppins. Åh det var en fin dag!

V.10: Jag längtar alltid härifrån, men aldrig hem. (Veronica Maggio - Måndagsbarn)

V.11: This will be the death of me! (The Sounds - Queen of Apology) -Jag skulle ha intagningsprov till Estet musik och var så nervös att jag inte visste var jag skulle ta vägen.

V.12: It's the way you set your life on the alarm and hit the snoozer (Mando Diao - If it was true)

V.13: They say what doesn't kill you makes you stronger, but should it be about how to survive? (Sahara Hotnights - Visit to Vienna)

V.14: För det skulle ju va dans, dans, dans! (Håkan Hellström - Ramlar) -Skulle ha dansföreställningar i två dagar och var pepp.

V.15: We walk around pretending we're all grown up (The Virgins - Rich Girls) -Spenderade påsklovet i London, praoade på Royal Institute of British Architects, shoppade på mina lunchbreaks och kände mig all grown up.

V.16: Am I the only one who's insane? (Ladyhawke - My Delirium)

V.17: Everything is going wrong, but we're so happy! (The Wombats - Let's dance to Joy Division) -Det var här jag slutade bry mig om skolan lite grand.. Det gick inte lysande på proven, men jag var so happy ändå.

V.18: Vi var konstnärer, och de bästa i sitt slag (Lars Winnerbäck - Åt samma håll) -Jag var lite ledig och satt med migg examensarbete till bilden mest hela dagarna, plus att vi hade elevensvaldagar, vilket innebar att jag hade kör, musik och trams mest hela tiden. Himla fin vecka.

V.19: Throwing paper planes to clear my head (I'm from Barcelona - Paper Planes) -Jag hade varit på Popadelica och sett I'm from Barcelona och var pepp.

V.20: I no longer hear the music when the lights go out (The Libertines - Music when the lights go out) -Jag var stolt över att jag kunde spela den på gitarr, typ så.

V.21: Don't rely on people you meet, cause no one is safe on these streets (Little Boots - New In Town)

V.22: Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still, jag fungerar inte då (Lars Winnerbäck - Ingen soldat)

v.23: När du står på toppen och tittar ner, och det är ljust vartän du ser (Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig) -Jag mådde himla bra under den perioden, bara.

v.24: ..och någonstans där, så blev jag den jag är nu. (Lars Winnerbäck - Söndermarken) -Mycket LW då. Men det passade, jag slutade skolan och såg tillbaka på de stundvis okej, stundvis förjävliga tillfällena på högstadiet som ändå har format mig som person, och kom på att jag aldrig kommer att uppleva allt det igen.

v.25-27: Jag hade sommarlov och använde inte min kalender.

v.28: Relax, yes I'm trying, this fear's got a hold on me (White Lies - Death) -Jag lyssnade en massa på White Lies, och så skulle jag börja jobba på presentverkstan och var nervös.

v.29-34: Sommarlov.

v.35: You can't give me the dreams that are mine anyway (Oasis - Half the world away)

v.36: I never, ever said I was clever (Babyshambles - You talk) -Jag var är kass på att spela och musikteori, började i en musikklass och kände mig rätt puckad.

v.37: There's a drumming noise inside my head, it starts when you're around (Florence and the machine - Drumming song)

v.38: It's getting darker, and I know tthis time wasn't meant for us (Shout Out Louds - Please, Please, Please) -Som varje år efter en sommar blev jag förvånad över att dagarna blev kortare när det blev höst.

v.39: De står och drömmer, det gör jag med, det är det enda vi har gemensamt (Moneybrother - Tåget in till stan) -vi skulle ha en text till dramalektionen, jag valde den här, för den är fin. Då fick den stå på kalendern också.

v.40: Nu sitter alla på café och snackar skit och dricker te (Lars Winnerbäck - Gråa dagar) -Jag och finaste gänget hälsade på en fin vän i Växjö. Vi snackade en himla massa trams och hann visst sitta på café.

v.41: Tell me, if you dare, hold my head up everywhere (Kasabian - Underdog)

v.42: You can have it all, my empire of dirt... (Johnny Cash - Hurt)

v.43: You set my soul alight (Muse - Supermassive Black Hole) -Jag var i stockholm och såg Muse och det var alldeles fantastiskt underbart,

v.44: You might laugh, you might frown, walking round London town (Lily Allen - LDN) -Jag var i london och hade det alldeles underbart då också.

v.45: I would go out tonight, but I haven't got a stitch to wear (The Smiths - This Charming man) -Jag började upptäcka storheten i gammal musik.

v.46: Oh, what became of the dreams we had? Oh, what became of forever? (The Libertines - What became of the Likely lads) -jag kände att jag hade en massa drömmar, men att jag mest failade hela tiden, typ.

v.47: You know how I feel out of place? (The Libertines - Tell the King) Ja, vad säger man. Jag kände känner mig rätt out of place ibland.

v.48: Hela världen är så underbar! (Markus Krunegård - Jag är en vampyr) -Det var utbildningsmässa, Göteborg, häng med fina människor och allt var allmänt rätt underbart.

v.49: If I could do just one near-perfect thing, I'd be happy (Belle & Sebastian - If she wants me) -Som sagt, jag känner mig lite puckad och ville göra någonting bra.

v.50: I had the strangest feeling, it took me by surprise (Jonna Lee - My High)

v.51: Up until now I have sworn to myself that I'm content with lonliness (Paramore - The Only Exception) -Jag känner mig ensam och lyssnade på låten mest hela tiden.

v.52: But if you got one, I'll have a machine gun so I can scare all the kids on the street (The Kinks - Father Christmas) -mest för att det är den mest awesome raden på en jullåt någonsin.

..och nu är jag här.
Som sagt så förväntar jag mig inte att någon ska vilja veta detta. Men det är kul för mig att ha. Och eftersom det är lov, jag inte har någonting bättre för mig och dessutom är typ konstant jättemätt orkar jag inte göra något annat än att sitta här, har jag även snickrat ihop en spotifylista med årets kalenderlåtar. För mest av allt speglar detta vad jag har lyssnat på under året.
Kalenderlista 2009

Så där har ni den om någon mot förmodan orkade bläddra så långt ner. Massa fin musik där!

Puss.
Awesome rim, eller?

Nu har julafton kommit och gått.. Sådär sjukt fort, som vanligt.
Så nu sitter jag i mit säng i mitt stökiga rum (tänkte städa men orkade inte!) där julklapparna också ligger vackert utspridda över golvet.
Julklappar, ja. Jag är hyfsat nöjd. Liksom, ingenting speciellt, men allting handlar ju inte om saker heller...
Mina rim tror jag uppskattades något otroligt. Min favorit var rimmet som jag skrev till min bror, jag fick med allt jag ville säga.
(jag och min syster gav honom en rutig skjorta - ett plagg som han alltid har varit väldigt anti, och så tycker han att han ser ut som en skogshuggare. Mer bakgrundsinfo är att jag fick med två dissar - en till hans löjligt tighta tröja, en till hans fula, gula t-shirt.)

"Rutor har aldrig varit din grej,
Men ta ett råd från en stylish tjej,
kläder som är snygga tar dig långt,
bara de inte sitter för trångt!
kanske inte något du skulle köpa,
men inte ser det ut som att i en skog du ska jobba!
PS. den är inte gul,
alltså är den inte ful."


Hahahahahahahahahahaha! Åh det här har jag gått och varit nöjd över sedan jag skrev det, den 23.
Man behöver ju inte fokusera på att jag rimmar köpa på jobba. Fokusera på hur awesomly dåligt rimmet är och ha lika kul åt det som jag har!

Men nu tänkte jag ta mig bort från datorn och hitta på något annat.

Snart blir det engelsk jullunch, förresten! Så vansinnigt gott. Åh. Typ sjukt mycket godare än svenskt julbord, enligt mig, och då tycker jag ändå att det är rätt fint det också! Pepp.

Puss och god jul!


My husband

Åh, jag var ute i snön efter maten idag. Det var mörkt och det var kramsnö och jag var pepp.
Sprang ut och byggde typ.. kanske världens finaste snögubbe.


Öh, är han snygg eller är han snygg? Han heter Sean-Pierre och han är min man. Man får liksom se igenom det faktum att han är lite tunnhårig, att han är lite ojämn, att hans ena arm är lite längre än den andra, att han har lite problem med bukfetma och att han kan vara lite kall mot nya personer. 

ÅÅÅÅHFYFAN VILKEN HUMOR JAG HAR!

Okej, nu ska jag gå med i mogna klubben och sen ska jag sova.

Rim

Jag tänkte ju att jag skulle slå in paket..
Så det gick jag och gjorde. Nu har jag slagit in två paket.
När min lillasyster behagar flytta sig från köksbordet ska jag gå in och slå in hennes också.

Sen har jag inga mer paket att slå in!

Jag känner mig lite hemsk, jag har ju typ inte köpt någonting.

Eller liksom, jag har paket till närmsta familjen. Sen har jag inte orkat köpa till någon annan. Duktigt.

Men ja. Jag tänkte att jag skulle väga upp bristen på paket med att rimma hur bra som helst.
Eller inte. Min humor är ju sån att jag tycker att det är sinnessjukt roligt att rimma så dåligt som möjligt.

I miss the boredom and the freedom and the time spent alone.

Tänkte bara skriva till en liten parantes.

Fast att jag kan få lite ångest när jag inte hittar på saker hela tiden och att jag inte har någonting alls inplanerat på lovet och är sjukt opepp på nyår, så känns det sjukt skönt att ha jullov.
Det är skönt att gå runt och veta att man egentligen inte har några krav alls. Jag är så van vid att tänka "okej, nu gör jag vad jag vill.. och nu får jag ångest och måste gå och göra det som jag MÅSTE göra, plugga eller öva eller whatever."
Men nu kan jag gå runt och känna att.. vill jag inte göra någonting, så gör jag ingenting.

Åh.

But you know that sometimes...

...people, they get the wrong idea about me.

Oj då.
Imorgon är det julafton. Är det inte bara så himla sinnessjukt hur fort tiden går? Inte för att jag klagar. Men ändå. Det är ju massor som jag borde hinna med.
Jag vill få det lite julfint i mitt rum. Sedan måste alla presenter slås in! Okej i och för sig så har jag inte köpt så många i år. Jag hoppas verkligen att jag inte att jag har glömt någon.. Eller ingen viktig, i alla fall.
Men eftersom jag faktiskt har jobbat på en presentaffär borde jag ju kunna slå in mina presenter fint. Och så tänkte jag hinna med att rimma sådär riktigt dåligt. Sån humor har jag.

Men nu är klockan halv ett. Först tänkte jag döda lite mer tid framför datan. Sen ska jag äta lite lunch. Sen ska jag ge mig ut i snöovädret in till Gislaveds mycket spännande, underhållande och stora centrum. Där ska jag träffa en fin vän som jag inte har sett på... länge.
Så det ska nog bli trevligt minsann!

Nu lyssnar jag på Holloways, för de är fina. Faktiskt.

PUSS!

Typiskt mig

Är trött. Var uppe och hoppade på dansgolv igårkväll, kom hem vid halv tolv någon gång (ändå hyfsat tidigt). I säng vid halv ett, för jag var ju tvungen att sätta mig mitt i natten och äta pasta med svampsås. Haha jag kan verkligen skratta åt mig själv, jag kommer där i klänning och klackskor och en massa smink, sitter vid köksbordet vid tolv och äter champinjonpasta.. Typiskt mig, jag är lite störd.

I alla fall. Vad jag skulle komma fram till var att jag har sovit ca sex h inatt och att det är ganska så jättelite för en sömnnarkoman som jag. Sen har jag inte tagit igen detta nu på dagen.. Och nu är klockan elva.

Nu ska jag skriva lite trams och sen ska jag sova. Sova. Sova länge. Åh.

Godnatt!

Lägesrapport

Jag är trött.
Det blev lite småsent igår.
I alla fall med tanke på att jag steg upp vid halv sju imorse.
Jag har en massa hårsprej i mitt hår.
Jag tänkte gå och tvätta ur det nu.
Jag har varit julig med röd kjol idag.
Julavslutningen var fin.
Jag råkade ändå somna lite när jag såg den för sjätte gången.
Nu har jag jullov.
Tiden går så sjukt fort.
Jag njuter av att ha inga krav.
Jag får lite ont i halsen av att sjunga låtar jag inte kan sjunga.

Det här är för övrigt det mest intellektuella jag orkar skriva at the moment.

Last christmas

Idag är det julstämning som gäller här hemma.
Julgodis, julavslutningspepp och röda naglar.

Och givetvis julmusik.

Men vadfan är det med sångarens uttal i Metro Stations version av Last Christmas??
"But tha varry naxt daahy, yu gajv it awaaahy"

Bara undrade.

But it's all good

Jag mår bra idag, känner jag.

Jag har tagit det lugnt och gjort mest ingenting sedan jag kom hem i eftermiddags, jag känner att det verkligen behövdes.

Imorgon är det söndag, då har jag ingenting inplanerat heller, tänkte bara liksom vara. Läsa, lyssna på fin musik, andas.
Känns som det var länge sedan jag slappnade av på riktigt.
Visst är inte allt perfekt i mitt liv just nu, men jag måste försöka tänka på det som faktiskt är väldigt fint. För det är en del.

Vet inte var jag ville komma med det här, men ja. I'm okay just nu, liksom. Visserligen kan min sinnesstämning förändras hur fort som helst, men just nu i alla fall, känns allt bra.

Nu tänkte jag sluta svamla och gå och lägga mig.


Fuck you I won't do what you tell me

Är inte Killing in the Name med Rage Against the Machine bara sjukt jättehärlig?

Sen så är jag ju lite beroende av att svära och eftersom jag har bestämt mig för att sluta svära i skolan (det går sådär) för att alla ska sluta tycka att jag är så sjukt grov, så är det ganska befriande att springa runt i rummet och vråla "FUCK YOU I WON'T DO WHAT YOU TELL ME, MOTHERFUCKAAAAAAS!" sådär utan anledning.

Nu har jag plattat min lugg också.

Så jag sitter här i nya favoritmys-skjortan och... ja, myser.

Om ni undrade.

PUSS!

Wouldn't it be nice

Jag gjorde ett paniksistaminuten-beslut vid sådär fem i ett och bestämde mig för att gå till dansen ändå.
Jag kom på det, att man ångrar sällan det man gör, bara det man inte gör.. Eller något i den stilen. I vilket fall så halvsprang jag upp till dansstudion och var lättad när jag såg några people jag kände igen i alla fall. Det var inte särskilt mycket folk där, men det funkar.

Det var i alla fall sjukt kul att dansa house! Det var ganska så jättejobbigt och jag och min kondition & styrka är ju lite som den är, men riktigt roligt i alla fall.

Just nu känner jag att jag är lite halvdöd och att jag definitivt inte kommer orka göra något mer avancerat än att ligga ner och göra i stort sett ingenting inom den närmsta framtiden.

Nu lyssnar jag på en massa bra musik och ja, gör i stort sett ingenting. Det behövs också.

Decisions

Beslutsångest!
Idag har jag verkligen ingenting inplanerat alls..
Det ska vara en workshop i house vid ett i dansstudion, så jag har funderat på att gå dit. Saken är bara den att jag känner ingen som jag vet ska gå (kommer säkert vara random danspeople där men ingen jag känner så) och det kan bli lite drygt att stå och dansa i typ två timmar eftersom jag är lite smått socialt handikappad och sådär.

Men ändå känns det som att jag inte vill sitta här hemma när det kanske är typ, askul där?

ÅÅÅÅH jag hatar att inte veta. Så fort jag tänker typ "okej, jag stannar hemma och gör ingenting." så ändrar jag mig och tänker att det säkert är sjukt roligt!

Men faktiskt.. så tror jag att jag stannar hemma. Kanske går ut i vinterkylan. Kollar på film. Sånt.

Jag vill ju ändå inte missa något sjukt kul.. Men jag vill ju inte stå där och ha astråkigt som en mupp..

Jag hatar att inte veta!

It was the first one of the day, it was the last one of the night

Idag lyssnar jag på Merry Go Round med Babyshambles. Jag hade liksom glömt bort att den är väldigt fin. Annars har jag haft en sjukt mysig kväll med mina vänner. Fast tiden räcker ju inte alltid till som man vill, vi sitter där och pratar om allt och ingenting och plötsligt är det natt och så ska man hem.
Så nu är det natt. Men jag sover inte. Jag sitter i min säng och äter chips.. as you do, sådär. Lyssnar på min chill-playlist och gör ingenting.

Vet att jag verkligen borde sova nu, eftersom jag börjar tänka alldeles för mycket och bli helt depp annars.
Ska lägga mig och sova med vetskapen att jag kan sova hur länge jag vill imorgon.. Sjukt härligt!
Sen har jag absolut ingenting inplanerat på hela helgen sen.
På ett sätt känns ju det ganska härligt, får lite tid att bara vara och ta det lugnt. Men jag kommer antagligen börja klättra på väggarna efter några timmar och bli rastlös och ha tråkigt.

Okej nu svamlar jag.

Jag ska sova nu, tänkte jag. Puss och godnatt!

You know I'm a little lost

Idag ville jag spöka ut mig lite.. var en vecka sedan jag typ, brydde mig ordentligt om mitt utseende, så jag drog på med klänning, och en massa smink.
Det kan se ut såhär.Nu sjunger jag med Lykke Li på hög volym.
Snart ska jag springa till söta Hanna och ha tjötkväll med finaste tjejerna typ, ever.

PUSS!


Screaming in the dark, I howl when we're apart

Jag är lite smått söndersjungen i halsen nu känner jag.

Det kan ju bero på att jag har sjungit en del idag. Först, imorse, så skulle vi ju sjunga med kören. Lite fail när jag inte var uppsjungen (sjöng ännu sämre än vanligt, haha), när vi av någon anledning sjöng typ dubbelt så fort som vi brukar, och så vidare. Men det funkar ju också!
Efter matten skulle vi samlas i musiksalen med tomteluvorna på. Instruktionerna var ungefär
"Okej, treorna springer först, sen tvåor, sen ettor. Vi springer över hela skolan, och in i en massa klassrum, och sjunger. Vi sjunger en melodilös version av midnatt råder med virveltrumma och så gapar vi fram nu är det jul igen.. det ska höras, så ta i! Valfri tonart! Nu springer vi!"

& det är ju ganska trevligt! Eller alltså, ja.. Kanske inte så trevligt för alla som hade lektion så kommer en massa esteter in och sjunger (läs skrålar) julsånger och stör. Men vi tyckte att det var himla kul i alla fall!

Efter det kom jag ju på att det kanske inte var en bright idé ändå eftersom jag var sjukt hes efter det lilla tomtetåget.
Då passar det ju bra att ha kör i en halvtimme! Speciellt om man kör min taktik:
- Jag har ingen teknik (sjunger med halsen istället för magen)
- Jag slutar inte alltid sjunga när jag ska sjunga högre än vad jag egentligen kan
- Är onödigt stolt över att jag nästan har lärt mig stämmorna och vill därför höras, trots min bristande stämma.. därför tar jag i väldigt mycket också, för det mesta.
En kombination av detta gjorde ju att jag inte lät så bra i halsen sen.
Speciellt inte eftersom vi fortsatte sjunga i kören efter lunch, på genrepet.
Då skulle vi dessutom röra på oss och det resluterade dessvärre att jag helt och hållet slutade bry mig om hur det lät, bara ATT det lät.

Sen hjälper det kanske inte att jag nu är hemma, går runt på mitt rum och sjunger med min pepp-lista på spotify så högt jag kan.

Men det funkar!


Pepp

Imorgon är det fredag.
Då ska vi vara med och sjunga på komvux julavslutning.
Och det är ju kul, verkligen. Fast att det är i oasen.

Sen var det ju så att den skulle börja klockan två.. alltså skulle vi ha genrep på förmiddagen.
Men nu har de bytt tiden. Så vi ska ha avslutningen vid halv nio imorgon bitti! SEN ska vi ha genrep, vid halv elva.

Klart man måste vända på det och ta det i en lite annorlunda ordning. Det var meningen. Det kommer att gå jättebra.

Men ah, jag har i alla fall bestämt vad jag ska ha på mig.. det är ju det viktigaste. Ehe.

Nu ska jag prova kläder, kolla på Glee och sova.

PUSS!


Kul liv

Åh vilken värdelös humor jag har.

Jag sitter och skrattar som ett psykfall åt mina egna.. okej man kan inte ens kalla dem skämt.

Jag tycker att det är sinnessjukt roligt att lägga in helt random uttryckssymboler mitt i msnkonversationer.. Alla andra tycker bara att jag är störd i huvudet, men när jag är på sånt här humör..
Ja det är typ.. skitkul, enligt mig att när någon typ.. berättar vad de har gjort, kommer jag och skickar ett får eller en tallrik mitt i på tal om ingenting.

Hahahahaha, jag har så sjukt kass humor.

NMTB

Det var ju ändå det där med i-landsproblem.

Nu är klockan kvart i elva. Om en kvart börjar Never Mind The Buzzcocks.
Och det är ju annars typ världens bästa program ever ungefär.

Så jag vet inte om jag ska sätta mig och kolla på det eller lägga mig och sova.

Men äh.. jag har ju faktiskt sovmorgon imorgon.

Det blir nog så att jag tittar ändå.

Åh jag vet att alla tycker att det här är vansinnigt intressant.

men seriöst. Är inte det här typ bara ganska så sjukt roligt?

Eller så kanske jag bara har dålig humor. Vet inte.

ESMK09

Det måste ju bara sägas, att jag tycker ju himla mycket om min klass ändå.

Imorgon har vi, enligt schema, matte på morgonen. Men nääh. Vi har blivit tilldelad en random person i klassen att ge en julklapp till, och imorgon ska alla ge till varandra.
Lärarna tyckte att de kunde ta med lite frukt.

Jag sa "men kan vi inte fika på riktigt, och baka en massa??"
Det tyckte alla var en bättre ide.

Ikväll har jag alltså varit sysselsatt med att baka trippel sats kladdmuffins.

Inte helt fel.

Hela torsdagen kommer ju bli rätt okej.. Teori på idrotten, liksom tjat om tobak är inte särskilt jobbigt egentligen. Sen är det ju Estetisk Orientering och det är ju allmänt bara flum varenda lektion. Men det gnäller jag inte över!

PUSS!

Only for the boys in the band

Veckans mest irriterande?

Att bli kallad groupie.
Hela mina dagar går numera ut på att peka finger och konstatera att "jag är inte er jävla GROUPIE!". Det där med svordomsförbud går ju lite som det går. Ehe.
Idag, till exempel så såg hela SMEE-klassen när jag stod och svor åt de trevliga bandmedlemmarna.
Jag hade dessutom min Fuck 'em-tröja som extra stöd.

Jag är en sån trevlig person. Verkligen.

The Libertines - Boys In the Band

Onödiga grupper

Okej är det bara jag som tycker att det känns liiite onödigt att det finns en grupp på facebook som heter "Vi som hatar pedofiler?"
Liksom okej, fine.
För det första så finns det ju så vansinnigt många onödiga grupper på facebook så det här är ju lite olönt, men ändå.
För det andra så är det väl bra att man tar ställning och ja, pedofiler är ju fel och blablabla..

Men behöver man verkligen ha en grupp som berättar att man HATAR pedofiler??
Jag tänker ju att det känns ganska.. självklart. Liksom, ja det är väl ganska klart att man hatar pedofiler, jag känner inte att jag behöver gå med i någon grupp för att understryka att jag hatar pedofiler. Inte så troligt att någon bara skulle "men jag tycker att dom är rätt mysiga faktiskt!"
jag menar, ska man inte ha en grupp som heter typ "vi som tycker att det är fel att mörda!"

Eller ja. Det finns säkert redan.

Men ni fattar.

Ytligt och sånt

Dagens observation:
Jag orkar aldrig ha på mig smink i skolan längre. (Har jag det så är det liite concealer och liite läppstift.)
Det är ju faktiskt fruktansvärt härligt. Det tar mindre tid för mig på morgonen, vet är ju skönt att kunna gnugga sig i ögonen hela dagen utan att bry mig, jag slipper tvätta bort det på kvällen...

Nackdelen är ju bara den att jag går runt och ser lite ut som en död människa. Eller i alla fall som att jag har gett upp på att bry mig. okej det har jag, i och för sig, lite grand. Men ändå.
Lite ledsamt att jag har gått och blivit så bekväm.

And the insecurity was like, I don't exist

Idag hade jag sista gitarrlektionen på året! Det känns ju i ärlighetens namn ganska skönt, eftersom jag inte har kunnat min läxa en enda gång, eller sådär. Känns ju duktigt.
Men nu har jag ett helt lov att öva! Planen är alltså att jag ska sitta och öva järnet hela lovet och vara asduktig när jag kommer tillbaka i januari.
Verkligheten kommer ju se lite annan ut, men det ska jag inte tänka på. Ehe.

Annars känns ju livet rätt härligt at the moment. Har typ.. en, eller två, riktiga skoldagar kvar. Resten blir avslutningar och allmänt oseriösa lektioner. Och det är ju inte helt fel!
Sedan, är det ju exakt en vecka kvar till jullov nu.. Det känns ju inte bara lite härligt!
Är bara rädd för att jag kommer spendera allt för mycket tid på att tänka, sitta och känna mig ensam.
Men fokus på det positiva var det ja.

Jag var tvungen att unna mig lite kladdkaka. Eftersom det faktiskt är kladdkakans dag idag. Så det så.

Imorgon är det engelskaförhör.. jag orkade dock inte ta hem böckerna, kör på känsla! Ambitiös? Om jag är.

Men nu ska jag sluta svamla och.. göra något annat. Typ något väldigt vettigt. Som att städa rummet eller något. Det är helt sjukt vad man hinner med när man inte har en massa plugg!

(Hello Saferide - Arjeplog)

PUSS!

Redovisning

Det där med att inte fokusera på det negativa?
Äh, det ska jag faktiskt inte. Men jag kom precis på en sak.. Som kanske inte är så himla bra.

Imorgon har vi historia. Då ska vi redovisa ett litet grupparbete som vi fick jobba med i en lektion. Jag och min grupp fick ämnet "Arbete, liv och död" och "byn" i sverige på upplysningstiden. Okej, vi läser texten. Den handlar om att barn dör och att de delade upp åkrar på onödigt komplicerade sätt.

Det enda problemet var ju att.. eh. Ja. Vi har inte gjort någonting. Jag var nog den som hade typ.. högst arbetsmoral i gruppen och jag gjorde ingenting. Så vi har inte kommit någonstans alls. Vi funderade på hur vi skulle göra redovisningen. Mitt förslag var att skriva en låt, och growla/screama fram texten så att ingen hör vad vi säger. Då säger vi att vi skrev en väldigt informativ text.. inte vårat fel att man inte hör vad vi sjunger.
Det var dock ingen annan som tyckte det var en bra ide.

Nu kommer det antagligen bli vår plan B - läsa igenom texten lite snabbt och sammanfatta den i några meningar, där har vi en redovisning.
Kommer väl låta ungefär:
"Eh.. många jobbade på åkrar.. många barn DOG för de jobbade på åkrar... som var väldigt uppdelade och utspridda.. sen dog dom.. eh.. och så satt folk och skämdes utanför kyrkan.. Eller nåt.."

Men det är väl en fin sammanfattning?

Eh ja, kanske dags att bli nervös.
Eller okej det orkar jag inte.

Men nu ska jag sätta mig och öva på dessa förbannade fyrklanger innan jag somnar.

PUSS!

En bra måndag

Idag är det måndag. Jag känner att det är en riktigt bra dag. Trots att det är måndag, liksom.
Det finns flera anledningar till att det är så.
- Det gick bra på samhällsprovet
- Det gick bra på svenskprovet
- Jag kommer få ett bra omdöme i basen trots att jag suger

Sen till de stora anledningarna.
- Mina kängor kom idag! Åh vad jag tycker om dem. Om det inte hade varit så att mitt minneskort har damp hade jag tagit kort på dem.
- THE SOUNDS TILL POPADELICA! Åh. Jag skiter i att det tar slut vid tre på natten och jag bor en timme därifrån och jag inte har något boende i Huskvarna/jönköping och jag inte har någon att gå med.  Jag SKA dit. Så ni vet.

Sammanfattat, en bra dag, liksom.

Jag behöver ju inte fokusera på det negativa.

Popadelica

http://popadelica.se/

Gissa vad jag önskar mig i julklapp just nu.

En biljett och en festivalkompis.

Så att ni vet.

Jag ÄR där.

Keep me occupied

Igårkväll kunde jag konstatera att jag inte borde vara vaken för länge... tänker så mycket då.
Idag mår jag bättre.
Sitter i min vanliga söndagsoutfit som består av tights och stor pyjamastshirt.
Vadå då, liksom. Det är söndag.

Jag hade planerat att gör en massa nytta idag. Typ städa, ta tag i mitt liv och sådär.

Nu är klockan halv fyra.
Det enda anmärkningsvärda jag har åstadkommit är att jag har satt upp fler bilder på min snyggvägg och övat lite på min basläxa.
Duktigt.
Tänkte gå ut på en promenad. Tyvärr vill aldrig min mp3 ladda klart. Och nu är det snart mörkt.
Tror inte att jag ska ge mig ut på någon runda ut i skogen där det inte finns gatlyktor, faktiskt.

The Rebounder med Amanda Jenssen är fin.

Det var typ det jag hade att rapportera.

Over and out!

Ös

Är jag inte bara så vansinnigt intelligent?

Jag sitter här i sängen, kommer på att åhfan, vad gott det skulle vara med hallonsoda.
Kommer på att åhfan, vi har ingen hallonsoda.
Kommer på kanske världens smartaste ide.
Hallonsaft + loka = hallonsoda!

Ja. Jag är så smart.

(Nej, det blir väl inte mer drag än såhär på en lördagkväll?)

Skins

Men guess what. Nu sitter jag i min säng och myser.
Känns som jag behöver det, aldrig fel att ta det lugnt. Oroa sig för ingenting, sitta och ha noll krav.

Så nu har jag laddat upp med godis och Skins-boxen.

F-i-n-t.

Filosoferar om en lördag i december

Idag har jag gjort upptäckten av att dagen försvinner hur fort som helst när man sover länge.
Steg ju upp så tidigt igår och hade en ganska lång dag också.. (fast jag sov en timme efter kvällsmat, haha.) Så jag var rätt trött när jag hade gått upp 4:40. Ja man hör ju.. Så jag somnade efter bion sådär vid ett nån gång.. sen vaknade jag vid tolv idag.
Ehe.

Jag fixade faktiskt mig idag också.. Röd kjol och allt! Jag vet inte vad som har flugit i mig, sminkad är jag idag också. Och min nya favoritkjol. Och ett rött band i håret. Kände mig tvungen att testa eventuell julavslutningsoutfit i förväg, liksom. (Vänners reaktion när jag sa det? "Har du bestämt det REDAN?!) Ah jag är ju rätt fjollig av mig sådär.
Anyways. Cyklade och hängde hos Eve ett tag innan hon skulle jobba, konstaterade att det var sinnessjukt kallt ute.
Sen hem igen, öva på dessa förbannade arpeggiona i fyrtio minuter eller så. Tror jag börjar få någon sorts ordning på det. Kanske.
Sen drog jag och några andra very gulliga personer till kyrkan för att se på Luciatåget. Inte helt fel!
Självklart skulle jag ju dock få ett antal skrattattacker där inne. Vad kan jag säga, jag lyckas alltid vara som mest störig vid fel tillfällen.
Så har jag ju fått höra att jag tjatar hål i huvudet på mina vänner några gånger också, haha. Jag vet inte, jag får kanske lite abstinens efter att prata om ingenting när jag sitter tyst för länge här hemma, haha. Eller så är jag ovanligt på g nuförtiden? Har ju fått höra av lärare att jag är en pratkvarn (snällt sätt att säga glappkäft) och sådär.. Men what the hell liksom. Hellre det än att vara så äckligt blyg som jag var förr.
Det är ju inte synd om mig, bara alla som måste stå ut med mig dag ut och dag in, hahaha.

Så det var min dag!

New Moon

Ikväll ska jag på New Moon med två fina vänner, kan ni tänka er?
Som jag har längtat, minsann.

Bion börjar sent, så jag hinner både städa rummet och sova en stund innan jag ska springa ut någon gång innan halv nio och hämta ut biljetter, köpa godis och sådär.

Lite kul att jag bara kommer att tänka på hur jag alltid beskriver Twilight i klassen. Vet inte vem jag fick det ifrån, men det har stuuck liksom..
"Men kan det bli bättre, homosexuella vampyrer och varulvar med bar överkropp!"
Så himla kul att säga till homofober/twilighthatare/sånna som tycker att Edward Cullen är gay.

Eh ja sånt tycker jag är roligt.

Lucia

Åh. fredag eftermiddag. Härligt. Kan ärligt talat inte alls förstå att det är Lucia. Rättare sagt, jag kan inte förstå att det är ett år sen det var Lucia sist?? Alltså, jag kommer så väl ihåg hela dealen. Hade ångest för hela grejen.. Egentligen mest för volleybollturneringen efteråt.
Nu när jag går i ESMK09 så inser jag ju mer än någonsin hur vidrigt det kunde vara att gå på lundåker. Det var inte vidrigt hela tiden, men ibland. Speciellt när något med idrott var inblandat. Nu känns det liksom inte farligt alls att ha idrott. Då var det rena tortyren. Det var ärligt talat så vidrigt. För mig i alla fall.

Men ja, alltså den här luciadagen har ju varit bättre än förra. Faktiskt. Mycket bättre.
Den började sinnessjukt tidigt, med dusch, frukost och allmän piff vid tjugo i fem.
Jag sminkade mig liksom och allt idag! Tänkte att jag skulle göra mig lite till, när det är lucia och allt. Har inte sminkat mig sedan förra fredagen så det kändes ju ganska dags. Kläderna var det lite värre med. Körde på att vara så bekväm som möjligt, det var ändå sjukt tidigt.
Tänkte visa bild på dagens läckra utstyrsel.. men hittar inte minneskortet. Tyvärr.
Anyways, jag hade jeansleggings, min ramoneströja (älska den!) och världens största gråa hoodtröja. Mysigt var det! inte så stylish, men vafan, liksom.
Jag kallar det fulfredag.. Någon var lite mer snäll så nu heter det Casual Friday.
Men i alla fall.  Fin dag. Lucia, övningsrum, kör, lunch, häng, hem, dansbetyg, hem.

PUSS!Det kallas tvivel


Sitter och tänker.
Sitter och tänker på hur jag känner mig. På hur jag känner mig, egentligen. På vem jag är. På hur jag är.

Äh jag vet inte. Känner tvekan. Känner tvivlet. Känner osäkerheten.
Jag kan gå runt som vanligt. Visst liksom.. Allt är bra, faktiskt.
Men jag kan inte komma ifrån att jag fortfarande är närmre den osäkra blyga deppmänniskan jag var när jag gick i åttan, än vad jag vill vara. Närmre än vad jag vill erkänna att jag är.

Någon gång kanske jag skriver av mig här. Så hela världen skulle kunna läsa om mina osäkerheter fast att ingen gör det. Men nu orkar jag inte. Jag nöjer mig med detta. Ska rycka upp mig. Göra något annat. Spara mina invecklade ångest-reflektioner till dagboken.

Puss.

Torsdag

Jag överlevde dagen!

Det firade jag med att baka kladdmuffins. Som vanligt.
Så nu är läget rätt nice. Jag har fått en ny sladd till mina högtalare så jag kan sitta och spotifya mig i sängen/skrivbordet utan att jag måste lyssna genom datan.
Nu sitter jag och gör ingenting alls. Det känns som att det var ganska länge sedan. Så det är härligt.
& imorgon är det Lucia. Känns, eh, bra.
Jag bortser från det faktum att jag gick med i kören endast för att jag slapp en mattelektion & lite spanska.
Jag bortser från det faktum att jag inte kan alla texter och inte är säker på min stämma i alla låtar.
Jag bortser från det faktum att jag måste stiga upp vid fem.

Jag väljer att se saker positivt.  Det blir ju mysigt att stå och sjunga. Eller något.

Annars händer det inte mycket. Jag har haft fullt upp med pluggande (pluggar så okoncentrerat att det tar hela dagen, hahaha) nu så jag har inte hunnit öva på min gitarrläxa.. Jag suger såpass mycket att jag måste öva mycket mer än jag gör för att inte faila på lektionerna.
Så jag kollade lite på veckans läxa idag. Och guess what? Jag har lärt mig något.

Idag har jag lärt mig, att hela grejen med att spela fyrklanger är en total PAIN IN THE ASS.

Så nu vet jag.

Det var ungefär allt jag hade på hjärtat.

Adios

Åh.
Matteprov imorgon. Har inte orkat plugga.
Så nu sitter jag här och fattar ingenting. Läraren har säkert äckligt höga krav på mig (och det har jag också) eftersom det gick bra på förra provet.. Men det här kommer inte gå bra, alltså. Alls.

Matte kan vara helt okej. Faktiskt. Men när jag sitter och inte fattar är det typ det vidrigaste ämnet som finns.. Jag tror att jag har utropat varenda liten svordom vid köksbordet ikväll på grund av denna damn matten.

Men nu tar jag en paus. Står i köket, lyssnar på musik på höög volym och sjunger med allt vad jag kan.

Det enda jag skulle vilja nu, är att ha ingaingainga krav alls till imorgon. Kunna lägga mig i sängen och gosa, kunna sova hur länge jag ville.

Men näärå. Imorgon blir kul. Not.
Först luciagenrep.. har ingen aning om vad jag ska ha med mig, men jag kommer ihåg att det var meningen att man skulle förbereda en del shit.
Sen matteprov. Så jävla taggat. Verkligen.
Sedan klädsim på idrotten! Så härligt.

Såattehja. Om jag överlever denna dag är jag riktigt glad. Och förvånad.
Adios amigos.

Pretend you never went to school

Idag är jag bra mycket gladare än vad jag var förra tisdagen.
Visserligen är mitt rum fortfarande sjukt stökigt och jag har fortfarande ett sjukt stort samhällsprov imorgon.

Men idag har jag gått och haft jättedampig ångest över att tisdag = musikteoridag.
Förra veckan hade vi prov. Jag hade dampångest över hur kasst det gick förra veckan och hela dagen har jag gått och sagt "Hallå. HALLÅ. Tänk om jag får IG??? Tänk om jag inte får godkänt??? TÄNK OM JAG FÅR IG?? Tänk om jag får mitt första IG???" Hela långa dagen. Tycker lite synd om alla som måste umgås med mig egentligen.
Men i alla fall. Hela lektionen satt jag och försökte komma på och skriva ner en grym melodi till en juldikt (det gick sådär). Sen fick vi proven. Jag höll på att dö lite grand. Jag suckade och sa "ååh jag är jätteorolig, fyyy vad hemskt!" Läraren kollade på mig och sa "ja, det har du all anledning att vara!"
Jag dog lite mera och var helt säker på att jag skulle få IG.
Så kollar jag på provet.
JAG FICK ETT HALVT POÄNG FRÅN MVG!
Då dog jag lite också. Fast på ett bra sätt. Sen kunde jag inte sluta le förrns jag hade gått hem till Hanna och berättat the good news.

Sånt gillar vi.

Men nu, tillbaka till samhällen. Jag måste faktiskt försöka begripa mig på hela dealen med statlig förvaltning.

PUSS!

I had the strangest feeling

Jag lyssnar på Jonna Lee. Hon är fin. Det är Hello Saferide också. Och Lykke Li. Så jag går och stör mig på att jag har haft Youth Novels i över ett år och först idag inser att Hanging High är jättebra.

Nu borde jag verkligen öva på gitarrläxan till imorgon. Kanske kolla på spanskglosorna. Plugga inför världens största samhällsprov. Städa rummet.

Jag återkommer.

Music is the cure

(Little Boots - Remedy)

Åh. Nu sitter jag fortfarande här. Istället för att göra något någorlunda produktivt med mitt liv. Hur kommer det sig att söndagar alltid bara går förbi innan jag har hunnit fatta att de har börjat?? I don't know.

Nyss gjorde min kusin mig väldigt glad när hon sa att hon skrev en engelskuppsats om "a person I admire" och hon valde mig. Nu tycker jag kanske inte att jag är någon vidare speciell förebild, men det gjorde ändå min dag lite granna sådär.

Annars händer det fortfarande ingenting här. Eftersom jag inte var hemma på typ hela dagen igår borde jag verkligen ta tag i mitt liv.
Jo igår var jag ju i Göteborg på dagen.. Kom ju i säng ganska sent. Sen kom mamma och väckte mig vid halv åtta. "DRIVER DU MED MIG" var mitt svar och jag ville bara somna om.. men det fick jag inte.
Skumt nog så lyckades jag gå runt i Göteborg utan att köpa någonting.. Ganska weird eftersom jag är en shopaholic på hög nivå (mammaaa, jag måste köpa den kjolen! Jag verkligen MÅSTE! -Men du fick ju en nyss och köpte en förra veckan!). Men det gick. Sen hängde vi på liseberg på eftermiddagen en stund.. Jag var trött i fötterna och köpte Ben & Jerrysglass.
Sen satte jag mig på bussen hem. När jag kom hem gällde det att byta om lite snabbt (invigde min nya fina röööda kjol!) och packa en mindre väska. Sedan åkte vi till Smålandsstenar!
Det var ett ungdomsmöte i Pingstkyrkan.

Jag är inte kristen, personligen, men många i klassen är troende och skulle vara med där och så, så jag tänkte varför inte.
Det var mysigast på fikat efteråt, då satt vi ett bra tag och tjötade.

Sen var jag trött och åkte hem. Sov länge imorse.. Nu sitter jag här. Borde verkligenverkligenverkligen plugga samhäll. Orkar inte.

PUSS!

Because none of it was ever worth the risk

Det där med att jag skulle städa och plugga?
Det gick sådär.

Det är så mycket mer lockande att sitta vid min fina julstjärna, lyssna på mysmusik, läsa tidningar och äta choklad.

Så det gör jag istället.

Paramore - The Only Exception

I brist på fantasi...

Dagens borde:
- Städa rummet
- Öva basläxa
- Öva gitarrläxa
- Plugga till samhällen

Dagens kommer-att-göra:
- Äta choklad
- Kolla på tv
- Sitta och glo

Dagens bra gjort:
- Jag har hittat min cykelnyckel! (under fotöljkudden.. kommentar överflödig.)
- Jag har varit ute och gått

Lägesrapport

Ojdå. Det blev lite sent. Varför skulle jag ha denna skoldata.. Blir ju så beroende. I alla fall. Tänkte uppdatera mig på facebook.. men det blev för långt. Så jag skriver här.

Miranda Simmons
är sjukt trött. Har haft en heeel skoldag, komplett med salsa på estetisk verksamhet. Sedan var det lite dansavslutning. Det var sjukt nice. Alla är ju bara så sjukt duktiga.
När jag kom hem duchade jag. Åt lite paj, satt i morgonrock och en handduk i huvudet och funderade på mina planer för kvällen.
Alternativ ett var att sitta hemma med familjen och kolla idol och tjocka mig.
Alternativ två var att hänga på min bror som skulle till gisleparken på lite konsert. Anledningen till att jag tvekade var ungefär "men jag känner ju ingen där och alla är typ flötiga hårdrockare och så står jag så känner jag ingen så kollar alla på mig och undrar vad jag är för mupphead!".
Ehja.
Men jag plattade luggen lite snabbt, klädde på mig och gick dit i alla fall. Och det blev ganska trevligt ändå! Inga band som jag direkt gillade..
Men när folk började mosha var det ju ganska kul att se på. Så det var ju en upplevelse i vilket fall! Och mellan banden stod jag och pratade med lite people. Kände mig lite socialt handikappad och ingenting att säga och tråkig och weird och sådär ett tag, men det funkar. Det var nice. Ändå.

Men nu måste jag ju verkligen lägga mig. Ska upp tiidigt imorgon, ska till liseberg på julmarknad. Inte helt fel!

PUSS!

-

Idag är det fredag.
Det gillar jag mycket.
Jag har klippt lugg.
Jag ska springa på dansavslutning snart.
Det ska bli mysigt.
Fast att jag inte är så bra på att dansa.
Toxic Valentine med All Time Low är svinbra.
Idag har jag sminkat mig. Fantastiskt.
Det var mest det jag hade att säga.

Såhär kan jag se ut just precis nu.

PUSS!

Dance with somebody,

Idag har det varit onsdag hela dagen.

Dagens skämt måste varit direkt på morgonen.
Det var så att vi fick reda på att vi skulle dansa på idrotten. Och det är ju party. Nivet, polka och bugg och sådär.
Det är ju rätt kul i sig att se en estetklass skutta runt. Men självklart ska det finnas ett spänningsmoment i det hela... Vad gör lärarna? Slänger in en extra klass, såklart.
Vad gör lärarna? Slänger ihop de två klasser som HATAR varandra. Såklart.

Det är såhär att gymnasiet fungerar ju så. Alla olika program hatar varandra.. På vår skola är det ju lite speciella beefer som jag inte vet så mycket om men alla är ju lite rivaler.
Sen kommer estet. Och smee (samhäll ekonomi/entreprenör). Vi går inte riktigt ihop. Vi kallar dem SMEE-snobbar och de kallar oss estetbögar.
Det är bara så det ÄR.
Så det var ju lite komiskt sådär, att de skulle para ihop dessa två klasser.

Men det funkar.


Another rock and roll christmas

Idag var det ju faktiskt första december. Så man kan ju strunta i allt vad prov heter och tänka positivt.

Jag och Hanna bestämde oss för att sparka in julmånaden med en stor julgranskula som nu hänger så fint i vårt musikskåp.

Tänkte även försöka sätta upp våra chokladkalendrar (eltejp fungerade inte, nu blir det silvertejp!) på dörren. Fint!

Rim och reson


Idag är det tisdag. Det har varit lite upp och ner. Dagen började bra med ännu en inställd spansklektion... Det är verkligen aldrig fel. Spanska är typ det vidrigaste ämnet jag vet, det är så fruktansvärt tråkigt. Dubbel lektion på tisdag morgon är typ.. döden. Faktiskt.
Vi hade historielektion utan lärare (som vanligt) så då satt klassen och kollade på youtube-klipp på projektorn.
Sedan kände jag mig lite duktig när jag i alla fall hittade till fronter där läraren hade skrivit vår uppgift. Då känns det som att man har blivit duktigaflickan i klassen lite grand, när man hittar detta:

"Vi börjar med en ny epok - UPPLYSNINGSTIDEN.

1. Hitta detta kapitel i era böcker. Miranda eller Hanna skriver sidnumret på tavlan - jag har tyvärr inte den blåa boken hemma."

Ärligt talat, jag kan för mitt liv inte förstå hur alla lärare kan tycka att jag är så himla ordningsam och duktig. jag är till och med klassens ordningsman.
Detta är naturligtvis bullshit eftersom jag är den mest förvirrade människan ajg vet och har verkligen INGEN koll på någonting.
Men det är fint.

PUSS!


If she wants meIf she wants me - Belle & Sebastian lyssnar vi på idag.
Och jag känner igen mig lite extra i raden If I could do just one near-perfect thing, I'd be happy

Idag var det musikteoriprov - anledning till att jag har varit depp och att jag tycker att denna dag kan.. ja, den kan ta sig. Det kändes som att provet sjukt dåligt. Jag är ju som sagt ett retard när det kommer till musikteori. Förra provet fick jag G+ på och det kändes ju lite som världens undergång. (Vem har sagt att JAG är melodramatisk??)
Jag tänkte plugga mer än vad jag gjorde.. men det gick lite grand som det gick. Och då gjorde provet det också. Så då jag jag mest som ett stort åskmoln hela eftermiddagen. Jag skulle ju ha gitarr också och kunde inte läxan så jag var arg över det också.
Ja, jag tror att alla som träffade mig kan intyga att jag var GANSKA irriterad i eftermiddag.

Men sen överlevde jag gitarrlektionen och gick ut en liten runda, bokade klipptid, kom hem, åt pepparkakor och då kändes allt lite bättre.

Sen kom jag på att vi har svenskprov imorgon på ordklasser (bland det värsta som finns tror jag kanske) och har boken i skolan. Då blev jag lite åskmoln igen.

Men nu ska jag skylla på att jag inte har boken. Så nu tänkte jag lägga mig i soffan med varm choklad och Never mind the buzzcocks.

RSS 2.0