Ni vet. Eller så är det bara jag.

Ni vet den känslan när man tror att man har jättemycket att göra, kollar upp det, inser att ja, jag har mycket att göra, känner fortfarande att man inte hittar ork till något sånt alls någonstans, fortsätter göra ingenting, har lite panik för att man egentligen borde göra nytta, men ändå bara bestämmer sig för att sova och ha ännu mer att göra nästa dag?
Den känslan.

Advent

Ah men förresten! (Följa strömmen och göra som precis alla andra) det är första advent idag. Om det var nån som hade missat det. Tydligen inte, i och för sig, eftersom att ungefär alla ska uppdatera om detta fenomen.

Och jag ba, tidigt! Jag har så totally varit före med den här trenden. Lyssnat på julmusik sedan slutet av oktober. 

Sååå tro inte att ni är nåt för jag fattade att julen var på väg waaaay before you.

Läget just nu

Ibland kan man vakna av att pappa kommer in och säger att vi ska gå till mormor och äta lunch om en halvtimme, är du vaken? 

Också ganska snyggt. 

Då kan man ju göra det logiska och titta på MTV och dricka oboy i 25 minuter, klä på sig och gå ut i snön och ba hej det är tydligen inte alls morgon längre nä. 

Nu tänkte jag titta på lite Gossip Girl och äta lite kladdmuffins och sedan våga mig ut igen och gå på julskyltning in the big city of Gislaved.

I'm so tired, I'm so very tired

Nu är jag.. lite lagom trött. Efter lite trevligt häng med fina klasskompisar i Gnosjö igår kväll kom jag hem vid den lagom sena tiden halv ett ungefär.. Och sen fick jag liksom kramar så att jag klarar mig när jag kom hem, av finaste pojken. 
Och så kan man ju ligga i sängen och halvsova till halv tolv också om man känner för det. 

Sen kan man ju sitta och titta i spotify, få lite panik över att det finns så mycket fin musik som man inte vet hur man ska hinna lyssna på, titta ut, inse att det enda logiska alternativet är att bege sig ut på en promenad med fina toner i öronen. Råkade bli en timme och 45 minuter. Lite lagom så. 

Kommer absolut hålla mig vaken hela kvällen när jag ska hänga med knäppaste bästa gänget. Absolut.

Aw

Man vet att man är lite för inne i dagens Gossip Girl-avsnitt när man glömmer bort bästa varma oboyen brevid sig och måste gå och värma den igen när avsnittet är slut.
Brb lipar lite. Ska sova nu.

Nörd

Idag hade jag datorkunskap. Jag var klar med en uppgift och valde mellan att läsa om datorernas miljöpåverkan och göra en powerpoint om det, eller att skapa en ny spellista med vinter-tema.

Gissa vad jag valde?

Covered in snow

Men precis. Lite stolt över att varenda låt har winter eller snow i titeln. Coolt tycker jag. Ingen annan. Men ändå.

I told you I was freaky

Idag fick jag bästa kommentaren. 

"Jag läste i tidningen om Fritzl igår, då tänkte jag på dig!"
Okej, jag har aldrig påstått att jag är normal heller, kanske. Men det är inte varje dag man får höra att man påminner om Fritzl! (borde SÅ inte alls tycka att det här är kul och istället allvarligt se över mitt beteende egentligen.)

I've got real big plans and such bad thoughts

Shit. Glad tjej just nu alltså. 

Gissa vem som ska se You Me At freaking Six i London om 22 dagar?

Visserligen fick vi inte tag på biljetter till The Pretty Reckless. Lite smått jättesurt, kanske. 
Men, ändå. 

You Me At Six – Underdog
You Me At Six – Liquid Confidence (Nothing To Lose)
You Me At Six – Stay With Me
Det där känns ju inte så himla fel ändå, faktiskt.
Brb, ska bara gå och dö av pepp.

Saker som gör mig glad idag

En söndag som denna finns det saker som kan göra mig ganska glad. 

Till exempel, fina kommentarer som peppar upp mig att fortsätta se knäpp ut. 
Eller att jag är ganska så jättekär i en fin pojk. 
Eller att jag har ätit en himla massa god försenad födelsedagsmat med familjen.
Eller att jag ska gå på Harry Potter med två fina tjejer ikväll.

Typ, sådana små saker gör att min söndag känns rätt bra. Nu tror jag bestämt att jag ska ta itu med boken som ska vara utläst på tisdag.. eller kanske inte. Äh.

Blablabla och sånt

Hattfesten igår blev ganska så värd ändå! Jag var lite opepp när jag kom dit mycket tidigare än någon jag kände och det bara snöade och jag frös och ville mest ha en kram.. 
Men sedan trillade lite roliga esteter in och det blev ganska så party av det hela! Jag var glad trots att jag hade mina klackar på mig. Lite ont i fötterna stoppade mig inte från att dansa som ett retard hela kvällen. 

Kvällens höjdpunkter var nog mest när vi spanade in ringar med folk som stod och försökte se snygga ut när de dansade. Det är ju bara det tråkigaste som finns! "Hej här står jag med min ciderburk och vickar lite på rumpan och ser sexig ut för killarna"-ringar fanns det ju några stycken. Då tyckte vi att det var ganska kul att bryta ringen, springa in i mitten, skrika KEBABEEEEEN! och snurra runt. (kan ni inte kebab-dansen får ni skylla er själva)

Inte lika uppskattat av dem, dock. Fick väl några halvt snea blickar. Men kul var det!
Sådana saker är ju väldigt mycket vad man gör det till. Och då kan det bli jävligt kul om man kör Grease-dansen över hela dansgolvet och drar igång tåg som ingen hänger på och sånt. 

Idag har jag tagit mig enda till gymmet i snön, tränat, och ätit en lite lagom mängd med försenad födelsedagstårta. 

Jag ska ta tag i mitt liv nu. Och ta mig till fina pojken. Fint. 


Hatt

Idag har jag varit i skolan, spelat med coolaste irländska folkmusikbandet på borgen, varit i skolan lite mer.

Och nu är jag hemma. Ska nu bara bli lite pepp på att åka till Hällabäck på estet/nv-festen. Har haft typ världens beslutsångest om jag ska titta på film med kompizar, eller åka till Hällabäck, eller träffa fina pajken. 

Men jag kom fram till att det är ju faktiskt inte varje dag det är hattfest. Så jag ska ta mig en dusch, ta på mig favoritprickiga klänningen, och viktigast - favorithatten! Och åka dit. Kan bli helt sjukt lame, kan dock också bli riktigt kul. Det är ju mycket vad man gör det till så jag ska bara se till att bli lite pepp nu så blir det nog ganska så kult. Får vi hoppas. 

Annars får jag leva med en bortslösad kväll. Jag får ju i alla fall ha på mig min hatt.

Orka vara depp

När är det okej att gå och lägga sig?

Jag steg upp vid kvart i sex idag. Vilken dålig idé, egentligen. Men jag åt lite gröt (nyttig tjej, ja!) och tog mig upp till simhallen. Simmade i typ en timme, vilket kändes lite smått bra. Ja, jag skriver endast detta för att skryta, såklart. vad annars. 
Det kändes bra efteråt i alla fall. 
Förutom att jag nästan somnade i mikroskopet på naturkunskapen. 

Sista lektionen hade jag och några andra knäppisar mediekommunikation. Trots att typ alla andra i klassen redan slutat var det ju ändå rätt okej att springa runt på skolan och ta udda kort på människor. Klagar inte. 

Efter lite totalfailat ensemblespel (helt borta) har jag också hunnit vara hemma och till och med städat lite grand.

Sen hamnar jag ju lätt här och sitter och tycker lite synd om mig själv och funderar och vänder och vrider på allt och fattar ingenting. Att jag kan ha så många fina människor runt mig och ändå få för mig att ingenting är vettigt. 

Jag är ju inte emotjej egentligen. Det mörknar bara lite grand i huvudet ibland såhär när jag är trött och snurrig och tänker för mycket.
Men juste. Inte emo nu.

Wish me luck

Hm. Egentligen alldeles jättetrött efter idag.

Men, med tanke på att jag just nu sitter mitt på golvet, på den lilla fläck som är den enda i rummet som inte är helt nerstökad, kanske jag borde ta tag i det. Innan jag somnar.

Men jag gör det på mitt sätt - alltså, sakta, med mycket pauser, och mycket saft. Och kanske lite choklad som motivation.

Så får vi se hur långt jag kommer.

Vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid

Ja. Ibland har man ju sådana dagar som igår, då allt känns rätt fint. 

Sen, ibland, har man dagar som idag. Då man helst av allt bara vill krypa under täcket och gråta lite utan att ha en riktig anledning.

Mest för att jag känner mig bara ganska dålig. På det mesta. Och bra på ingenting. Prestationsångest är så fruktansvärt värdelöst ändå. 

Men då tänker jag inte sitta och blogga om att vara emo i onödan. Jag ägnar mig åt den bästa sortens terapi - playlisteskapande!
Därav Självömkan 2.0.
Fina grejer om man känner för att ligga i sängen och lipa lite.

Söndag

Ibland kan det behövas en såndär söndag när man ligger kvar i sängen till tolv, går i pyjamas till tre, och byter om till pyjamas igen vid sex för att det var ändå lite mysigare. 

En såndär dag där det känns som det allra vettigaste alternativet när man funderar på vad man ska göra, är att ligga och kramas. Helst hela dagen. 

En såndär dag där man går runt och känner sig lite glad hela tiden.
Och bara för det kan jag ju lägga in en bild där man ser hur djävulens ondska strålar ut ur mina ögon.
(förutom mina scary eyes kan man ju lägga märke till min nya favoritklänning)

Okej, nä. Jag hade egentligen ingenting vettigt att säga idag heller.

Utspökad

Jag tycker ju om hela dealen med att klä upp mig lite efter olika teman. Men jag vet inte om jag börjar ta det lite långt.. Idag var det skoluniformstema med kavaj, vit piké och basker och sådär, tyckte jag var kul men vissa trevliga människor kallade mig för en, eh, skolhora var det va? Hahaha, alltså.. vad jag måste stå ut med i min omgivning. 

För att inte tala om igår, när jag hade min fina blommiga tantskjorta på mig och blev kallad rabatt. 

Om jag hade varit en ambitiös människa hade jag kanske dokumenterat dessa utstyrslar. 
Men nu är jag inte det, och sitter här i min stora kofta och mina shrek-strumpor och gör ingenting vettigt istället. 

Rätt bra det med.

Skola och irländsk musik och sånt.

Öh. Lång dag. Lite, eller kanske ganska mycket, trött. 

Hade lite ensemble och årets första luciaövning på morgonen, himla mysigt tycker jag. Sedan är det ju ganska koolt att sitta och sticka pippitröja på svenskalektionen, tycker jag. Ehe. 
Efter lunchen gick vi och hälsade på Tommy, och råkade hamna där lite länge. Typ så att vi missade datorkunskapen, kanske. Fast, vi var ju klara med allt ändå. Så det var typ, tillåtet. 

Efter en lång skoldag var det ju bara till att ta basen och åka till.. öh, vad det nu var. Utanför Torup nånstans. Känns ju lite lagom att åka dit sådär vid fyra med en liten bit marabou i magen för att spela folkmusik. 

Men, förutom att jag var fett hungrig, att jag spelade lite mindre bra, och min feta scenskräck då, så var det väl ganska trevligt.
För irländsk folkmusik är ju rätt coolt. 

Men nu tänkte jag i vilket fall gå och sova lite grand. Det är ju en hel dag imorgon också, liksom.

Fint

Lång skoldag. Nervös för psykologin. Fin eftermiddag. Fin kväll. Biljetterna till London råkar ju bara vara freaking bokade nu!
Shet. Jag är så sjukt pepp.
Det var väl mest det jag ville säga.
Nu? Sova.

Puss.

Hei! Jag ville mest uppmärksamma detta idag. 
Om det är nån som har missat det så har jag liksom råkat kära ner mig i en knäpp pajk som heter Viktor (inte Fritzl alltså).
Han är inte bara lite småknäpp, som ni ser i filmen, han är också himla söt. Vilket också framgår lite grand.
Ah. Det var väl mest det jag ville säga. Jagärliteellerkanskeganskamycketkär.

(och för övrigt är han inte bara knäpp, han har också feta skillz när han håller i en kamera!)
Och nu ska jag sova.

Can you show me to the party?

Alltså. Jag börjar bli sådär lite läskigt pepp på att ta mig till London den femtonde december med lillasyster, mamma och Linda. För att springa i affärer, äta massa gott, bara vara i den finaste staden och hänga. Och, för att gå spelning med coolaste The Pretty Reckless.
Jag menar, för det första?
The Pretty Reckless – Make Me Wanna Die - Kick Ass film version (inc' dialogue)
The Pretty Reckless – Factory Girl
The Pretty Reckless – My Medicine - Single Version
Bara lyssna på hur kick-assiga de är.
Och för det andra?
Så är de ju (okej, i huvudsak Taylor Momsen) så fruktansvärt jävla ascoola. Hör inte riktigt till saken men herregud vad jag skulle döda för att se ut som henne.
Men i alla fall. Shit vad pepp jag är.

Söndag

Jag tröttnade på psykologin efter att ha legat i sängen och försökt formulera svar som jag inte orkar tänka ut, let alone skriva ner. 

Följde med min mor ut på en promenad istället, vilket var ganska fint det med. Vi gick igenom kyrkogården, som såg sådär himla fin ut ikväll med alla ljus. Nästan så att man blir lite tårögd när man går runt där, lyssnar på detta och ser alla gravar, alla ljus, och tänker på alla fina människor som har förlorat någon, som har varit där och tänt ljus. Himla fint, ändå. Fast lite ledsamt. 

Och så var det sådär kallt så att jag var alldeles röd om kinderna och glasögonen immade igen när jag kom hem igen.
När jag kom hem, ja. Tog av mig jackan och insåg att ojdå, jag har ju glömt bort att byta från pyjamas idag. Drog på mig ett par tighs lagom till lunch, och sedan råkade jag glömma bort att ta på mig nåt annat än min favoritgigantiska babyshambles-tshirt. 
Duktigt gjort.
Men nu ska jag försöka fortsätta med den där himla psykologin så att jag blir klar idag.

Besvikelse

Okej då. Man är kanske lite lat och slö. Det är ju ändå söndag.

Min syster som precis kom in på mitt rum: "Det är mat nu"
Jag, sitter under täcket i sängen i pyjamas och kämpar med psykologin: (ser besviken ut) "Men, åh. Då måste jag kanske ta på mig kläder."
Hon: "..."

Spotifyreklamer jag stör mig på, del 584.

Alltså. Vad är dealen med att Bon freaking Jovi, mitt hatband nummer ett i världen, har fått en egen spotifyreklam? Som i stort sett går ut på att man hör lite av massor av deras fruktansvärt värdelösa låtar? Är det någon som hör "wooooah, we're halv way there... I wanna laaaaaaaaay you dooown on a bed of roses.. It's my liiiiiife..." och bara, Åh, vilket bra band, jag bara måste ta och köpa deras greatest hits?

Alltså, för mänsklighetens bästa hoppas jag ju inte det. Jag hoppas att det är spotify som aktivt väljer de mest hatade banden och gör reklam för dem så att alla ska störa sig och köpa premium. 

Eller så är jag lite överaggressiv. 

För att inte tala om James Blunt! Nu är han tillbaka (och alla bara åh vad vi har saknat honom.. inte.) med en ripoff på sommarens i särklass sämsta jävla låt Hey soul sister fast med kanske en annan text och en mesigare röst!

Det är ju så att man får lust att köpa premium bara för det. Nästan, då.

Orka

Ah men det blev kanske inte så mycket av det där pluggandet ändå, som jag tänkte. Men orka sitta en lördagkväll, liksom! (orka sitta med det alls, tänkte jag säga. Men, tänk på betyget! Eller, nåt.)
Så nu tänkte jag titta på lite Gossip Girl med min Marabou. Rätt fint det också.
Typ, nästan lika fint som min peddomin här. Glada ungar!

Lägesrapport

Jag är hemma, trött, lite kall och vansinnigt opepp på att jag fortfarande har en himla massa psykologi att skriva.

Men, ganska glad ändå. Har haft en himla fin fredag och en himla fin lördag med en himla fin pojke.

Sånt som gör en lite varm i hjärtat fast att det är kallt ute och läxor väntar på att göras.

Men nu, ska jag.. antagligen inte plugga, men, ändå.

xoxo

Ajdå. Jag som skulle plugga.
Vet ni hur lätt det är att fastna på en massa random tumblr-sidor och titta på massa nördiga Gossip Girl-bilder?
Eller, okej. Det kanske bara är jag.
Min självdisciplin suger verkligen.
Men...
X_9b80e370_large
Åh, jag älskar Gossip Girl.

Produktivitet

Jaha. Nu har jag i en timmes tid suttit vid facebook och annat trams och tänkt att "nu ska jag börja plugga"
En timme. Eh, kanske dags att sätta igång nu, lite grand. Kanske.

.

Idag har det varit sådär riktigt höstigt och kallt och regnigt och hemskt hela dagen. En sån dag då jag inte fått mycket gjort, förutom att sitta och frysa och ha panik över min psykologiuppift som liksom inte skriver sig själv.
Men dagen gick ändå (fast himla sakta och rastlöst) och jag fick finbesök sent på eftermiddagen en liten stund, som gjorde dagen liite mera värd.


Men nu sitter jag här och har tråkigt igen. Får väl.. hetsäta lite mikrokola och titta på Gossip Girl. Funkar väl det med.

A white blank page

Blöh. Tänkte att jag skulle vara duktig, ta tag i mitt liv för en gångs skull och i alla fall titta min gigantiska psykologiuppgift.  

Dagen började ju bra med att jag tvingade mig upp ur sängen och gick till tandläkaren. Eller, okej, jag höll på att somna i stolen, men ja. Sen tränade jag också, när jag ändå var vaken och sådär.

Men nu sitter jag och tittar på strecket som blinkar där under rubriken.
Blink, blink, blink. Skriv då för helvete, säger den. Och så läser jag uppgiften igen. Och igen. Tänker att jag kanske kommer på svaret, snart. Och strecket fortsätter att blinka. Väntar på att jag ska förstå uppgiften och skriva ett begåvat svar.
Och så skriver jag två meningar. Suddar ut igen. Fortsätter stirra på den tomma ytan under rubriken. Väntar på... bättre tider? Intelligens? Vet inte. En sak vet jag, det är att jag inte kommer speciellt långt. 

(weheartit)


Brb, här kan jag sitta ett tag. Dokumentet känns ungefär som... Mumford & Sons – White Blank Page

Fuck basgarderoben

Hm. Jag råkade bryta mot mitt köpstopp (ojojoj vad länge jag klarade detta! Hahahahahahahahahahaha. Vad trodde jag?) idag för jag hamnade på lager med bror och mor. Men, jag tänkte att det kanske inte räknades eftersom jag faktiskt bara köpte saker som jag typ, behövde.
Det är ju så att "basplagg" är typ ett av de hemskaste orden jag vet. Så sinnessjukt tråkigt att lägga en massa pengar på "baaaasplagg" som man bara måååste ha, typ.. svarta linnen och plain tröjor och sånt. Liksom, så går man och köper det och bara "jaha. Kunde köpt livets kjol för de pengarna. Kul."
Men det är ju så billigt på lager så jag var liksom tvungen. Men jag kan försäkra att jag bara har med mig tråkiga saker hem...
Men i alla fall. Jag vände och gick ut i regnet  igen när jag kom hem, och hängde med härliga klasskompisar på Chili Thai, och sedan lite filmhäng hos Hanna. Ganska mysigt sådär på en tisdagkväll kan jag tycka!
Men nu är jag hemma, trött i fötterna och huvudet, och borde utan tvekan lägga mig. Imorgon väntar ett besök hos tandläkaren klockan tjugo över åtta! Pepp.

Biff

Tänka sig att jag var och tränade imorse också.
Det var liksom mest det jag hade att komma med idag. Skryta lite grand. Jag råkade vara där just på pensionärstimman, så det var jag, fina Hanna som jag träffade där, och så en massa pensionärer. Bland annat min mormor! Först tänkte jag att det är lite trevligt att hänga med massa gamlingar och få känna sig lite ung och stark och sådär. Men sen insåg jag att alla var fett vältränade.. Lite utklassad av sin mormor, typ. Känns... bra.
Men, nu ska jag gå och möta upp fina pajken. Och ikväll ska jag hänga med fina tjejerna!
Och det känns faktiskt bra.
PUSS!

RSS 2.0