gbgregn

Igår var jag och alla nior i geebegee regn. Jag kanske skriver om det i eftermiddag, nu måste jag dra till skolan.

Jag kan sammanfatta med att jag vill ha jeansleggings och en skinnjacka. Det var väl bara det jag kom fram till.

Där blev jag riktigt ääägd!

Anonym om Ägd:
det är ingen som säger ägd längre bara töntar -.-

Fan också. Jag trodde ju att jag var hur cool som helst, jag har precis lärt mig det ordet. Är det inte coolt längre? Helvete, alltså, jag ville ju bara att du skulle tycka att jag var häftig. Men jag är en tönt. För jag säger ägd. Fy då. Nu får jag sluta med det, man vill ju inte vara en tönt. Så vad ska man säga istället? Jag måste ju göra mitt bästa för att bli riktigt cool nu!

Ägd

När man sitter i vardagsrummet och lyssnar på They Live By Night på spotify i dåliga hörlurar och mamma kommer in och spelar The Smiths väldigt högt i braiga högtalare, då är man ganska ägd.

Faktiskt. Så jag får snällt stänga av och lyssna på Mister Smith, som det heter om man är gammal, istället.

Pirate Bay-rättegången

Eh, förlåt om jag är rätt korkad nu. Jag vet att det var rättegång om Pirate Bay i måndags, men jag fattar inte alls vad som har hänt. Man kanske inte kan påstå att jag är sådär jätteinsatt heller, men jag fattar ingenting.

Om det är någon som har någon aning om vad det är som bestäms på rättegången, så får ni mer än gärna berätta detta för mig.

Melodifestival & snö

Igårkväll var ungefär det.
Mamma, pappa och Vincent var hos några av deras kompisar så Cornelia tänkte ha fest. (Var inte orolig, huset är helt, hon är tolv och tror att en tjejkväll är en fest. Det tror man när man är tolv. Oj förlåt hon är tretton nu men ni fattar. )

Som tur var så skulle jag och Evutt till F & L vid halv sju så vi slapp dessa smått hysteriska sexor. Nej, det är ingenting fel på dem men jag orkar inte riktigt vara i samma rum som fem trettonåriga tjejer som hela tiden tar kort till bilddagboken och säger "asså hallå erkänn kul igår i skolan och han ba aaah och jag höll på att dööö och sen ramlade jag och hahahahhahahahahhahahah". Det tar liksom lite på mina nerver. Men jag ska inte klaga, för jag fick pastasallad med kyckling i. Det är gott som... Och så glömmer vi att jag råkade ställa vitlöksbröden för högt upp i ugnen så de blev helt svarta högst upp efter två minuter. (Mästerkockarna kunde rädda dem, det är bara till att skala av översta lagret så blir de goda som as! Hrm.)

Anyways, sedan drog vi till F & L i snön, tog med oss Hanna och gick till kvantum i snöstorm. Det tog typ trekvart, det brukar det inte, Tack, snön! Men ja. Vad gör man inte för godis?
Sedan kollade vi melodifestivalen... äh, vad ska jag säga. Jag struntar i att kommentera helt. Men jag är i alla fall lite mer nöjd över att jag är yngre än Molly Sandén, än att jag är yngre än Amy Diamond.
Sedan åt jag godis tills jag nästan sprack, vi kollade på MTV och pratade, och sedan begav vi oss hemåt i snöstormen. Jag hade snö i mina skor när jag kom hem. Mmmh.

Idag hade jag tänkt äta lite mer godis, kolla på Skins och sega. I eftermiddag så kommer kanske Hanna och vi ska ta kort på en hel låda med femtiotalsklänningar som fanns på secondhanden, så att de kan lägga ut dem på tradera.

Puss!

Kolla vad jag kan!

Nu är jag stolt över mig själv. Jag har skrivit en uppsats på fyra sidor om narkotika, till biologin.

Fast det är inte det jag är mest stolt över... Jag lyckades komma in på min webmail och skicka den till min själv, så jag kan skriva ut den i skolan!

Jag är så jääävla teknisk.

Congratulations, my friend, you've done it again

Nu.

Nu, i slutet av februari har jag upptäckt storheten i How to Save a Life med The Fray.

Vad kan jag säga mer än grattis?

Ni hittar oss på produktiv.com

Idag slutade jag klockan ett. Vi fick lyssna på en föreläsning av Martin Lidberg i en och en halv timme på morgonen, och sedan skulle vi upp till a-laget för "sammarbetsövningar". Pepp.

Så min kära klass 9c och 7c var i klassrummet med Määkus och Claes. Vi fick stå med ruggen mot alla i en ring och backa in i alla och sedan ta någon och hälsa på denne. Man skulle ta någon som man inte brukar umgås med, och hälsa på den personen och säga tre saker man var bra på. Sedan gick vi laget runt så skulle man ställa sig upp och säga "Jag hälsade på X och hon var bra på matte, att sova och fotboll."
Tydligen, så är det en sammarbetsövning.
Sedan åt vi kebabgratäng i matsalen (vems idé?) och sedan två härliga pass till med övningar. Vi ritade av varandra på papperstallrikar och lekte med ballonger. Och svarade på ja/nej-frågor på ett papper om kompisar. Jag kände mig väldigt vuxen och förståndig när några sjuor skulle argumentera för om man kan bli behandlad hur som helst av sin bästa kompis.

Tjej 1: "- Men alltså, om jag har en kompis som är bög så kanske vi bråkar så kallar jag han jävla bög, så..."
Tjej 2 "- Men du kan ju inte säga bög, säg typ jävla homosexuella!"
Lärare "- Är det värre att kalla någon jävla homosexuell än det är att kalla någon jävla heterosexuell?"
Tjej 1 "- Vad fan är heterosexuell?"
Lärare "- Motsatsen till homosexuell."
Tjej 1 "- Aha..."
Någon "- Så förklara vad heterosexuell är nu!"
Tjej 1"- Lesbisk!"

Eh... no comment.

Men nu är det tyvärr så att jag måste gå och skriva lite om Ecstasy och LSD till min NO-uppsats. Wish me luck.

Niohundranittiosex

Jag upptäckte idag att jag har 996 låtar på min mp3! Ja, jag är jävligt stolt.

Om det är någon som har lust så får ni gärna skicka (eller tipsa om) 4 låtar som jag kan lägga in så att det blir 1000. Fatta vad jag kommer skryta om det då.

Will you still be waiting for me, will you still be my friend?

Dagens låt:

CSS - Move

Bara för att jag behöver lite glad peppmusik när jag vet att skolan börjar imorgon. Har ingen aning om hur jag ska orka.

13

Det var som fan, jag hade ju glömt att det var fredag den trettonde idag! Det kanske blir min turdag från och med nu?

(eh.. nu ska vi inte hoppas på för mycket. Dagen är inte slut än.)

!!!

Eh. Hur mycket plagiat är Kingdom & Glory-riffet? Lyssna på Boys don't cry med The Cure så hör ni.

(det var min mamma, som är jävligt indie som poängterade detta.)

Hela världen är så underbar

There's good days and bad days, säger Kaiser Chiefs.

Idag är en good day. Imorse när jag vaknade kände jag det. Så jag har mest gjort allting sådär lov-sakta som man kan när man har en hel dag med ingenting inplanerat.
När jag skulle klä på mig så kände jag att jag kanske borde break the mould och ta på mig något annat än leggings, långt linne och hood. Jag var på rosa humör och invigde min rosa midjekjol som jag har sytt i slöjden. Jag var så pepp på att göra mig fin att jag till och med sminkade mig och ritade en stjärna under ögat! Sedan lånade jag systers rosa, breda diadem med en stor rosett på. Typ.. Minnie Mouse-tema. Sånt gillar vi.

Sedan tog jag tag i mitt liv och flyttade på min stereo, samlade ihop alla mina mössor, ställde upp en nagellacks-pyramid (ja, jag har lite för mycket fritid.) och städade allt mitt smink.

Solen skiner också! Sånt älskar vi. Jag har varit ute och promenerat två gånger idag. En av de gångerna köpte jag kornblått garn till min mössa som jag ska börja sticka. Ohyes, jag är ambitiös!

Nu hade jag tänkt söka lite muffins-recept så att jag kan baka lite goda muffins och dekorera dem med rosa glasyr och choklad. (Jag orkade nämligen ingenting sånt igår!)

Tänk, jag har inte ens fått ångest för att skolan börjar snart!

Puss!

Lönt

Fan. Nu har jag slösat bort en massa tid på ingenting framför datan. Jag måste plocka ur diskmaskinen, steka hamburgare och skära sallad.

För att inte tala om mitt stora NO-arbete om narkotika som jag måste lämna in om en vecka och en dag som jag inte ens har börjat på.

Dåligt samvete.

Uh.

Önskelista

Jag vill ha så mycket just nu. Jag vill ha allt. Jag har dessvärre inga pengar.

Jag vill ha:
-Skins-DVDn serier 1 & 2
-Angus, thongs and perfect snogging (dvd)
-Keds
-Mörkblåa converse
-Lily Allens nya
-Festivalbiljetter
-Biljett & skjuts till Håkan i Borås den sjunde

..och massa annat.

Lycka till.


Fullt upp

Yes, jag har ju sportlov och då har jag självklart fullt upp mest hela tiden. I tisdags hann jag med att baka chocolate chip muffins (de blev hur goda som helst! Eller ja. Med mina mått mätt, det enda jag har bakat innan är kladdkaka.), och så träffade jag några söta ungar och vi begav oss ut i vinterkylan för att köpa fillidutter, cola och choklad. As you do.

Igår hade jag fullt upp med att njuta av ledigheten, jag kollade på en massa tv, åt lite muffins, gick till och med en promenad. Så duktig är jag.

Idag har jag minsann också varit ute, fast att det  är hur kallt som helst. Ändå envisas jag med att gå runt i leggings. Ingen mössa hade jag heller. Jag gick till sjukhuset och lämnade lite prover (jag vet inte varför de håller på och testrar mig, men jag ställer snällt upp.) och så lämnade jag en bok som var försenad.

Jag funderar på att ringa Hanna och fråga om vi ska träffas och baka lite. Snart är det ju alla hjärtans dag, då måste jag ju tröstäta någonting eftersom jag inte har någon kärlek i form av en kille. Men jag lider inte, jag riktar min kärlek mot mat istället. Mat och sömn är det bästa som finns. Hursomhelst, så tänkte jag att vi kunde baka lite muffins med tema valentines day. Men jag vet inte, får höra med henne efter maten.

Och på fredag är det fredag den trettonde! Shitshitshit.
Jag tror egentligen inte på sånt, men i oktober 2006 så började jag noja inför fredag den trettonde. Jag går helst inte ut. Måste jag gå ut, så är jag överförsiktig, cyklar aldrig på fredag den trettonde.

Ja just det, jag har också hunnit ladda in lite nya låtar i min mp3! Happyhappyhappy.


Såhär glad kan jag bli då!

Puss.

Sleepyhead

Man vet att man sover för mycket när man tänker "shit, jag måste somna snart, annars får jag bara sova åtta och en halv timme inatt!" när man ska somna.

Jag dör

Men åh.

Jag är inte bara lite avundsjuk på alla som ska på Peace & Love i sommar.
Pete Freaking Doherty ska dit! Jag dör, jag dör, jag dör.

Tyvärr är chansen att jag åker dit obefintlig, dagarna då Peace & Love är råkar jag vara i London/Hastings. (Okej jag ska inte klaga, det är inte helt fel det heller, men.. ja. )

Hoppas ni har kul, ni som ska dit.

Tics

På grund av min lugg har det sett ut som att jag har tics hela dagen idag. Jag skulle platta sneluggen imorse, men den ville inte som jag och det såg ut som att jag hade mittbena, typ. Så jag fick snällt lägga ner plattången och dra över luggen till andra sidan. Det såg väl mer klokt ut, men jag tror att luggen trivs bäst på andra sidan, för den trillar ner i ögonen hela tiden. Då måste jag ju få bort den därifrån, lat som jag är orkar jag inte dra den hela tiden. Därför går jag runt och rycker med huvudet som en annan idiot.

Lördagssöndag

Idag är det söndag, men jag har ingen söndagsångest, bara för att jag har sportlov. Hallelujah vad skönt. jag och mina kompisar invigde sportlovet igår, med bad i simhallen (klätter på den uppblåsbara hinderbanad som de sätter upp på sportlovet! Vi är inte alls för gamla.). På kvällen kollade vi på melodifestivalen. Eller ja, jag vet inte riktigt om man kan kalla det kolla, jag missade hela Emilias bidrag för vi hade fullt upp att leka gravida just då. Eh, fråga inte.

När fotbollen är slut på tv (vilket den aldrig verkar vara) så ska jag se Skins och Top Model. Underbart.

Ursäkta för extremt tråkigt inlägg, men jag äter choklad och jag kan inte göra två saker samtidigt, det här inlägget är skrivet på autopilot.

I'm stupid, I'm staying.

Jag har överlevt ännu en vecka och nu är det helg.. Bättre till och med, lov! Känns hur skönt som helst. Visserligen är det bara fyra veckor sedan vi började skolan, men såhär i januari-februari (okej då, alltid!) blir jag så trött. Om jag inte minns fel så har jag inte gått och lagt mig senare än halv tio en enda dag den här veckan. Eh, ja, jag är ganska trött av mig. Klockan nio är lagom. Helst nio, tio timmar varje natt, minst åtta! Haha, min pappa och bror bara skrattar åt mig när jag lägger mig tidigt, nattugglor som de är. Men jag är trött. Mest hela tiden.

Jag känner att jag har förtjänat mitt lov nu, helt ärligt. Förra veckan skrev jag det längsta historieprovet i världen, den här veckan har jag haft matteprov, två nationella prov, inlämning & redovisning i spanska och inlämning i engelska. Så jag klagar inte över en vecka ledigt. De enda läxorna jag har nu är en uppsats om narkotika till NO:n och så ska jag läsa ut Möss och Människor. Men det ska jag väl klara av. Hm, kanske.

Idag är planerna ganska så få, jag hade tänkt hjälpa till med maten, och sedan ska jag parkera mig framför tvn med en massa glass, jag har varit sugen på det hela långa veckan.

För övrigt är jag trött på snön. Jag vill ha vår.

Och för övrigt nummer två, är att jag tycker att det är stört att jag har vaknat till samma låt två gånger den här veckan (jag vaknar till P3). Until we Bleed med Lykke Li/Kleerup har jag vaknat till. I måndags och idag. Det har hjärntvättat mig, jag älskar den låten nu.

Men nu måste jag verkligen dra mig, måste städa lite smått.

Puss!


Look outside at the raincoats coming

Dagens låt blir A-Punk med Vampire Weekend. Mest bara för att jag gillar gitarplinket och Ey, ey, ey-delen.

Torsdagstragik

Idag är det torsdag. Jag har haft nationella -  skrivit en tio sidor lång debattartikel, jag har ätit spaghetti och köttfärssås, snart ska jag gå till skolan i den hemska jobbiga snön, ha onödig matte, ha SO där läraren är snäll fast han tycker att jag är dumihuvet som skriver ett jättelångt prov.

Sedan ska jag gå hem i den hemska snön och kolla på gossip girl.

Däremellan har jag hunnit äta en kiwi och slagit i tån i tröskeln.

Hey baby, hey baby, heey

En konversation i det Simmonska huset igårkväll:

Jag: -Vincent, du måste sluta spela trummor nu för att jag ska sova.
Vincent - Eh, då får jag inte kasta pil heller?
Jag: - Nej, jag ska sova nu.
(Vincent blir irriterad)
Jag: - Men vadå, jag har faktiskt prov imorgon, jag måste sova, förlåt då!
Vincent: - Nej, men det är inte så kul att ha en bebis till syster som går och lägger sig typ klockan sju!
Jag: - Klockan är faktiskt inte allt sju, den är nio!
Vincent: - Ja, men ändå. Vem går och lägger sig klockan nio?!
Jag: - Jag gör det!
(jag går nöjt ut ur källaren, har vunnit. Vincent kommer upp och sätter på TV:n)
Jag: - Du får inte kolla på tv, pappa spelar in gossip girl åt mig!
Vincent: - Men vad får jag göra då?

Då går jag in på mitt rum, ännu nöjdare. Mohahaha.


Just nu

Just nu är det otroligt med drag hemma hos mig. Mamma & syster är och hämtar mat på Chili Thai, jag är förkyld och trött. Jag gick och lade mig vid ett igår, men fick snällt stiga upp klockan åtta. Bara för att min syster fyller 13 (fan vad tiden går fort! Jag var ju 12 nyss.) och vi skulle komma med frukost och presenter. Peppat.

Annars så händer inte så mycket. Jag har ändrat mig om H&M. Totalt. För att jag råkade klicka hem kläder för 600 spänn igår. Ojfan.
Jag skulle ju spara pengar till Londonresan på påsklovet, till sommaren, till eventuell (väldigt eventuell, tyo 0.2% chans att det händer) Håkan-konsert, till eventuell festivalbiljett.

Istället spenderar jag alla mina pengar på kläder och fika. Lyckat.

Nu ska jag gå och äta. Puss, people.


RSS 2.0